Problem HD 6870?

poruka: 15
|
čitano: 1.824
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
problem HD 6870?

kupio sam jucer polovnu graficku SAPPHIRE HD 6870 i ubodem je u matcnu skinem zadnje officialne drivere s AMD-ove stranice: Catalyst Software Suite 13.4

windows mi je 7 32-bitni i te sam drivere skinuo...

i graficka radi u idlu na 41-45°C al u loadu se dize do 98°C, promjenem paste, stavim neku koju sam imao artic ceramique i spuste se malo temperature, al to nije glavni problem, problem pravi nastao kad sam instalirao Far Cry 3 i krenem da igram i u uvodu ono kao video FPS prvo bude 70-80 o onda odjednom padne na 10 i ide tako jednu minutu i onda se ono zamuti slika ono pun ekran artefakta, pomjesaju se boje... procesor mi je i3 540 clocan na 4.0GHz...napajanje corsair tx-750

PES2013 rad bez problema al on graficku optereti max do 35%

prije nego sam ubo graficku sam uninstalirao driver od prijasnje atijeve graficke pa restatao komp pa tek onda instalirao nove pa opet restartao...

testirao sam je s programm, OCTP tako nekako se zove nema artefakta u 6min testa na 99% opterecenja koliko je trajao temp su bile oko 98°C na kraju testa kaze da nema gresaka...

e sad do cega bi moglo biti, ja se bojim da sam dobio pokvarenu graficku, sta vi kazete, jel mi ostaje jos sta isprobati, ovo sam jucer sve nekako na brzinu probao, pa danas kad dodjem s posla cu se jos pozabaviti oko toga, sta mi predlazete?

MB: Gigabyte GA-H55M-D2H, CPU: i3 540 @4.0GHz, GPU: SAPPHIRE HD6870, HDD1: 500GB, HDD2: WD2TB GREEN, RAM: G.SKILL 2x2GB RIPJAWS X @1704MHz, POWER: Corsair TX-750, KEYBOARD+MOUSE: Logitech MX3200
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 10:57 (SIKO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: problem HD 6870?
Pokreni 3dmark11/13,tamo ce krepat sigurno ak ne radi:-) zamo pazi na temp jer tu ti grafu przi 10min na 100%!
||| Intel Core™ i7 inside |||
17 godina
neaktivan
Problem HD 6870?

koja je max temperatura do koje ide HD6870 i ono na kojoj temperaturi da iskljucujem test?

ima li jos tko kakav prijedlog?

MB: Gigabyte GA-H55M-D2H, CPU: i3 540 @4.0GHz, GPU: SAPPHIRE HD6870, HDD1: 500GB, HDD2: WD2TB GREEN, RAM: G.SKILL 2x2GB RIPJAWS X @1704MHz, POWER: Corsair TX-750, KEYBOARD+MOUSE: Logitech MX3200
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem HD 6870?
SIKO kaže...

koja je max temperatura do koje ide HD6870 i ono na kojoj temperaturi da iskljucujem test?

ima li jos tko kakav prijedlog?

Samo pokreni 3dmark, ako temperatura pretjera ugasit ce se komp, nebrini.

Prvo to probaj da vidis dali prolazi.

Što hladnije to bolje...
14 godina
protjeran
Na sta si mislio da ce se ugasit cpu?gpu mu se sigurno nece ugasit jer gpu-i nemaju nikakvu zastitu od pregaranja! Nesjecam se dobro ali mislim da i cpu/gpu rikavaju negdje prek 115C.stupnjeva...
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Na sta si mislio da ce se ugasit cpu?gpu mu se sigurno nece ugasit jer gpu-i nemaju nikakvu zastitu od pregaranja! Nesjecam se dobro ali mislim da i cpu/gpu rikavaju negdje prek 115C.stupnjeva...

Da, pa meni se srusi kada prede 99 stupnjeva, tj namjesteno mi je max 99 stupnjeva.

Stavi ventilatore manualno na maximum tako da nedode do pregrijavanja graficke.

Što hladnije to bolje...
14 godina
protjeran
Sry al di si to nesto namjestio na 99?
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Sry al di si to nesto namjestio na 99?

Jesam da, MSI afterburner sam stavio na 99 da je kriticno.

I bude mi driver stop responding nakon 99, tj desilo mi se jednom jer sam zaboravio ustekat ventilatore na graficku.

Što hladnije to bolje...
17 godina
neaktivan
Problem HD 6870?

evo se od 18h hebem s kompom i iz ocaja prebacim HDMI kabal iz HDMI utora na DVI (s adapterom) i sad sve radi extra, Far Cray 3 ide na ultra u full hd rezoluciji 35-40 FPS-ova, max temperature za vrijeme igre 72°C...

sta sad ovo znaci, da je HDMI izlaz na grafickoj riknuo ili nesto trece?

nakon testova s 3d mark 11 evo i ekran bio poludio, evo slike a tako se zamuti i dok bi igrao:

http://prntscr.com/1gd1vk

http://prntscr.com/1gd2hu

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SIKO kaže...

evo se od 18h hebem s kompom i iz ocaja prebacim HDMI kabal iz HDMI utora na DVI (s adapterom) i sad sve radi extra, Far Cray 3 ide na ultra u full hd rezoluciji 35-40 FPS-ova, max temperature za vrijeme igre 72°C...

sta sad ovo znaci, da je HDMI izlaz na grafickoj riknuo ili nesto trece?

nakon testova s 3d mark 11 evo i ekran bio poludio, evo slike a tako se zamuti i dok bi igrao:

http://prntscr.com/1gd1vk

http://prntscr.com/1gd2hu

Mi vidimo normalno te slike {#} , trebao si slikat sa fotoaparatom ekran,a ne ovako 

17 godina
neaktivan
Problem HD 6870?

nisam ni pogledao slike samo ih postavio i ja tek sad vidim da su slčike ok, pa ja kad sam uradio ss bilo je zamuceno da sam jedva uradio te ss, nego zasto se to dogadja preko HDMI izlaza a preko DVI izlaza sve uredu ima li tko objasnjenje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SIKO kaže...

nisam ni pogledao slike samo ih postavio i ja tek sad vidim da su slčike ok, pa ja kad sam uradio ss bilo je zamuceno da sam jedva uradio te ss, nego zasto se to dogadja preko HDMI izlaza a preko DVI izlaza sve uredu ima li tko objasnjenje?

Pa nema to veze što je tad bilo zamućno,to samo ti vidiš jer ti imaš problem,ss ti normalno uslika sve kako jest,ali ti to drugačije vidiš,a mi ne , anyway,što se tog konkretnog problema tiče ne bih ti znao reći :/

13 godina
Problem HD 6870?

Možda  ti  je  do  kabla  a  možda  do  samog  hdmi  izlaza!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem HD 6870?

s istim kablom prenosim sliku sa DVI izlaza samo sto koristim adapter DVI na HDMI, jedino sto preostaje je da je neispravan HDMI izlaz na grafickoj, i ako mi bas nema logike da DVI radi a HDMI ne

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Problem HD 6870?

A  znam  da  nema  al  vidiš  da  nešto  šteka...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice