Napajanje

poruka: 6
|
čitano: 1.127
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Napajanje

Komp mi se stalno gasi sam od sebe, mislim da je problem u napajanju. Imam LC POWER 420W koje je došlo sa nekim šrot kućištem oko 300 kn.

Jel mislite da je do toga problem i ako da koje bi mi napajanje preporučili.

Imam AMD 7750+ BE, ATI HD4850 1GB, DDR2 OCZ 2x1GB koji rade na 2.1V, 500 GB hard...

Posudio sam od frenda RAM, i s njim se gasio tako da mislim da nije RAM problem nego napajanje.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Napajanje

cuj nemora bit napajanje meni drzi ms 420 koje je jos vece sra*je...

Edit: ako se prije na toj konfi nije gasio mozda je do neceg drugog mozda windowsa mozda disk preopterecen a mozda se pregrijava pa se ugasi sam od sebe

Gaming 4ever.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.8.2013 17:06 (99Mile99).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Napajanje

Možda i je napajanje, probaj posuditi neko bolje pa probaj.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Napajanje
Chris_28 kaže...

Komp mi se stalno gasi sam od sebe, mislim da je problem u napajanju. Imam LC POWER 420W koje je došlo sa nekim šrot kućištem oko 300 kn.

Jel mislite da je do toga problem i ako da koje bi mi napajanje preporučili.

Imam AMD 7750+ BE, ATI HD4850 1GB, DDR2 OCZ 2x1GB koji rade na 2.1V, 500 GB hard...

Posudio sam od frenda RAM, i s njim se gasio tako da mislim da nije RAM problem nego napajanje.

Napajanje je 100% , preslabo je ono za te komponente !

Uzmi neki Corsair CX430 , LC GP3 460W , Fortron Hexa 400W , Enermax NAXN80+ 500W , XFX 450W ... ovisi koliko para mislis dati i eventualno nadograđivat s jacim komponentama !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Napajanje

Pozdrav,

Imam jedan problem koji me već neko vrijeme muči. Kupio sam novo računalo i izgleda da sam se malo zeznuo. Računalo mi se gasilo kada god sam pokrenuo nešto zahtjevnije od igara te ga nisam mogao upaliti osim ukoliko ne ugasim prekidač na napajanju i pričekam da se ugasi lampica na matičnoj i nakon toga ponovo upalim napajanje te po tome i računalo. E sad mislio sam da bi moglo biti raznih razloga gašenja (pregrijavanje, virus, struja u kući, itd. i sve sam to provjerio i siguran sam 99% da nije ništa od navedenog) no nakon što sam stavio od frenda napajanje problem je nestao. Ono što mene sad zanima s obzriom da smatram da nije problem konkretno u napajanju kao da je neispravno već mislim da se radi o priključcima za napajanje grafičke kartice. Napajanje koje ja imam je LC6650 GP3 V2.3 silent giant series green power edition od 650W, a grafička kartica je od XFX Ati radeon HD 7870 DD black edition koja ima dva 6 pinska ulaza i po onom što sam vidio na slici od XFX-a koja pokazuje da je ispravan spoj dva zasebno izvučena 6 pinska priključka, a na ovom mom napajanju je iz jednog priključka izvučen još jedan (naravno oba sam spoijo na grafu). Tako da predpostavljam da je zbog toga se i gasilo jer svaki put kada grafička povuče više struje očigledno da ovaj jedan kabal nije mogao to obskrbiti. E sad da se vratimo na moje pitanje, mene zanima dali ja mogu kupiti jedan od onih adaptera koji sata priključak pretvara na taj 6 pinski ili bi mi se i dalje gasio. Brine me to što na tom PCI E 6 pinskom priključku imaju 3 žute žice koji predstavljaju +12V a na ovom od sata kabelu ima samo jedna žuta žica pa ukoliko i uzmem taj adapter možda i dalje ne bude dovoljno struje. Jer na napajanju od mog prijatelja (LC9650 V2.3 gold series 600W) imaju dva zasebna 6 pinska priključka i računalo normalno radi što god da upalim pa čak i ako upalim dvije igre istovremeno.

Nadam se da sam dovoljno jasno objasnio i da će mi netko moći odgovoriti na moje pitanje.

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Napajanje

Imas u Linksu naponske adaptere , 2x4 molex na 6 PCI-E naponski konektor , nije neka lova  ( 13kn ) , al moze rijesiti stvar ! No onda mi nije jasno kako su mogli napravit takvo napajanje , ako nemogu naponski kablovi tako funkcionirat ?

A ovi iz XFX-a su mogli u pakiranje s grafom dodat i adaptere , ko svaki drugi proizvođac {#}

Music As A Weapon !!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice