Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 615.547
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
12 godina
Re: Intel i5 Club
Drac kaže...

Nedavno sam nabavio i5 3570k i htio bih ga overcloackat. Gledam po trgovinama i nije valjda da se Z77 ploče više ne prodaju ?

Nema ih više po našim trgovinama a mogu li se naručit neznam, ostaje ti eBay il njuškalo .

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
Intel i5 Club

Evo uzeo ja nesto malo novije i jače :)

GPU usage zakucan 99 % u GTA 5,vecinu vremena na 70-75 % se vrti u GTA V,ja prezadovoljan.

Kad ponestane snage nabaviti neku bolju plocu i dici na 4 GHz dizanjem mnozitelja.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Intel i5 Club

pozz,

radi se o i5 2500 non k u biosu sam postaviol da boost manualno jedna jezdgra punpa na 4.1, druga na 4.0, treča na 3.9 i četvarta na 3.8 i to bi mu i i bio defiltni boost takt, a radi se o mbo Gigabyte GA-P67X-UD3-B3 zadnji beta bios i sad mene zanima boji je bclk (sad je na 100 u biosu, al vidim da sama plooča nekad doda 100,97 preko cpu-z) kolko bi bilo najsigurnije stavit (ili ostavit tako kako je na 100) taj bclk, na par mjesta sam naišo kao da je najsigurnije za 24/7 rad kompa bclk 103?

znam da se podizanjem bclk-a oc-a cijela ploča, dal je zaista za stalno upaljen komp bclk na 103 sigurno i kolko bi dobio GHz na cpu?

ostale komponente,ako Vas zanimaju možete vidjet pod moj pc

još jedno pitanje, koja ploča čini mi se Asus je proizvođač te non k procove drži sve jezgre na 4.1 ili 4.2 kolko se da narihtat, znam da non k nije za oc, al veseli svaki GHz.

peace

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Pozdrav,zamolio bi nekog da mi objasni razliku izmedju ova dva procesora i koji od ta dva bi bilo bolje uzeti.Namjena su gejming i rad u adobeu,photoshop,illustrator,after effects i slicno.
Xeon e3-1231v3 i i5 4690.Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
Intel i5 Club

Uzmi tog xeona. Taj xeon ti je prepakirani i7 4790,  samo bez integrirane grafike koja ti pretpostavljam nije potrebna jer ces imat diskretnu

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
3 0 hvala 2
16 godina
Intel i5 Club

Uzeo bi novu AsRock P67 Pro3 za 450 kn,bi li mogao overclockati i5 3470 na 4 GHz na toj maticnoj dizanjem mnozitelja ?

Gledao sam na par foruma i ide na 4 GHz dizanjem mnozitelja,cak i vise ako se malo eksperimentira,ali 4 GHz bi mi bio plafon.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Uzeo bi novu AsRock P67 Pro3 za 450 kn,bi li mogao overclockati i5 3470 na 4 GHz na toj maticnoj dizanjem mnozitelja ?

Gledao sam na par foruma i ide na 4 GHz dizanjem mnozitelja,cak i vise ako se malo eksperimentira,ali 4 GHz bi mi bio plafon.

Prvo pogledaj koji je bios na njoj.Mozda ces trebati update biosa da bi podrzavala ivy bridge proc.Sto se tice overclockinga,ice bez problema.Samo ne petljaj po base clock-u.Moj i5 3570 ide na 4.2 ghz podizanjem samo mnozitelja

10 godina
odjavljen
centis kaže...

Prvo pogledaj koji je bios na njoj.Mozda ces trebati update biosa da bi podrzavala ivy bridge proc.Sto se tice overclockinga,ice bez problema.Samo ne petljaj po base clock-u.Moj i5 3570 ide na 4.2 ghz podizanjem samo mnozitelja

Ista stvar kod mene.

Battlelog: Glavas_ZG
16 godina
centis kaže...
doky01akablava kaže...

Hvala na infou,ali izgleda mi ode ispred nosa maticna ploca kao i prijasnja,a nije bila ni 2 dana na njuskalu.

Javim se za detalje ako ju slucajno "upecam".

Glavas_ZG A taman ti poslao PM na PC Ekspert forum u vezi procesora i graficke :P

Nadam se da mi onda CPU nece bottleneckati u GTA 5 i Crysis 3,to su mi benchmarci :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2016 23:17 (doky01akablava).
10 godina
odjavljen
doky01akablava kaže...

Koji cooler imaš, sa stock coolerom nećeš moći na 4ghz to znaš i sam.

16 godina
Glavas_ZG kaže...
doky01akablava kaže...

Imam LC-CC-95,kad sam malo bolji airflow napravio 30-35 mi je idle,a load oko 55 stupnjeva.

Za pocetak bi digao na 3.6 GHz i kroz koji mjesec uzeo LC-CC-120 pa ga digao na 4 Ghz.

10 godina
odjavljen
doky01akablava kaže...
Glavas_ZG kaže...
doky01akablava kaže...

Imam LC-CC-95,kad sam malo bolji airflow napravio 30-35 mi je idle,a load oko 55 stupnjeva.

Za pocetak bi digao na 3.6 GHz i kroz koji mjesec uzeo LC-CC-120 pa ga digao na 4 Ghz.

Ako imaš uključen turbo boost a predpostavljam da imas jer je to podefaultu tako - onda ti sad vec radi na 3.6Ghz.

LC CC 95 mislim da moze drzati i5 3470 na 4Ghz - stock cooler je drzao mog na 3.8Ghz bez beda.

16 godina
Glavas_ZG kaže...
doky01akablava kaže...
Glavas_ZG kaže...
doky01akablava kaže...

Ako imaš uključen turbo boost a predpostavljam da imas jer je to podefaultu tako - onda ti sad vec radi na 3.6Ghz.

LC CC 95 mislim da moze drzati i5 3470 na 4Ghz - stock cooler je drzao mog na 3.8Ghz bez beda.

E hvala budemo vidjeli,prvo da nabavim maticnu plocu koje su stvarno rijetke da su oke cijenom i ono sto ja trazim ( sata 3 i usb 3.0 barem 2x ).

11 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
Glavas_ZG kaže...
doky01akablava kaže...
Glavas_ZG kaže...
doky01akablava kaže...

E hvala budemo vidjeli,prvo da nabavim maticnu plocu koje su stvarno rijetke da su oke cijenom i ono sto ja trazim ( sata 3 i usb 3.0 barem 2x ).

Stvarno je slabasna ponuda na njusci.Ne znam jesi ovu gledao http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/maticna-msi-p67a-c43-b3-socket-1155-oglas-17864326
Ako bi lik spustio cijenu bar na 400kn,isplatila bi se.Ja sam imao jacu verziju te ploce p67a-gd65  i bila je odlicna.Taman imas dva sata3 i usb3 porta

17 godina
mrakky kaže...

pozz,

radi se o i5 2500 non k u biosu sam postaviol da boost manualno jedna jezdgra punpa na 4.1, druga na 4.0, treča na 3.9 i četvarta na 3.8 i to bi mu i i bio defiltni boost takt, a radi se o mbo Gigabyte GA-P67X-UD3-B3 zadnji beta bios i sad mene zanima boji je bclk (sad je na 100 u biosu, al vidim da sama plooča nekad doda 100,97 preko cpu-z) kolko bi bilo najsigurnije stavit (ili ostavit tako kako je na 100) taj bclk, na par mjesta sam naišo kao da je najsigurnije za 24/7 rad kompa bclk 103?

znam da se podizanjem bclk-a oc-a cijela ploča, dal je zaista za stalno upaljen komp bclk na 103 sigurno i kolko bi dobio GHz na cpu?

ostale komponente,ako Vas zanimaju možete vidjet pod moj pc

još jedno pitanje, koja ploča čini mi se Asus je proizvođač te non k procove drži sve jezgre na 4.1 ili 4.2 kolko se da narihtat, znam da non k nije za oc, al veseli svaki GHz.

peace

edit, niko ne odgovara, kolki bi bio siguaran bclk na toj ploči Gigabyte GA-P67X-UD3-B3 i i5 2500 non k, 24/7 radi komp.

hvala!

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
12 godina

S bilo kojom pločom i procesorom iz Sandy generacije najsigurniji blck je 100 i ne preporučam ti da ga dižeš

10 godina
odjavljen
mrakky kaže...

edit, niko ne odgovara, kolki bi bio siguaran bclk na toj ploči Gigabyte GA-P67X-UD3-B3 i i5 2500 non k, 24/7 radi komp.

hvala!

BLCK ne treba dirati jer se tad mjenjaju i frekvecije, rama, sata, usb, pci-ex što može rezultirati nestabilnošću i drugim problemima.

Ovo gore ne vrijedi za Skylake procesore, kod njih su odvojeni cpu i ram od ostalih tako da se njih moze klokati pomocu base clocka.

16 godina
Intel i5 Club

Dosla mi Gigabyte Z68AP-D3 i ploca je cudo,dao 450 kn za nju jer mi je trebao USB 3.0 i Sata III i da malo dignem i5 3470.

Posto obiliuje opcijama,zanima me koje parametre treba dizati da overklokam i5 3470 i da vidim kako ce ici,ako treba sutra poslikam BIOS opcije ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
doky01akablava kaže...

Dosla mi Gigabyte Z68AP-D3 i ploca je cudo,dao 450 kn za nju jer mi je trebao USB 3.0 i Sata III i da malo dignem i5 3470.

Posto obiliuje opcijama,zanima me koje parametre treba dizati da overklokam i5 3470 i da vidim kako ce ici,ako treba sutra poslikam BIOS opcije ?

Samo mu digni multi na svim jezgrama koliko ide (a to je 400MHz poviše maximalnog turbo takta)

10 godina
protjeran
Intel i5 Club
Poz,kupio sam i5 6600 k (3.5-3.9 Ghz) i Asrock z170 pro 4S plocu,dignem ga na 4.3 Ghz radi bez problema ,na vise odmah zakuje.
Da li da dizem napon i na koliko ili da ga ostavim na 4.3 GHz ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
mackocicko2004 kaže...
Poz,kupio sam i5 6600 k (3.5-3.9 Ghz) i Asrock z170 pro 4S plocu,dignem ga na 4.3 Ghz radi bez problema ,na vise odmah zakuje.

Sa tom grafom ti je i default clock overkill.

16 godina
nicky.sl kaže...
doky01akablava kaže...

Samo mu digni multi na svim jezgrama koliko ide (a to je 400MHz poviše maximalnog turbo takta)

To sam i probao i max je 36,a tu sam opciju imao i na ploci sa h61 chipsetom lol i iste sam rezultate dobivao.

Evo opcije koje imam.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2016 12:33 (doky01akablava).
12 godina
Intel i5 Club

A šta imaš pod: Advanced CPU Core Features ?

Jesi li stavio zadnji bios ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2016 12:41 (nicky.sl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
nicky.sl kaže...

Da,zadnji bios,provjerio sam Gigabyite stranici.

https://drive.google.com/folderview?id=0Bxn71_K_m2RlUmMtUm9aalo5aW8&usp=sharing

Ove opcije imam.

Zar ne bi trebao na z68 chispetu moci dizati turbo clock puno vise od x36 ?

10 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...
mackocicko2004 kaže...

Sa tom grafom ti je i default clock overkill.

Nisam neki gamer zagrizeni,fifa 16 ,FC 3-4 ,i to sve redje i redje ! :)

Volim da mi brzo otvara uobicajene programe i to je sve !

12 godina
doky01akablava kaže...
nicky.sl kaže...

Da,zadnji bios,provjerio sam Gigabyite stranici.

https://drive.google.com/folderview?id=0Bxn71_K_m2RlUmMtUm9aalo5aW8&usp=sharing

Ove opcije imam.

Zar ne bi trebao na z68 chispetu moci dizati turbo clock puno vise od x36 ?

Triba bi moć ić još 400mhz poviše max turbo množitelja. Probaj turbo bost isključit pa onda vidi do kud ide množitelj. Kod mene Asrokica ide bez problema a i moja Asusica ali obe su z77 chipset.

10 godina
odjavljen
doky01akablava kaže...

To sam i probao i max je 36,a tu sam opciju imao i na ploci sa h61 chipsetom lol i iste sam rezultate dobivao.

Evo opcije koje imam.

Mislim da sam ti napisao da uzmeš svakako z77 ploču, i sa z68 to mora ići na 4Ghz.

Pogledaj na you tubeu tutorijal za overklok sa tom pločom, možda nešto nađeš.

mackocicko2004 kaže...
 Nisam neki gamer zagrizeni,fifa 16 ,FC 3-4 ,i to sve redje i redje ! :)
Volim da mi brzo otvara uobicajene programe i to je sve !

Na 3.9ghz će ti sve biti isto u igrama i na desktopu kao i na 4.3ghz osim u slučaju da imaš GTX 980ti i sl.

Tad će možda biti razlike i to u cpu zahtjevnim igrama, ako igraš Battlefield 3 ili 4 na velikim mapama sa 64 igrača ili velike MMO igre, tad višlji klok procesora dolazi do izražaja jer su te situacije jako zahtjevne za cpu, također u igrama kao sto je The Witcher 3, GTA 5 i Crysis 3 igrajući ih na grafičkim karticama kao GTX 980ti, Fury X, Titan X također dolazi do izražaja snaga CPU i frekvencija.

16 godina
Intel i5 Club

Glavas_ZG  Uzeo bi bolju plocu da sam imao love,ne ulaze mi se bas 600-700 kn u polovnu plocu,ovo je bila oke prilika za 450 kn i zato sam uzeo.

Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
doky01akablava kaže...

Glavas_ZG  Uzeo bi bolju plocu da sam imao love,ne ulaze mi se bas 600-700 kn u polovnu plocu,ovo je bila oke prilika za 450 kn i zato sam uzeo.

Jesi li uspio dici na 4Ghz ?

16 godina
Glavas_ZG kaže...
doky01akablava kaže...

Jesi li uspio dici na 4Ghz ?

Ma kakvi,uspio sam dizanjem BLCK dici na 3.6 GHz i to dvije jezgre,preko 104 mi nece bootati.

Ne znam kojeg vraga ne mogu dici mnozitelj dalje od 36,probao sam staviti drugi BIOS preko bios update utility,nema efekta,jednostavno nemam ponudeno preko x36 i to je to.

Gledao sam na youtubeu i uredno dizu i5 2400 na 4 GHz na ovoj ploci tj.chipsetu,nije mi jasno koji vrag zeza 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice