Dodavanje jos ventilatora

poruka: 5
|
čitano: 988
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Imam ventilator al ne mogu ga spojit na racunar jer nema prikljucka nego samo zice su ostale. Eh imam graficku Nvidia 210 sa aktivnim hladjenjem , dal bi ja sad mogo prerezat zice sa njenog ventilatora i spojit i ovaj na te zice i taj sto je na njoj da rade , znci oba ventilatora na taj  jedan prikljucak na grafickoj

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Zašto bi to radio? Uzmi kabel sa ventilatora na napajanje i spojiš ventilator na napajanje direktno i bok.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ako ti je vent koji želiš staviti sa 4 žice tada ga je najbolje priključiti na matičnu jer bi tada imao kontrolu obrtaja, u protivnom možeš ga direktno na napajanje ali nećeš imati kontrolu obrtaja venta pa ćeš trebati kontrolirati putem napona što ponekad i nije toliko efikasno opet sve zavisi od samog ventilaora.

Za šta ti treba taj ventilator zašto ga želiš spojiti ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Dodavanje jos ventilatora

Ovo je kad ima utikač na ventilatoru a pošto ima samo crnu i crvenu žicu na ventilatoru jednostavno oguli izolaciju pola centimetra na njima i crnu gurne u "molex" na crnu i crvenu od ventilatora na "molex"  žutu.... premotaj žice uz molex i učvrsti sa par navoja izolir trake  da ne ispadaju :)

13 godina

spajam ga iz razloga sto je ovaj na grafickoj slab i puno se grije graficka. Pa sam mislio spojit ga tako, da ovaj vent ima samo crvenu i crnu zicu, nadam se da nece dovest do kakvog spoja il slicno pozz hvalaa

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice