Temperatura procesora (6000+), zabrinjavajuća?

poruka: 12
|
čitano: 4.586
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Iako nemam problema u stabilnosti, niti mi je previše glasan cooler procesora na velikim okretajima, primjetio sam da se temperature kreću oko 60C nakon 2 sata provedena na internetu. Riječ je o procesoru Athlon 64 x2 6000+ Brisbane koji nije clockan, i radi po deafultu na 3,1ghz. Je li tih 60C zabrinjavajuće ili je riječ o normalnoj radnoj temperaturi?

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
To je velika temperatura,kad si zadnji put mjenjao pastu.
Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
RE: Temperatura procesora (6000+), zabrinjavajuća?

ako je samo na internetu onda je previsoka temperatura...

jesi čistio cooler? mijenjao pastu?

mene zabrinjavaju i te vrijednosti napona koje su prikazane ako su točne...

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
15 godina

To bi bila donekle dobra temperatura za load..

Nešto ne štima. Provjeri pastu, vent i prašinu.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!

0 0 hvala 0
17 godina
Ag008 kaže...

Iako nemam problema u stabilnosti, niti mi je previše glasan cooler procesora na velikim okretajima, primjetio sam da se temperature kreću oko 60C nakon 2 sata provedena na internetu. Riječ je o procesoru  Athlon 64 x2 6000+ Brisbane koji nije clockan, i radi po deafultu na 3,1ghz. Je li tih 60C zabrinjavajuće ili je riječ o normalnoj radnoj temperaturi?

U ovome dijelu koji sam boldao vjerojatno se krije ključ tvoga problema.

Naime, cijela generacija AMD Athlona s Brisbane jezgrom pogođena je nekom vrstom buga na senzoru za temperaturu. Na nekim primjercima Everest prikazuje višu, a na nekim nižu temperaturu (kao što je slučaj kod mene). Prema tome, provjeri temperaturu procesora i drugim aplikacijama te u BIOS-u jer je velika mogućnost lažnog očitanja temperature.

U slučaju da je očitanje temperature ipak stvarno, preporučam ovo što su i kolege preporučile. Temeljito čišćenje hladnjaka uz obaveznu promjenu termalne paste (ili u krajnjem slučaju kupovina nekog aftermarket), odnosno preslagivanje kablova unutar kućišta koji ometaju njegovo kvalitetno provjetravanje.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.2.2011 23:21 (cro_blue).
14 godina
protjeran

Voltaža je nekako previsoka,odi u bios i probaj tu voltažu kresnit na 1.35 na takvu nekakvu.

dodajte me na skype:gmailovac
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koliko je opterećenje procesora dok si na internetu? Nekoliko tabova sa nekim gadnim banerom bez problema može da digne zauzeće procesora i u tom slučaju se ne treba čuditi ni temperaturi.

Ako nema visokog zauzeća, onda definitivno nešto ne štimuje s tim što bih ja počeo sa običnim čišćenjem kućišta (i pogotovo hladnjaka procesora) od prašine, pa tek ako to ne pomogne eventualno razmišljao o menjanju termalne paste. Takođe, možeš da uključiš Cool'n'Quiet ako već nisi, a proveri i dokle ti stiže temperatura pod opterećenjem, ako se ona kreće u nekim regularnim okvirima (ispod 70°C) onda si i dalje u bezbednim vodama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
XXX-Man kaže...

Čistim cijelo računalo od prašine svakih mjesec dana, koliko se može, naravno, uvijek nešto ostane. Pastu nisam mijenjao do sada jer nisam ni pratio temperature, a kako misliš da su vrijednosti napona zabrinjavajuće. Također, BIOS i AIDA64 prikazuju ove temperature dok ostali imaju malo drugačije. 

14 godina
protjeran
Ag008 kaže...
XXX-Man kaže...

Čistim cijelo računalo od prašine svakih mjesec dana, koliko se može, naravno, uvijek nešto ostane. Pastu nisam mijenjao do sada jer nisam ni pratio temperature, a kako misliš da su vrijednosti napona zabrinjavajuće. Također, BIOS i AIDA64 prikazuju ove temperature dok ostali imaju malo drugačije. 

Definitivno previsok napon,i sad ko koga laže everest ili HW? Jedno od tog dvoje laže,jer HW pokazuje skoro uduplo niže temp od everesta,i voltažu probaj smanjit.

dodajte me na skype:gmailovac
16 godina
moderator
Ag008 kaže...

promijeni pastu onda ako nisi nikad....

a i svugdje su ti drugačiji naponi...

ovaj na procesoru mi se čini visok, ali neznak koliko je default za taj procesor...

ostali su malo niski u programima, iako u biosu pokazuje da su viši...

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
17 godina
Gmailovac kaže...

Definitivno previsok napon,i sad ko koga laže everest ili HW? Jedno od tog dvoje laže,jer HW pokazuje skoro uduplo niže temp od everesta,i voltažu probaj smanjit.

Nije za vjerovati niti jednom niti drugom... Pogledajte samo kako mjeri kod mene!

Što se tiče napona... Definitivno je viši nego što bi trebao biti. Probaj ga sniziti u BIOS-u pa ćemo onda mjeriti temperature.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
17 godina
cro_blue kaže...
Gmailovac kaže...

Nije za vjerovati niti jednom niti drugom... Pogledajte samo kako mjeri kod mene!

Što se tiče napona... Definitivno je viši nego što bi trebao biti. Probaj ga sniziti u BIOS-u pa ćemo onda mjeriti temperature.

Napon je kao i sve postavke u biosu stavljen na auto (osim za hdd-non raid-ide i 667 za memoriju), tako da, mislim da ne vidim razloga za mijenje. Otkazao mi je driver za grafičku uslijed igre, no evo kako je za vrijeme opterećenja; s zamjerkom da za vrijeme ljeta, kada ne stavim 80mm JN ventilator, cooler se okreće (ne znam je li to točno, no tako piše) 6000RPM što je i max. Tako da prostora za povećanje temperature ima. HW je "krivo" pokazivao samo zato jer je bila stara verzija, evo nove, isti su rezultati kao iz AIDE. Koje bi bile normalne temperature?

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.2.2011 10:40 (Ag008).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice