A čuj prvo sam mislio mjenjat grafu na gtx 460 pa sam došao da zaključka da se to neisplati, da bih trebao uzet novi proc+ matičnu. A sad napajanje ako nebude vuklo promjenit ću ga u neko solidno brend napajanje, pa štat bude.
A čuj prvo sam mislio mjenjat grafu na gtx 460 pa sam došao da zaključka da se to neisplati, da bih trebao uzet novi proc+ matičnu. A sad napajanje ako nebude vuklo promjenit ću ga u neko solidno brend napajanje, pa štat bude.
može jedno pitanje, zbog cega uopce zelis nadograđivat konfiguraciju? jel ima igra koje nemozes igrat ili je stvar cistog "prestiza"
Šapina netreba ti jaci komp.Klokni si proc sa jacim hladnajakom i mirna Bosna.Ako te zuljaju pare ev ti
http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-sam3-asrock-m3a770de--amd-770--amd-sb710-atx-fsb2600-dual-channel-4xddr3-/26020
http://www.protis.hr/products/details/procesor-sam3-phenom-ii-x4-965-box-black-edition-34ghz-8mb/25315
http://www.protis.hr/products/details/memorija-ddr3-1333mhz-4gb-2x2gb-corsair-tw3x4g1333c9a/23868
Mozes pricekat bozic da budu sniženja
Zašto-zato jer bc2 imam velike dropove i osjeti se da fale dvije jezgre, također u crysisu fali overklok itd. da mi matična dozvoljava overklok nebih ništa mjenjao... objasnio sam gore u postu iznad. Ne mjenjam sad samo radi te dvije igre, mjenjam za budućnost kao što vidiš izumiru igre koje koriste dvije jezgre (a da igra tek izlazi).
OMG pa Crysis na high postavkama steka i kod jacih kompova.
Da, ali pogledaj rezu na kojoj igram 1240x1024, zato ne MJENJAM grafičku već proc.
Bojim se da si u krivu. Koliko znam, tvoja grafička je po brzini u rangu sa mojom, a ako želiš igrati igre na višim postavkama, treba ti i jača grafička kartica. Četiri jezgre ti neće puno pomoći u tom procesu.
S druge strane, čemu inzistiraš na overclockanju? Tu ti sve bitne komponente moraju biti kvalitetne, a ako si kratak sa novcima, radije optimiziraj druge stvari.
Aj dobro imaš pravo al muče me onda rami, to onda prelazi budžet od neki 2200kn.
Dali i phenom II x4 traže DDR3 memoriju?
Mogu i na AM2+ to jest ddr2 memoriju a mogu i na ddr3
Bojim se da si u krivu. Koliko znam, tvoja grafička je po brzini u rangu sa mojom, a ako želiš igrati igre na višim postavkama, treba ti i jača grafička kartica. Četiri jezgre ti neće puno pomoći u tom procesu.
S druge strane, čemu inzistiraš na overclockanju? Tu ti sve bitne komponente moraju biti kvalitetne, a ako si kratak sa novcima, radije optimiziraj druge stvari.
Čuj, igram na malenoj rezoluciji gdje je procesor bitan. Da imam veću rezu onda bih mjenjao grafu, ovako mjenjam procesor. Vec sam razpravljo u temi o tome i došao da zaključaka ako idem na nadogradnju to će bit iProcesor i MBO.
Ako si odlučio mijenjati i proc i matičnu, onda svakako idi na AMD AM2+ platformu kako ne bi morao mijenjati RAM.
Neki Phenom II x4 ili čak i Athlon II x4 sasvim dovoljno.
Koje točno napajanje imaš?
Mislim, imaš skoro pa jači kompo nego ja (imaš malo slabiji procesor, jednako RAM i jaču grafu), a meni sve na 1680x1050 radi glatko/dobro.
Jesi probao staviti nove Windowse, optimizirati ih, srediti drivere i ostalo?
Neko Brushless 550W
EDIT: Zanima me dali je nvidia-amd ok? mislim svagdje viđam nvidia-intel, amd-ati?
Preporučio bih zamijenu napajanja prije bilo kakve druge nadogradnje. Eto.
Što se daljnjih nadogradnji tiče, mislim da ti se ništa više ne isplati (osim možda matične ako misliš da te ograničava).
Komp ti je dovoljno jak da na 1280x1024 sve tjera na very high, high ili eventualno medium.
Uzmi u obzir da postoji par igara koje su toliko neoptimizirane da ni na dost jačim konfiguracijama ne rade baš nešto glatko (GTA IV, Metro 2033, Crysis, ...).
Nema problema s AMD+ATI, AMD+nVidia, Intel+ATI, Intel+nVidia,... sve je to kompatibilno po standardima...
Si siguran da će me napajanje srušita ako stavim nešto što više troši. U bc2 mi jako jako teško ide na high-medum, pa izkombiniram low-medium-high. Necu to ic sutra kupovat još ću malo razmislit. Kao što sam rekao, negledam to za pola godine već da me solidno služi 2-3 godine.
Si siguran da će me napajanje srušita ako stavim nešto što više troši. U bc2 mi jako jako teško ide na high-medum, pa izkombiniram low-medium-high. Necu to ic sutra kupovat još ću malo razmislit. Kao što sam rekao, negledam to za pola godine već da me solidno služi 2-3 godine.
Ajd plz javi koje točno napajanje imaš (podatci koji pišu na njemu tipa proizvođač, model, snaga, oznaka serije, ...).
Ako je neko MS, Codegen, InterTech ili slično, čudi me da te nije izdalo već.
Da bi te solidno služilo još 2-3 godine treba ti barem x4 procesor i vjeruj mi dost jača grafa te naravno veći monitor.
Pod "solidno služilo" mislim na igranje igara na višim detaljima i za koju godinu te naravno kad uzmeš veći monitor.
Baš sam mislio pitati zašto ti treba 4 jezgre u procesoru pa vidim da te je kolega već pitao. I sam sam u takvoj dilemi ali mislim da se ne isplati prelazak. Smanji detalje i izdrži još godinu dana a za te pare si onda kada slažeš novi PC kupi SSD da bude pila.
Evo ovako, odlučio sam. Ne kupujem ništa, ne nadograđujem. Došao sam do zaključka da se ne isplati.
Za 1-2 godine kupujem novi kompletno PC(gamer extream), a ovaj ide mlađoj sestri za surfanje i multimediju.
Hvala svima koji su mi pomogli da odlučim i koji su pokušali pomoći ili savjetovati.
Moderator: može Lock