Dali kupiti i7 970 ili čekati?

poruka: 10
|
čitano: 2.281
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Dali kupiti i7-970 ili čekati?

Nadam se da netko ne misli da trolam, ali konkretna situacija je slijedeća;

do jučer mi se nešto poslovno narendavalo 3 dana bez prestanka na 3 kompa,

pa me ulovila buba da skratim muke postojećem i7 965x i zamijenim ga sa i7 970,

što bi mi konkretno skratilo grijanje sobe i utrošak struje za do 50% (ovisno o OC-u) na tom kompu.

Sad su u nekim dućanima i7-970 "povoljni" te bi preko firme platio malko preko 3000kn.

Sve oke, ali "problem" mi je što uskoro dolazi taj sandy bridge E.

Pa me zanima mišljenje nekog nepristranog i upućenog,

bi li mi se isplatilo obnavljati procesor na tom 1366 na zalasku ili će novi proc (pričam o modelima 6-8 jezgri) biti

toliko moćniji (i oc-abilniji) da bih sad par mjeseci prerano kupio "zaostalu starudiju"?

Jasno za novi moram uračunati i novu ploču. minimum.

phenomX6 leti odmah čim izađe bulldozer, s time i novom matičnom sam se pomirio 

(valjda nemože biti sporiji od ovog starog x6),

ali eto sa ovim intelom nisam siguran dali čekati.

-i7 980x zadržavam još koju godinu, i nastojim održati broj u kući na max 3 hajend kompa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Dali kupiti i7 970 ili čekati?

Ja bih ti preporučio da rađe pričekaš Sandy - Bridge E ili bulldozera, ali ne bih sada uzimao 970-ku čiji socket vec polako odlazi u proslost. Ne bih rekao da ce biti ''zaostala starudija'', ali naravno da ce biti dosta slabiji od novih SB- E CPU-ova. Osim toga, posto vec imas 965x, ne isplati se uopce prelazak na i7 970... Po meni je to i za očekivati, logično je i uvijek je tako.

Mene nešto počeo privlačiti ovaj Ivy Bridge i čuo sam da ce moci na socket 1155 matične pa bih si mozda njega upiknuo kada dode u trgovine.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2011 17:12 (Caesar et Brutus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Dali kupiti i7 970 ili čekati?
Caesar et Brutus kaže...

Ja bih ti preporučio da rađe pričekaš Sandy - Bridge E ili bulldozera, ali ne bih sada uzimao 970-ku čiji socket vec polako odlazi u proslost.

Mene nešto počeo privlačiti ovaj Ivy Bridge i čuo sam da ce moci na socket 1155 matične pa bih si mozda njega upiknuo kada dode u trgovine.

Ja bi ti isto preporučao Ivy Bridge ili SB E (svakako ako će na njegvu matičnu moći ići Ivy Bridge).

{#} Jel se zna kad od prilike izlaze Ivy Bridge i SB E procesori?  I nebih se složio da 1366 socket odlazi u zaborav jer se vidi da rade na njemu pogotovo što su sad nedavno izašli i7 990x i Asus Rampage III BE.

Kruger
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2011 17:14 (nick54312).
14 godina
neaktivan
nick54312 kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Ja bih ti preporučio da rađe pričekaš Sandy - Bridge E ili bulldozera, ali ne bih sada uzimao 970-ku čiji socket vec polako odlazi u proslost.

Ja bi ti isto preporučao Ivy Bridge.

{#}  Jel se zna kad od prilike izlaze Ivy Bridge procesori?   I nebih se složio da 1366 socket odlazi u zaborav jer se vidi da rade na njemu pogotovo što su sad nedavno izašli i7 990x i Asus Rampage III BE.

Još malo i otici ce u proslost. To su posljednji trzaji tog socketa.

Evo, pogledaj ovu temu, nadam se da znas engleski.

http://www.overclock.net/intel-cpus/970233-any-word-ivy-bridge-release-date.html

U razdoblju od siječnja do ožujka (ne zna se još točno) iduće godine bi trebali izici u prodaju. To je za ocekivati, a najranije moguce je zadnji kvartal ove godine.

Citat: ''Ivy Bridge is slated for launch in late 2011, but we expect that serious volume shipments will start in Q1 2012, so it's still more than a year away.''

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2011 17:21 (Caesar et Brutus).
15 godina
Da je star je ali je daleko od starudije! Pricekaj novu generaciju bolje samo ces se kasnije kajati zasto nisi
Loading... █ 10.000 % ██ 20.000% ███ 30.000% ████ 40.000% █████ 50.000% ██████ 60.000% ███████ 70.000% ERROR!!!!!!
14 godina
neaktivan
CroVandal kaže...
Da je star je ali je daleko od starudije! Pricekaj novu generaciju bolje samo ces se kasnije kajati zasto nisi

Slazem se s tim.

15 godina
nick54312 kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Ja bi ti isto preporučao Ivy Bridge ili SB E (svakako ako će na njegvu matičnu moći ići Ivy Bridge).

{#} Jel se zna kad od prilike izlaze Ivy Bridge i SB E procesori?  I nebih se složio da 1366 socket odlazi u zaborav jer se vidi da rade na njemu pogotovo što su sad nedavno izašli i7 990x i Asus Rampage III BE.

Ta maticna je avion,po svemu.Po opremi,performansama,po izgledu...

@Autor teme,Kako se kaze u narodu "Strpljen,spasen."Mislim da ce tako i ovdje bit.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
17 godina
Caesar et Brutus kaže...

Osim toga, posto vec imas 965x, ne isplati se uopce prelazak na i7 970... Po meni je to i za očekivati, logično je i uvijek je tako.

Nije baš tako - naime i7 970 je u biti i7 980/990x sa zaključanim množiteljem. Dakle on ima 6 jezgri/12 threadova,

dok mi sadašnji i7965 ima ipak 4j/8t. To se u mojem poslu osjeti doslovno linearno,

znam jer mi usporedo na istoj sceni radi 965 sa 980x i 1090t(koji je pak unatoč 6 jezgri, clock to clock identičan ovom 4 jezgrenom i7).

14 godina

Šta ti radiš sa tim računalima kad ih imaš više i to sve sa najboljim procesorima ! Nemoj mislit da te provociram ili trolam ,nego pitam čisto iz znatiželje. Ja osobno neznam nikog sa takvim konfiguracijama pa mi zanimljivo vidjet.

17 godina
itomic009 kaže...

Šta ti radiš sa tim računalima kad ih imaš više i to sve sa najboljim procesorima ! Nemoj mislit da te provociram ili trolam ,nego pitam čisto iz znatiželje. Ja osobno neznam nikog sa takvim konfiguracijama pa mi zanimljivo vidjet.

...na moju žalost, većinom žbukanje. Vjerojatno mi, ako gledaš tv, psuješ dnevno 10 puta rodbinu kad (i) moje maltretiranje ponovno prekine

neku seriju, film ili štogod. E sad, jasno da bi netko profesionalno objaktivan imao samo jednu radnu stanicu, monitor i rackove sa identičnim

procesorima i nikakvom(integriranom) grafikom. Ali ja volim složit, kad već kupujem, i cijeli pristojan komp sa dobrom grafikom i pristojnim monitorom..

zna mi zatrebat pomoć, pa mi ponetko od kolega uleti na domaće radno mjesto kad je frka. To mi je bar isprika ;) Jes malo iracionalno to imat (i)

kod kuće kad se već to radi na poslu, ali valjda kompleksi iz mlađih dana, kad se nije moglo priuštiti, a trebalo k'o žednom vode;)

Dakle da se vratim na topic,

ne fali mi novca za bilo kakav setup, samo novac nisam dobio na lutriji,

pa ipak promišljem što se i kada i dali bolje isplati. Imao sam dvaput Xeone,

(jednom bazirano na supermicro, jednom powermac)

i to mi se nije pokazalo isplativim. Mislim, odradili su posao, ali tadašnji egzotični

chipseti za višeprocesorske ploče nisu dopuštali custom hladnjake

(a intelovi bili odvratno bučni) i Overclockanje ne postoji.

A svaki Hertz više se plaćao sa nova dva xeona, svaki koju tisuću kuna skuplji.

Tako sam odustao od tih rješenja i radije koristim "gamerske" komponente koje em su

lakše dobavljive, jeftinije, nadogradivije, Ocabilnije, još su i atraktvinije i tiše u radu :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2011 18:05 (overhaul).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice