Flashanje BIOS-a izdvojena tema

poruka: 600
|
čitano: 495.695
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Flashanje BIOS-a

ma samo sam koristio,, winflass, i ja nisam vjerovo, dok

nisam poslo rame na analizu jer sam imo garanciju za njih

i vratili su mi nove rame i sad radi ok sve.

rappy
16 godina
odjavljen
Flashanje BIOS-a

Ne znam da li je netko upozorio, ali beta verzija BIOS-a može izazvati više problema nego koristi. Meni se komp počeo rušit u DirectX aplikacijama (igrama). Problemi su krenuli dosta nakon update-a BIOS-a i tek danas skužim da se radilo o beta verziji.

Ono na što sam želio upozoriti je da se kod Gigabyte-a lako prevariti. Beta verzija ima sufix D (zar ne bi bilo logično da je B?) i piše u Description-u da je beta. S obzirom da je ono D nelogično, a da se nisu niti potrudili napisati crvenim slovima da se radi o beti, treba pažljivo čitati.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
17 godina
MrBlc kaže...

Ne znam da li je netko upozorio, ali beta verzija BIOS-a može izazvati više problema nego koristi. Meni se komp počeo rušit u DirectX aplikacijama (igrama). Problemi su krenuli dosta nakon update-a BIOS-a i tek danas skužim da se radilo o beta verziji.

Ono na što sam želio upozoriti je da se kod Gigabyte-a lako prevariti. Beta verzija ima sufix D (zar ne bi bilo logično da je B?) i piše u Description-u da je beta. S obzirom da je ono D nelogično, a da se nisu niti potrudili napisati crvenim slovima da se radi o beti, treba pažljivo čitati.

Mislim da je sada većina Biosa za support 6 jezgrenih procesora BETA. Također nisam ni ja htio da stavim Biostarov BETA bios za 6 jezgreni procesor, mada se još nitko nije požalio i svi sretni što mogu staviti nove procesore na već stare matične ploče. Biostar stavlja oznaku BETA na vidno mjesto.

http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/bios.php?S_ID=419

Radio, ne radio, svira radio!
15 godina
rappy kaže...

zato je moj savjet ne diraj ono što radi i što valja, možeš

samo napravit veči problem, a ne mora značit meni se to dogodilo

Iskreno i ja kao kolega Minoza, prvi put čujem da su rami pregorili prilikom flasha BIOSA. Moguće je, ali nikad nisam čuo za takav slučaj.

Što se tiče citiranog. Nije stvar u tome dal radi ili ne. Stvar je u tome, što određenim flashanjem BIOSA dobiješ neka poboljšanja. Ili primjerice, dobiješ nešto što je od velike koristi, a prije nisi imao.

Evo jedan čisto lagan primjer (da se lakše shvati):

Na večini AM2+ ploča, flashanjem na noviji BIOS, dobiješ podršku za Thubane (AMD x6 procesore).

Dakle, flash BIOSA je u nekim slučajevima itekako koristan.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 11:40 (zabranjeniples).
16 godina
odjavljen
boxer kaže...

Mislim da je sada većina Biosa za support 6 jezgrenih procesora BETA. Također nisam ni ja htio da stavim Biostarov BETA bios za 6 jezgreni procesor, mada se još nitko nije požalio i svi sretni što mogu staviti nove procesore na već stare matične ploče. Biostar stavlja oznaku BETA na vidno mjesto.

http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/bios.php?S_ID=419

Ma u konkretnom slučaju se nije radilo o F9D, već i F7D verziji koja više nije ni dostupna za download. Sad sam stavio F8 i koliko sam do sad uspio istestirat djeluje OK.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
15 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Zapravo koliko ja znam te oznake su "faze" bios-a, npr. beta bios može nositi F7B pa za nekoliko dana F7C, pa F7D... i tako sve dok ne izađe stabilna verzija.

Konkretno baš sa F7 se sjećam da je bio takav slučaj, kroz određeno vrijeme oznake su se mijenjale.

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 13:24 (Minoza).
15 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

jel se isplati stavit F5J beta verziju biosa na ploču ga- m61sme - s2l za procesor Athlon II X3 435

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Zar ne treba pazljivo citati uvijek ;)

:)
17 godina
neaktivan
Jughead kaže...

jel se isplati stavit F5J beta verziju biosa na ploču ga- m61sme - s2l za procesor Athlon II X3 435

Jel ti radi sve kako treba? AKo radi ne diraj. Ako ti je dosadno radi nesto drugo jer flashanje biosa bez potrebe i iz dosade i nije bas najpametnija stvar na svijetu.

15 godina
neaktivan

znam ali ak ga stavim jel se bude kaj loše dogodilo

15 godina
neaktivan

ne mam još taj proc ,pa jel će proc radit ako ne stavim bios

17 godina
neaktivan

Pa provjeris na stranicama prizvodjaca ploce CPU compatibiliti.

16 godina
neaktivan
Jughead kaže...

znam ali ak ga stavim jel se bude kaj loše dogodilo

Možda. Pročitaj koji su fixevi, te ako nemaš nijedan od tih problema preskoči update IMO.

*edit: sporo tipkam pa je post postao obsolete :P*

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 17:39 (Dr. Zoidberg).
15 godina
neaktivan

jesam i procesor traži bios P5J

17 godina
neaktivan

Onda i nemas izbora.

15 godina
neaktivan

ali kad je beta jel zna ko kad izlazi pravi

15 godina
neaktivan

...sve je to u redu al nisam vidio i najlakši način..ovako EZ Flash..jednostavno skinite najnoviju verziju biosa i stavite na disketu (ako nemate flopy napravite bootabilan cd pomoću nera ili sl.) kad ste gotovi restartajte komp.kad vam se pojavi post...pritisnite nekoliko pura ALT+F2 (znači odmah čim vidite sliku ili čujete bip).  EZ Flash će se pokrenuti,ućitati file s diskete ili cd-a..nemojte ništa dirati i za koju minutu ste gotovi...

nisam siguran dal radi na svin pločama nego na onima čiji BIOS ima EZ Flash. (ja simam ASUS P5ND2 SE i ide na taj naćin,ASUS P5KPL AM IN također a gledo sam po njihovim stranicama i sve ASUSKE to mogu)...vjerujte najpraktičnije je!! ;)

17 godina
neaktivan

AKO imas EZ flash. Flashanje biosa nije ni na jednoj ploci komplikovano. Samo imas par stvari sto trebas paziti. PRvo je da ne diras ako sve radi. TO se ne radi iz dosade. Drugo je da se flasha uvijek iz biosa i nikad iz windowsa.

15 godina
odjavljen
Flashanje BIOS-a

Ja sam čak flashao sa OC kompom (memorija i procesor OC) i sve je prošlo odlično. I to iz windowsa i sve. Tako da je tehnologija definitivno napredovala.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tajo1960 kaže...
logic kaže...

AKO imas EZ flash. Flashanje biosa nije ni na jednoj ploci komplikovano. Samo imas par stvari sto trebas paziti. PRvo je da ne diras ako sve radi. TO se ne radi iz dosade. Drugo je da se flasha uvijek iz biosa i nikad iz windowsa.

a zašto ne iz windowsa ako masa ploča i proizvođača danas to nude kao cjelovito i najmanje bolno rješenje?

mislim da je i tehnologija flashanja uznapredovala i da se iz windowsa fleša jednako dobro i uspješno kao i na sve starije načine... ispravite me ako griješim, ali, kod flešanja nema "pola - pola"... ono, možda uspije možda ne... stvar radi normalno i efikasno /imam asus sabertooth ploču i os 12. mjeseca prošle godine su izdana 3-4 nova biosa ma moju ploču i svi aplicirani iz windowsa - bez ikakvih problema; ranije imao intelovu bonanza ploču sa p4 3.0 na njoj - ista stvar - sve iz windowsa i sve 5!/.

za korisnike nesklone izradi bootabilnih medija - ovo je raj, pa zato je i napravljeno... je li danas itko više kopira, recimo cd, iz naredbenog retka? ili jednostavno klikne na copy cd i gotovo?

Upravo zato sto je pola-pola. Flashanje prodje uredno ali sta ako windowsi upravo u tom trenutku odluce da strajkaju? A i flashanje iz biosa nije bas nuklearna fizika a neuporedivo je sigurnije. Mozda zato sto sam ja stara skola. A to rezanje iz comand prompta nisam nikad radio a na kompovima sam preko 15 godina tako da ti poredjenje i nije bas na mjestu kao sto niej na mjestu i poredjenje unistene ploce sa unistenim dvd-om. I o kakvim bootabilnim medijima ti pricas? To se radi sa USB sticka vec odavno. Koliko je tesko iskopirati bios na stick i pokrenuti ga u biosu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.6.2010 10:38 (logic).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tajo1960 kaže...
Weky kaže...

Ja sam čak flashao sa OC kompom (memorija i procesor OC) i sve je prošlo odlično. I to iz windowsa i sve. Tako da je tehnologija definitivno napredovala.

Cool

i ja redovno radim sa oc-anim kompom i - sve 5!

bolje je samanjit varijable do kojih moze doci to "blokiranja" flasha, pritom mislim na win, i na oc jer nek ti se desi da zastekce bas u trenutku flashanja i eto 100 problema. Jest da cijeli postupak traje nekoliko sec ali nikad se nezna.

Tako da je bolje sprijecit nego lijecit Namigiva

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.6.2010 15:11 (Jurky).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Ljudi,ploća gygabite ga-ma790xds4 am2+.jel bolje flashati bios na f9 koji je cijeli i podržava phenom2 i athlon 2 ili na f10a beta???

Antonio

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

sve je riješeno.pozdrav.

Antonio

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Računalo je bilo na servisu zbog Optical Drive. Mjenjana su dva i u servisu po treći put DVD rezač ( ugradjivani su LG,Samsung i sada u servisu ima oznaku W ). Rečeno mi je da moram uraditi flash BIOS-a. Nisam to nikada radio. Pomoću Fresh Diagnose sam našo da je kod mene Award Modular BIOS v6.00PG. Izvršio sam skeniranje i ostalog i dobio sledeće rezultate. Da li je ovo dobro ili treba nešto još raditi po pitanju Flash BIOS-a.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

skini bios na disketu i u biosu stisni F6 ili ti piše qflash i nađi na disketi bios odaberi ga i pusti to da odradi 2 minute posla

samo nemoj nikaj sje*at i sve bude uredu

AKO neznaš nać bios daj mi napiši ime ploče ja ću ti ga nać i samo npravi kak sam rekel  i nemoj nikaj sje*at

15 godina
neaktivan
Jughead kaže...

skini bios na disketu i u biosu stisni F6 ili ti piše qflash i nađi na disketi bios odaberi ga i pusti to da odradi 2 minute posla

samo nemoj nikaj sje*at i sve bude uredu

AKO neznaš nać bios daj mi napiši ime ploče ja ću ti ga nać i samo npravi kak sam rekel  i nemoj nikaj sje*at

Nisam nikad skido BIOS. Na prvoj slici je naziv BIOS i njegov Id ... Druga slika je moj pokušaj da ga skinem ali niasm uspio da se snađem.

Award Modular BIOS v6.00PG; BIOS Id 06/21/2007-NV-MCP61-6A61KG05C-00

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.6.2010 22:34 (pribon).
17 godina
Flashanje BIOS-a

hehe definitivno skini pravi bios.... jednom prilokom sym puknuo bios od krive ploče uh i da vidite problema.... ulazio sam u xp preko 4h ali sam na kraju ipak uspio uspio puknuti pravi...

http://www.gricni.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

U pitanju je AMD Processor a adresa  je www.amd.com . Certificate of Authenticity           Record Serial Number   OPN: ADH1600DHBOX  SN: 1867418J71286 . Na matičnoj ploči sam našo da piše

Fc Gigabyte   GA-615ME-52 a ima i 7G7125 01058

Zahvaljujem na pomoći. I za matičnu ploči nisam siguran za oznaku.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Pomoću Everest Ultimate Edition sam saznao podatke o Matičnoj ploči i BIOS-u.

Tip BIOS-a   Award Modular ; BIOS Verzija F4 ; Tip Award BIOS-a   Award Modular BIOS v6.00PG; Poruka Award BIOS-a     M61SME -S2 F4;   Datum izdanja sistemskog BIOS-a     06/21/07; Datum izdanja video BIOS-a   10/23/07

Proizvođač BIOS-a   Phoenix Technologies Ltd.

Informacije o proizvodu     http://www.phoenix.com/en/products/default.htm

BIOS nadogradnje             http://www.esupport.com/biosagent/index.cfm?refererid=40

Problemi i prijedlozi           Are you looking for a BIOS Upgrade? Contact e Support Today!

Molim za mišljenje i savjet kako dalje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 22:55 (pribon).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Htio bih naglasiti da ponekad nakon što stavite novi bios (nije beta) umjesto da bude bolji može se dogoditi upravo suprotno samo još više problema jer ga naravno nisu dobro napravili. Pogotovo asus!Cool

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice