Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.267
|
čitano: 3.068.315
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
15 godina
Re: Intel i7/i9 Club
Shockwave kaže...
nicky.sl kaže...

Mene samo zanima da li vi kupujete procesore da bi ih koristili (nebitno za šta, igre, render....) ili ih kupujete da bi ih prodali ??? 

Zamarate se glupostima. 

Kao što sam i napisao prije, služe im za ovaj forum i bedaste dječje rasprave.

Nisu to bedaste rasprave tako ti je sa bilo cim jer nije isto kupiti Mercedes ili Golfa.Ne kazem da je golf los ali merc je merc. 

AMD AntiBoy
14 godina
dreadmoore kaže...

Ne kazem da je golf los ali merc je merc. 

Precjenjeni jedan i drugi, ista stvar kao tvoj procesor.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
13 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...
Shockwave kaže...
nicky.sl kaže...

Mene samo zanima da li vi kupujete procesore da bi ih koristili (nebitno za šta, igre, render....) ili ih kupujete da bi ih prodali ??? 

Zamarate se glupostima. 

Kao što sam i napisao prije, služe im za ovaj forum i bedaste dječje rasprave.

Nisu to bedaste rasprave tako ti je sa bilo cim jer nije isto kupiti Mercedes ili Golfa.Ne kazem da je golf los ali merc je merc. 

Nisam sve u detalje pratio, ali mi je bilo dovoljno pročitati teorije nekih koliko je sniženje cijena loša stvar da zaključim kako je razum davno napustio ovaj forum. Konstruktivnih rasprava odavno nema, kvalitetniji forumaši su odustali od foruma, i sve se svodi na trollanje i podbadanje, ukratko fanboyizam (kako god se to pisalo). Netko je bio napisao da 90% forumaša koriste procesore najviše za igre, a ispravno bi bilo dodati uz to da vjerojatno isti taj postotak forumaša još nije izašlo iz škole što bi objasnilo ovakve bedaste rasprave i teorije koje se mogu pročitati na ovom podtopicu.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
15 godina
Povukao si me za jezik sta tebi je normalno i ti tako uvjek radis kad je u pitanju shopping kupis po masnoj cijeni danas a sutra ti ga zaprde i spuste cijenu za 50%. I tebi je to odlicno de molim te ne kaki.To zadnje dvije godine amd radi za suska vam ga i vi mu se divite i dize te ga u nebesa.
AMD AntiBoy
Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
dreadmoore kaže...
Povukao si me za jezik sta tebi je normalno i ti tako uvjek radis kad je u pitanju shopping kupis po masnoj cijeni danas a sutra ti ga zaprde i spuste cijenu za 50%. I tebi je to odlicno de molim te ne kaki.To zadnje dvije godine amd radi za suska vam ga i vi mu se divite i dize te ga u nebesa.

Da, sva sreca pa amd mijenja sockete svakih 6 mjeseci 

15 godina
Da ali bar cijene ne kleknu za 70% sto je opet u neku ruku dobro dok sa AMD-om imas macka u vreci danas kupis sutra se vec mislis hoces li izvuc 50% od ulozenog.
AMD AntiBoy
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
ansha kaže...
dreadmoore kaže...

On svrsava na to, plati 3200kn i za godinu i po novi u ducanu dodje 1200kn a za polovnog dobije 900kn. Cisti sex, covjek voli kad mu ga se stera, sve je to ljudski i normalno.

Meni osobno jedino nije jasno gdje su ti svi silni renderaši, streameri i ostali moar coar fanatici kada se na njuškalu jedan takav reprezentativni Ryzen 7 1700 prodaje za 900kn i stoji na oglasu dva mjeseca.

1 1 hvala 0
6 godina
protjeran
Intel i7/i9 Club

Ha dobrim dijelom je tu zaduzena i intelova dominacija na gaming trzistu pa ryzeni svakom novom serijom brzo pokopaju staru, i nitko ju vise ni ne gleda jer hoce sto bolje gaming performanse pa odma gledaju na zamjenu za novu generaciju koja bude bolja i brza. Intel je tu konstantan jos od Skylakea im procesori nisu izgubili na perormansama u gamingu soram novih serija a da je bas ocito. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mislioc kaže...
ansha kaže...
dreadmoore kaže...

On svrsava na to, plati 3200kn i za godinu i po novi u ducanu dodje 1200kn a za polovnog dobije 900kn. Cisti sex, covjek voli kad mu ga se stera, sve je to ljudski i normalno.

Meni osobno jedino nije jasno gdje su ti svi silni renderaši, streameri i ostali moar coar fanatici kada se na njuškalu jedan takav reprezentativni Ryzen 7 1700 prodaje za 900kn i stoji na oglasu dva mjeseca.

Prilika da se riješiš tog drloga od procesora kojeg sad imaš...

(G)jokaCRO ingame
6 godina
protjeran
mislioc kaže...

Pa sta mu znaci sta je jeftin kada ima slabu vrijednost u aplikacijama za koje vecinska populacija koristi racunala, zato i dalje ljudima nije bed izdvojit 1500kn za 7700k sa 4 ultimativne jezgre i HTom koje su i dalje F1 bolid u gamingu... zalosno al istinito 

13 godina
Intel i7/i9 Club

Mijenjam i3 8350k za Ryzen 7 1700. Ma koliko je to smješno zvučalo prije godinu dana bojim se da će mi Ryzen korisnik još morat i nadoplatit.

Kada je mislioc govorio kupiš i3 sa qurcem za 1400kn za gaming prije godinu dana onda je bilo joj kako si ga preplatio, a sada dobijem 900kn za 15 minuta i kupim si Ryzena od 1000kn sa osam jezgretina.

Ja sam izgubio 500kn, a ovaj sa Ryzenom 2200kn.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2019 19:00 (mislioc).

4 1 hvala 0
15 godina
Koliki god je on drlog jos uvjek je sapunator
AMD AntiBoy
16 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

vidis da si došao na moje.. iz fanboyizma imas lošiji procesor a moras nadoplatit samo 100 kn.. što više reći... opali si šamar...

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
red_bull kaže...

vidis da si došao na moje.. iz fanboyizma imas lošiji procesor a moras nadoplatit samo 100 kn.. što više reći... opali si šamar...

Još malo ću pričekat pa će mi ovaj sa Ryzenom dati i ploču i procesor za i3. I kad to razmjenimo opalim mu šljagu da zapamti za ubuduće.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2019 19:21 (mislioc).
17 godina
odjavljen
Intel i7/i9 Club

Da kupujem sad novo nebi ni gledao te vaše polovne i7, i5 ili i3 jer su neisplativi pored novog i5 9400f. Kaj se mene tiče prodavali bi ga još deset godina po tim cijenama.

Da mi treba puno jezgri Ryzen 1700 je trenutno poklon, a onaj tko ga je trebao u trenutku izlaska kupio ga je jeftinije od konkurencije i do sada ispaltio X puta.

Ako ga je netko kupovao za gaming pa sad prodavao, popušio je...ali opet radije kupim novo nego skupo polovno, tak da teško bi tu vi nekaj prodali po tim cijenama, meni sigurno ne.

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mislioc kaže...
red_bull kaže...

Još malo ću pričekat pa će mi ovaj sa Ryzenom dati i ploču i procesor za i3. I kad to razmjenimo opalim mu šljagu da zapamti za ubuduće.

Nije loše nije loše.. Jesi ovu sam smislio ili su ti pomogli Ware i Lav?

(G)jokaCRO ingame
13 godina
red_bull kaže...

Nije loše nije loše.. Jesi ovu sam smislio ili su ti pomogli Ware i Lav?

Slobodno stisni palac gore nemoj se sramit. 

13 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

Po meni se uopće ne isplati kupovati niti prodavati rabljene procesore. Bolje kupiti novo ono što ti treba i imati dok ne krepa ili postane neupotrebljivo. Npr i7 6700k star 3-4 god je i dan danas zvijer. Osobno imam prvu generaciju i7 920 star tocno 10 god, klokan na 3.9, vrti sve bez problema, sigurno koju sekundu sporije ili teže od novijih proceva ali odradi posao. Koštao je onda 2400kn. Sad vrijedi 50kn po oglasnicima a meni vrijedi 7000kn jer dokle god ne krepa neću morati toliki iznos dati za novu konfu. Mene sa druge strane mući što su cijene intela po meni neopravdano napuhane cca 30% jer onda sam za 2400kn dobio i7 a sad toliko moram dati za i5

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
bojan111111 kaže...

Po meni se uopće ne isplati kupovati niti prodavati rabljene procesore. Bolje kupiti novo ono što ti treba i imati dok ne krepa ili postane neupotrebljivo. Npr i7 6700k star 3-4 god je i dan danas zvijer. Osobno imam prvu generaciju i7 920 star tocno 10 god, klokan na 3.9, vrti sve bez problema, sigurno koju sekundu sporije ili teže od novijih proceva ali odradi posao. Koštao je onda 2400kn. Sad vrijedi 50kn po oglasnicima a meni vrijedi 7000kn jer dokle god ne krepa neću morati toliki iznos dati za novu konfu. Mene sa druge strane mući što su cijene intela po meni neopravdano napuhane cca 30% jer onda sam za 2400kn dobio i7 a sad toliko moram dati za i5

druze danas taj i5(8600/9600k) u igrama cak daje i 100+% vece framerate naspram te starudije, budes cekao jos 10g? i nije to i5 s 4 jezgre vec 6, u hw svijetu to daje prakticki identicne rezultate kao isti 4c/8t cpu(ako te zanima usporedi perfomanse s 6700k/7700k).lp

Intel Core™ i7 Forever
13 godina
neaktivan

Ne treba još 10, već se sad isplatio ali može još koju godinu. Ovo sa 100+% više fps-a su čiste gluposti. Ako ja imam prosijek 60fps-a u igri, kaj bum sa novim i5 imao 120fps-a? Ok i da to postigne jel to moje oko može vidjeti? Jel vrijedi taj skok sa 60 na 120 fpsa 1000 eura za novu konfu?

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
bojan111111 kaže...

druze danas taj i5(8600/9600k) u igrama cak daje i 100+% vece framerate naspram te starudije, budes cekao jos 10g? i nije to i5 s 4 jezgre vec 6, u hw svijetu to daje prakticki identicne rezultate kao isti 4c/8t cpu(ako te zanima usporedi perfomanse s 6700k/7700k).lp

6/6 je brze od 4/8....

13 godina
protjeran
Mole se moderatori da pociste smece iz teme, neke od poruka (i to uzastopno od istih forumasa) bi u temi o tromim nakupinama tj ryzen temi vec odavno bile kaznjene crvenim kartonima. Unaprijed hvala.
Moj PC  
1 7 hvala 0
17 godina
odjavljen
Intel i7/i9 Club

Meni je baš sad zanimljiva tema...kada smo se dotaknuli smiješnih cijena i7-ca na polovnom tržištu i dali argumente zašto ih u potpunosti ignoriramo...pa nek se tam na tržnicama pacaju još neko vrijeme 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Meni je baš sad zanimljiva tema...kada smo se dotaknuli smiješnih cijena i7-ca na polovnom tržištu i dali argumente zašto ih u potpunosti ignoriramo...pa nek se tam na tržnicama pacaju još neko vrijeme 

Ove cijene od 2500kn sto stoje na njuskalu su stvarno smijurija. Medutim nekome tko npr ima z170+6600k (ili nekakvu non k i5-icu) platiti takav i7 ~1700kn uopce nije los deal. Dobit ce nesto za tu staru i5-icu (svakako vise nego za ryzen 1700 ) i uz malu nadoplatu imati top gaming cpu kojeg ce po performansama tek stici nove nakupine. U prevedenom za nekih 800-900kn nadoplate je malo slabiji od mlade brace, a "ulozeno/dobiveno" ekonomskim guruima moze drzati lekcije u gamingu. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.4.2019 12:03 (war3_tft).
17 godina
odjavljen
Intel i7/i9 Club

Ako zoveš modove onda se barem drži toga zbog čega ih zoveš.

Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Ako zoveš modove onda se barem drži toga zbog čega ih zoveš.

Ja pricam o i7 procesorima i drzim se teme dok drugi dolaze ovdje pljuvati po korisnicima istih, trolati i provocirati. 

P.S. Ne mislim na tebe.

16 godina
neaktivan
Intel i7/i9 Club

Pročitaj si gornji post još jedamput. Izazivas i provociraš i onda kad ti netko vrati , places i zoves moderatore.. Koji si ti lik l

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
protjeran
red_bull kaže...

Pročitaj si gornji post još jedamput. Izazivas i provociraš i onda kad ti netko vrati , places i zoves moderatore.. Koji si ti lik l

Koliko vidim ja pricam o kupnji i prodaji i7-ice.

Sad pogledaj svoje postove u ovoj temi i usput skicni na svojih zadnjih 100 konstruktivnih postova... Da, upravo tako. 

P.S. Urnebesno je kad ti pocnes pricati o plakanju i zvanju moderatora. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.4.2019 11:52 (war3_tft).
6 godina
protjeran
ansha kaže...

6/6 je brze od 4/8....

Ovisi o taktovima, 6700k i 7700k na 4.7GHz+ su brzi od 9400f u svakoj primjeni 

15 godina
protjeran
Master enthusisast kaže...
ansha kaže...

6/6 je brze od 4/8....

Ovisi o taktovima, 6700k i 7700k na 4.7GHz+ su brzi od 9400f u svakoj primjeni 

Da samo minimalno, skoro pa nebitno... A onda vec i hladjenje ulazi u racunicu a tu sa 9400 nema problema...

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice