Kvragu sad više ne valja ni kada je jeftino, svijet se okrenuo naglavačke.
Intel Club (opća tema o procesorima)
- poruka: 15.267
- |
- čitano: 3.070.178
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovo sta War kaze nije mali problem, oni sta su mislili da super prolaze sa 8/16 procesorom za 3k kn prosli su na kraju financijski losije nego da su uzeli "preskupi" 4/8 aka 7700K.
Tko je onda mogao mislit da ce se danas za taj 7700K moci dobit skoro duplo vise novaca?
Tko je onda mogao mislit da ce se danas za taj 7700K moci dobit skoro duplo vise novaca?
7700k nije pojeftinija iz jedinog jednog razloga, da bi noviji modeli imali opravdanje za bit još skuplji, možda san lud al neznan kako je to dobro bilo kome?
Zato ih tržište kažnjava, prodaja ryzena je otišla u nebo.
7700k nije pojeftinija iz jedinog jednog razloga, da bi noviji modeli imali opravdanje za bit još skuplji, možda san lud al neznan kako je to dobro bilo kome?
Pricam o vrijednosti polovnih, skuplji intel na kraju ispadne jeftiniji, osim ako cekas da AMD skroz sroza cijenu svojih procesora.
Pouka je da ne kupujes AMD procesore ako nisu bar godinu-dvije na trzistu vec...
Pricam o vrijednosti polovnih, skuplji intel na kraju ispadne jeftiniji, osim ako cekas da AMD skroz sroza cijenu svojih procesora.
Pouka je da ne kupujes AMD procesore ako nisu bar godinu-dvije na trzistu vec...
Poruka je pričekaj godinu dvije i kupi super jeftini ryzen a intel nemoj ni gledati.
Gledam iz perspektive gamera koji je kupio 8/16 Ryzena umjesto 7700K, osim sta je imao nesto losiji gamerski cpu, na kraju ce pri prodaji dobit dosta manje love. Pusiona...
A ta glupa AMD-ova politika ce im se odbit o glavu jer ce novi Ryzeni biti daleko losiji value od R1700 po 1200kn...
Možda su toliko pamerni pa povuki prvi ryzen iz prodaje a opet toliko pošteni da ga ponude trenutno po diskontnim cijenama?
Možda su toliko pamerni pa povuki prvi ryzen iz prodaje a opet toliko pošteni da ga ponude trenutno po diskontnim cijenama?
Zbog te "postenoce", ljudima koji su im najvjerniji i kupili su cpu u samom pocetku prodaje, upgrade ce biti vrlo skup jer polovni ne vrijede nista...
Al ne vidim ni smisao ostavljanja ploce iz prve generacije kada znamo koliko je bilo musica na njima i da nisu bajne za brzu memoriju, tj. Ogranicene su poprilicno tu gdje ryzenu najvise i znace
Kod ryzena ploce dosta znace, svakom novom serijom ploce puno vise pruzaju tako da ostavljanje starih mi ne drzi previse vode.
Zbog te "postenoce", ljudima koji su im najvjerniji i kupili su cpu u samom pocetku prodaje, upgrade ce biti vrlo skup jer polovni ne vrijede nista...
Zato intel poskupljuje jer voli svoje vjerne mušterije.
Zato se kupuje ono sto ti treba u konkretnom trenutku. Ako ti treba za posao 8/16 kupis ga, ocekivano je da ti vrati ulozeno. Ako je za igranje, tada je svejedno. Samo je pitanje koliko para ces baciti u tu rupu bez dna.
Za flejmanje po forumu moze i 15 godina stara krama posluziti

Samo pitam ti je sve rekao.
Probaj u Hrvatskoj prodavat 6700k bez garancije+delidan za 1750kn, zavrsio bi na "njuskalo biserima" bez pardona...
Probaj u Hrvatskoj prodavat 6700k bez garancije+delidan za 1750kn, zavrsio bi na "njuskalo biserima" bez pardona...
Da to bi mu znatno narušilo imidž u društvu. Jedna od najpopularnijih tema u kroejši.
Vezano za Ryzen 1700, tko ga je kupio po 3000kn za gaming jednostavno nije imao sreće, a niti informatičkog znanja. Pao je na foru sa puno jezgri i platio to brutalno. No kako to uvijek biva AMD nakon tri godine nekim čudom postane jači nego u trenutku izlaska i time opravda naziv future proof. Na primjeru FX-a vidimo koliko je ta mrcina i dan danas sposobna.
Prodajem ga i na njusci cijena samo takva. Jbg sta cu vam ja kad ste fanboyevi pa vam ga amd sukne gdje boli a svi znamo gdje najviše boli

Da, zavrsit ces u "njuskalo biserima" od strane nekog nebitnog AMD duhovnog vode, ali i sa 1600-1700kn u dzepu.
Jbg sad decki. koliko danas košta intel a koliko AMD pandan? pusti sad rabljeno. ako ti je 1700 amd dobar zakaj bi ga uopce prodavao? pricamo o 2 godine i kusur starom procu... sad vise ne valja jer nije nov? cijena mu je pala jer je to AMD sam napravio takvom politikom.
Eto meni se svaki dan cekanja isplatio posto mi nije trebalo nadograđivat 2500k do sad . Sutra kupim 1700 zena za 1200kn.Novog. a o rabljenima da ni ne pricamo. Recimo ja nisam od ekipe koja voli imat samo da ima bez ikakve svrhe i razloga. Tko voli nek izvoli.. kaj se tice ovih prepucavanja, to sve ja kuzim osim preseravanja.. to nemogu razumjeti a ni prezvakati..

Prodajem ga i na njusci cijena samo takva. Jbg sta cu vam ja kad ste fanboyevi pa vam ga amd sukne gdje boli a svi znamo gdje najviše boli
Samo ti njega prodaj, neka neupućeni daju tebi 1750 kn za prastari procesor ispred novoga i5 9600k, treba da ih se odere dobro.
ps. traži barem 2000 kn i još si u prednosti jer drugi traže i preko 2500 kn, prodat ćeš.
Gledam iz perspektive gamera koji je kupio 8/16 Ryzena umjesto 7700K, osim sta je imao nesto losiji gamerski cpu, na kraju ce pri prodaji dobit dosta manje love. Pusiona...
A ta glupa AMD-ova politika ce im se odbit o glavu jer ce novi Ryzeni biti daleko losiji value od R1700 po 1200kn...
ne ide mi matematika pa nek me neko ispravi molim... iz perspektive gamera koji je 8/16 ryzen platia 2500kn prije par godina sad će kupit 16/32 za opet 2500kn znaći sve skupa je potrošia 5000 da nije ništa prodava, ovaj s intelon je potrošia 2500 na 4/8 7700k a sad će potrošit 4000 na 8/16 9900k znaći 6500.
sad amo da prodaju ovaj je 5000 plati proda je starog ryzena za 1000 ,ispada da potrosi 4000 za dvi generacije 8/16 i 16/32.
ovaj je 6500 plati proda je starog intela za 2500 ,ispada da je isto potroši 4000 za dvi generacije samo 4/8 i 8/16.
ovaj prvi ako je kupia maticnu od 700+kn ne treba je mjenjat, a može li 9900k radit na staroj ploći?
kako god okreneš i kad zapravo staviš sve na papir s intelon si u plusu samo s single core ipc a s onih 15% šta bi ryzen 2 treba dignit (bez dizanja frekvencija) je to isti djoko..
Mene samo zanima da li vi kupujete procesore da bi ih koristili (nebitno za šta, igre, render....) ili ih kupujete da bi ih prodali ???
Zamarate se glupostima.
Samo ti njega prodaj, neka neupućeni daju tebi 1750 kn za prastari procesor ispred novoga i5 9600k, treba da ih se odere dobro.
ps. traži barem 2000 kn i još si u prednosti jer drugi traže i preko 2500 kn, prodat ćeš.
E ali meni je ovo fanscinantno. Do nedavno su pricali kak je stvarno previse davat tolko love za polovni i7 6700k/7700k (sa garancijom) jer za malko vise (pa cak i manje, i5 8400) ima i5 8600/9600k. I sad odjednom biseri ovog foruma misle da 6700k vrijedi i vise od 1750kn.
Ja se nadam da će se i meni onda za koji mjesec javit koji od pacijenata, kojih ima i ovdje očito more, kad budem prodavao i7. S obzirom da je bitno da piše i7, dam ga ispod cijene za 2000kn !!
E ali meni je ovo fanscinantno. Do nedavno su pricali kak je stvarno previse davat tolko love za polovni i7 6700k/7700k (sa garancijom) jer za malko vise (pa cak i manje, i5 8400) ima i5 8600/9600k. I sad odjednom biseri ovog foruma misle da 6700k vrijedi i vise od 1750kn.
Moje mišljenje je da i7 6700k ne vrijedi ni lipe više od 1300-1400kn a čini mi se da sam i to puno reka.
Da ali necu ga prodavati jer nista nisam dobio sa upgrejdom od par posto CB mi je ne bitna stavka u zivotu.Isto tako bilo koji bench dobit cu 10fps vise sto mi nista ne znace.Pogotovo ne na monitoru od 60hz kad izadju ddr5 i nova platforma intela onda mozda da.

Mene samo zanima da li vi kupujete procesore da bi ih koristili (nebitno za šta, igre, render....) ili ih kupujete da bi ih prodali ???
Zamarate se glupostima.
Kao što sam i napisao prije, služe im za ovaj forum i bedaste dječje rasprave.