- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne mogu upalit video,ali ako se radi o serverskom 10000rpm disku,onda je normalno
Disk je WD1001FALS 7200rpm 32MB cache
Zamjenio sam WD-ov 500GB disk s 1TB koji je bio korišten u jednom serveru.
Mislim da ce uskoro odsvirat,jer prema "nazivu" koji si dao radi se o Caviar Black seriji koja bas i nije za servere,
vise je namjenjenja za "home usere".
Vjerojatno se motoric koji okrece "ruku" poceo trosit.
Nije za servere al je jedno od najkvalitetnijih rješenja za kućna računala, tako da sumnjam da mu se počeo ''trošit motorić''.
Inače Black je sam po sebi poprilično glasan tako da je moguće da on jednostavno proizvodi toliko buke, možda netko ko ga je imao može potvrdit.
EDIT:
I ne trebaš se zabrinjavati. Ako hoćeš pregledaj s hd sentinel zdravlje diska, ili odvrti hd tune bench pa usporedi brzine.
imam disk od 640 gb caviar blue nez tocno model isto tako krci ima pola godine i normalno radi tako da ako mome nije nista bilo nece valjda ni tvome
evo pogledao sam video,može značiti da je pri kraju,ali ne nužno....ovaj zvuk je zvuk ručice koja prelazi preko pločica....testiraj s sentinelom i hd tuneom
Ispušta identične zvukove kao u priloženom videu:
Meni to zvuči normalno. Imaš diskove koji su bučniji i manje bučni pri radu. Da li se "čuje" kad je kućište zatvoreno? Da li imaš "lag" kad otvaraš foldere? Ako NE, onda ti je disk ok.
Da ti zvuči slično kao u ovom video onda bi se trebao zabrinjavati.
nego da te pitam,jel' možda hdd otvaran?
Ja se na tvome mjestu nebi brinuo, naime imam f3 od samsunga i vec 2 i pol godine od kada je kod mene tako krci...Svi programi koje sam pokrenuo javljaju da je sa njime sve ok. Mozda da si samo neki backup napravis sa vremena na vrijeme i to je to po meni.
I moj hdd "krci" nema test koji nisam radio nema bed sektore..neka ide koliko ide digo sam ruke od toga
" acoustic management" gde si naso to podesavanje?
Testirao sam s Hard Disk Sentinelom i nije javio nikakvu grešku i onda sam malo prčkao po programu i naišao san na acoustic management koji je bio stavljen na max performance i volume. Smanjio sam to na min i sad se uopce necuje. Hvala na podršci.
Zanima me da li si primijetio koliko su se smanjile performanse nakon što si smanjio "max performance"?
Da neotvaram novu temu pitat ću ovdje. Imam HDD WD 160gb star je oko 5-6 godin. Danas upalim komp i ispušta zvuk kao da se nešto melje u njemu. Jesu to otišli možda neki ležajevi?
Bump
LOL nije problem u hardu nego si se olabavio vent ispodg grafe i on se tresao