Nema "beepa", crn ekran

poruka: 27
|
čitano: 5.583
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nema "beepa", crn ekran pri paljenju

Molim pomoć. Pretražih sve i svašta, no ne nađoh ništa konkretno.

Dakle imam matičnu Asus P5W DH Deluxe. 4 gb rama (Cruical, 800Mhz), ATI X1600Pro, Core duo 6700, napajanje Corsair HX850.

Dakle nakon što mi je staro napajanje riknilo, kupih nadedeno corsair i složih ponovno cijelo racunalo. Očistio, stavio nove paste i sve fino posložio. Pažljivo sam radio da nešto ne oštetim, naravno.

Moj problem je sljedeči:

Složeno računalo s novim napajanjem sam spojio i upalio i sve ok radilo prva dva paljenja. Kod drugog paljenja, pokušah pokrenuti nešto i računalo se resetira i stoji, tj. niti ne boota niti mogu u bios niti dođe do podizanja sustava.

Znači kad je sve spojeno na matičnoj svijetli LEDica da ima struje. No uključim računalo na prekidač, disk se krene vrtjeti, ventilatori se vrte, no nema onog "beepa"   kad bi trebao početi bootati. Također na ekranu ne vidim ništa, kao da nije monitor ni spojen. Piše "No signal". Grafičku sam mogao provjeriti na drugom računalu - ispravna je. Radio sam CLEAR CMOS, nula bodova, sve isto. Miš normalno svijetli. Tipkovnica ne, jer ona zasvijetli tek kada se krene bootati. NEznam u čemu bi mogla biti stvar. Sumnjam na neke stvari, no prvo bih htio čuti vaše mišljenje.

Unaprijed hvala svima na pomoći.

0 0 hvala 0
17 godina
Nema "beepa", crn ekran

vjerojatno maticna riknula

Sheldon Cooper: Hop, you little plumber! Hop, hop, hop!
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nema "beepa", crn ekran

Pregledaj jesu li svi kablovi od napajanja dobro ukljuceni u maticnu plocu. Imao sam slican slucaj i bio je problem u 4-pinskom kabelu koji nije bio dobro ukljucen pa se nakon nekog vremena malo pomaknuo i komp se nije htio startati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Nema "beepa", crn ekran

i ja sam imao isti takav problem pa sam odnio na servis i oni su mi rekli da je maticna otisla pa sam sve promino maticnu procesor i ram i problem je nestao....

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
RE: Nema "beepa", crn ekran
chemam kaže...

i ja sam imao isti takav problem pa sam odnio na servis i oni su mi rekli da je maticna otisla pa sam sve promino maticnu procesor i ram i problem je nestao....

:D lol

Sheldon Cooper: Hop, you little plumber! Hop, hop, hop!
16 godina
neaktivan

Nemoj tako brzopleto zaključivat.
Kod mene nije to bio problem.

1. Provjeri da li si sve dobro ukopčao u matičnu i iz nje, pa makar sve ponovno iskopčavao, pa vraćao
2. Izvadi sve add-on kartice tipa TV kartica i sl. pa probaj bez njih
3. Izvadi grafičku, pokreni komp
4. Provjeri da li je proc sjeo dobro u ležište ako si ga micao

I da, ovaj odgovor od člana chemam je stvarno ono, nemam riječi Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 0:28 (VeX7).
16 godina
neaktivan
VeX7 kaže...

Nemoj tako brzopleto zaključivat.
Kod mene nije to bio problem.

1. Provjeri da li si sve dobro ukopčao u matičnu i iz nje, pa makar sve ponovno iskopčavao, pa vraćao

Provjerio, nekoliko puta sam probao ponovno sve isključiti i spojiti, no opet isto.

Probao. Spojio samo osnovno. Grafička, matična, procesor, ram, napajanje.

Probao. Sve isto  kao što sam opisao.

Sjeo dobro

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 0:44 (tihi).
16 godina
RE: Nema "beepa", crn ekran pri paljenju

-odspoji sve (baš sve).

Ostane samo MBO+CPU+napajanje. Sve ostalo, kebeli, uređaji odspoji-izvadi.

Bez RAMa i VGA mora bipati, ako nema bipa, kupi novu ploču ili procesor... ipak prije kupnje, provjeri s drugim napajanjem.

Ako ima bipa, postupno vraćaj komponente, RAM, pa VGA... bipovi se moraju mijenjati. (?).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
chemam kaže...

Najlakše je tako. Da imam novaca na bacanje nebi ni postavljao ovu temu, vec bi odmah kupio drugo računalo.

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-odspoji sve (baš sve).

Bez RAMa i VGA mora bipati, ako nema bipa,  kupi novu ploču ili procesor... ipak prije kupnje,  provjeri s drugim napajanjem.

Ako ima bipa, postupno vraćaj komponente, RAM, pa VGA... bipovi se moraju mijenjati. (?).

Probao sam i takvih kombinacija.   Još ću sutra probati kako si rekao pa ćemo vidjeti.

16 godina
neaktivan
tihi kaže...
ihush kaže...

-odspoji sve (baš sve).

Bez RAMa i VGA mora bipati, ako nema bipa,  kupi novu ploču ili procesor... ipak prije kupnje,  provjeri s drugim napajanjem.

evo, probao sve navedene kombinacije, nema beepa niti bipanja. Ima još tko kakvu ideju?

16 godina
neaktivan
Nema "beepa", crn ekran

Jesi probao vaditi pločice memorije, pa bez jedne od njih (ako ih imaš više) pokrenuti komp?

Probaj napajanje na nekom drugom kompu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nema "beepa", crn ekran

Cemu muke oko ispitivanja? Sve je jasno. MBO je otisla u vjecna lovista. Ako se bavis elektronikom pregledaj pa je pokusaj popravit zamjenom neispravnog kondenzatora,inace...

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nema "beepa", crn ekran

Znaš kolko puta se meni desilo da se komp neda upalit?

Beep, nema beepa, dugi beep i sl.

I to ne samo na ovoj ploči koju sad imam, nego i na staroj.

Treba nać što ne valja, iskopčat i bok, ne mora odma značit da je matična otišla.

Uostalom, ako je radila na prijašnjem napajanju, zašto bi riknula kada je stavio novo? 

U krajnjem slučaju, nek ju proba kod frenda.

Jedino ako je autor teme nešto krivo ukopčao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 14:53 (VeX7).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
VeX7 kaže...

Treba nać što ne valja, iskopčat i bok, ne mora odma značit da je matična otišla.

Uostalom, ako je radila na prijašnjem napajanju, zašto bi riknula kada je stavio novo? 

Ako je prijasnje napajanje riknulo lako je moglo povuci MBO za sobom,sto je vrlo cest slucaj zbog naglih promjena napona...

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 16:06 (xZero).
16 godina
neaktivan
VeX7 kaže...

Jesi probao vaditi pločice memorije, pa bez jedne od njih (ako ih imaš više) pokrenuti komp?

Probaj napajanje na nekom drugom kompu.

Imam četiri ram pločice, probao sve kombinacije. Napajanje probao na drugom računalu i radi.

16 godina
neaktivan
VeX7 kaže...

Mislis da matičnu probam kod frenda? Hm, valjda ću moći naći nekoga tko ima komponente za tu matičnu, a i nekoga tko bi to htio napraviti.

Probao sam nekoliko puta (veoma mnogo) i sve je bilo ok ukopčano.

I ja sam puno, puno puta imao situaciju s računalima s beepovima i sa svime, no ovakav slučaj još nisam imao, zato sam i potražio pomoć ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 21:55 (tihi).
16 godina
neaktivan
xZero kaže...
VeX7 kaže...

Ako je prijasnje napajanje riknulo lako je moglo povuci MBO za sobom,sto je vrlo cest slucaj zbog naglih promjena napona...

To sam i ja mislio, iako nebi trebalo imao sam Taganovo napajanje 480 mislim. NApajanje se odlično nostilo s opterečenjima i testioranjima, jednom sam čak i mjerio napon, odstupao je za 0,2 mozda. A sad sam uzeo Corsair HX 850, koje mislim da nebi trebalo raditi krivo.

15 godina
neaktivan
Nema "beepa", crn ekran

izvadi jednu ram memoriju pa probaj

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nema "beepa", crn ekran

Isprobaj jel valja baterija

Sve je moguće...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tihi kaže...
xZero kaže...
VeX7 kaže...

To sam i ja mislio, iako nebi trebalo imao sam Taganovo napajanje 480 mislim. NApajanje se odlično nostilo s opterečenjima i testioranjima, jednom sam čak i mjerio napon, odstupao je za 0,2 mozda. A sad sam uzeo Corsair HX 850, koje mislim da nebi trebalo raditi krivo.

Al nadaj se da ti staro napajanje prilikom "umiranja" nije shebalo MBO...

16 godina
neaktivan

Da i ja se bojim da mi nije od starog napajanja nešto otišlo, iako sam dva puta upalio računalo i sve je radilo ok. E da nisam napomenuo da mi je i Sky Star 2 kartica riknula kad je otišlo napajnaje. Moguće da je povezano i s matičnom.

E kolega a kako da provjerim bateriju?

15 godina
neaktivan
Nema "beepa", crn ekran

Posudi od kolege. To se zna desit na nekim pločama da je baterija slaba pa neče učitat bios.

Ako i dalje ploča nebude davala neki "beep", znaš šta ti je činit

Sve je moguće...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tihi kaže...

Da i ja se bojim da mi nije od starog napajanja nešto otišlo, iako sam dva puta upalio računalo i sve je radilo ok. E da nisam napomenuo da mi je i Sky Star 2 kartica riknula kad je otišlo napajnaje. Moguće da je povezano i s matičnom.

E kolega a kako da provjerim bateriju?

Ja mislim da je osla i MBO...

Lako. Uzmi LED diodu i spoji je na bat.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 22:45 (xZero).
16 godina
neaktivan

Probao i s baterijom, uzeo iz drugog računala identičnu bateriju, no i dalje sve isto. Danas ću zvati jedan informatički servis pa možda kod njih odenesem da probaju dijagnosticirati u čemu je stvar. Da budem siguran ako je matična, da mogu uzeti drugu, a da znam ako je otišlo i nešto drugo osim matične. Javim rezultate.

15 godina
de sta je ovo i meni je isto tako, a idosta njih na forumu.. Cini se da su asusove ploce nes na udaru sad ovih vrucih dana?
CoD4:MW modder; VK_MOD 217.163.30.22:28960
16 godina
neaktivan

Evo još neki dan su mi javili dijagnostiku. Matična je neispravna. Procesor, rami i grafička ispravno.

A neznam da je od vrucine, moja Asus ploča je bila hlađena vodom. Mosfeti, SB, NB kao i grafička, procesor. Moja pretpostavka je da je riknulo napajanje od groma i za sobom povuklo poslije matičnu i satelitsku karticu, iako je matična prestala raditi tek kad sam stavio drugo napajanje (par puta sam i radio na računalu, dok nije potpuno ugasla). No to je to. Mislim da je problem riješen. Hm. djelomično riješen. Čekam   novu matičnu. Pozdrav i veliko hvala svima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice