Problem 3D prikaza nVidia 8600 GT

poruka: 29
|
čitano: 6.737
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Dakle, problem je sa prikazom 3D grafike (konkretno - igre). Pri pokretanju se pojavljuju "zeleni kvadratici", ili neke slicne nepravilnosti.

Pokusao sam i sa namjestanjem opcija, smanjivanjem vrijednosti u nVidia control panelu, ali bez uspjeha.

Sve ostalo radi besprijekorno, sva 2D grafika, prikaz windowsa itd.... Instalirani su najnoviji driveri na XP.

Jedna od mogucih pretpostavki je da se problem javio nakon sto sam pokusao povezati racunar sa TV-om, tacnije preko S-video izlaza (neuspjesno). Nakon toga mi se javio ovaj problem.

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem 3D prikaza nVidia 8600 GT

koje su temperature?

***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
17 godina
neaktivan
DoVe kaže...

Dakle, problem je sa prikazom 3D grafike (konkretno - igre). Pri pokretanju se pojavljuju "zeleni kvadratici", ili neke slicne nepravilnosti.

Pokusao sam i sa namjestanjem opcija, smanjivanjem vrijednosti u nVidia control panelu, ali bez uspjeha.

Sve ostalo radi besprijekorno, sva 2D grafika, prikaz windowsa itd.... Instalirani su najnoviji driveri na XP.

Jedna od mogucih pretpostavki je da se problem javio nakon sto sam pokusao povezati racunar sa TV-om, tacnije preko S-video izlaza (neuspjesno). Nakon toga mi se javio ovaj problem.

Hvala unaprijed!

Jesi li clockao grafu?

Ako jesi, spusti takt na defaultni.

Ako nisi, kupi drugi cooler jer ti se grafa pregrijava.
#smajli koji koluće očima#
17 godina
neaktivan
autorov komentar

hm....za temp ne znam tacno, a nije ni clockovana, dakle sve je na defaultnim postavkama.

mene muci taj prikaz 3D-a, gdje su vidljive greske, dok u svim ostalim aplikacijma sve radi normalno (gledanje filmova npr.)

17 godina

Zvuci kao da je klokana ili otkljucavana (riva tuner)!

17 godina
neaktivan
DoVe kaže...

hm....za temp ne znam tacno, a nije ni clockovana, dakle sve je na defaultnim postavkama.

mene muci taj prikaz 3D-a, gdje su vidljive greske, dok u svim ostalim aplikacijma sve radi normalno (gledanje filmova npr.)

skini sa neta gpu-z i pogledaj koja je temperatura, ako je visoka povecaj broj okretaja na cooleru (rivatuner ili slicni alati) ili kupi novi cooler, mozes probat stavit novu termalnu pastu i/ili ocistit cooler. ako je pasivni mozes pokusat poboljsat protok zraka u kucistu i/ili stavit novu termalnu pastu.
***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
17 godina
neaktivan
autorov komentar

temperatura je u rasponu 70-74 stepena

e sad, posto ranije,prije kvara, nisam pratio temperaturu, da li je prilicno visoko, cini mi se da jeste.... ali me opet buni kako su greske samo u prikazu 3D-a...

hvala svima na pomoci

gpu-z slika gpu-z slika
17 godina
neaktivan

moras stavit na validation ili na ono drugo da bi vidjeli temp

Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

evo slike temperature.... dakle stalno je oko 70 stepeni

17 godina
neaktivan

Činit če se glupo, ali jesi možda dodao kakvu novu komponentu zadnjih dana/mjesec. Koje točno imaš napajanje, postoji mogućnost da je do toga. Znam da ti artefakti upućuju na pregrijavanje, dok bi recimo smrzavanje bilo do napajanja, ali nikad ne znaš. 70 stupnjeva nije previše za današnje GPUove, definitivno ne toliko previše da počnu griješit.

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

bok,

ja imam istu grafulju 8600gt (moja je s pasivnim hladnjakom) i imam isti problem. nekakvi zeleni kvadratići kad pokrenem bilo kakav 3d.

instalirao sam nove drivere i ista stvar. temeratura gpu-a je 53°

evo jedan mali update s mojim skrinšotom iz windows media playera. imao sam vistu, al sam ju maknuo da vidim dali će isti problem biti na xp-u i je...

mislim da ću si kupit novu grafulju... atija i nikad više nvidia :( :(

kvadratići kvadratići
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.8.2008 19:59 (1ONE).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jednostavno je...grije se jer je ljeto. Previše ti je i 65°,razgoliti računalo, ako nemaš love za još koji ventilator ukradi onaj iz mamine sobe, veliki, ružni i zapucaj ga na grafu..izdržat će do zime onda se lakše diše..meni je ista i ako ne upalim vrtilicu na Witcheru, ne mogu igrat ni 10 min...

IBM ( I Blame Microsoft)
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2008 8:04 (micho0305).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
instaliraj stare drivere i directX 9c
IBM ( I Blame Microsoft)
17 godina

Ljudi pustite instaliranje drivera i slicno problem je hardverski reklamacija ili kupnja   druge kartice je jedino riješenje.

17 godina
neaktivan
autorov komentar

upravo tako....

nakon problema sa 3D grafikom, izgleda da je graficka potpuno crkla, pa vise nema nikakvog prikaza Plač

odnio sam komp na servis, pa cemo vidjeti sta ce biti....

hvala svima u svakom slucaju

pozz

16 godina
neaktivan

moze mi neko pomoci imam stanoviti problem

graficka kartica

GeForce 8500 GT

racunalo prepozna kao defaultnim driverima i sve radi ali kad instaliram nezine drivere

na xp-u se digne sav sistem ali nakon par minuta se smrzne

na visti se u opce ne dize sustav

dali mozda ima tko kakvo rjesenje ili moram kupiti novu

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
skemby kaže...

moze mi neko pomoci imam stanoviti problem

graficka kartica

GeForce 8500 GT

racunalo prepozna kao defaultnim driverima i sve radi ali kad instaliram nezine drivere

na xp-u se digne sav sistem ali nakon par minuta se smrzne

na visti se u opce ne dize sustav

dali mozda ima tko kakvo rjesenje ili moram kupiti novu

hvala

probaj neke starije staviti...koje si instalirao...

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
neaktivan

ok hvala ponovni pokusaj javim se kroz 15min

16 godina
neaktivan

nazalost nista probat cu opet jer imam problem sa orginal cd koji sam dobio uz graficku, sin mi ga je totalno oderao,

sad pokusavam s neta dobiti stare drivere do sad 2 pokusaja neuspjesna al idemo dalje

16 godina
protjeran
skemby kaže...

nazalost nista probat cu opet jer imam problem sa orginal cd koji sam dobio uz graficku, sin mi ga je totalno oderao,

sad pokusavam s neta dobiti stare drivere do sad 2 pokusaja neuspjesna al idemo dalje

Probaj s OVIM driverima.

lol, lol, lol
16 godina
neaktivan

sad mi je vista skinula svoje drivereeeeeeeeeeee

ovo je katastrofa

fabijan puno hvala na ovoj stranici jer vidim da tu ima puno starih drivera za ovu karticu

hvala svima sta ste mi pokusali pomoc.

idem jos probati na visti ako ne uspijem pokusat cu sa xp

javim se s rezultatima

16 godina
protjeran
skemby kaže...

sad mi je vista skinula svoje drivereeeeeeeeeeee

ovo je katastrofa

fabijan puno hvala na ovoj stranici jer vidim da tu ima puno starih drivera za ovu karticu

hvala svima sta ste mi pokusali pomoc.

idem jos probati na visti ako ne uspijem pokusat cu sa xp

javim se s rezultatima

Nema na čemu,samo imas gumb hvala :)

lol, lol, lol
16 godina
neaktivan

s vistom nista probo nekoliko drivera

sad idem vratiti becup xp pa cu prabati u nemu ali sve si mislim da nije do kartice

javim se poslje

16 godina
neaktivan

nevjerovatno ali ni na XP-u ne radi probao sam sa vim mogucim driverima

nikad vise nvidia

ipak hvala puno svima koji su mi pomogli

17 godina
neaktivan

nTune, njihov oriđiđi alat mi je clocko karticu (pustio sam ga da radi kako je zadato po konfig kartice) i nakon 6 sati štelanja izbacio mi je postavke..utrčao sam s njima u BIOS kao muha bez glave, radilo je super 2 dana i kad su počele kockice na običnim igricama i točkice u samom dizanju Windoza,kad sam vidio da je vrag odnio šalu, bilo je kasno..sada nemam ni grafičku a bogami i sa starom mi matična pokazuje znakove bolesti POANTA danas se više uopće ne isplati clockat bilo šta. Sve je dovoljno brzo

IBM ( I Blame Microsoft)
16 godina
protjeran
DoVe kaže...

temperatura je u rasponu 70-74 stepena

e sad, posto ranije,prije kvara, nisam pratio temperaturu, da li je prilicno visoko, cini mi se da jeste.... ali me opet buni kako su greske samo u prikazu 3D-a...

hvala svima na pomoci

Naravno da je visoko kad grafa ulazi u Direct3D Mod (ili 3D)

A jel taj temp u idle?

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr Moj forum: http://www.hacking.smfnew.com
16 godina
micho0305 kaže...

nTune, njihov oriđiđi alat mi je clocko karticu (pustio sam ga da radi kako je zadato po konfig kartice) i nakon 6 sati štelanja izbacio mi je postavke..utrčao sam s njima u BIOS kao muha bez glave, radilo je super 2 dana i kad su počele kockice na običnim igricama i točkice u samom dizanju Windoza,kad sam vidio da je vrag odnio šalu, bilo je kasno..sada nemam ni grafičku a bogami i sa starom mi matična pokazuje znakove bolesti POANTA danas se više uopće ne isplati clockat bilo šta. Sve je dovoljno brzo

Ma isplati se klokat,samo nikad nemoj dat to nekom programu da radi,samo će zeznut stvar.Niš nemoj stavljat na autamotsko(tipa regulacija voltaže)ja kad sam prvi put clockao q6600 sa 2,4 na 3,0 voltaža mi je bila automatska i sa 1,28V dignuo ga je na 1,55V!Proc se grijao ko blesav za ništa,na kraju proc mi vrti normalno na mrvicu većem taku od normlanog i to već jedno pol godineOsmijeha da sam ga držao na 1,5 neznam koliko dugo bi izdržao.Grafu isto što sam klokao sam se preporodio,sad je moja 9800 gt je jača od modela 9800gtx+(on ima 738mhz core dok moja radi na 771 i shaderi su mu na 1836 dok su moji na 1888)I imam osječaj koda imam novu grafu sve mi živo vrti na high bez beda(govorim o 1280x1024 rezi naravnoBelji se)i na kraju sve za 0 kn

15 godina
neaktivan

Pozzz 

Imam jedan jako smiješan problem :) Kada igram neku igru u ovome slučaju ( Aion ) nakon nekih 10-ak min pojavi mi se crni ekran,prvo mi piše kao da ide u sleep mode,a zatim no video input! Pokušavao sam sve mogućnosti preko pojačavanje dovoda struje,fixanja u BIOS-u, skidanje novih drivera,akceleratora....i masu toga,međutim uvijek isto.

Grafička je 8600 GT 1GB, 5400 dual AMD, 2GB DDR2 ram, napajanje 450W.... 

Čudno je to što mi se prije nije pojavljivalao tako nešto slično,međutim ovo je postalo veliko živciranje :S

Ako netko ima ideju isl,molio bi da mi odgovori,jer ja ih više nemam osim da bacim comp kroz prozor :)

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
DoVe kaže...

evo slike temperature.... dakle stalno je oko 70 stepeni

Ultra previše! Evo kako je kod mene od kako sam se vratio na moju staru dobru nVidiu,grafa je ocana,temperatura se nije povečala,sve perfektno radi na njoj.Ako te nešto zanima o toj grafi tu sam!

Sve o meni http://cid-e38a3f0ad7dfcd8c.profile.live.com/?sa=939267678
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice