Komp se sam gasi i pali

poruka: 39
|
čitano: 23.806
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Komp se sam gasi i pali

Danas sam ugasio komp i navecer se vratio i on se upali na sekundu pa se ugasi na tri sekunde, pa opet sekundu upaljen i tako bez prestanka! Komp uopce ne mogu normalno upaliti! jel zna netko rijesenje? molim vas! hitno je!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Komp se sam gasi i pali

idi u prvu crkvu i pozovi popa/svećenika, obavezno pogledaj egzorcizam Emily Rose i pati

lol, ne shvaćam...jesi nekakav autoshutdown negdje upalio..kaj si radio do kti se to desilo?

daj više informacija

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp se sam gasi i pali

Možda ti se pokvario onaj kontakt za paljenje računala, a gasi se zbog nećeg drugoga. Svakako prvo provjeri napajanje. Uzmi od frenda drugo (jače) i vidi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp se sam gasi i pali

Na kompu imam dva HD-a na jednom mi je Vista U, a na drugom HP. Vistu ultimate dugo nisam koristio pa sam je upalio i doslo je do onog ucitivanja i nakon toga se ugasio, prvo paljenje je bilo ko da je avion pao na kucu ieksplodiro 9 puta, nakon toga sam ga na silu ugasio i pokusao ponovno ali se poceo nekontrolirano gasiiti i paliti.

Komp mozes pogledat u moj pc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp se sam gasi i pali

U BIOSu napravi Load defaults. Ako ne upali, sam pogledaj power opcije u BIOSu, ako ni to ne upali, onda provjeri kontakt gumba, da li zapinje i sl. Ako ni to ne upali:

Dal ti se komp baš ugasi ili ode u sleep? Stavi power options u Windowsima na defaults. Više mi ništa ne pada napamet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Komp se sam gasi i pali
Logaros kaže...

U BIOSu napravi Load defaults. Ako ne upali, sam pogledaj power opcije u BIOSu, ako ni to ne upali, onda provjeri kontakt gumba, da li zapinje i sl. Ako ni to ne upali:

Dal ti se komp baš ugasi ili ode u sleep? Stavi power options u Windowsima na defaults. Više mi ništa ne pada napamet.1.

1. ne - komp se uopce ne upali

2. sa tipkom je sve ok

3.   neznam, stvarno neznam, kazem vam komp se upali na sekundu, tocno sekundu.

4. ne mogu jer NE MOGU UPALITI KOMPJUTER!!!!!Plač

16 godina
protjeran
Komp se sam gasi i pali

Jedino da pokusas ovo sa biosom sto ti je ciko iznad mene rekao ako ni to ne pomogne onda izvadi bios bateriju (na 20-30 minuta) ako ga vec ne znas resetovati na jumper kada to sve uradis a problem ne nestane prekontrolisi hladnjake od cpu-a  pregledaj sve kablove itd...

Ako ni to ne pomogne onda na hladnjak od procesora zakaci vrecicu bijelog luka kazu da je on dobar za one sto zive u pararelnom svijetu (''duhove'')

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2009 1:12 (luxman).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp se sam gasi i pali

Provjeri sve kablove od napajanja na matičnoj i ostalome, provjeri da li RAM dobro leži, izvadi sve one kablove od LEDica i gumbi, probaj sam kresnuti(komadom žice ili nečeg metalnog) tamo di je bio power button uključen i, kao što je več rečeno, prije toga resetiraj BIOS jumperom ili vađenjem baterije. Pogledaj u uputama od matične gdje se točno taj CMOS reset jumper nalazi.

Neka komponenta je krepala očito ako nije stvar u tipki.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Logaros kaže...

Provjeri sve kablove od napajanja na matičnoj i ostalome, provjeri da li RAM dobro leži, izvadi sve one kablove od LEDica i gumbi, probaj sam kresnuti(komadom žice ili nečeg metalnog) tamo di je bio power button uključen i, kao što je več rečeno, prije toga resetiraj BIOS jumperom ili vađenjem baterije. Pogledaj u uputama od matične gdje se točno taj CMOS reset jumper nalazi.

Neka komponenta je krepala očito ako nije stvar u tipki.

oprosti ali ja nemam pojma o kojoj bateriji govoris.

sve zice su ok.

17 godina
odjavljen
Komp se sam gasi i pali

Što ti znać ono, kao da je avion pao? Ako se čuo prasak onda je vjerojatno eksplodirao kondezator na mnatičnoj ili u napajanju. Prekontroliraj kondezatore na matičnoj, ako su svi zdravi, pokušaj s drugim napajanjem.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp se sam gasi i pali

da li se čuje koji beep i koliko puta?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Što ti znać ono, kao da je avion pao? Ako se čuo prasak onda je vjerojatno eksplodirao kondezator na mnatičnoj ili u napajanju. Prekontroliraj kondezatore na matičnoj, ako su svi zdravi, pokušaj s drugim napajanjem.

Ne....Culo se vise kao: "bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz" ali jako.

i onda se ugasio. ja msilim da se to iz napajanja culo. kupio sam si novo napajanje prije 2mjeseca.

17 godina
neaktivan
Black Vision kaže...

da li se čuje koji beep i koliko puta?

Ne.

16 godina
protjeran
Dodge_167 kaže...
MrBlc kaže...

Ne....Culo se vise kao: "bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz" ali jako.

i onda se ugasio. ja msilim da se to iz napajanja culo. kupio sam si novo napajanje prije 2mjeseca.

To bzzzzz prije ce biti da ti je hladnjak spao sa procesora i zbog pregrijavanja i ZASTITE naploci racunar se sam ugasi

Otvori kuciste i pogledaj nista te ne kosta (desava se da pukne nosac hladnjaka)

16 godina
neaktivan
Komp se sam gasi i pali
Po opisu problema mislim da ti je otisla matična ili napajanje. Ako možeš posudi od nekog frenda pa probaj zamjeniti, ili probaj ištekati komp iz struje i ostavi ga tako jedno vrijeme, recimo preko noči. To bi trebalo riješit tvoj problem

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp se sam gasi i pali

Mislim da je servis najbolje rješenje, pogotovo ako su ti komponente pod garancijom.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Dodge_167 kaže...
MrBlc kaže...

Onako, kao da je nešto ispustilo pritisak? I dalje mislim da je kondezator, vjerojatno u napajanju, na samom ulazu (vidim da je DS3 matična, što znaći da nema klasične elektrolite). Pokušaj s drugim napajanjem.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD
17 godina
neaktivan
Komp se sam gasi i pali

Jooj!!! ljudi pomagajte!!! sve sam napravio, ali ne radi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp se sam gasi i pali

Ako ne možeš sam testirati komponentu po komponentu, počevši od napajanja i matične, preostaje ti jedino servis.

Igrajte eRepublik - http://www.erepublik.com/en/referrer/Logaros
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Logaros kaže...

Ako ne možeš sam testirati komponentu po komponentu, počevši od napajanja i matične, preostaje ti jedino servis.

Napajanje je ok, zamjenio sam ga sa starim. Ali ja vise mislim da je do kucista(tj. tipaka).Mršti se

16 godina
neaktivan
Komp se sam gasi i pali

Ke bi ja napravil da se mene pital je kratko bi spojil jumpere na ploči i zresetiral bios!

Konzultiraj se s priručnikom od matične o postupku.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BajserSmajser kaže...

Ke bi ja napravil da se mene pital je kratko bi spojil jumpere na ploči i zresetiral bios!

Konzultiraj se s priručnikom od matične o postupku.

Neznam sta je to i ne mogu upaliti komp.

EDIT: Sada sam nazvao neki servis i oni mi kazu da je maticna.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2009 17:57 (Dodge_167).
16 godina
neaktivan
Komp se sam gasi i pali

A ništa,ako je pod garancijom nosi na servis.

HINT:

Gigabyte P35-DS3 full of problems?

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2009 18:06 (BajserSmajser).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BajserSmajser kaže...

A ništa,ako je pod garancijom nosi na servis.

HINT:

Gigabyte P35-DS3 full of problems?

Ne radi ti link.

I garancija je prosla prije godinu dana.

16 godina
neaktivan
Komp se sam gasi i pali

Radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Komp se sam gasi i pali

OFftopic:Nekuzim kako tak samo od sebe maticna (ako je)rikne a covjek ni kriv ni duzan nije joj nis nazao napravio nit je iso clockat proc ili nesto slicno.Iznenađen

Znam Super Admina osobno,zato ne kenjaj! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Komp se sam gasi i pali

A jesi gledo onaj film Poltergeist

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp se sam gasi i pali

Dosao mi serviser doma i pogledao komp, pregledavao ga pola sata i on kaze da je proc crko i nest je spominjao maticnu da je ona prestara i da nema niti jedan proc za nju. (WTF?!). Ja idem pogledati u uputstvima koji proc moze, i pise da moze i quad. ja odoh kupiti Q8200 i strpam ga unutra ali bez one paste (jeli to potrebno?) i prikopcam sve kad ono opet isto!!! po**zdio sam!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

probaj pocistit maticnu plocu i onda probaj cmos bateriju izvadit na pol sata tak je i meni bilo na starom kompu sam sam pocistio i izvadio baterijicu na pol sata i radi :)

[url=http://"http://www.mybannermaker.com/link.php?nurl=http%3A%2F%2Fbelisce-gaming.ucoz.com%2F"][img width=400 height=49]http://img3.imageshack.us/img3/8711/mybanner4a32b4bfe5e10.png[/img][
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2009 16:28 (FrightMare).
17 godina
neaktivan
FrightMare kaže...

probaj pocistit maticnu plocu i onda probaj cmos bateriju izvadit na pol sata tak je i meni bilo na starom kompu sam sam pocistio i izvadio baterijicu na pol sata i radi :)

A di je ta baterijica?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice