LITE-ON DVDRW problem

poruka: 18
|
čitano: 2.618
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
LITE-ON DVDRW problem

Pozz,

Imam problem s LITE-ON  DVDRW SOHW-1693S

Nakon što je supruga pregledavala neke video uratke pristigle na natječaj (u firmi joj nije htio otvarati) ne mogu više čitati CD ni DVD. Kada kliknem na pogon u My comp. otvori se pogon, a na CD-u kao da nema ništa. Pokušam li pržiti on to čini, ali je to što napravi u biti navidljivo (nečitljivo).

Skenirao sam komp pomoću AVG antivirusa i Spaybot-SD, koji nisu ništa našli.

Malwarebytes Anti-Malware je našao 3 opasnosti... 1 trojan i 2 neznam što, što je i obrisao.

Da li je problem s virusom ili pogon treba čišćenje?

Upravo dok ovo pišem uspio mi je otvoriti jedan potpuno novi DVD ali iz trećeg pokušaja (nakon testiranja brzine u NERO-u)...

Bolje biti pijan nego star

0 0 hvala 0
18 godina
LITE-ON DVDRW problem

Kupi novi, bar to nije skupo.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LITE-ON DVDRW problem

Nađi ga u device manager pa deinstaliraj i restartuj računar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: LITE-ON DVDRW problem
Sint1 kaže...

Ništa nije skupo, ako se ima dovoljno...

Tražio sam savjet kako popraviti problem, a ne kako trošiti i proizvoditi otpad.

16 godina
neaktivan
Femilano kaže...
Sint1 kaže...

Tražio sam savjet kako popraviti problem, a ne kako trošiti i proizvoditi otpad.

Dvd čitač treba isprobat dali rade na drugom računalu na čitanju i pisanju, ako se iz nekog razloga da nesnima a čita samo znači da je uređaju u banani pitanje kad će pokvarit. Drugo, kupi si novi dvd uređaj što baš nije skup i lako se zamjeni. No ako ima virusa, dali ste skenirali antivirusnom na računalu? Očito da je neko Vam poslao mail s privitkom s virusom kojim se lako zarazi računala.  

Nenad
17 godina
Nello kaže...
Femilano kaže...
Sint1 kaže...

Dvd čitač treba isprobat dali rade na drugom računalu na čitanju i pisanju, ako se iz nekog razloga da nesnima a čita samo znači da je uređaju u banani pitanje kad će pokvarit. Drugo, kupi si novi dvd uređaj što baš nije skup i lako se zamjeni. No ako ima virusa, dali ste skenirali antivirusnom na računalu? Očito da je neko Vam poslao mail s privitkom s virusom kojim se lako zarazi računala.  

"Skenirao sam komp pomoću AVG antivirusa i Spaybot-SD, koji nisu ništa našli.

Malwarebytes Anti-Malware je našao 3 opasnosti... 1 trojan i 2 neznam što, što je i obrisao."

Ovo piše u otvaranju teme

15 godina
neaktivan
LITE-ON DVDRW problem

Jesi li radio kako sam ti napisao? Ako koristiš Windows XP provjeri da kojim slučajem nije isključen DMA i prebačen u PIO mod.

P.S. Pokušaj i nadograditi firmware... http://drivers.softpedia.com/get/FIRMWARE/Lite-On/Lite-On-SOHW-1693S-firmware-S0B.shtml

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2013 18:11 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
LITE-ON DVDRW problem

Nisam; na poslu sam...

Kada dođem kući probatii ću pa javim rezultat

0 0 hvala 0
18 godina
Femilano kaže...

Ne trebas ti meni vjerovati, ali popraviti ces ga tako sto ces kupiti novi i proizvesti otpad ili neces vise nista ni prziti ni citati.

17 godina
phoenix2003 kaže...

Jesi li radio kako sam ti napisao? Ako koristiš Windows XP provjeri da kojim slučajem nije isključen DMA i prebačen u PIO mod.

P.S. Pokušaj i nadograditi firmware... http://drivers.softpedia.com/get/FIRMWARE/Lite-On/Lite-On-SOHW-1693S-firmware-S0B.shtml

napravio i ništa :(

nadogradnja firmware ne ide, kaže da ne prepoznaje Lite-on uređaj.

Otvorio sam kućište i tekućinom za čišćenje CD-a lagano očistio laser glavu, nakon čega može čitati DVD-e čak i one koje sam sam pržio, a ne samo originale, a CD-e ni jedan.

15 godina
neaktivan
LITE-ON DVDRW problem

Prije nego ga otpišemo pokušaj još deinstalirati  IDE ATA kanal pa restartuj računar. Dakle u device manager pod IDE ATA/ATAPI controller nađi i deinstaliraj kanal na kome se nalazi DVD uređaj pa restaruj.Ako ne bude radilo digni live Ubuntu Linux pa testiraj uređaj njime. Ako bude uredno radio pod Linux-om, onda ćeš najvjerovatnije morati rušiti Windows i instalirati sistem nanovo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2013 22:46 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Femilano kaže...
phoenix2003 kaže...

napravio i ništa :(

nadogradnja firmware ne ide, kaže da ne prepoznaje Lite-on uređaj.

Otvorio sam kućište i tekućinom za čišćenje CD-a lagano očistio laser glavu, nakon čega može čitati DVD-e čak i one koje sam sam pržio, a ne samo originale, a CD-e ni jedan.

Ovo drugo boldano: ima dve zrake: jedna za dvd, a druga za cd. Otišla za cd. Prije nego što kažemo "skuplji popravak nego što košta nova" nije mi jasan prvi bold pa zamijeni iliti pročačkaj IDE (podatkovni) kabel

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2013 23:00 (TONYA_).
12 godina
neaktivan
LITE-ON DVDRW problem

koliko strke oko 50 kn (za polovni) ili 120-150 kn (pola tanka goriva koje se spali za tjedan dana)  za novi sa jamstvom...{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2013 23:09 (zlatkor).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LITE-ON DVDRW problem

Nije stvar u novcu, ovdje je čovjek protiv mašine{#}. Stvar je u tome da, ukoliko se urađaj može osposobiti, nađemo pravi način. Zato i jesmo ovdje.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
LITE-ON DVDRW problem

Prebacio uređaj u drugi comp, i ista stvar... Prepoznaje samo DVD {#}

Hvala svima na trudu

0 0 hvala 0
18 godina
LITE-ON DVDRW problem

I sto ces sad napraviti?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sint1 kaže...

I sto ces sad napraviti?

Palačinke sa nutelom i orasima!{#}

17 godina
Sint1 kaže...

I sto ces sad napraviti?

Upravo si nešto mislim... a da ne budeš u pravu {#}

Probao sam pržilica radi za DVD, a imam staru CD przilicu, {#} pa budem na compu imao 2 {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.6.2013 15:22 (Femilano).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice