Monitor daje output tek nakon drugog paljenja

poruka: 9
|
čitano: 1.485
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav,

frend ima problem a posto nema racun na bug forumu ja pitam umjesto njega.

Ovakva je situacija, kada upali komp, sve se normalno upali medjutim nema nikakvog outputa na monitorima (ima dva monitora, jedan spojen preko hdmi-a a drugi preko dvi-a), sve u kucistu se normalno vrti itd. Zatim restarta komp (preko gumba na kucistu) i onda sve normalno proradi, odnosno monitori normalno prikazuju output.

Nedavno je kupio novu graficku pa je mozda u njoj problem, no neda mu se bas zezati sa servisom ako nije potrebno pa je prvo htio vidjeti da li postoji neko ocito rijesenje ili nesto sto moze probati prije servisa.

Spomenuo je i da mu se to znalo desavati prije kupovine nove graficke, ali je samo od sebe prestalo.

WordPress ❤

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

situacija samo s jednim monitorom?

MPLAB C18
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Re: Monitor daje output tek nakon drugog paljenja

-paljenje i nova VGA.. moguć uzrok nedovoljna snaga napajanja jer nije isto naprezanje kod inicijalizacije paljenje/restart. Ali tad bi u težem radu bio isti problem..

pošto za signal ugl postoji automatika, tih par sekundi može biti bitno dali se neki izlaz za monitor upali, pa i to da sam monitor kasni s buđenjem iz stndbya... možda 'smeta' neki fastboot i sl.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
zhUPer_C18 kaže...

Nemam pojma, pitat cu ga da proba.

WordPress ❤
15 godina
OriginalEXE kaže...

Obavezno napisati više detalja o konfiguraciji, svakako probati jedan po jedan monitor, nakon toga probati zamjeniti video kabele,

na kraju probati sa drugom grafičkom karticom i napajanjem.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
14 godina
Valentin17 kaže...
OriginalEXE kaže...

Obavezno napisati više detalja o konfiguraciji, svakako probati jedan po jedan monitor, nakon toga probati zamjeniti video kabele,

na kraju probati sa drugom grafičkom karticom i napajanjem.

Intel i7 4770

ASUS Maximus VI GENE
16 GB DDR3 1333 (ne znam tocno koji proizvodac)
nvidia GTX 980 ASUS
650W - napajanje (isto ne znam koji proizvodac)
Probat ce veceras ili sutra ujutro samo s jednim monitorom i rekao sam mu da pogleda u BIOS-u dal ima kakvih fastboot opcija pa da to iskljuci ako je ukljuceno. Javim kad cujem natrag.
WordPress ❤
15 godina
OriginalEXE kaže...
Intel i7 4770
ASUS Maximus VI GENE
16 GB DDR3 1333 (ne znam tocno koji proizvodac)
nvidia GTX 980 ASUS
650W - napajanje (isto ne znam koji proizvodac)

Ajoj, srce me boli kad vidim ovo, ja mislio da budeš napisao da ima kramu neku, a kad ono ima raketu.

Pošto imaš više RAM modula, testiraj jedan po jedan.

Svakako bih preporučio da staviš zadnji BIOS na tu prekrasnu ploču.

ps. konfa baš po mojoj volji (Intel-Nvidia-ASUS), još da imaš nekog Seasonica unutra i to je to, MRAK.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
14 godina
zhUPer_C18 kaže...

Evo isprobano samo s jednim monitorom i sve štima, komp se odmah upali. U čemu je tu stvar, zašto broj monitora pravi razliku?

Hvala

WordPress ❤
17 godina

- uvjek postoji primarni i sekundarni, paljenjem se mora upaliti primarni, OS nakon tog preuzme i promjeni po postavkama u driveru.

kombinacija je vjerojatno povezana s EFIjem, tj OS kroz fastboot kontrolira promjene, BIOS preskače detekciju HWa.. Zapravo to bi trebao biti bug, najvjerojatnije treba novi BIOS.

Ni jedno objašnjenje zapravo ne sjeda u opis problema. Pa čak do firmwarea VGA, jer sve novo se treba posložiti.. bug.

Bug koji se ugl ne primjeti u nekoj drugoj kombinaciji, npr MBO/BIOSpostavke/VGA ili 2x monitor..

moguće da samo treba saveati BIOS, to je potrebno kod bilo koje HW izmjene zbog fastboota.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice