AMD Athlon64 x2 5000+ Black Edition-Pregrijavanje zaključana tema

poruka: 45
|
čitano: 10.630
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
moderator
Re: AMD Athlon64 x2 5000+ Black Edition-Pregrijava
mejt kaže...

Stavi ti dva zrna graha pase i nabodi taj cooler i bit ce ok..

Nadam se da si mislio graška, ali i to je previše.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
mejt kaže...

Stavi ti dva zrna graha pase i nabodi taj cooler i bit ce ok..

Nadam se da si mislio graška, ali i to je previše.

Nisam bez razloga napisao zrno graha, jer imao sam istih problema sa navedenim procesorom...slobodno stavi malo vise paste...a nista mu nece bit, posto se samo preko ivica izvuce visak paste a ostalo ostane u dovoljnoj kolicini izmedju dodirnih povrsina,,,i u koliko imas neki jaci cooler to ti je prednost, jer navedeni procesor ima velik TDP, provjeri na netu a cini mi se da je preko 90W..

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: &amp
12 godina
neaktivan
AMD Athlon 64 3000+

Pozdrav!

Imam AMD Athlon 64 3000+ procesor

Imam isto problem sa temperaturama. Zapravo Temperatura procesora je oko 50 C. Al hladnjak se vrti na 6250 RPM. Probal sam otovirt kuciste da se bolje hladi, međutim nema razlike, opet on vrti ko lud. Vec me polako strah da se nesto ne razleti il pregrije..... Ima li neko nekakvo rijesenje zasto tolko vrti a temperatura procesora je recimo prosjecna.............. Btw. prije nekoliko mjeseci temperature su bile iste al nije tolko vrtilo.

Evo slike u prilogu pa pogledajte...

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 11:01 (cheker88).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Athlon64 x2 5000+ Black Edition-Pregrijavanje

To je jednojezgreni procesor 2.0ghz,eventualno se može "stabilno" clockati(možda i malo više) na 2,2 ghz.A i s tim clockom, vent od 2200rpm,bi mu bio sasvim dovoljan.Jest da su sad temp okoline malo više,ali ne opet za tako visoke rpm-e.Eventualno promjena paste,drivera za proc-r(probaj druge),te reset-update biosa.I naravno kad več sve to imaš otvoreno i skinuto,dobro ispuhati prašinu.

-možda je otišao koji senzor

-probaj i podesiti u biosu na cool`n`quiet,ako nije

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 12:50 (lukabo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nisam ga overclockal, niti ima prasine na njemu. (To je 1.8 ghz ne 2.0) driver za procesor nisam instaliraval. A sad nez.....

12 godina
neaktivan

Vidlo bi se u programu da je otiso senzor.... pogle sliku sve uredno. 

13 godina
neaktivan

Imaš pravo,moj bad,1,8 je.Imao sam takav,samo velim da sam ga imao tvornički 2.0,a uspio ga clockati na 2.2, na 2.3 več nije bio stabilan{#}.Sve u svemu,velim ni clockan nebi trebao raditi na tim okretajima,a kamoli stock postavke.

-kad si zadni put promijenio pastu(? je star comp) ili updateo bios,nakon toga?,ako to nikad nisi radio, zamoli nekog tko se razumije u to

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 13:15 (lukabo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

A sad "trebao"........... 

12 godina
neaktivan

Naso sam u biosima sto si reko "-probaj i podesiti u biosu na cool`n`quiet,ako nije"  

to nije ukljuceno! a koji su rizici rcimo, ak ne hladi dovoljno a temperature se dignu.(komp ce se ugasit al kaj ak nmgu to iskljucit) i pise da mora "cpu fan" imati neka 4 pina....

13 godina
neaktivan

danas san promjenio 4 kulera za taj procesor 

zadnji je od bakra i košta sano 297 kuna  i trebo bi bit za overclocking procesore čak ima i gumb za podešavanje brzine ventilatora ja sav sretan temperatura oko 50stupnjeva

i tako dok se ne preoptereti onda ode na 77 dalje nisa pustio da se penje ali mislim da bi opet otišla do alarma

jel ima stvarno neko pametan ko zna kako stat pregrijavanju na kraj

a ne da nagađa ( pasta nije problem pošto je stavljena najskuplja na hr tržištu)   kuler sijeda savršeno na procesor

a on se i dalje grije {#}

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Vrijeme je da tvoj 5000+ BE ode u penziju.

Serija 5000+/5200+/5400+ su imali problema,

i točno taj problem koji ti imaš - jedna jezgra je bar 10°C toplija od druge.

Reklamirao sam 2 takva procesora i uvjek dobio nove.

Na žalost - tvoj vjerovatno nije u jamstvu.

Ako ti ploča podržava - kupi si X2 Athlona II 2xx serije ili ako nisi pri parama,

X2 190 Semprona. Oba će te služiti i bolje nego stari Athlon.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

imam isti proc kao ovaj u naslovu, i imam gadnih pregrijavanje problema ...

već sam: pobrinuo se za protok zraka i ventove, to ne bi trebalo biti problem, zatim promijenio pastu (Coolermaster E2) i na grafičkoj i na procesoru, dovoljna količina, autorazmazivanje pritiskom, nema klackanja coolera, i konačno, nabavio novi ventilator za grafičku (koja se ranije pregrijavala no to sad ne bi trebao biti problem) i nadzirem temperature nonstop.

bez obzira na sve, prije dva sata mi se komp ugasio u totalnom idleanju, pregrijavanje procesora (a katkad i temp grafičke ode u krov). interesantno je što katkada imam otvorenih 10 tabova, gledam breakingbad, igram neke manje igre, dosta manjih procesa ukupno - i on radi bezh beda. a onda neki drugi put cura pokrene candycrushsagu na facebooku i bum, komp ugašen.

pitanje je - što može biti uzročnik? jel nekvalitetno napajanje može uzrokovati ovakva pregrijavanja? jel procesor, s obzirom da je sad preko 6 godina star, zna spikeati sa temperaturom ili opterećenjem pri kraju života? gubim lagano ideje a nema dinerosa za novoga niti za neke investicije u komp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

odkad je zahladilo...... temperature i RPM-ovi su nizi :D

11 godina

vidim da su vama vaše temperature visoke, a što bi ja trebao reći gdje mi je samo 1 program upaljen i to opera

0 0 hvala 0
14 godina
marsovac zemaljski kaže...

vidim da su vama vaše temperature visoke, a što bi ja trebao reći gdje mi je samo 1 program upaljen i to opera

http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/temperature-vasih-pc-grijalica/26857.aspx?page=88&jumpto=4375444&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice