Matične s više procesora

poruka: 5
|
čitano: 2.072
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
MBO s više procesora
Koliko sam skužio da je jako malo informacija i nikakva ponuda na domaćem tržištu, zanima me konfiguracija pogodna za upotrebu aftereffecta-a, znači nekakva radna stanica s puno RAMa

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: MBO s više procesora

Ova ploča:

S5500HCVR

http://www.intel.com/products/server/motherboards/s5500hcv/s5500hcv-overview.htm

Dva komad i7 920/930 ili bolji.

RAM-a po volji.

Ploča je dobavljiva preko ASBIS-a.

Samo ne zaboravi da je ploča EATX formata, dakle ne stane u svaki case,

te da trebaš malo bolje napajanje za nju, sa 24pin + 2x 8pin za MBO.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
protjeran

I ja sam o tome razmišljo ali preskupo jedino za entuzijaste i ljude željne visokih preformansa i prebrzog računala.

kalko1212
15 godina
neaktivan

Sve je to krasno, samo dva, a vjerojatno ni jedan, i7 nece raditi na takvoj, a i na slicnim plocama.

Trebat ce 2 xeona serije 55xx ili 56xx. Moj glas ide za 5620 4 jezgre + HT, 55xx serija je radjena na starijem proizvodnom procesu i vise se grije, trosi i cesto je cak i skuplja, a modeli sa manjom osnakom od 5620 nemaju HT, a neki imaju samo 2 jezgre...

Za ram isto nebih bas uzimao bilo sta, jer na toj ploci nemozes dici napon ili mijenjati frekvenciju ili latencije da bi dobio stabilnost, a o bilo kakvom overkloku da i nepricamo, normalno to se i podrazumjeva na pouzdanim radnim stanicama.

A sto se tice ploce, bolje mu je traziti neku koja ima na svakom procesorkom utoru po 6 utora za memoriju (12 ukupno), cisto jer covjek trazi vise memorije.

I kad se sve zbroji i oduzme, tako nesto vjerojatno i nije isplativo, bolje uzeti neki i7 970, 24GB rama (trebalo bi biti dovoljno?) a plocu koja ti se svidja...

A i jos jedna cinjenica neide na ruku za kupovinu dual LGA 1366, a to je nadolazeci LGA 2011 i SB-E. Normalno, netreba zaboraviti ni amd opteron napravljen na bager jezgri (opteroni 6200 serija), di ce biti do 16 jezgri po procesoru i po 8 utora za memoriju po procesoru...

14 godina
neaktivan

www.lab2000.hr  -  go wild :D

You're welcome :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice