Intel Quad vs. AMD Phenom x4

poruka: 116
|
čitano: 17.093
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Intel Quad vs. AMD Phenom x4
neki_lik kaže...
Treba_do_neba kaže...
neki_lik kaže...
toxic kaže...
neki_lik kaže...

Brži ti je Phenom II X4 955, nekih 10-15%, te je u rangu s Core i7 920.

Preporuka AMD.

U ovoj temi ima toliko netocnih tvrdnji da toga nema nigdje, recimo ova tvoja u rangu core i7 pa di ti zivis??
mwuahaha ovo je vic dana omfg.
dajte molim vas pomognite covjeku ili se opce nemojte javljat na temu.
  Aj se ti ljepo malo informiraj.
Pitaj naxeema, jeli jaci i7 920 ili Phenom II 955.
Oba on ima kod sebe.
A i testovi govore da su jako izjednaceni.
i7 940 i 965 su cjenovno, a i perfomansama nedohvatljivi. 
  ali intel podržava memoriju veču od 1333mhz a AMD ne
  I to lupaš.
Nijedan Core i7 osim extreme izdanja (965) nepodržava službeno veće brzine od 1066Mhz.
Iako se u biosu može nastelit da radi na 1333Mhz ili 1600Mhz.

sorry zbunio sam se malo puno
16 godina
protjeran

Ma no frks.

Autoru idi na Phenom II 955 jer je malo brži od Q9550, te će lakša nadogradnja u buducnosti bit.

Otac u duši, majka sinu puši. Otac voli, majka ljubi druge.
15 godina
neaktivan
toxic kaže...
multiaccount kaže...
gamer 16 kaže...

evo ja sam isto u velikoj dilemi 

izmedu   intela q9550 i AMD phenom ii x4 955be

Razlika u cijeni je koji 150 kuna..dakle koji je po vama bolji? koji se bolje isplati kupiti.

BTw moze neki test?

razlika je nekih 400 kn, a za igre bolji amd, sve ostalo intel
što se tiče performansi u igrama, phenom2 955 ima iste ili bolje rezultate od i7 920
ispravak, je 150 kn je, pomješao sam sa i7 920
 evo jos jednog bisera.
 ako je tko ovdje biser, onda si to ti toxic, skrenuo si s teme i već ako je neki biser, ond aobrazloži zašto
u svim testovi ma je u igrama bolji phenom 2 955, a u svim ostalim testovima osjetno gubi.
mislim ne bavimo se svi obradom videa ili fotografijom, pa da nam je primarna stvar jak proc za te aplikacije, većina kućnih korisnika kupuje komp upravo radi igranja igri i povremeno radnji u drugim aplikacijama, zašto onda ne uštedit koju kn i za razliku kupiti još jedan hard ili primjerice više rama
16 godina
neaktivan
multiaccount kaže...
toxic kaže...
multiaccount kaže...
gamer 16 kaže...

Razlika u cijeni je koji 150 kuna..dakle koji je po vama bolji? koji se bolje isplati kupiti.

BTw moze neki test?

što se tiče performansi u igrama, phenom2 955 ima iste ili bolje rezultate od i7 920
 evo jos jednog bisera.
 ako je tko ovdje biser, onda si to ti toxic, skrenuo si s teme i već ako je neki biser, ond aobrazloži zašto
u svim testovi ma je u igrama bolji phenom 2 955, a u svim ostalim testovima osjetno gubi.
mislim ne bavimo se svi obradom videa ili fotografijom, pa da nam je primarna stvar jak proc za te aplikacije, većina kućnih korisnika kupuje komp upravo radi igranja igri i povremeno radnji u drugim aplikacijama, zašto onda ne uštedit koju kn i za razliku kupiti još jedan hard ili primjerice više rama
 Sve sta si napisao je istina, i ja mislim tako, sta ti znaci sta on zipa nkei fajl 10 sekundi brze, a ima 10FPS manje u igrama. :)
Forever MUFC
16 godina
neaktivan
neki_lik kaže...
Treba_do_neba kaže...
neki_lik kaže...
toxic kaže...
neki_lik kaže...

Brži ti je Phenom II X4 955, nekih 10-15%, te je u rangu s Core i7 920.

Preporuka AMD.

U ovoj temi ima toliko netocnih tvrdnji da toga nema nigdje, recimo ova tvoja u rangu core i7 pa di ti zivis??
mwuahaha ovo je vic dana omfg.
dajte molim vas pomognite covjeku ili se opce nemojte javljat na temu.
  Aj se ti ljepo malo informiraj.
Pitaj naxeema, jeli jaci i7 920 ili Phenom II 955.
Oba on ima kod sebe.
A i testovi govore da su jako izjednaceni.
i7 940 i 965 su cjenovno, a i perfomansama nedohvatljivi. 
  ali intel podržava memoriju veču od 1333mhz a AMD ne
  I to lupaš.
Nijedan Core i7 osim extreme izdanja (965) nepodržava službeno veće brzine od 1066Mhz.
Iako se u biosu može nastelit da radi na 1333Mhz ili 1600Mhz.

I onda jel podržavaju il ne? Ja mislim da podžavaju.
16 godina
neaktivan
ManchesterUTD kaže...
multiaccount kaže...
toxic kaže...
multiaccount kaže...
gamer 16 kaže...

BTw moze neki test?

evo jos jednog bisera.
 Sve sta si napisao je istina, i ja mislim tako, sta ti znaci sta on zipa nkei fajl 10 sekundi brze, a ima 10FPS manje u igrama. :)
 Meni znači, ne igram ifre.
16 godina
neaktivan
multiaccount kaže..
 Kad su ovi procovi u pitanju postoji dvije vrste ljudi koji ih uzimaju.U prvom redu su tu profesionalci koji če sigurno izabrat i7.U drugom redu su tu gameri.
Imaš ljude koji isključivo drže proc na stock taktu,a imaš i one koji ga OC-aju(večina).Svi koji imaju proc isključivo na stocku uzet če AMD-ovog pošto je ovaj mizerno brži od i7.
No kod OC-a se stvar drastično mijenja te kao takav AMD nema šta tražiti protiv i7.Poznato je da i7 možeš staviti na 4Ghz(stabilno)sa stock ventom.Dok češ se sa AMD-om dobro pomučiti da to uspiješ sa coolerom vrijednom 500kn.Znači za ljude koji ne kane OC-ati je AMD.Dok za sve ostale i7.
Dok su cijene tih platforma zanemarivo različite.AMD je u najboljem slučaju jeftiniji kojih 400kn.
Ja sam koji jesam.
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2009 12:54 (microman).
16 godina
neaktivan
Bara kaže...
 I onda jel podržavaju il ne? Ja mislim da podžavaju.
 NE.Poznato je da Memorijski kontroler(koji je u procu) mora biti minimalno duplo brži od Efektivne brzine Rama.Te da bi imao RAM na brzini 1600Mhz mom kontroler mora raditi na 3,2Ghz.Za što je potrebno temeljni radnio takt sa 133Mhz dignuti na 200Mhz.To je zato što se radni takt mem kontrolera generira iz temeljnog radnog takta.Pošto je množitelj mem kontrolera postavljen na 16x(za 920 i 940) dobijemo 16x200=3200Mhz te če ram sada moči raditi na MAX 1600Mhz.Znači samo efektivnim OC-proca(dizanje temeljnog takta) možemo dobiti veče brzine RAM-a od 1066Mhz.
Dok je na EX-u potrebno povečati samo množitelj mem kontrolera bez dizanja temeljnog takta.
Ja sam koji jesam.
15 godina
neaktivan

Bok ljudi!

Evo baš slažem bratu nekakvu konfu. Vjerojatno će bit prvenstveno za igre (brat je sad 8 razred). Ne znam koji proc da odaberem. Gledao sam http://www.cpubenchmark.net/ i po nekim cijenama sa nabava.net biram između

AMD Phenom II X4 940 3,0GHz s.AM2+ 1360kn

i

Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz s.775 1710kn

I ne znam koju bi grafičku izabrao (isto prema benchmarku sa http://www.videocardbenchmark.net/)

SAPPHIRE Ati Radeon HD 4870 1215kn

i

GeForce GTX 260 (Sparkle 1320kn | Gainward 1580kn)

Također, nisam siguran jel postoje kakvi konflikti kod mješanja Intela i Ati-a ili AMD-a i Nvidia-e.

Kod matičnih ploča bi isto trebao pomoć. Ne znam koji chipset izabrati da bi bio u najboljem odnosu sa procom (jer sam čitao o nekim platformama npr. Dragon gdje su stavili ati-jev chipset, amd procesor i ati grafička), pa zato pitam koji chipset jer valjda je to sve bitno jedno s drugim spojit.

Imam 4500-5000kn potrošit na sve (matična, proc, memorija, grafička, a napajanje mogu iskoristit iz starog kompa)

Puno toga ne znam ili nisam siguram, pa molim vašu pomoć

Unaprijed hvala na pomoći!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...
 NE.Poznato je da Memorijski kontroler(koji je u procu) mora biti minimalno duplo brži od Efektivne brzine Rama.
Od kud je to poznato, majke ti??
i7 s tri kanala ima tolko bandwitha da je praktički sasvim nebitno za real-life aplikacije na kojem clocku RAM radi. Jedina prednost i7 pred Ph II s gledišta "profesionalca" je što ga možeš nakrcati sa 12 ili 24Gb(u teoriji, za sada) RAMa.
Što se tiče  OCa memorije na današnjim procesorima s hibridnim sabirnicama, postoji nešto što se zove "množitelj" takta za NB i nešto što se zove "djelitelj" za memoriju. Obje te stvari su pod kontrolom korisnika. Dakle, ništa nije zadano fiksno, već je stvar korisnika da si podesi kako hoće i u ovisnosti o mogućnostima hardvera.
Što se pak tiče izjave da je potrebno 500kn za OC hladnjak za AMD, zaista moraš biti amater da odvališ tako nešto. Phenomi II se komotno hlade Freezerom 64 koji košta nekih 150kn.
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2009 13:47 (stef).
16 godina
neaktivan
stef kaže...
 Jedina prednost i7 pred Ph II s gledišta "profesionalca" je što ga možeš nakrcati sa 12 ili 24Gb(u teoriji, za sada) RAMa.
 A da nsi zaboravija da je u većini programa za 'profiće' bar duplo brži od Phenoma?
16 godina
freekic kaže...

Bok ljudi!

Evo baš slažem bratu nekakvu konfu. Vjerojatno će bit prvenstveno za igre (brat je sad 8 razred). Ne znam koji proc da odaberem. Gledao sam http://www.cpubenchmark.net/ i po nekim cijenama sa nabava.net biram između...

Pozdrav!
Evo jedna konfa za tvog buraza, nemoras se bojat sve je kompatibilno, napajanje
vjerovatno imas neko no-name pa ti ono nece biti dovoljno pa sam ti onda i njega stavio!

1 x Gigabyte MA770-UD3 , AMD 770, S. AM2+, 6xSATA RAID,DDR2 1066/800

1 x Procesor AMD Phenom II X4 940 Black Edition, socket AM2+, BOX

2 x DDR2 2048MB ( 2GB ) PC8500 Kingmax , 1066MHz, KLEE88F-B8KO6

1 x Sapphire HD 4890, 1GB GDDR5 256bit, Dual DVI+HDTV out, PCI-e 2.0

1 x HDD Seagate 500GB, Serial ATA II, 7200 rpm, Barracuda 7200.12

1 x Napajanje CORSAIR 400W, CX Series CMPSU-400CXEU, 12cm vent.

1 x DVD upisivač Pioneer DVR-216DBK, DVD±RW, 20x DVD±R ,10x DL

1 x CoolerMaster Elite 334, black, (W)187 x (H)421 x (L)485 mm, 6kg

5.013,67Kn

Sve je iz ADM-a

krpelj sa bazukom :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2009 13:51 (BORG).
16 godina
freekic kaže...

Bok ljudi!

Evo baš slažem bratu nekakvu konfu. Vjerojatno će bit prvenstveno za igre (brat je sad 8 razred). Ne znam koji proc da odaberem. Gledao sam http://www.cpubenchmark.net/ i po nekim cijenama sa nabava.net biram između

AMD Phenom II X4 940 3,0GHz s.AM2+ 1360kn

i

Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz s.775 1710kn

I ne znam koju bi grafičku izabrao (isto prema benchmarku sa http://www.videocardbenchmark.net/)

SAPPHIRE Ati Radeon HD 4870 1215kn

i

GeForce GTX 260 (Sparkle 1320kn | Gainward 1580kn)

Također, nisam siguran jel postoje kakvi konflikti kod mješanja Intela i Ati-a ili AMD-a i Nvidia-e.

Kod matičnih ploča bi isto trebao pomoć. Ne znam koji chipset izabrati da bi bio u najboljem odnosu sa procom (jer sam čitao o nekim platformama npr. Dragon gdje su stavili ati-jev chipset, amd procesor i ati grafička), pa zato pitam koji chipset jer valjda je to sve bitno jedno s drugim spojit.

Imam 4500-5000kn potrošit na sve (matična, proc, memorija, grafička, a napajanje mogu iskoristit iz starog kompa)

Puno toga ne znam ili nisam siguram, pa molim vašu pomoć

Unaprijed hvala na pomoći!!

Uzmi AMD proc i bit ces itekak zadovoljan nema tu problema uopce niti dileme!Cool
16 godina
neaktivan
microman kaže...za
 Kad su ovi procovi u pitanju postoji dvije vrste ljudi koji ih uzimaju.U prvom redu su tu profesionalci koji če sigurno izabrat i7.U drugom redu su tu gameri.
Imaš ljude koji isključivo drže proc na stock taktu,a imaš i one koji ga OC-aju(večina).Svi koji imaju proc isključivo na stocku uzet če AMD-ovog pošto je ovaj mizerno brži od i7.
No kod OC-a se stvar drastično mijenja te kao takav AMD nema šta tražiti protiv i7.Poznato je da i7 možeš staviti na 4Ghz(stabilno)sa stock ventom.Dok češ se sa AMD-om dobro pomučiti da to uspiješ sa coolerom vrijednom 500kn.Znači za ljude koji ne kane OC-ati je AMD.Dok za sve ostale i7.
Dok su cijene tih platforma zanemarivo različite.AMD je u najboljem slučaju jeftiniji kojih 400kn.
HA HA, smijesno je ovo za sve ostale i7, nisi gledao cijenu i7, vecina nas ako si moze prijustit i7 to je onaj jadni 920, kojeg na stock frekvencijama zdere PhenomII 940, a razlika u cijeni je 700 kuna, jos k tome da je najjeftinija ploca za i7 1500 kuna za Phenoma 800, jos k tome skuplji DDR3, ma daj kad sve to uzmes u obzir, i7 920 je neisplativ.
Forever MUFC
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2009 13:53 (ManchesterUTD).
16 godina

hm adje da obrazloszim svoje stajaliste. nexeema pitat haha a pravog si mi naso .

gledaj ovako imo sam doma stvarno hrpu procesora idem sad nabroji ti neke od njiih amd (4400x2  , 6000x2, amd phenom 9500, amd phenom 9950be njega sad imam u kompu drugom) intel (e6750, e7300, e8400, q6600 , i7 920 imam sada u kompu koji korisitm za gajming) to je u ovih 1 godinu sta sam samo izmjenio od procesora u svojim konfama koje sam koristio znaci tu nije niti jedna komponenta kod mene bila samo 1 dan.

I sada da ti kazem svaki od ovih proceva intelovih sam dobio pomak u gamingu da ne pricam u ostalim radnjama.

takoder da napomenem da sam imo razne sile grafickih kartica od 2 way slija do 3 way slija pa eto sad imam gtx295 i mislim da sam mjerodavan davatelj informacija sta koji procesor moze jer jos jednom to mi nisu bile komponente za jedan dan.

u gamingu ja mogu reci svoje stajaliste jer stvarno od kada znam za sebe igram se i to je uvjek moralo biit sve na ultra high inace niti nisam htio igrat igru (znaci po tom pitanju sam sluzbeno razmazen) e sada dolaze procesor svaki proc kako sam vam ih poredao dao mi je odredene performanse u gamingu..

posto se ja bavim mp gamingom di su mi fpsi izmedu 125-250 procesor nemoze mi biti na defaultu. jer jednostavno niti jedan ovaj proc nema snage gurat gtx295 na stock taktovima da ja dobim 250 lock beton sta mi je i cilj.

pa eto neka mi dragi neexem jos ili bilo ko objasni ovu cinjenicu

e8400 grafa gtx295 ,e8400 na 4.1ghz. 250 fpsa imam ali nije beton pada do 220fpsa u odredenim situacijama

q6600 na 3.85ghz grafa gtx295, imam 250 fpsa ali fps pada do nekih 235-240

kupim i7 stavim ga na 3.78ghz ne pada ispod 250 (znaci fpsi su bas betno u bilo kojoj situaciji)

to sve je isti os vista isti driveri za grafiku sve. ista igra isti patch

takoder sam osjetio poboljsanje u ostalim igrama i takoder i7 bolje fps drzi stabilnije nego q6600 ,ili core 2 duo.

a sada neka mi i jedan tu od vas koji nisu probali niti jedan od tih procesora proturjeci onda je biser govorim vam realno i iskreno.

phenom 2 spada u rand intelovih quadova, dok q9550 pri clocku itekako parira bilo kojem phenomu 2.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2009 0:31 (toxic).
16 godina
neaktivan

Intel Core i7 je vrhunac tehnologije trenutno na tržištu procesora!preformanse u igrama su više manje slične zbog relativo male uloge procesora pri višim tezolucijama,ali pogledajte preformanse u video enkodiranju,obradi velike količine podataka itd.,ali Phenomi su isplativiji.koja je razlika između Phenoma 905 i 955???jedina razlika je u taktu-700 mhz, i to je to,znači AMD je samo podigao takt procesora (OC-ao) da bi mogao konkurirati Intelu,ali zaboravljate kojemu Intelu!Phenomi 2 su konkurenti Intel Core 2 Quadovima,ne i7!iako imaju iste ili slične cijene.Core i7 ima prednost zbog naprednije arhitekture i zato što koriste TRIPLE CHANNEL memoriju,znači Quadovi vs Phenomi 2,a ne i7 vs Phenomi 2

90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je

5 0 hvala 0
16 godina
pod009 kaže...

Intel Core i7 je vrhunac tehnologije trenutno na tržištu procesora!preformanse u igrama su više manje slične zbog relativo male uloge procesora pri višim tezolucijama,ali pogledajte preformanse u video enkodiranju,obradi velike količine podataka itd.,ali Phenomi su isplativiji.koja je razlika između Phenoma 905 i 955???jedina razlika je u taktu-700 mhz, i to je to,znači AMD je samo podigao takt procesora (OC-ao) da bi mogao konkurirati Intelu,ali zaboravljate kojemu Intelu!Phenomi 2 su konkurenti Intel Core 2 Quadovima,ne i7!iako imaju iste ili slične cijene.Core i7 ima prednost zbog naprednije arhitekture i zato što koriste TRIPLE CHANNEL memoriju,znači Quadovi vs Phenomi 2,a ne i7 vs Phenomi 2

upravo tako, jasno da se na ovo nadu komentirat nadobudni klinci kojima je u biti zeljda imaju takav proc ,imaju ono sta im starci mogu prisutit i onda po forumu pricaju takve gluposti a te gluposti mogu samo negdje cuti(od isto tako ne previse informiranih ljudi), u ovoj temi sam se tolko nasmijo da boli glava.
i7 je trenutno vrh vrhova (bez obzira na cijenu), phenom 2 je odlican procesor daleko od toga(pgotovo phenom 2 x3) ali moze samo parirati intelovim core 2 quadovima.
16 godina
neaktivan
pod009 kaže...

A sta mu znaci vrhunac tehnologije, tripple chanel DDR, kad se to ne primjeti osim u dekodiranju videa, a ko od nas zivi od obrade videa i slike, to jest da razvaljuju ostale po performansama u videu  ali ona 965EE ali 920 je jadan procesor koji ne opravdava svoju cijenu....
Forever MUFC
16 godina
stef kaže...
microman kaže...
 NE.Poznato je da Memorijski kontroler(koji je u procu) mora biti minimalno duplo brži od Efektivne brzine Rama.
Od kud je to poznato, majke ti??
i7 s tri kanala ima tolko bandwitha da je praktički sasvim nebitno za real-life aplikacije na kojem clocku RAM radi. Jedina prednost i7 pred Ph II s gledišta "profesionalca" je što ga možeš nakrcati sa 12 ili 24Gb(u teoriji, za sada) RAMa.
Što se tiče  OCa memorije na današnjim procesorima s hibridnim sabirnicama, postoji nešto što se zove "množitelj" takta za NB i nešto što se zove "djelitelj" za memoriju. Obje te stvari su pod kontrolom korisnika. Dakle, ništa nije zadano fiksno, već je stvar korisnika da si podesi kako hoće i u ovisnosti o mogućnostima hardvera.
Što se pak tiče izjave da je potrebno 500kn za OC hladnjak za AMD, zaista moraš biti amater da odvališ tako nešto. Phenomi II se komotno hlade Freezerom 64 koji košta nekih 150kn.
 Istina je kaj je ovaj gore rekel,napal is ga.Citiram tekst iz jednog BUG-a:Tu se doduše nameće jedno ograničenje-takt memorijskog kontrolera mora biti minimalno dva puta veći od efektivnog takta memorije. 
To ti je BUG broj 195,veljača 2009.
AC Milan
16 godina
neaktivan
toxic kaže...
pod009 kaže...

