Nadogradnja procesora

poruka: 11
|
čitano: 1.845
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Nadogradnja procesora

Došlo vrijeme za nadogradnju.. OPET!

Zanima me koji mi je najisplativiji put nadogradnje procesora (komponente na Moj PC), s tim da bih pokušao izbjeći mijenjanje matične - plitkog sam džepa.

Bitno mi je da je 4jezgreni procesor i da se dobro drži pri overclocku, naravno da može izgurati CPU intenzivne igre i GTX460.

Znači, s775, quad core, između 500 i 700 kn. Da li je npr. Q6600 isplativa nadogradnja na mog E8400?

Unaprijed hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Nadogradnja procesora
buljo781 kaže...

Došlo vrijeme za nadogradnju.. OPET!

Zanima me koji mi je najisplativiji put nadogradnje procesora (komponente na Moj PC), s tim da bih pokušao izbjeći mijenjanje matične - plitkog sam džepa.

Bitno mi je da je 4jezgreni procesor i da se dobro drži pri overclocku, naravno da može izgurati CPU intenzivne igre i GTX460.

Znači, s775, quad core, između 500 i 700 kn. Da li je npr. Q6600 isplativa nadogradnja na mog E8400?

Unaprijed hvala :)

Da isplativa je nadogradnja ako ga mislis Overclockat.

On radi na dosta malom taktu.

Ako se ne varam 2,4GHz, ako ga uzmes bilo bi dobro da ga dignes na kojih 3,2GHz

jel od silnog proteina smanjila mi se kara,al glavno da je na bicepsu pukla kapilara|||http://www.youtube.com/watch?v=h1KDYOvecl0&feature=player_embedded#at=60|||
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 23:21 (Brega55).
14 godina

To me zanimalo. Planiram ga bubnit na kojih 3.4-3.6 GHz ako nađem negdje povoljni i uz malo sreće i truda. Gledao sam prije Q6600, samo nisam znao jel toliko bolji od mog procesora. Rijetko gdje ima nekih usporedbi na netu.

Još jedno pitanje, jel Q6600 usporediv sa Phenom 2 x4 procesorima? S overclockom naravno.

15 godina
buljo781 kaže...

Teško ćeš nekog poštenog quada klokati na toj ploči, radije zamjeni sve osim grafičke.

14 godina

Nemam toliko novaca da bih mijenjao sve komponente, zato mi je bitno za početak da procesor bude 4 jezgreni, s overclockom se da prčkat, pa koliko ide.

Jel ima netko neki drugi prijedlog osim Q6600?

14 godina
buljo781 kaže...

To me zanimalo. Planiram ga bubnit na kojih 3.4-3.6 GHz ako nađem negdje povoljni i uz malo sreće i truda. Gledao sam prije Q6600, samo nisam znao jel toliko bolji od mog procesora. Rijetko gdje ima nekih usporedbi na netu.

Još jedno pitanje, jel Q6600 usporediv sa Phenom 2 x4 procesorima? S overclockom naravno.

U rangu je sa phenomima2 x4,samo ga ocni na 3+ghz i miran si.Nece biti botleneck ni za jace grafe.

Errare humanum est.Errando discimus.
17 godina
Nadogradnja procesora

Intel Core 2 Quad Q6600 u rangu je s Athlon II x4 procesorima. Phenom II x4 s L3 cache ipak su zeru jači.

KIA nagradna igra: http://www.kia.hr/fb/?p=1350933572
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Intel Core 2 Quad Q6600 u rangu je s Athlon II x4 procesorima. Phenom II x4 s L3 cache ipak su zeru jači.

Naravno, zoharbizo se malo preračunao, ali ništa strašno.{#}

Sapienti sat.
14 godina

Bitno mi je da ne bude bottleneck za grafičku. U igrama koje su intenzivnije na procesor mi je slaba potrošnja grafe, u BC2 na visokim postavkama u prosjeku 60%.. Znači Q6600 je best buy za mene?

14 godina
191x7 kaže...

Evo na 2.4 ghz nije daleko od 955-ce a to je jos prvi komercijalni quad.OC na 3.5 ghz i stize ga bez po muke.Klik.

Errare humanum est.Errando discimus.
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

U biti su svi tu negdje, desetak posto razlike na istom taktu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice