- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Prva slika je IDE kabel za starije HDD-ove, druga slika također.
Treća i četvrta slika su S-video u 3-way female chinch converter i peta slika je DVI to VGA display adapter
Treća i četvrta slika su S-video u 3-way female chinch converter i peta slika je DVI to VGA display adapter
Ispravak netočnog navoda. Radi se o Gigybyte adaptoru za Video izlaz koji daje S-video, kompozitni i komponentni YPbPr izlaz. Zašto je to važno? Jer YPbPr izlaz nema nikakve prednosti nad S-videom ako je konvertorom pretvoren iz S-videa, a u ovom slučaju to nije tako, već se samo adaptorom omogučuje spajanje uređaja na YPbPr pinove na matičnoj.
Najljepša hvala svima koji su pomogli , molim Vas da mi u ovu temu napišete procjenu .
LP
Ispravak netočnog navoda. Radi se o Gigybyte adaptoru za Video izlaz koji daje S-video, kompozitni i komponentni YPbPr izlaz. Zašto je to važno? Jer YPbPr izlaz nema nikakve prednosti nad S-videom ako je konvertorom pretvoren iz S-videa, a u ovom slučaju to nije tako, već se samo adaptorom omogučuje spajanje uređaja na YPbPr pinove na matičnoj.
E jbg danas malo brzam...sorry....
BTW jeli se može s tim S-video kablom spojit komp sa TV-om preko onih RAC kablova
BTW jeli se može s tim S-video kablom spojit komp sa TV-om preko onih RAC kablova
Stvarno neznam trebalo bi probat , a pošto ih ne koristim neznam .
Doma koristim samo HDMI , zato i prodajem .
Misliš RCA?
Na tom imaš izlaze S-Video (miniDIN), YPbPr preko sva tri RCA konektora i compozitni na plavom RCA (na TV-u je taj žuti).
Više imaš u manualu od grafičke: http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/vga_manual_gv-nx86tseries_e.pdf
Naravno, da bi to radilo, grafička ti mora podržavati, odnosno imati izlaze na TV-out konektoru, pa provjeri u manualu od svoje grafičke.
Evo ljudi mogu li se ovdje obratit da ne otvaram novu temu... treba mi novi procesor, matična, grafička, ram...i ostalo...kućište i napajanje imam. I sad kako mi treba matična, mora bit kompaktabilna sa procesorom, moraju podržavat Socket...ali zanima me što je to, i čemu služi - ČIPSET? Onosno dali kad kupujem matičnu, gledam jel podržava socket koji i procesor podržava...i dali je to jedino na što trebam obratit pažnju kod kupnje matične ili procesora (ako me kužite).
Evo ljudi mogu li se ovdje obratit da ne otvaram novu temu... treba mi novi procesor, matična, grafička, ram...i ostalo...kućište i napajanje imam. I sad kako mi treba matična, mora bit kompaktabilna sa procesorom, moraju podržavat Socket...ali zanima me što je to, i čemu služi - ČIPSET? Onosno dali kad kupujem matičnu, gledam jel podržava socket koji i procesor podržava...i dali je to jedino na što trebam obratit pažnju kod kupnje matične ili procesora (ako me kužite).
da puno ne filozofiramo; prvo uzimaš matičnu ploču i po njoj dalje slažeš komponente..
npr. http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05030314&id_artikl=050.303.435
s.AM* ti je oznaka za socket tj. koje procesore podržava - analogno tome tražiš procesor sa oznakom AM* (samo za AMD)
DDR* oznaka koje memorije podržava..
VGA ->ima integriranu grafiku, a PCI-e(express) ->ako želiš dodavati novu
itd.
.
.
.
Eto nadam se da sam pogodio podforum .
Nasao sam u kutijama od kompa višak komponenata .
Pa Vas molim da mi kažete ime tih komponenata , prodavat ću ih .
LP
to su kabeli za spajanje komponenti
..
sretno u prodaji!
Imaš temu "Slaganje konfiguracija" i tamo se obrati. Ovako, osim što kršiš pravila foruma imaš manju šansu da ti netko pomogne.
Što se tiće tvojih pitanja, čipset je zadužen za međusobnu komunikaciju svih ostalih komponenti i najvažnija je komponenta matične ploče. Moja preporuka ti je da uzmeš ploču koja ima sve solid kondezatore jer su kvalitetniji i trajniji.
Na nekim socketima moraš obratiti pozornost i na to koji DDR ide.
I još bi bilo dobro da napišeš koje napajanje imaš jer možda ne bude dovoljno jako za nove komponente.