Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesora

poruka: 1.157
|
čitano: 244.123
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesor
Toca kaže...

Imam phenoma x2 550BE i matičnu Asrock M3A770DE, probao sam otključati jezgre al kad uđe u Windowse komp se resetira. Htio bih update-ati bios pa probati ponovo al kad probam update iz windowsa pise Error: Firmware does not have flash ( AFUWNGUI) support. Jel zna netko u čemu je problem? Ja bas nemam iskustva s flashanjem pa ako moze mala pomoć, inače windows 7 64 bit je gore.

Jesi sigurno skinuo verziju Biosa za flash iz Windowsa?

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
14 godina
neaktivan

Planiram uzeti Phenoma II x2 560 3.3 u Links

pa me zanima kolika je mogućnost otključavanja ostalih jezgri, jel moguće otključat sve četiri jezgre??

ili da idem na sigurno i da uzmem x4??

Nino
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ninogulub kaže...

Planiram uzeti Phenoma II x2 560 3.3 u Links

pa me zanima kolika je mogućnost otključavanja ostalih jezgri, jel moguće otključat sve četiri jezgre??

ili da idem na sigurno i da uzmem x4??

Na tom procesoru mogu se otključati još do 2 jezgre (dakle da bude x4), no to ti ovisi o primjerku.

Uglavnom budu stabilni X4 no možeš potrefiti na neki kojem je jedna jezgra nestabilna ili kojem su obje nestabilne.

Jednako kao i s Phenom II 545, 550BE, 555...

Mislim da je bolje u startu iči na barem X3 procesor ako već ne na X4.

17 godina
neaktivan

Nitko ti ne može garantirat da ćeš otključat jezgre, ja sam ima sriće{#}, mislim da ti je X4 sigurnija opcija !

I see offline people !
14 godina

Ja nisam imao srece sa 2 phenoma II 550be i 3 athlona 450x3. Kupio sam phenoma x4 i sad imam x4.Toliko o mojoj sreci sa tim,a tebi se mozda posreci. Konacan odgovor,da sam na tvom mjestu isao bih odma na x4.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.9.2011 19:00 (tadic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Toca kaže...

Imam phenoma x2 550BE i matičnu Asrock M3A770DE, probao sam otključati jezgre al kad uđe u Windowse komp se resetira. Htio bih update-ati bios pa probati ponovo al kad probam update iz windowsa pise Error: Firmware does not have flash ( AFUWNGUI) support. Jel zna netko u čemu je problem? Ja bas nemam iskustva s flashanjem pa ako moze mala pomoć, inače windows 7 64 bit je gore.

Jesi sigurno skinuo verziju Biosa za flash iz Windowsa?

Jesam ali ta 1.80 nece iz windowsa pa sam probao sa 1.70 i s tom sam verzijom bez problema flashao. Jezgre se nece svejedno otključati. Al ima sad problem, probao sam ih par puta otključati i ništa, vratim sve na default u biosu i sve ok al upalim CPU-Z pokazuje normalno sve frekvencije i onda padne brzina jezge na 798MHz, multiplier x4 core voltage pokazuje na 1.008 V, nekad malo skoči. Jel zna netko u čem je problem?

17 godina
Toca kaže...

Jesam ali ta 1.80 nece iz windowsa pa sam probao sa 1.70 i s tom sam verzijom bez problema flashao. Jezgre se nece svejedno otključati. Al ima sad problem, probao sam ih par puta otključati i ništa, vratim sve na default u biosu i sve ok al upalim CPU-Z pokazuje normalno sve frekvencije i onda padne brzina jezge na 798MHz, multiplier x4 core voltage pokazuje na 1.008 V, nekad malo skoči. Jel zna netko u čem je problem?

Pa i normalno je da ti smanji takt i napon procesora kad računalo nije pod opterečenjem. Tako se maje grije i štedi struju.

Ako ga želiš prisiliti da radi stalno na maksimalnom taktu (a ne samo pod opterečenjem) onda isključi Cool'n'quiet.

14 godina
neaktivan

Hvala, nisam to znao sve ok sad. Šteta za jezgre baš sam pogodio onaj koji se nece otključati.

17 godina
Toca kaže...

Hvala, nisam to znao sve ok sad. Šteta za jezgre baš sam pogodio onaj koji se nece otključati.

Možda i nisi...ja imam matičnu Asrock A790GXH/128M i sa biosima 1.50, 1.60 i 1.70 nestabilan mi je 550BE

čak i na stocku, a sa biosom 1.40 uredno otključa sve 4 jezgre i OC-a se bez problema na 3.6GHz

Go figure, rekli bi amerikanci

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
Toca kaže...

A jesi li probao otključati jezgre pa zaključati jednu od otključanih?

Možda ti je treća jezgra loša kao kod mene (koristim prvu, drugu i četvrtu odnosno core 0, 1 i 3) ili samo četvrta (a prve tri valjaju).

Opcija kojom zaključavaš jezgre zove se CACC (CPU Active Core Control).

14 godina

Nabavio sam Phenom II X3 720 BE za neku siću i uspio sam otključati 4. jezgru i mislio sam ga clockati ali u niti jednom programu za mjerenje temperature nemam ispravna očitavanja, odnosno na sve četiri jezgre mi stoji 0°C. Kad su aktivne 3 jezgre očitavanja su ispravna. Može li se kako ovaj problem riješiti?

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Volume kaže...

Nabavio sam Phenom II X3 720 BE za neku siću i uspio sam otključati 4. jezgru i mislio sam ga clockati ali u niti jednom programu za mjerenje temperature nemam ispravna očitavanja, odnosno na sve četiri jezgre mi stoji 0°C. Kad su aktivne 3 jezgre očitavanja su ispravna. Može li se kako ovaj problem riješiti?

Nazalost, to je tako kod svih unlockanih porcesora, mozes mu vidjeti jedino Temperaturu samog procesora s HWmonitorom ili nekim drugim programom pod nazivom CPUTIN.

Inace je CPUTIN bitnija temperatura nego temperatura jezgre.

Um caruje dok snaga ne popizdi!
14 godina
Volume kaže...

Ne,to je uvijek tako kad imas otkljucanu jezgru.To nemos sredit.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
Volume kaže...

...niti jednom programu za mjerenje temperature nemam ispravna očitavanja, odnosno na sve četiri jezgre mi stoji 0°C. Kad su aktivne 3 jezgre očitavanja su ispravna. Može li se kako ovaj problem riješiti?

To sam također objasnio ranije. Otkjučan procesor - nema očitanja svake jezgre zasebno. I onako te temperature nisu bitne, bitna je samo ukupna temperatura procesora kao takvog a to očitanje ti radi. Dakle prikazana ti je temperatura procsora, to i jest ono bitno.

14 godina
neaktivan

Imam problem s otključavanjem Phenoma II X2 545 .

Na prijašnjoj matičnoj (Gigabyte GA-MA785GM-US2H) sam ga bez ikakvih problema otključao i radio je na x4 @ 3.76 GHz bez problema.

Prije tjedan dana sam kupio novu matičnu (Gigabyte GA-990XA-UD3) i ne mogu nikako uspješno otključat procesor.

Namjestim na Enabled i Auto opcije koje treba,al se komp u Windowsima zaledi nakon otprilike 2 minute rada.

Vratim na 2 jezgre,sve radi kako treba po 9-10 h .

Jel trebam dizat voltažu ili mi nema druge nego držat ga na 2 jezgre?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Probaj napravit update biosa

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zadnji je BIOS - F6

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
13 godina
neaktivan

pooz otkljucao sam phenom x2 555 bez ikakvih problema radi, sad me zanima dali sam otkljucao L3 Cache memoriju posto se nekuzim bas u te Cache-e i koliko ako jesam.

Hvala

Procesor Procesor
Pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

pa lijepo ti piše na toj slici L3 cache i koliko ga ima...

slabo vidiš ili?

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupa pitanja odgovaram sa: ke????
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.9.2011 22:04 (XXX-Man).
13 godina
neaktivan

sljep sam :)

hvala np krivo vidio

Pero
15 godina

Evo kupio jučer ovu matičnu, proc i rame što možete vidjeti pod moj pc. Sad sam probao otključati taj proc i izgleda da mi je uspjelo...barem djelomično. Upao mi je normalno u Windowse i pokrenio sam CPUZ i piše mi da je Phenom II X4 B50. Normalno mi očitava 4 jezgre no pod L3 Cache je i dalje prazno. Izgleda ja je to samo onaj Athlon X4 koji je bio zaključan u X3 ili..? 

Dali se mora možda u biosu još nešta podesiti da bi se otključao L3 ili je to to?

Kojim programima bih to trebao istestirati da vidim dali je stabilan ovako otključan? Trenutno mi je temp na 39 stupnjeva ovako neopterećen. Jel to puno? Hladnjak je Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2. Do kolko bi mi se smjela popeti temp pod opterećenjem?

Propus je jezgra. Ništa od L3? Propus je jezgra. Ništa od L3?
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2011 17:23 (Switch).
17 godina
Switch kaže...

Izgleda ja je to samo onaj Athlon X4 koji je bio zaključan u X3 ili..? 

Dali se mora možda u biosu još nešta podesiti da bi se otključao L3 ili je to to?

Kojim programima bih to trebao istestirati da vidim dali je stabilan ovako otključan?

Trenutno mi je temp na 39 stupnjeva ovako neopterećen. Jel to puno?

Hladnjak je Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2. Do kolko bi mi se smjela popeti temp pod opterećenjem?

1. Čestitam na otključavanju Athlon II x3 u Athlon II x4. Ne možeš nikako dodatno otključati L3 jer ga procesor nema.

2. Kojim programima testirati? Naveo sam to u prvom postu u temi, treća stavka baš to govori.

3. Dobra ti je temperatura. S tim hladnjkom ti pod opterečenjem ne bi trebalo prelaziti 55°C a do 65°C nemaš brige.

15 godina

Uf ne sviđa mi se ovo nikako. Nakon 5 min Prime95 temp se popela na 64-65 stupnjeva. To mi je malo previše. Čitam sad malo tu da ti senzori za temperaturu ne rade kad se otključa proc...? Ja očitavam temperature sa Core Temp. Jel to u redu?

...ili ja nisam dobro postavio hladnjak ( u što sumnjam)...

17 godina
Switch kaže...

Uf ne sviđa mi se ovo nikako. Nakon 5 min Prime95 temp se popela na 64-65 stupnjeva. To mi je malo previše. Čitam sad malo tu da ti senzori za temperaturu ne rade kad se otključa proc...? Ja očitavam temperature sa Core Temp. Jel to u redu?

...ili ja nisam dobro postavio hladnjak ( u što sumnjam)...

To ti je dost previše za taj procesor s takvim hladnjakom.

Ne rade senzori za temperature pojedinih jezgri, no senzor za ukupnu temperaturu procesora i dalje radi, to je ono što ti Core Temp očitava.

Moguće da nisi dobro postavio hladnjak odnosno da si stavio previše ili premalo termalne paste ili pak da si potpuno zaboravio staviti pastu ili možda koristiš neku nekvalitetnu pastu.

Postoji i mogućnost da ti nešto blokira hlađenje, dakle provjeri da ti je hladnjak čist i da imaš dovoljno dobar cable managemet kao i propuh unutar kućišta.

15 godina

Ma sve je ok u kućištu, sve je složeno na svome mjestu. Nije da prvi puta stavljam hladnjak. Do sada je uvijek sve super radilo no moguće je da sam nešta zeznuo. Ništa, pozabavit ću se sada ponovo s tim, rasklopiti sve i ponovo staviti pa ćemo vidjeti. ako opet ne bude valjalo onda ćemo sutra otći po drugu pastu a ako ni to ne bude valjalo onda ćemo i hladnjak mjenjati. :)

17 godina

Koje je kućište, koja termalna pasta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kućište je Xigmatek Asgard. Naprijed i nazad dva venta od 120mm. Jedan upuhuje drugi ispuhuje. Jučer je baš sve rastavljeno pa sam odmah sve i očistio i ako i nije bilo puno prašine.

A pasta je neka Artic Silver. Ne znam točno koja, izlizala se naljepnica. Jel to ima rok trajanja, jedno 1-1,5g je stara?

17 godina

Pasta je ok, koliko znam dok je u tubi nema rok trajanja. Kućište je također ok, a i ventilatora je prihvatljiv broj.

Stvarno ne znam do čega ti je grijanje toliko.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pojma nemam, al kažem, može biti da sam ja nešta zeznuo. Probat ćemo ponovo to presložiti.

Al ak ostanu ovakve temperature onda definitivno moram hladnjak mjenjati. Jer i klokati planiram tako da...

Ovaj mi je zapeo za oko: http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=opis&id_kategorija=05090305&id_artikl=050.903.212

Jel to ok? Otprilike bih toliko bio voljan dati. Ak ima neki bolji za nešto više para ili čak manje para slobodno može prijedlog.

17 godina
Switch kaže...
Ovaj mi je zapeo za oko: http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=opis&id_kategorija=05090305&id_artikl=050.903.212

Jel to ok? Otprilike bih toliko bio voljan dati. Ak ima neki bolji za nešto više para ili čak manje para slobodno može prijedlog.

Izvrstan hladnjak, dobar izbor. Ako budeš mijenjao hladnjak, što ćeš s Freezerom?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice