Lap DELL PP26L

poruka: 4
|
čitano: 959
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Lap DELL PP26L

Vecer,

imam mali problem sa doticnim lapom (lap je od sister). Radio je normalno, prilikom sljedeceg paljenja, lap se pokrene (moze se uci u bios, napravljen diagnostic sa dell tool-om, sve ok), i nakon toga crni ekran i kursor treperi u gornjem lijevom cosku. I ni makac. Ugasim, upalim, opet isto. Nemogu u safe mode, rade samo F2 i F12 tipke (bios i boot order). Pokusal sam nanovo winse instalirat (xp original) javlja mi da ne moze naci hdd. U biosu se vidi hdd 250 GB. 

Sad sam stavio hirens da provjeri hdd (potrajat ce do jutra ako ne i duze).

Ima li netko kakvu ideju isto se moglo desiti?

Unaprijed hvala na odgovorima.

Pozz

Everything should be made as simple as possible, but not simpler.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Lap DELL PP26L

Prije nekih 4-5 godina sam imao sličan problem. Problem je bio u tome (sad lupam skoro pa napamet) što se sje.alo nešto u vezi NTFS datotečnog sustava na disku i rješenje problema je bilo stavljanje diska u komp na kojem su Windowsi ali na FAT32 formatiranom disku. Ako su bili na NTFS uopće nisu ''doživljavali'' taj disk. Srećom imao sam 2 diska: 2. sam formatirao na FAT32, stavio win XP, ubacio ''pokvareni'' hard unutra, Windowsi su pokrenuli prilikom starta Disk Check i riješili problem.

Edit: Kasnije sam vidio da ipak pokrenu Win ali samo sa kursorom... ipak nije sra.je tipa mojeg.

The river tells no lies, yet standing at its shores the dishonest man still hears them
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.4.2010 22:18 (Danijel14).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Lap DELL PP26L

sve mi se čini da taj lap top ima sata hdd, a windowsi koje želiš instalirati to nemaju u instalaciji Namigiva

možda imaš onaj dell rescue disk i na njemu te drivere ?

Sve je prolazno, samo se ja mijenjam...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Lap DELL PP26L
scaramush kaže...

sve mi se čini da taj lap top ima sata hdd, a windowsi koje želiš instalirati to nemaju u instalaciji Namigiva

možda imaš onaj dell rescue disk i na njemu te drivere ?

sutra ce mi sister dofurat sve cd-e kaj ima od njega...cudno mi je kaj se nis nije desavalo sa lapom, ona je radila na njemu, ugasila ga, i bum, sljedeci put kad ga je htjela upalit, banana, i da iako je lap, sluzil je kao stolni pc, nije se nosao naokolo

Everything should be made as simple as possible, but not simpler.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice