Nanijeti na procesor u kolicini zrna rize , nekako je prakticnije ! No , nemres fulat i da ju razmazes , samo pazi da ne stavis previse i da ti se ne preljeva preko ruba procesora !
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zahvaljujem svima na odgovorima, uzet cu onda jednu od ove dvije MX, odlucit cu po putu ako buraz bude dobar mozda mu kupim bolju :)
E sad trebam jos jednu uslugu :)
Koju metodu da koristim za nanošenje paste? :)
Hvala
Zrno riže na sredinu i pusti da se stezanjem hladnjaka pasta sama rasporedi.
Ne previše paste stavljati.
Doslovno da stavim velicinu riže? Prvi put to radim,pa sam oprezan.
Edit: E da i sad se sjetih, staru pastu mogu cistit sa obicnim alkoholom iz ljekarne? Jel mogu alkoholne maramice?
Znam vec sam dosadan,al bolje da pitam nego da burazu skurim komp :)
Priblizno u toj kolicini !
Edit: E da i sad se sjetih, staru pastu mogu cistit sa obicnim alkoholom iz ljekarne? Jel mogu alkoholne maramice?
Znam vec sam dosadan,al bolje da pitam nego da burazu skurim komp :)
Ako se nije zapekla , mozes i obicnim WC papirom ocistiti ! No , mozes i alkoholom !
Domaćom rakijom?
Moze savjet vezan uz termalnu pastu ,naime zanima me koliko je dobro i preporucljivo skidat hladnjak na grafickoj i mjenjati pastu na njoj radi boljeg hladenja ,laik sam za to i neznam dali bi to sve uspio da se nes ne pokida,imam gigabyte radeon hd 6850 oc,dli je to itko radio i na takovoj grafickoj dali ko zna princip rada. Hvala unaprijed!
Imas sigurno tutorijala na netu ( youtube , razni forumi ) !
Ako imas normalne temp. onda i nema potrebe za mijenjanjem paste , samo ispusi hladnjak grafe od prasine !
Skidanjem hladnjaka gubis jamstvo. Ako je jamstvo isteklo treba promijeniti pastu.

Ako je jamstvo isteklo treba promijeniti pastu.
S ovim se bas i ne slazem , nije obavezno ! Ako su mu temp. dobre , cemu mijenjat pastu ? Postoji mogucnost da prouzroci stetu ako se pazljivo ne skida hladnjak i mijenja pasta !
isteklo je jamstvo ,radio sam to ispuhivanje ,a temp su otprilike u stanju mirovanja od 37-40 c a nezz u igricama koje su malo zahtjevnije FPS oko 57- 68. grafu imam vec skoro 2 g pa me zanima jeli to potrebno i sta bi dobio ili bolje nedirat dok je tako
Po meni su to OK temperature i ne bih ništa dirao.
ok onda nediram ,zanimalo me posto to nisam nikad radio sem ciscenja hladnjaka i ispuhivanja prasine
isteklo je jamstvo ,radio sam to ispuhivanje ,a temp su otprilike u stanju mirovanja od 37-40 c a nezz u igricama koje su malo zahtjevnije FPS oko 57- 68. grafu imam vec skoro 2 g pa me zanima jeli to potrebno i sta bi dobio ili bolje nedirat dok je tako
Ništa ne diraj, temperature su i više nego dobre.
Evo pitanjce ...Kakva je ona noctina što se dobije sa kulerom?
Zahvaljujem svima na odgovorima, uzet cu onda jednu od ove dvije MX,
odlucit cu po putu ako buraz bude dobar mozda mu kupim skuplju.
E sad trebam jos jednu uslugu :)
Koju metodu da koristim za nanošenje paste? :)
Hvala
Proizvođač mx-2 mx-4 paste preporučuje tanku crtu kao na slci:
Napravi kako je vec kolega rekao sa zrnom rize, al pazi da ne stavis previse jer kod termalne paste vrijedi "manje je vise"
Vrlodobra ! To je Noctua , nemoze biti losa !
Ova u mene neka sto je dosla uz default Intel cooler je dosta dobra, ne znam koja je, ili je to pak do procesora, uz ovakve ljetne vrucine ne prelazi 35°C cak ni u igricama a cooler vrti samo na nesto vise od 1000RPM konstantno, prije sam na 775 socketu imao preko 40°C ljeti u igricama uz okretanje coolera preko 2700RPM, bas cu pokusati naci istu kada ova zastari
Ova u mene neka sto je dosla uz default Intel cooler je dosta dobra, ne znam koja je, ili je to pak do procesora, uz ovakve ljetne vrucine ne prelazi 35°C cak ni u igricama a cooler vrti samo na nesto vise od 1000RPM konstantno, prije sam na 775 socketu imao preko 40°C ljeti u igricama uz okretanje coolera preko 2700RPM, bas cu pokusati naci istu kada ova zastari
kod tebe nesto nevalja...imas problem! osim ak ti proc radi na 500mhz pri 0.2V
kod tebe nesto nevalja...imas problem! osim ak ti proc radi na 500mhz pri 0.2V
Eto vidi temperaturu, nisam ga ugasio skoro 48h za sada, i jos sam vidio da mi downclocka procesor na 1.6Ghz kada ovako surfam internetom, evo sada gledam samo digne na 1100+ obrtaje u igrici... novu konfu imam tek 2-3 dana, a temperature trenutno nisu 40°C, vjerovatno ce biti vise kada bude 40°C vani, a igram samo NFS World-a koji nije bas zahtjevna igrica i igrice na facebooku pa vjerovatno zato samo ovako mala temperatura, kuciste mi je otvoreno takodjer, i to moze biti razlog niskih temperatura
Evo da predam izvješataj :)
Na kraju sam kupio ARCTIC COOLING MX-4.
Stavio pastu (zrno riže).
Sad kad sam stavio pastu kad mogu palit komp?
P.S. Izvjestaj nakon skidanja hladnjaka i pogled na staru pastu.
Katastrofa,neznam tko ju je nanosi ali sigurno nije dobro.
Kad sam maknuo hladnjak paste je bilo svugdje.
Preko procesora i van njega po rubovim,takodjer isto i na hladnjaku,da i bio je dosta debeli sloj paste.
Eto tako je izgledalo prije nego sam to ocistio.
Hvala svima.
Pali ga, ne moraš čekati.
Moraš ga ostaviti bar 20 dana da pasta odradi jer ako ga upališ ranije može ti susjedu izgorit osigurač od vibracijske antene
Šalim se malo, pali odmah i javi dali su bolje temperature, može i koja slika da se narod divi malo MX-4
Ja sam jucer mjenjo pastu na Starom kompu i stavio MX-4 i i na idle je temp pala za 2C ali zato na stress test za 10C. Ja bi svima preporucio MX-4 jer je stvarno odlicna pasta
I kod mene je ta pasta na procesoru MX-4 ,nista posebno kod nje nisam primjetio ,nezz mozda zbog vodenog .
A sta ces primjetit u idle-u?

I kod mene je ta pasta na procesoru MX-4 ,nista posebno kod nje nisam primjetio ,nezz mozda zbog vodenog .
A sta ces primjetit u idle-u?
pa i u loadu ,nis posebno ,nezz mozda grijesim ;)
u idle-u nemas sta primjetit mozda stupanj-dva razlike ali zato napravi stress test sa nekom drugom pastom recimo onom koja ti dolazi na hladnjaku sa prcesorom i onda sa MX-4 pa ces vidjet razliku i to veliku
Mah :(
Burazu nije pomogla ni MX-4,komp se opet gasi prije windowsa. Vise nemam zivaca.
Izgleda da je matična prdnula u fenjer.
Imamo jos jedan nas stari komp, 1ghz.
Sve sto se moglo sam preselio u njega i radi (napajanje,rami-i,grafa,hdd).
Onda je vjerovatno maticna jer ja vise nemam ideja.
Ipak hvala na pomoci sa pastom.
LP
Mah :(
Burazu nije pomogla ni MX-4,komp se opet gasi prije windowsa. Vise nemam zivaca.
Izgleda da je matična prdnula u fenjer.
Imamo jos jedan nas stari komp, 1ghz.
Sve sto se moglo sam preselio u njega i radi (napajanje,rami-i,grafa,hdd).
Onda je vjerovatno maticna jer ja vise nemam ideja.
Ipak hvala na pomoci sa pastom.
LP
probaj ako mozes uzet tu maticnu sa starog kompa i stavit sve komponente na nju pa onda vidjet dali radi, ako ce tada opet isto onda posumnjaj na maticnu