upravo tako, jasno da se na ovo nadu komentirat nadobudni klinci kojima je u biti zeljda imaju takav proc ,imaju ono sta im starci mogu prisutit i onda po forumu pricaju takve gluposti a te gluposti mogu samo negdje cuti(od isto tako ne previse informiranih ljudi), u ovoj temi sam se tolko nasmijo da boli glava.
i7 je trenutno vrh vrhova (bez obzira na cijenu), phenom 2 je odlican procesor daleko od toga(pgotovo phenom 2 x3) ali moze samo parirati intelovim core 2 quadovima.
 JOJ kako tako govorite, i7, nemozes jer je razlika izmedju 965 i 920 tolika kolika je u cijeni, govoris opcenito o i7 a imaju 3 procesora izmedju kojih je ogromna razlika.
Forever MUFC
16 godina
neaktivan
pod009 kaže...

koja je razlika između Phenoma 905 i 955???jedina razlika je u taktu-700 mhz, i to je to,znači AMD je samo podigao takt procesora (OC-ao) ....

Ma nemoj molim te, TDP 905-ice je 65W, a TDP 955-ice je 125W.
16 godina
ManchesterUTD kaže...
pod009 kaže...

A sta mu znaci vrhunac tehnologije, tripple chanel DDR, kad se to ne primjeti osim u dekodiranju videa, a ko od nas zivi od obrade videa i slike, to jest da razvaljuju ostale po performansama u videu  ali ona 965EE ali 920 je jadan procesor koji ne opravdava svoju cijenu....
 reci cu ti samo jedno nisi imo nisi probo niti phenoma 2 x4 niti intela i7 920 a niti ces jer po sudenju tvojeg razmsiljanja imas tek nekih max 16 godina ako i tolko sada prestani plakat uzmi maramice i puhni nos.
I MOLIM SVE VAS DA PROCITATE MOJ GORE NAVEDENI POST BILO KAKVOG KKOMENTARA OVDJE I SUVISLIH PREPUCAVNJA IZMEDU I7 I PHENOMA 2 JER TU SE NEMA STA PREPUCAVAT CINJENICA JE DA JE INTEL I7 DALEKO BOLJI NAPREDNIJI PROCESOR ALI I SKUPLJI I IZ TOG RAZLOGA GA NEMOGU IMAT SVI I TU SE RADA BIJES MLADIH LJUDI.
I MAN UTD: kada procitas moj gore navedeni test ili bilo ko od vas di pricam o realnoj snazi procesora neka ces stvar shvatit.
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2009 14:23 (toxic).
16 godina
neaktivan
toxic kaže...
 reci cu ti samo jedno nisi imo nisi probo niti phenoma 2 x4 niti intela i7 920 a niti ces jer po sudenju tvojeg razmsiljanja imas tek nekih max 16 godina ako i tolko sada prestani plakat uzmi maramice i puhni nos.
 sta je ostao si bez teksta, nemas vise cim puhat u 920.
Forever MUFC
16 godina
neaktivan
 s tim se slažem,jedini isplativ Core i7 po meni je trenutno-920-dobar OC potencijal,odlične preformanse na stock taktu itd.,zašto dati (osim ako si extremni OC-er) 7000 kn za i7 965 EE ili još više za 975 EE??za razliku u cijeni između npr. 920 i 965 EE možeš nabaviti odlično vodeno ili zračno hlađenje,nadograditi konfiguraciju,pa OC-ati procesor na veći takt od 965 EE i još malo uštediš
90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
16 godina
neaktivan
emerik kaže...
 Istina je kaj je ovaj gore rekel,napal is ga.Citiram tekst iz jednog BUG-a:Tu se doduše nameće jedno ograničenje-takt memorijskog kontrolera mora biti minimalno dva puta veći od efektivnog takta memorije. 

NHF, ali BUG je štivo koje čitaš kad sjediš na onome mjestu i naprežeš se u cilju olakšanja.
16 godina
stef kaže...
emerik kaže...

NHF, ali BUG je štivo koje čitaš kad sjediš na onome mjestu i naprežeš se u cilju olakšanja.
 Kaj ti sad to znači,kaj oćeš reći?Bez veze su napali onog lika,a govori istinu.
AC Milan
16 godina
neaktivan
stef kaže...
pod009 kaže...

koja je razlika između Phenoma 905 i 955???jedina razlika je u taktu-700 mhz, i to je to,znači AMD je samo podigao takt procesora (OC-ao) ....

Ma nemoj molim te, TDP 905-ice je 65W, a TDP 955-ice je 125W.
 a koja to matična sa AM2+ socketom (za Phenome 2) ne podržava procesore sa TDP-om 125W,a i njihove coolere?
u pravu si,razlika je u TDP-u i mislim da 905 ima malo nižu voltažu
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2009 14:36 (pod009).
16 godina

ja se slazem s pod009 i toxicom... intel je s i7 procesorima napravio dobru stvar i amd za gornji segment trzista nema trenutno nema procesor, a pII i i7 su neusporedivi u prof. radu. sto se tice igri situacija je drukcija zbog prebacivanja glavne uloge na graficku karticu dok je uloga procesora da nju prati. eh sad... kupovina komponente ovisi o subjektivnim zeljama... evo konkretno ja ne bih nikada dao puno novaca na neku komponentu nego bi vise ulozio u opremu. trenutno koristim amd zbog tog dobivenog/ulozenog i glavna mi je zelja da racunalo ne poklekne pred mojim zahtjevima. da se kojim slucajem bavim zahtjevnim aplikacijama i kod mene bi sada cucao taj i7, za razliku od toga, ja sam ulagao u opremu. nekog zanima da ima 250 fps za vrijeme rada kompa, nekoga ne pa se prema tome prilagođava sam. konkretno pII smatram odlicnim procesorima koji ce obaviti bilo koji zadatak u zadovoljavajucem vremenu, osim napucavanja scorea.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2009 14:42 (igy).
15 godina

Gledajte ovako.Od nas na svih na forumu mislim da ih manje od 5% obradjuje video.A prek 90% igraju igre.Tako,ako se ocete igrati uzmete si Phenom 2 x4 955 BE i mirni ste.A ako se ocete igrat videima i slikicama uzmite si vrazji i7.i7 je cisto bacanje novaca,zasto bi dao 1000 kn i vise za nesto sto je potpuno jednako phenomu 2?

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
stef kaže...
microman kaže...
1.Od kud je to poznato, majke ti??
2.Što se tiče  OCa memorije na današnjim procesorima s hibridnim sabirnicama, postoji nešto što se zove "množitelj" takta za NB i nešto što se zove "djelitelj" za memoriju. Obje te stvari su pod kontrolom korisnika. Dakle, ništa nije zadano fiksno, već je stvar korisnika da si podesi kako hoće i u ovisnosti o mogućnostima hardvera.
3.Što se pak tiče izjave da je potrebno 500kn za OC hladnjak za AMD, zaista moraš biti amater da odvališ tako nešto. Phenomi II se komotno hlade Freezerom 64 koji košta nekih 150kn.
 1. Citiram BUG(br196-strana39):Takt memorijskog kontrolera mora biti barem dva puta veči od efektivnog radnog takta RAM-a.Pa tako standardni i7 mogu raditi isključivo sa 1066Mhz memorijom.
2.Tu nisi u pravu.Svi procovi osim EX-ova(INTELOVI) imaju zaključane množitelje,a na i7 i množitelj memorijskog kontrolera.Što znači da češ moči samo sniziti množitelj,no ne i povisiti.
Što znači da množitelj memorijskog kontrolera na i7-ici ne može biti veči od 16x.A to ti znači da za tih 1600Mhz na RAM-ovima moraš imati temeljni takt na 200Mhz.A to je zato što kod i7 je memorijski kontroler u samom procu te nema nikakve veze sa NB-om nego se generira sa temeljnog radnog takta proca.
Činjenica je da nema tog PhenomaII koji če na 1,30V na Vcoreu(Kao i7) držat stabilno na 4,0Ghz.
3.Možeš i intela hladit sa Freezerom.No svaka normalna osoba neče niti jedan proc hladit sa tim coolerom ako misli OC-at.Pogotovo na 4.0Ghz što je vrlo teško dobit sa PhenomII na zračnom hlađenju.
Ja sam koji jesam.
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2009 11:45 (microman).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice