Problem hp compac evo d310 ne podržava 500gb hdd

poruka: 10
|
čitano: 1.904
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Nedavno mi se pojavio jedan problem sa hp compac evo d310 . To je starija mašina sa intel celeron 1.7ghz do sada sam imao hdd od 200gb ali sam nabavio veći od 500gb. I tu je nastao problem. Uredno ga prijavi krene instalacija XPSP2 prođe formatiranje i kopiranje, prvo resetiranje, preostalo je 39 minuta i onda kaže da hdd nije ispravan. Hdd je ispravan 100 %. Dali je moguće da matična ploča ne podržava ovaj hdd od 500gb. Ako se neko susreo sa ovakvim ili sličnim problemom i ako je moguće ga riješiti molio bih pomoć. Više o konfiguraciji na http://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/11348_div/11348_div.HTML  Hvala!!!

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Problem hp compac evo d310 ne podržava 500gb h

Pretpostavljam da  je hdd vidljiv u BIOS-u.

U specifikacijama na linku koji si postavio piše da je moguće ugraditi hdd-ove do 120 GB.

Ti si već imao od 200 GB, što je tu negdje.

Moguće je da BIOS ne podržava hdd-ove tog kapaciteta. To je se može rješiti flashiranjem BIOS-a.

Ovdje imaš novi BIOS za tu MBO. Mada ne piše konkretno da ova verzija BIOS-a rješava probleme sa diskovima većeg kapaciteta.

Flashiranje BIOS-a je potencijalno rizična radnja i radiš je na vlastitu odgovornost.

15 godina
neaktivan

Da, vidljiv je u BIOS-u i što je najčudnije formatiranje punog kapaciteta prođe bez problema i sporo i brzo (probao sam više puta) zatim se resetira i prilikom novog podizanja pokrene instalaciju i onda prekine sa porukom da je greška na disku. Što se tiče flashovanja BIOS-a čuo sam da je to rizičan posao, ali bih volio da mi objasniš postupak budući da to nikada nisam radio. Hvala

18 godina
neaktivan

a mozes li disk spojiti na neki drugi komp pa provjeriti d ali ima bad sectora?

ili je to potpuno novi disk?

probaj staviti Win 7 ili neku linux distr, samo za probu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

-problem je negdje drugdje.

Prvo isprobaj nekom liveCD verzijom (MiniPe ili ubuntu..) ako radi onda je sigurno problem u nLitanoj verziji instalacije, nabavi čistu verziju... (u BIOSu IDE-HDD) ili nLitaj za svoj chipset-SATA... ali svakako od čiste (origigi) verzije.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.10.2010 10:30 (ihush).

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Dali je to SATA ili PATA disk? Ako je SATA (sumnjam) onda napravi ovo što je rekao ihush. Ova MBO, koliko vidim, nema integrirani SATA kontroler, što bi značilo da si disk spojio preko nekog PCI SATA kontrolera. Ako je spojen na IDE kabel onda je PATA.

Kažeš da si disk bez problema formatirao (file system treba biti NTFS), onda opcija flashiranja BIOS-a otpada.

Jesi probao raditi particije? Npr. jednu od 200 GB, a drugu na 300 GB, pa onda inslirati OS na npr. ovu od 200GB?

Kakva se točno greška javlja prilikom instalacije? Pretpostavljam da je sam instalacijski CD Win XP SP2 ispravan i neoštećen(?).

Dali prolazi instalacija sa tog CD-a na onaj stari hdd od 200 GB?

15 godina
neaktivan

HDD je PATA HITACHI Cinema Star 500 GB. Ploča nema SATA sučelje. Ovaj problem se pojavljuje i na drugom istom kompu (moj je desk a njegov small tower) kod prijatelja. Probao sam i sa orginalnim XP-om ista stvar. Normalno prijavi HDD, učitava instalacijske fajlove, traži potvrdu, formatira disk NTFS pun kapacitet (probao sam i da pravim manje particije- c-30 gb d- ostalo-ista stvar) bilo brzo ili sporo, instalira pokretačke datoteke, resetira komp, podigne sistem, krene sa instalacijom i onda napiše da je u prijevodu HDD neispravan ili da nije pravilno umetnut. Napominjem da sam instalaciju napravio na intel pentium 3.0ghz bez ikakvog problema (iz rukava).

0 0 hvala 0
17 godina

- na hitachiju sa stražnje strane bi trebao imati kombinaciju jumpera za 32GB clip. Granice za podržane HDDove od kontrolera-BIOSa su bile 32-127-540.. tako da to nebi smio biti razlog ali u ovoj situaciji ipak isprobaj tako. Ipak nevjerujem da je problem u kapacitetu HDDa.

Eliminiraj sve, resetiraj BIOS, isključi SMART, odspoji sve nepotrebne uređaje npr USB-externi disk i sl. čak promijeni IDE-kabel ako je s nekim drugim uređajem kao CDom razdvoji da bude sam HDD...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

probao sam sve ista stvar

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dali, obzirom da xp vidi ovaj hdd od 500gb kao sekundarni hdd (D disk), mogu presnimiti OS sa drugog manjeg HDD na ovaj od 500gb i da onda ovaj od 500gb bude primarni HDD. Postoji li takva mogućnost i ako postoji molio bih pojašnjenje istog. Hvala

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice