Imam budzet od 1450kn (za proc) + bratovih 400kn (za hlađenje)....
Pa me zanima koji quad uzet i u kojem dućanu?
Dal ce moj corsair od 520w drzat overklokanog quada, 3870x2, 4gb rama, i 1hdd...?
I jos nesto, koje hlađenje uzet za do 400kn?
Dal ce moj corsair od 520w drzat overklokanog quada, 3870x2, 4gb rama, i 1hdd...?
i5,u ADM-u.Topla preporuka.
Što se tiče napajanja držat će nemaš šta brinit. Pretpostavljam da imaš hx520. Mene zanima koju matičnu imaš, a također me zanima zašto ideš na quad, igraš li igre ili šta? Jer ako ti treba za igre u ovom trenutku E8xxx su najbolji procesori za te stvari i komotno ocaš njega.
i5,u ADM-u.Topla preporuka.
Da ali će mu uz to trebati nova matična.
socket 775, a ak ocu i5, onda moram i novu maticnu, nove rame kupovat - a za to se nema para....
Uglavnom Corsair HX520W će ti držati konfu bez problema... Quad za 1450 kuna je Q9400 (ADM), a za hlađenje uzmi neki scythe ili slično
Ups,sorry nisam vidio.
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_224&products_id=6784 to ti je jako dobar cooler za cpu lga 775. Ali i dalje me zanima ako misliš samo za igre jednostavno ne vidim isplativost prelaska sa e8xxx serije na neki quad bar ne u ovom trenutku.
CPU: Intel Core 2 Quad 9400 - 1450KN (ADM)
Cooler: Scythe Mugen 2 - 300KN (Links) - njega u slučaju da ćeš clockati procesor...
Cooler: Alternativa Scythe Katana 3 - 200KN (ADM)
Za igranje naravno.... :)
Saslušaj mene i nemoj još trošit te novce. E8xxx ti je trenutno najbolje šta možeš imat za igranje. Uzmi scythe mugen 2 i naclockaj njega kolko ide ako te to pali. To ti je moj savjet. A nakon nekog vremena kad dođe vrijeme za to onda mjenjaj i ploču i procesor.
Hehe:) da, sav sam uspaljen :) a zasto ne Q9xxx?
edit: jer 200kn je razlika u cijeni??
Saslušaj mene i nemoj još trošit te novce. E8xxx ti je trenutno najbolje šta možeš imat za igranje. Uzmi scythe mugen 2 i naclockaj njega kolko ide ako te to pali. To ti je moj savjet. A nakon nekog vremena kad dođe vrijeme za to onda mjenjaj i ploču i procesor.
Ako je za igre, tada je i Dual core još uvjek najbolji izbor, jer većina igara je još uvjek optimizirana za dvojezgrene procesore... Quad dolazi do izražaja jedino u GTA IV, ili ako mora hraniti neke močne multi GPU sustave
Hehe:) da, sav sam uspaljen :) a zasto ne Q9xxx?
Pa sam kažeš da ti je za igranje. Jednostavno trenutno je dvojezgreni iz E8xxx serije najbolji izbor. Osim ako ne odeš recimo na neki i5 ili i7 pa imaš za duže vrijeme. Ali ako već moreš idi na quad.
jer za godinu dana ce vecina igra trebari quad..jel tako? a neplaniram mjenjat proc jos najmanje 2god ak kupim sad novi.....
edit: inace ja sad trenutno imam e8200
Q9400 je jako dobar procesor... Ovaj sada koji uzmeš je E0 revizija i ide na 4GHz pez problema (moj Q9650 isto je E0 i ide na 4.5GHz), a i na 3.5GHz recimo podere svaki dual core procesor... Tako ako želiš, pravac po Q9400
I obavezno Mugena 2, nikako Katanu kad se bira izmedju ta 2 !
znam, cuo sam dosta o tom mugenu, tak da mislim da cu njega uzet
@ zabranjeniples, stvarno znaš čovjeku preporučiti procesor, svaka čast.
Jesi možda razmišljao, ono, da će za otprilike 2 godine dualci izumrijeti (možda neće, ali...).
Poslušaj Olya i mene i kupi fino Q9400 i Mugen 2 i naclockaj ga do nebesa i deri...
Jesi možda razmišljao, ono, da će za otprilike 2 godine dualci izumrijeti (možda neće, ali...).
Poslušaj Olya i mene i kupi fino Q9400 i Mugen 2 i naclockaj ga do nebesa i deri...
Gledaj! Prvo jedan savjet jer se nemam namjeru svađat. Bolje čitaj šta san napisa. Moj je savjet bio da u ovom trenutku se ne isplati ić na quad jer je trenutno e8xxx sasvim zadovoljavajuće i više nego dovoljno za njegove potrebe. A ako se strpi i ostavi novce i skupi još koju kunu onda može komotno ić na neki iz ix serije i novu matičnu. To je bio moj savjet. Ja recimo da sam na njegovom mjestu i u ovom trenutku nikad ne bi prelazio sa e8xxx na neki od quadova. Ali ponavljam u skoroj budučnosti recimo iza blagdana uzet neki ix i novu matičnu. To je isplativo. Ali eto ko voli nek izvoli.
Gledaj! Prvo jedan savjet jer se nemam namjeru svađat. Bolje čitaj šta san napisa. Moj je savjet bio da u ovom trenutku se ne isplati ić na quad jer je trenutno e8xxx sasvim zadovoljavajuće i više nego dovoljno za njegove potrebe. A ako se strpi i ostavi novce i skupi još koju kunu onda može komotno ić na neki iz ix serije i novu matičnu. To je bio moj savjet. Ja recimo da sam na njegovom mjestu i u ovom trenutku nikad ne bi prelazio sa e8xxx na neki od quadova. Ali ponavljam u skoroj budučnosti recimo iza blagdana uzet neki ix i novu matičnu. To je isplativo. Ali eto ko voli nek izvoli.
Nemoj se ljutit,ali preporučivat nekome e8XXX seriju po soma i više kuna(kolko je kodnas)....neču reč glupost več bezobrazluk. Bilokoji Quad je bolji ulog za budučnost jer se pojavljuje sve više i više igara koje koriste više od dvije jezgre.
Nemoj se ljutit,ali preporučivat nekome e8XXX seriju po soma i više kuna(kolko je kodnas)....neču reč glupost več bezobrazluk. Bilokoji Quad je bolji ulog za budučnost jer se pojavljuje sve više i više igara koje koriste više od dvije jezgre.
Jebote si ti retardiran ili sta?!?!?!?! Covjek koji je pokrenuo ovu temu sad ima procesor iz E8xxx serije. I ovaj mu je pametno savjetovao da skupi jos nesto para i da poslje blagdana (kad cijene padnu, dodu nove tehnologije i igre koje podrzavaju 4 jezgre pocinju izlaziti) kupi procesor iz i5-i7 serije i novu maticnu. Sto je vrlo logicno i pametno. Jer mu zasad netreba jaci procesor jer nema puno igara koje su tolko žedne.
Definitivno pričekaj još malo! Fakat nema smisla sad mjenjati procesor koji glatko može tjerat sve igre kad če za mjesec, dva cijene pasti i onda češ se lupati po glavi jer nisi uzeo i5! Zato zaj... Q9xxx rješenja stisni zube i izdrzi jos dva mjeseca.
Oprosti, moja greška, nisam gledao da on "ima" E8200, mislio sam da on hoće njega da kupi, jer ga se kupovati ne bi isplatilo, to da čeka je u pravu...
Tako sam i ja razmisljao o prelasku na neki 9xxx iz jednog jedinog razloga - ArmA 2 :p Ali doslovno mi je zao mijenjat ovaj proc jer sam prezadovoljan a i nisam ni siguran koliko bi igra bolje radila s quadom.
Nije mi bas jasna ni ta potreba za quadom, kad pogledam zauzece mog proca za vrijeme igranja, jezgre nisu bas na 100%, eventualno jedna skoci. I to u igri famoznoj po zahtjevima za procesorskom snagom...
Tako sam i ja razmisljao o prelasku na neki 9xxx iz jednog jedinog razloga - ArmA 2 :p Ali doslovno mi je zao mijenjat ovaj proc jer sam prezadovoljan a i nisam ni siguran koliko bi igra bolje radila s quadom.
Nije mi bas jasna ni ta potreba za quadom, kad pogledam zauzece mog proca za vrijeme igranja, jezgre nisu bas na 100%, eventualno jedna skoci. I to u igri famoznoj po zahtjevima za procesorskom snagom...
na kojoj rezoluciji igras i koje su ti postavke AA i AF, ja mislim da ti je to zbog nedostatka memorije na grafičkoj imaš 512MB, jer prema ovom testu Nema neke razlike između konfiguracija s Dualcem i Quadom. TEST
Oprosti, moja greška, nisam gledao da on "ima" E8200, mislio sam da on hoće njega da kupi, jer ga se kupovati ne bi isplatilo, to da čeka je u pravu...
Ma nema beda. Ali odmah sam rekao trenutno igre najbolje tjera e8xxx serija ne računajući neke clockane dualce. Pa recimo ovaj moj e6300 bez problema ide na 4.0 i dere sve igre. Ne vidim nikakav plus s prelaska s e8xxx na quad. Druga je stvar da sad on ide kupovat nešto, ali čovjek ga već ima i neka uživa.
kaj onda da kupim samo hlađenje i clockam ovog?
Da. Ako nemaš dobar cooler onda uzmi scythe mugen 2.
Da. I onda kasnije uzmeš jednog i5 i ploču i miran.