Imam ventilator al ne mogu ga spojit na racunar jer nema prikljucka nego samo zice su ostale. Eh imam graficku Nvidia 210 sa aktivnim hladjenjem , dal bi ja sad mogo prerezat zice sa njenog ventilatora i spojit i ovaj na te zice i taj sto je na njoj da rade , znci oba ventilatora na taj jedan prikljucak na grafickoj
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako ti je vent koji želiš staviti sa 4 žice tada ga je najbolje priključiti na matičnu jer bi tada imao kontrolu obrtaja, u protivnom možeš ga direktno na napajanje ali nećeš imati kontrolu obrtaja venta pa ćeš trebati kontrolirati putem napona što ponekad i nije toliko efikasno opet sve zavisi od samog ventilaora.
Za šta ti treba taj ventilator zašto ga želiš spojiti ?
Ovo je kad ima utikač na ventilatoru a pošto ima samo crnu i crvenu žicu na ventilatoru jednostavno oguli izolaciju pola centimetra na njima i crnu gurne u "molex" na crnu i crvenu od ventilatora na "molex" žutu.... premotaj žice uz molex i učvrsti sa par navoja izolir trake da ne ispadaju :)
spajam ga iz razloga sto je ovaj na grafickoj slab i puno se grije graficka. Pa sam mislio spojit ga tako, da ovaj vent ima samo crvenu i crnu zicu, nadam se da nece dovest do kakvog spoja il slicno pozz hvalaa