Brži ti je Phenom II X4 955, nekih 10-15%, te je u rangu s Core i7 920.
Preporuka AMD.
Preporuka AMD.
Ma no frks.
Autoru idi na Phenom II 955 jer je malo brži od Q9550, te će lakša nadogradnja u buducnosti bit.
evo ja sam isto u velikoj dilemi
izmedu intela q9550 i AMD phenom ii x4 955be
Razlika u cijeni je koji 150 kuna..dakle koji je po vama bolji? koji se bolje isplati kupiti.
BTw moze neki test?
Razlika u cijeni je koji 150 kuna..dakle koji je po vama bolji? koji se bolje isplati kupiti.
BTw moze neki test?
Preporuka AMD.
BTw moze neki test?
Bok ljudi!
Evo baš slažem bratu nekakvu konfu. Vjerojatno će bit prvenstveno za igre (brat je sad 8 razred). Ne znam koji proc da odaberem. Gledao sam http://www.cpubenchmark.net/ i po nekim cijenama sa nabava.net biram između
AMD Phenom II X4 940 3,0GHz s.AM2+ 1360kn
i
Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz s.775 1710kn
I ne znam koju bi grafičku izabrao (isto prema benchmarku sa http://www.videocardbenchmark.net/)
SAPPHIRE Ati Radeon HD 4870 1215kn
i
GeForce GTX 260 (Sparkle 1320kn | Gainward 1580kn)
Također, nisam siguran jel postoje kakvi konflikti kod mješanja Intela i Ati-a ili AMD-a i Nvidia-e.
Kod matičnih ploča bi isto trebao pomoć. Ne znam koji chipset izabrati da bi bio u najboljem odnosu sa procom (jer sam čitao o nekim platformama npr. Dragon gdje su stavili ati-jev chipset, amd procesor i ati grafička), pa zato pitam koji chipset jer valjda je to sve bitno jedno s drugim spojit.
Imam 4500-5000kn potrošit na sve (matična, proc, memorija, grafička, a napajanje mogu iskoristit iz starog kompa)
Puno toga ne znam ili nisam siguram, pa molim vašu pomoć
Unaprijed hvala na pomoći!!
Bok ljudi!
Evo baš slažem bratu nekakvu konfu. Vjerojatno će bit prvenstveno za igre (brat je sad 8 razred). Ne znam koji proc da odaberem. Gledao sam http://www.cpubenchmark.net/ i po nekim cijenama sa nabava.net biram između...
1 x Gigabyte MA770-UD3 , AMD 770, S. AM2+, 6xSATA RAID,DDR2 1066/800
1 x Procesor AMD Phenom II X4 940 Black Edition, socket AM2+, BOX
2 x DDR2 2048MB ( 2GB ) PC8500 Kingmax , 1066MHz, KLEE88F-B8KO6
1 x Sapphire HD 4890, 1GB GDDR5 256bit, Dual DVI+HDTV out, PCI-e 2.0
1 x HDD Seagate 500GB, Serial ATA II, 7200 rpm, Barracuda 7200.12
1 x Napajanje CORSAIR 400W, CX Series CMPSU-400CXEU, 12cm vent.
1 x DVD upisivač Pioneer DVR-216DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,10x DL
1 x CoolerMaster Elite 334, black, (W)187 x (H)421 x (L)485 mm, 6kg
5.013,67Kn
Sve je iz ADM-a
Bok ljudi!
Evo baš slažem bratu nekakvu konfu. Vjerojatno će bit prvenstveno za igre (brat je sad 8 razred). Ne znam koji proc da odaberem. Gledao sam http://www.cpubenchmark.net/ i po nekim cijenama sa nabava.net biram između
AMD Phenom II X4 940 3,0GHz s.AM2+ 1360kn
i
Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz s.775 1710kn
I ne znam koju bi grafičku izabrao (isto prema benchmarku sa http://www.videocardbenchmark.net/)
SAPPHIRE Ati Radeon HD 4870 1215kn
i
GeForce GTX 260 (Sparkle 1320kn | Gainward 1580kn)
Također, nisam siguran jel postoje kakvi konflikti kod mješanja Intela i Ati-a ili AMD-a i Nvidia-e.
Kod matičnih ploča bi isto trebao pomoć. Ne znam koji chipset izabrati da bi bio u najboljem odnosu sa procom (jer sam čitao o nekim platformama npr. Dragon gdje su stavili ati-jev chipset, amd procesor i ati grafička), pa zato pitam koji chipset jer valjda je to sve bitno jedno s drugim spojit.
Imam 4500-5000kn potrošit na sve (matična, proc, memorija, grafička, a napajanje mogu iskoristit iz starog kompa)
Puno toga ne znam ili nisam siguram, pa molim vašu pomoć
Unaprijed hvala na pomoći!!
hm adje da obrazloszim svoje stajaliste. nexeema pitat haha a pravog si mi naso .
gledaj ovako imo sam doma stvarno hrpu procesora idem sad nabroji ti neke od njiih amd (4400x2 , 6000x2, amd phenom 9500, amd phenom 9950be njega sad imam u kompu drugom) intel (e6750, e7300, e8400, q6600 , i7 920 imam sada u kompu koji korisitm za gajming) to je u ovih 1 godinu sta sam samo izmjenio od procesora u svojim konfama koje sam koristio znaci tu nije niti jedna komponenta kod mene bila samo 1 dan.
I sada da ti kazem svaki od ovih proceva intelovih sam dobio pomak u gamingu da ne pricam u ostalim radnjama.
takoder da napomenem da sam imo razne sile grafickih kartica od 2 way slija do 3 way slija pa eto sad imam gtx295 i mislim da sam mjerodavan davatelj informacija sta koji procesor moze jer jos jednom to mi nisu bile komponente za jedan dan.
u gamingu ja mogu reci svoje stajaliste jer stvarno od kada znam za sebe igram se i to je uvjek moralo biit sve na ultra high inace niti nisam htio igrat igru (znaci po tom pitanju sam sluzbeno razmazen) e sada dolaze procesor svaki proc kako sam vam ih poredao dao mi je odredene performanse u gamingu..
posto se ja bavim mp gamingom di su mi fpsi izmedu 125-250 procesor nemoze mi biti na defaultu. jer jednostavno niti jedan ovaj proc nema snage gurat gtx295 na stock taktovima da ja dobim 250 lock beton sta mi je i cilj.
pa eto neka mi dragi neexem jos ili bilo ko objasni ovu cinjenicu
e8400 grafa gtx295 ,e8400 na 4.1ghz. 250 fpsa imam ali nije beton pada do 220fpsa u odredenim situacijama
q6600 na 3.85ghz grafa gtx295, imam 250 fpsa ali fps pada do nekih 235-240
kupim i7 stavim ga na 3.78ghz ne pada ispod 250 (znaci fpsi su bas betno u bilo kojoj situaciji)
to sve je isti os vista isti driveri za grafiku sve. ista igra isti patch
takoder sam osjetio poboljsanje u ostalim igrama i takoder i7 bolje fps drzi stabilnije nego q6600 ,ili core 2 duo.
a sada neka mi i jedan tu od vas koji nisu probali niti jedan od tih procesora proturjeci onda je biser govorim vam realno i iskreno.
phenom 2 spada u rand intelovih quadova, dok q9550 pri clocku itekako parira bilo kojem phenomu 2.
Intel Core i7 je vrhunac tehnologije trenutno na tržištu procesora!preformanse u igrama su više manje slične zbog relativo male uloge procesora pri višim tezolucijama,ali pogledajte preformanse u video enkodiranju,obradi velike količine podataka itd.,ali Phenomi su isplativiji.koja je razlika između Phenoma 905 i 955???jedina razlika je u taktu-700 mhz, i to je to,znači AMD je samo podigao takt procesora (OC-ao) da bi mogao konkurirati Intelu,ali zaboravljate kojemu Intelu!Phenomi 2 su konkurenti Intel Core 2 Quadovima,ne i7!iako imaju iste ili slične cijene.Core i7 ima prednost zbog naprednije arhitekture i zato što koriste TRIPLE CHANNEL memoriju,znači Quadovi vs Phenomi 2,a ne i7 vs Phenomi 2
Intel Core i7 je vrhunac tehnologije trenutno na tržištu procesora!preformanse u igrama su više manje slične zbog relativo male uloge procesora pri višim tezolucijama,ali pogledajte preformanse u video enkodiranju,obradi velike količine podataka itd.,ali Phenomi su isplativiji.koja je razlika između Phenoma 905 i 955???jedina razlika je u taktu-700 mhz, i to je to,znači AMD je samo podigao takt procesora (OC-ao) da bi mogao konkurirati Intelu,ali zaboravljate kojemu Intelu!Phenomi 2 su konkurenti Intel Core 2 Quadovima,ne i7!iako imaju iste ili slične cijene.Core i7 ima prednost zbog naprednije arhitekture i zato što koriste TRIPLE CHANNEL memoriju,znači Quadovi vs Phenomi 2,a ne i7 vs Phenomi 2
koja je razlika između Phenoma 905 i 955???jedina razlika je u taktu-700 mhz, i to je to,znači AMD je samo podigao takt procesora (OC-ao) ....
koja je razlika između Phenoma 905 i 955???jedina razlika je u taktu-700 mhz, i to je to,znači AMD je samo podigao takt procesora (OC-ao) ....
ja se slazem s pod009 i toxicom... intel je s i7 procesorima napravio dobru stvar i amd za gornji segment trzista nema trenutno nema procesor, a pII i i7 su neusporedivi u prof. radu. sto se tice igri situacija je drukcija zbog prebacivanja glavne uloge na graficku karticu dok je uloga procesora da nju prati. eh sad... kupovina komponente ovisi o subjektivnim zeljama... evo konkretno ja ne bih nikada dao puno novaca na neku komponentu nego bi vise ulozio u opremu. trenutno koristim amd zbog tog dobivenog/ulozenog i glavna mi je zelja da racunalo ne poklekne pred mojim zahtjevima. da se kojim slucajem bavim zahtjevnim aplikacijama i kod mene bi sada cucao taj i7, za razliku od toga, ja sam ulagao u opremu. nekog zanima da ima 250 fps za vrijeme rada kompa, nekoga ne pa se prema tome prilagođava sam. konkretno pII smatram odlicnim procesorima koji ce obaviti bilo koji zadatak u zadovoljavajucem vremenu, osim napucavanja scorea.
Gledajte ovako.Od nas na svih na forumu mislim da ih manje od 5% obradjuje video.A prek 90% igraju igre.Tako,ako se ocete igrati uzmete si Phenom 2 x4 955 BE i mirni ste.A ako se ocete igrat videima i slikicama uzmite si vrazji i7.i7 je cisto bacanje novaca,zasto bi dao 1000 kn i vise za nesto sto je potpuno jednako phenomu 2?