Danas sam ugasio komp i navecer se vratio i on se upali na sekundu pa se ugasi na tri sekunde, pa opet sekundu upaljen i tako bez prestanka! Komp uopce ne mogu normalno upaliti! jel zna netko rijesenje? molim vas! hitno je!
idi u prvu crkvu i pozovi popa/svećenika, obavezno pogledaj egzorcizam Emily Rose i pati
lol, ne shvaćam...jesi nekakav autoshutdown negdje upalio..kaj si radio do kti se to desilo?
daj više informacija
Možda ti se pokvario onaj kontakt za paljenje računala, a gasi se zbog nećeg drugoga. Svakako prvo provjeri napajanje. Uzmi od frenda drugo (jače) i vidi.
Na kompu imam dva HD-a na jednom mi je Vista U, a na drugom HP. Vistu ultimate dugo nisam koristio pa sam je upalio i doslo je do onog ucitivanja i nakon toga se ugasio, prvo paljenje je bilo ko da je avion pao na kucu ieksplodiro 9 puta, nakon toga sam ga na silu ugasio i pokusao ponovno ali se poceo nekontrolirano gasiiti i paliti.
Komp mozes pogledat u moj pc.
U BIOSu napravi Load defaults. Ako ne upali, sam pogledaj power opcije u BIOSu, ako ni to ne upali, onda provjeri kontakt gumba, da li zapinje i sl. Ako ni to ne upali:
Dal ti se komp baš ugasi ili ode u sleep? Stavi power options u Windowsima na defaults. Više mi ništa ne pada napamet.
U BIOSu napravi Load defaults. Ako ne upali, sam pogledaj power opcije u BIOSu, ako ni to ne upali, onda provjeri kontakt gumba, da li zapinje i sl. Ako ni to ne upali:
Dal ti se komp baš ugasi ili ode u sleep? Stavi power options u Windowsima na defaults. Više mi ništa ne pada napamet.1.
1. ne - komp se uopce ne upali
2. sa tipkom je sve ok
3. neznam, stvarno neznam, kazem vam komp se upali na sekundu, tocno sekundu.
4. ne mogu jer NE MOGU UPALITI KOMPJUTER!!!!!
Jedino da pokusas ovo sa biosom sto ti je ciko iznad mene rekao ako ni to ne pomogne onda izvadi bios bateriju (na 20-30 minuta) ako ga vec ne znas resetovati na jumper kada to sve uradis a problem ne nestane prekontrolisi hladnjake od cpu-a pregledaj sve kablove itd...
Ako ni to ne pomogne onda na hladnjak od procesora zakaci vrecicu bijelog luka kazu da je on dobar za one sto zive u pararelnom svijetu (''duhove'')
Provjeri sve kablove od napajanja na matičnoj i ostalome, provjeri da li RAM dobro leži, izvadi sve one kablove od LEDica i gumbi, probaj sam kresnuti(komadom žice ili nečeg metalnog) tamo di je bio power button uključen i, kao što je več rečeno, prije toga resetiraj BIOS jumperom ili vađenjem baterije. Pogledaj u uputama od matične gdje se točno taj CMOS reset jumper nalazi.
Neka komponenta je krepala očito ako nije stvar u tipki.
Provjeri sve kablove od napajanja na matičnoj i ostalome, provjeri da li RAM dobro leži, izvadi sve one kablove od LEDica i gumbi, probaj sam kresnuti(komadom žice ili nečeg metalnog) tamo di je bio power button uključen i, kao što je več rečeno, prije toga resetiraj BIOS jumperom ili vađenjem baterije. Pogledaj u uputama od matične gdje se točno taj CMOS reset jumper nalazi.
Neka komponenta je krepala očito ako nije stvar u tipki.
oprosti ali ja nemam pojma o kojoj bateriji govoris.
sve zice su ok.
Što ti znać ono, kao da je avion pao? Ako se čuo prasak onda je vjerojatno eksplodirao kondezator na mnatičnoj ili u napajanju. Prekontroliraj kondezatore na matičnoj, ako su svi zdravi, pokušaj s drugim napajanjem.
da li se čuje koji beep i koliko puta?
Što ti znać ono, kao da je avion pao? Ako se čuo prasak onda je vjerojatno eksplodirao kondezator na mnatičnoj ili u napajanju. Prekontroliraj kondezatore na matičnoj, ako su svi zdravi, pokušaj s drugim napajanjem.
Ne....Culo se vise kao: "bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz" ali jako.
i onda se ugasio. ja msilim da se to iz napajanja culo. kupio sam si novo napajanje prije 2mjeseca.
da li se čuje koji beep i koliko puta?
Ne.
Ne....Culo se vise kao: "bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz" ali jako.
i onda se ugasio. ja msilim da se to iz napajanja culo. kupio sam si novo napajanje prije 2mjeseca.
To bzzzzz prije ce biti da ti je hladnjak spao sa procesora i zbog pregrijavanja i ZASTITE naploci racunar se sam ugasi
Otvori kuciste i pogledaj nista te ne kosta (desava se da pukne nosac hladnjaka)
Mislim da je servis najbolje rješenje, pogotovo ako su ti komponente pod garancijom.
Onako, kao da je nešto ispustilo pritisak? I dalje mislim da je kondezator, vjerojatno u napajanju, na samom ulazu (vidim da je DS3 matična, što znaći da nema klasične elektrolite). Pokušaj s drugim napajanjem.
Jooj!!! ljudi pomagajte!!! sve sam napravio, ali ne radi...
Ako ne možeš sam testirati komponentu po komponentu, počevši od napajanja i matične, preostaje ti jedino servis.
Ako ne možeš sam testirati komponentu po komponentu, počevši od napajanja i matične, preostaje ti jedino servis.
Napajanje je ok, zamjenio sam ga sa starim. Ali ja vise mislim da je do kucista(tj. tipaka).
Ke bi ja napravil da se mene pital je kratko bi spojil jumpere na ploči i zresetiral bios!
Konzultiraj se s priručnikom od matične o postupku.
Ke bi ja napravil da se mene pital je kratko bi spojil jumpere na ploči i zresetiral bios!
Konzultiraj se s priručnikom od matične o postupku.
Neznam sta je to i ne mogu upaliti komp.
EDIT: Sada sam nazvao neki servis i oni mi kazu da je maticna.
Ne radi ti link.
I garancija je prosla prije godinu dana.
Radi
OFftopic:Nekuzim kako tak samo od sebe maticna (ako je)rikne a covjek ni kriv ni duzan nije joj nis nazao napravio nit je iso clockat proc ili nesto slicno.
A jesi gledo onaj film Poltergeist
Dosao mi serviser doma i pogledao komp, pregledavao ga pola sata i on kaze da je proc crko i nest je spominjao maticnu da je ona prestara i da nema niti jedan proc za nju. (WTF?!). Ja idem pogledati u uputstvima koji proc moze, i pise da moze i quad. ja odoh kupiti Q8200 i strpam ga unutra ali bez one paste (jeli to potrebno?) i prikopcam sve kad ono opet isto!!! po**zdio sam!
probaj pocistit maticnu plocu i onda probaj cmos bateriju izvadit na pol sata tak je i meni bilo na starom kompu sam sam pocistio i izvadio baterijicu na pol sata i radi :)
probaj pocistit maticnu plocu i onda probaj cmos bateriju izvadit na pol sata tak je i meni bilo na starom kompu sam sam pocistio i izvadio baterijicu na pol sata i radi :)
A di je ta baterijica?