Ekipa, molim pomoć! Znači, imam geforce 8800GS i nenormalno se pregrijava, na 99 stupnjeva dolazi već samo dok mi je komp upaljen, a da ništa ne radim na njemu. Probao sam je očistiti, ispuhao kompresorom, vratio unutra i temp se od 60 digla na 98 stupnjeva samo dok sam otvorio browser i pisao ovo. Matična je Gigabyte ga-ma790x-ds4, s dva PCI-E 2.0 x16 utora. Zanima me kaj još mogu napraviti? Možda da promijenim utor, jel bi to imalo kakve veze? Ak netko zna, još jednom, molio bih pomoć!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel si promjenio termalnu pastu? i pogle jel ti ventilator uopce radi mozda tie riknuo,,
PS. pogledaj jel tije fan speed na 100%
Na 100% je i radi. Pasta je promijenjena prije par mjeseci.
Za svaki slucaj izmjeri s vise programa - GPU-Z , HW Monitor ... !
Zbunjuje me sto je vent na 100% , a uopce ne registrira broj okretaja venta !
Provjeri jos jednom taj vent dal se vrti !
To sam i ja skužio, al vent normalno puše, evo opet ga provjerio!
Onda hladnjak nije dobro montiran na grafu ! Vise neznam sta bi moglo biti !
Sve je montirano kak treba biti. Ma nis, probat ću staviti na drugi slot, mozda upali. Hvala za odgovore!
Iako si promijenio pastu pred par mjeseci, daj ti samo to provjeri jer izgleda ko da se temperatura s grafe ne odvodi kako treba čim vent radi na max, a ona je na poštenih 90 stupnjeva.
Očito mi još samo to preostaje, promijenit ću i to pa onda vidjeti
Izvadi grafu van pogledaj pod propeler jel ima parašine samo ak nije zaštopan izlazni. A drugo, makni hladnjak i skini staru pastu i nanesi novu i vrati na mjesto i mora bit oke. A ovako čini se da pasta nevalja, vjerovatno sTvrdnuo paste. Obnovi grafu.
Mozda senzor nije ispravan dotakni s rukom blok hladnjaka pa vidi ako je vruc..
Ispuhana je kompresorom, nema prašine. A vruća je cijela.
Otišla ti je naponska regulacija na grafičkoj, dobija prevelik napon. Jedino rješenje je zamjena grafe (ako ne vidiš neki napuhan kondenzator da promijeniš)...
Ma vjerojatno ću trebati zamijeniti, nije ni čudo, ipak je 5 god stara
Probat ću još s pastom, pa vidjeti. Ona normalno radi i sve, al mi malo bed zbog takve temperature, da mi ne zezne ostatak kompa. Hvala svima na odgovorima!