8 pinski konektor za cpu

poruka: 12
|
čitano: 7.005
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
8 pinski konektor za CPU

Pozdrav svima!

Imam ovakav problem, posjedujem matičnu ploču MSI Big Bang Xpower II i na nju idu dva napajanja za procesor od 8pinova u komadu, tj. nemogu mi kombinacije tipa 4+4 ili 6+2pinova, već samo 8 u komadu.Na mome napajanju imam samo konektore 4+4 i 6+2, a ovoga od 8 nemam. Moje pitanje je gdje se može kupit takav kabel ili ako neko ima viška za prodat platit ću uredno sve.Hvala

p.s. treba mi baš konektor kao na slici ispod.

Nino Tomas
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
8 pinski konektor za cpu

- Kakve to veze ima što ti imaš jedan 8 pin, normalno možeš spojit 4+4 pin, spojit na ploču i nećeš imat problema.

- Pazi da se ne zaje..., ovaj od 6+2 nije za CPU, nego za PCI-E (za grafičku koja traži dodatno napajanje), čitaj što piše na samom konektoru.{#}

- Evo kod mene, slika 1.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.9.2013 12:12 (Valentin17).

4 1 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: 8 pinski konektor za cpu
Valentin17 kaže...

- Kakve to veze ima što ti imaš jedan 8 pin, normalno možeš spojit 4+4 pin, spojit na ploču i nećeš imat problema.

- Pazi da se ne zaje..., ovaj od 6+2 nije za CPU, nego za PCI-E (za grafičku koja traži dodatno napajanje), čitaj što piše na samom konektoru.{#}

- Evo kod mene, slika 1.

Mislim da nisi dobro vidio što pišem rekao sam da nemogu upast kombinacije 4+4 na ploču, već samo 8 u komadu i nijedna druga takva je ploča.I pitao sam di taj nastavak mogu kupit da ima 8pinova u komadu.

Nino Tomas
16 godina
moderator
8 pinski konektor za cpu

Mora ić unutra 4+4, ko i u sve druge ploče.

6+2 naravno neide, to je za grafičke.

Kome treba 10$ popusta na Banggood neka se javi na PP.
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
protjeran
XXX-Man kaže...

Mora ić unutra 4+4, ko i u sve druge ploče.

6+2 naravno neide, to je za grafičke.

Slažem se kod ostalih ploča da mora uć 4+4, ali na ovoj neće,evo vrlo jednostavno ću dokazat to.

Pogledajte sliku ploče ispod i vidit će te raspored pinova kako stoje, s gornje strane na krajevima stoje polukružni pinovi, a s donje stoje polukružni pinovi su u sredini. Govorim o ova dva utora za napajanje proca naravno. E sad kad ste pogledali kako su raspoređeni pinovi "po obliku" na ploči sad pogledajte sliku kako su raspoređeni u kombinaciji 4+4pina, za koju kažete da mora uć. 

Nino Tomas
16 godina
moderator

Po slikama vidim da ulazi bez problema.

Dakle ovaj dio 4+4 konektora koji ima 2 četvrtasta i 2 polukružna pina ide do ruba ploče, a ovaj drugi ide do njega.

Sve ploče imaju identične EPS12V konektore.

Evo čitaj, neda mi se tipkat toliko uzalud.

http://www.playtool.com/pages/psuconnectors/connectors.html#eps4plus4

14 godina
protjeran

ali meni na ploči utor za napajanje proca ima s obe strane 2četvrtasta i 2polukružna pina a na ovom 4+4 je samo jedna strana takva a druga ima 4polukružna pina

Nino Tomas
16 godina
moderator
XXX-Man kaže...

Dakle ovaj dio 4+4 konektora koji ima 2 četvrtasta i 2 polukružna pina ide do ruba ploče, a ovaj drugi ide do njega.

Evo čitaj, neda mi se tipkat toliko uzalud.

http://www.playtool.com/pages/psuconnectors/connectors.html#eps4plus4

Ti neznaš čitat ili ti je dosadno pa trollaš?

14 godina
protjeran

imam ploču pred sobom i 4+4 pina nemože uć nikako i ja sam lud ok, pa bože sveti različito su raspoređeni pinovi po obliku

Nino Tomas
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.9.2013 1:33 (ninofreak12345).
16 godina
moderator

Jesi li uopće probao? Očito nisi kad pišeš takve gluposti...

Ulazi 100%...polukružni ulaze u četvrtaste bez ikakvog problema.

14 godina
protjeran

Dobro!

Nino Tomas
13 godina
neaktivan
ninofreak12345 kaže...

Dobro!

Ti si onaj saban koji uvijek pametuje {#}...e kad bih popravljao kompove kao sto ih i PRODAJES {#}  ... jos dodes i pitas nas i pravis nas budalama kako 4+4 ne moze ic na maticnu plocu {#}...ocito da od 6i nesto milijarda ljudi na svijetu ili kolko vec MSI je posebno samo za tebe dizajnirao plocu , jel to zelis rec  ? 4+4 imam na svojoj ploci ..a to da ces dokazat da ne moze uc dokazujes samo da si biser {#}

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice