Temperatura - phenom II x4 940

poruka: 18
|
čitano: 3.881
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Temperatura,phenom II x4 940

Danas sam dobio taj proc, možete mi reći dali su ovo dobre temperature za idle,ja bih reko da se malo previše grije iako imam katanu 3 {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

ja bi rekao da ti nisi dobro cooler stavio ili nesto u tom smislu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Normalne su, meni je klokan na 3.5 sa Mugenom 2 isto tak u idleu. U loadu potegne do 60 nekad, obično je 55.

We are nothing but the stones to pave the way...

0 0 hvala 0
15 godina

ja imam 945 i temperature su niže od tvojih.. uzmi u obzir da sam ja na stock ventilatoru..

možda su ti malo povišene ali mislim da su u granicama normale...

0_o
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma nasjeo je dobro,pasta niej neka al služi,evo sad sam na katanu namotiro još ejdan kuler  i temp su 3-4 stupnja niže u idleu, koji je najbolji program za ispitaivanje temp proca dok je u ful loadu? da to sad odvrtim malo da vidim kak se ponaša,ovo je c2 revizija, čuo sam da se griej dosta al prije sam znao s prošlim athlonom x3 450 ocan na 3.6 imat i idleu po 24 a load jedna da je bio 40 možda... zato me brine

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Taj proc je kod mene 2 god. radil u loadu na preko 70, radi još uvijek bez frke. Proc je grijalica, ali je izdržljiv.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da opalim prime,možete mi sam reć kaj treba sve namjestit na prime95 da vidim kak se ponaša u loadu jer je to najbitnije

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

može neki help,kaj treba namjestit u primeu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo malo par mniuta prime odvrtio, max temperatura što je bila je 60c nije iznad toga išla, evo slike,e sad što se gleda kod temp proca,ove temeprature jezgre šta pokazuju 60 stepeni il nešta drugo?

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2011 19:53 (markanzyxel).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Za taj proc je tak i meni bilo. Sa Mugenom 2 nakon 30 min je bila 64 stupnja na 3.5 ghz.

0 0 hvala 0
15 godina

Imao sam taj procesor. Temperature u idle su ti tako visoke jer ti je isključen cool ´n´quiet. Uključi taj sustav za automatsko smanjenje napona i brzine u idle-u i imat češ temperature oko 30 - 35°C.

U load-u su ti temperature ok sve što ne prelazi 62°C je ok. HW monitor ti je najbolji za pratit temperature te uvjek gledaj temperature jezgri jer su najčešće više od temeperature cpu-a.

BTW koja ti je frekvencija procasora i napon?

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo sada u ovom trenu,sam ga ocao na 3.2 (default 3 ghz), idle je: 44, load ne prelazi 61 stepeni ( prime 95 pola sata)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

napon nisam diro,onakav kakav je a to je : 1,328 v

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koja je razlika ja ne mogu vjerovat, jučer je bilo nezz temp u mom gradu oko 30 , a danas nešto se naoblačilo malo kiša pala,temp oko 24 i 4 stupnja niža od jučer proca u idleu,vjrujem da će bit još maje kad dodje zima :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Temperatura - phenom II x4 940
markanzyxel kaže...

evo sada u ovom trenu,sam ga ocao na 3.2 (default 3 ghz), idle je: 44, load ne prelazi 61 stepeni ( prime 95 pola sata)

To ti je previsoka temperatura za taj proc s tim coolerom. Nisi napisao napon koji koristiš u BIOS-u. Ako ti je napon stavljen na auto to ti je puno previše jer je meni na auto stavljao 1,425V.

Znaci na stock naponu bi trebao dobit 3,4GHz(kako koji proc) a on iznosi bar je kod mene iznosio 1,35V. Tada bi se temperature trebale u load-u trebale kretat od 55 - 60°C(čak i niže) zavisi od airflow-a u kučištu.

Normalno da temperatura raste s porastom vanjskih temperatura.{#}

Ako ti je pala temperatura u idle-u za 4°C trebala bi i u load-u.

Meni osobno temperaturna razlika ljeto/zima iznosi oko 10°C.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2011 14:58 (strit).
14 godina
neaktivan
strit kaže...
markanzyxel kaže...

zavisi od airflow-a u kučištu.

to je bitna stavka koju treba napomenit, sam cpu cooler radi svoj posao al se lako dogodi ako nemaš ventove, usis-ispuh da dođe do zastoja tog zraka vrućeg oko područja hladnjaka proca, a malim dijelom izlazi van...i kako ti ložiš proc po loadu 100 posto tako se to nakuplja i imaš osjećaš da cooler ništ nehladi...doslovno par ventova sredi stvari kako treba i komp diše normalno...

edit: ja imam x4 920, klokan na 3.2, idle temperatura jezgri 36, load 50, prije bez malo dorade kučišta, kojekakvih otvora, mrežica, ventova, je prelazio preko 60 stupnjeva u vrlo kratkom roku

samo krupno, ništa sitniš
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2011 14:58 (oly570).
15 godina
neaktivan

koja je neka safe temperatura koja ne bi mogla ošteit proc dugotrajno?

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2011 15:04 (markanzyxel).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

za te x4 phenome 60-65 stupnjeva tu ga možeš palit neće mu bit ništa...velik je tdp pa se mora jednostavno grijat...

samo krupno, ništa sitniš
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice