Intel Xeon soc. 771 na soc. 775

poruka: 704
|
čitano: 162.016
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Intel Xeon soc. 771 na soc. 775
matsigeca kaže...

Pozdrav!

Namjeravam nabavit novi procesor (core 2 quad q9550 jer q9650 baš i ne mogu naći u Hrvatskoj) ili Intel Xeon e5440 koji je zapravo isti kao q9550 samo što ima adapter i duplo je jeftiniji. Sada, strah me je da nije bezveze duplo jeftiniji i mislim da je to zbog adaptera koji se može pokvariti ili ima nešto drugo? Zahvalan sam na svim prijedlozima!

Jeftiniji jer iz cistog trzisnog razloga a to je....... Svi koji zele serversko racunalo nece sigurno kupit taj zastarjeli socket nego ce uzet noviji pa cak i polovno ne dolazi u obzir... prema tome ovim procesorima preostaje jedina solucija bacit ih u smece. Posto se sad netko sjetio kako te procesore uz pomoc modifikacije ugradit u standardni socket 775 automatski mu je porasla potraznja a samim time i cijena s time da je i dalje puno jeftiniji od Quad-Core s775.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 18:14 (Vesh).
17 godina
neaktivan

Kao što je kolega gore i rekao + ne da se svima "zezati" s modifikacijama na ploči (rezuckanje ušiju na socketu) te mikrokodovima, flashanjem biosa... (ništa od toga nije velika nauka, posebica kada imaš guide ovdje koji je odlićno napisan) što povoljno utječe na cijenu proca (povoljno = niža cijena na korisnike koji su zainteresirani :) ). 

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

bio sam malo brzoplet čitajući ove savjete u vezi 771 procesora na 775 ploči pa sam naručio Intel Xeon E5440.

Ispostavilo se da moja ploča (http://ark.intel.com/products/50380/Intel-Desktop-Board-DP35DP) ima neki posebni BIOS koji se ne može modificirati.

Procesor je došao sa pastom i adapterom pa ako ga netko želi iskoristiti rado ga prodam.

14 godina
neaktivan
tvujnov kaže...

Pozdrav,

bio sam malo brzoplet čitajući ove savjete u vezi 771 procesora na 775 ploči pa sam naručio Intel Xeon E5440.

Ispostavilo se da moja ploča (http://ark.intel.com/products/50380/Intel-Desktop-Board-DP35DP) ima neki posebni BIOS koji se ne može modificirati.

Procesor je došao sa pastom i adapterom pa ako ga netko želi iskoristiti rado ga prodam.

Pogledaj p.p.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 0:02 (stipara).
10 godina
neaktivan

Jeli uvijek potrebno modati biose i instalirati mikrokodove ukoliko matična nakon flashanja odmah prepozna cache,procesor i rame tj. jeli dosta jednostavno flashat biose, čak i kada nisu službeni podržani od strane proizvođača matične?

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2015 3:03 (matsigeca).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Zašto kad u cmd upisem cbrom195.exe BIOS.BIN /nc_cpucode NCPUCODE.BIN stisnem enter i izbaci mi BIOS.BIN file not found, jel mi bios koji sam skinuo mora bit u BIOS folderu ili gdje? I kada pokusam preimenovat bios u BIOS.BIN izbaci mi: if you change a filename extension the file may become unusable a to se ne desava kad ostavim kvacicu na Hide extensions for known file types

Gas do daske,a kad maknem dasku onda još gasa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

DOSovska ograničenja na 8.3 format, kad imaš skrivenu extenziju zapravo napraviš file koji se zove bios.bin.nešto umjesot bios.bin, a upozorenje je OK.

-najsigurnije je u root nekog medija npr USB/FAT32, može i folder ali s dosivskim ograničenjima (nema razmaka i 8 duljina..).

- zapravo ne trebaš renejmati, ali tad kod flashanja napišeš točan naziv (npr NCPUCODE.BIN) koji je kako vidiš u 8.3 DOSovskom formatu (velika slova su sporedna pod DOSom). Može biti i .bat file u kojem su sve naredbe (može i copy-paste) pa izbjegneš tipfelere.. i sl.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina

Sad si mi dosta tog napiso i nista nekuzim :D u sta da rename-am bios?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
macgyver 53 kaže...

Sad si mi dosta tog napiso i nista nekuzim :D u sta da rename-am bios?

- ne moraš renejmati, ali moraš točno utipkati po DOSovskom naziv.ext formatu (koji je ograničen na 8+3 slova, bez razmaka, posebnih znakova itd.).

ako renejmaš, može npr BIOS.BIN i tad tako natipkaš u CMD, možeš renjemati u B.bin tad ti je lakše natipkati... ili uopće ne renejmati (zašto je renjemanje uopće problem ili zašto si krenuo u rename?)... katastrofalna nesnalažljivost modernih GUI-juzera sa skrivenim extenzijama  (i ostalim hidden fileovima) je zabrinjavajuća.

npr pogrešno je BIOS.BIN.BIN, pogrešno je BIOS BIN. itd. jer ih dos format/fiemname tako ne prepozna.

12 godina

Kužim sad sve kako bi trebao radit ali svaki put kad trebam izvuc postojece mikrokodove iz biosa pise mi bios not found. Pokusao sam na sve nacine al neide. A Sinoc kad sam prvi put pokusao sve je lijepo islo ali sam nesto krivo upiso pa sam ponovno krenuo ali sa novim file-ovima. Pokusat cu na drugom kompu pa ako uspije javim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ima li itko ideju zasto se ovo desava? Sve sam pripremio jos me samo to zeza :/ mislio sam da je mozda zbog Win 8.1 64-bit i pokusao sam na 7 32-bit al isto mi izbacuje. Kolega ihsuh mi je dosta toga objasnio ali valjda mi nesto promice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

jesi li skinuo od proizvođača bios i iskopirao/raspakirao ga u folder C:\bios .. + tad rename ako se drugačije zove u BIOS.BIN

-poruka govori da tog filea nema.

12 godina

Molim te jel mozes skinut BIOS samo da vidis dal ga trebam ostavit u ovom formatu ili raspakirat pa te file-ove strpat u jedan folder, pa taj folder stavit u C:BIOS

Evo link biosa: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2960#bios

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

klasično, .exe (selfextract zip), moraš ga raspakirati, file 'P43ES3G.F14' kojeg za primjer renejmaš u BIOS.BIN i muvneš u C:\BIOS\ ...

btw, provjeri i reviziju MBO (uobičajeno na gornjem lijevom dujelu MBO) jer su različiti BIOSi-verzije.. 1.0-1.4

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2015 1:03 (ihush).
12 godina

Da mogu stisnuo bi ti 100 puta hvala ubaceni su svi mikrokodovi :) znaci sad bios koji sam rename-ao u BIOS.BIN stavim u isti folder zajedno sa ostalim stvarima iz biosa koji sam skinuo i napravim flash biosa?

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Sve slozim,palim komp sve se okrece osimventa od proca komp radi 5-6 sekundi, ugasi se opet se pali itd.. Vadio sam baeriju al nepomaze. Necuje se beep pri paljenju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2015 0:43 (macgyver 53).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Provjeri jel ti vent od proce spojen na matičnu tj jel dobiva struju, probaj ga spojit na neku drugu matičnu da vidiš prvo radi li ti uopće vent, može biti da ti je riknula baterija od matične.

17 godina
Uspio si. Sada napokon, nakon sto si ugurao krivi ili krivo modificirani bios, bogatiji iskustvom mozes ushicen kupiti novu plocu.
17 godina

Ima tko za prodati koji xeon?

Ohne Audi geht es nicht..
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kunof00 kaže...
Uspio si. Sada napokon, nakon sto si ugurao krivi ili krivo modificirani bios, bogatiji iskustvom mozes ushicen kupiti novu plocu.

Zar ne moze zamijeniti bios chip?

mojpismonosa
12 godina

Komp radi ali sa starim procom, ja mislim da je problem u adapteru kasnije cu stavit sliku da vidite na sto mislim.

EDIT: Posto nemogu uslikat da se lijepo vidi uzeo sam sliku sa prve stranice, znaci na donjem dijelu adaptera gdje vidite crvenu crtu sve do tu mi je adapter posto nije bas precizno napravljen, a bolje ga nemogu namjestit isto tako i na ostalim tockama nije bas lijepo sjeo ali nigdje neide preko one sitne tocke u sredini.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2015 22:07 (macgyver 53).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Evo samo da javim da xeon radi :) problem je bio u ram-ovima nisu bili ista marka pa nisu htjeli radit zajedno, ali sam iz drugog kompa uzeo i stavio u svoj i radi sve normalno. Hladnjak koji sam uzeo je Arctic Freezer 7 pro rev2 i hladi ga odlicno, a razlika između pentiuma dual core i xeona je ogromna :) Eto hvala jos jednom svima na savjetima, LP!

Moj PC  
5 0 hvala 1
13 godina
macgyver 53 kaže...

Evo samo da javim da xeon radi :) problem je bio u ram-ovima nisu bili ista marka pa nisu htjeli radit zajedno, ali sam iz drugog kompa uzeo i stavio u svoj i radi sve normalno. Hladnjak koji sam uzeo je Arctic Freezer 7 pro rev2 i hladi ga odlicno, a razlika između pentiuma dual core i xeona je ogromna :) Eto hvala jos jednom svima na savjetima, LP!

Moze pitanje samo, gdje si nabavio taj xeon i koliko para? Cak mi se cini i bolji od mog q9550, koliko vidim taj xeon je 80W i stock 3.0, kakva je na idle u igrama temperatura?(ovo kad malo testiras javi :)) )

12 godina

Kupio sam ga preko ebay-a od ovih kosto je oko 200kn, evo slika temperatura nakon WoT-a ovo gde pise max je za vrijeme igranja

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav! Uspješno sam stavio Intel Xeon e5440 u sustav i sve lijepo radi(prije toga sam samo flashao biose na najnoviju verziju matične) i sada me zanima jedna stvar. 

U sljedećim screenshotovima se vidi koje instrukcije procesor ima i fali čini mi se SSE4.1 i možda još jedna, što mene zanima moram li unosit mikrokodove i modat biose da učita te instrukcije jer mi sve lijepo zasada radi, moje pitanje je hoće li procesor brže raditi kada otključam SSE4.1 jer sam pročitao da ta instrukcija služi za matematička izračunavanja?

http://imgur.com/MG6r8Wg

http://imgur.com/LQzPQm1

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-osim ako imaš džepni FAB, pa nekako ubaciš 4.1 .. prije nego nešto pokušaš otključati provjeri dali uopće postoji (cpu iz 2008me).

-CPU uvjek radi 'matematiku', to su SIMD instrukcije/SSE/MMX najbitnije stvari za transformacije/mjevenje brojeva u audio-vizulanim materijalima (npr igre/GPU). Upravo takve stvari razlikuju generacije CPUa dok je clock sporedan (+ jezgra, voltaža..).

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 21:48 (ihush).
10 godina
neaktivan

Možeš pojasniti đepni FAB? Ne znam baš što je to.

http://www.cpu-world.com/CPUs/Xeon/Intel-Xeon%20E5440%20-%20EU80574KJ073N%20-%20AT80574KJ073N%20%28BX80574E5440A%29.html

Tu piše da moj procesor ima SSE4.1 tako da bi se trebalo moći otključati.

14 godina
neaktivan

Nisi obavio cijeli posao,ako je na ploči ami bios ubacivanje mikrokodova je lako,award malo kompliciranije ali izvedivo.Da li će li radit brže , hoće ako ima instrukcije za obradu kako je kolega u postu ranije objasnio.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Imam award bios, gigabyte p35-ds3r rev.1.0 F13 (najnoviji biosi)

16 godina
matsigeca kaže...

..

Tu piše da moj procesor ima SSE4.1 tako da bi se trebalo moći otključati.

-'' SSE4.1 was first introduced in Intel Penryn core in January 2008.''

-dakle, tek od Penryn jezgre koja izlazi 2008me, dok je Hapertown (prethodna jezgra tvog CPUa) iz 2007me..

problem je u čestom rebrendingu, poneke serije su različite serije s istim oznakama npr seria Pentium E6xxx

... ali, tko zna, možda...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice