ASUS Sabertooth 990FX vs ASRock 990FX Extreme9

poruka: 9
|
čitano: 622
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Pozdrav, imam ove dvije ploče kod kuće i dvoumim se koju da stavim u svoj komp. Naime, kod sabertooth-a je problem što mu ne radi audio tako da bi se trebala koristiti eksterna zvučna kartica (navodno je bivši vlasnik nešto zeznuo prilikom flashanja biosa). Trenutno mi je ASRock-ova ploča u kompu i vrti Phenom II X6 1075t na 3.8GHz @ 1.35V. Isto tako imam Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty zvučnu karticu koja je isto u kompu na ASRock-ovoj ploči. Jedna opcija je ostaviti sve tako kako je i prodati sabertooth-a, a druga opcija je izvaditi ASRock-ovu ploču i zamjeniti je sabertooth-om i ostaviti zvučnu karticu te prodati ASRock-ovu ploču kao potpuno ispravnu. 

Koristim ASRock-a već nekoliko mjeseci i u potpunosti sam zadovoljan dobivenim uzimajući u obzir da sam je nabavio za 600kn. OC-a bez problema, najviše sam došao do 3.8GHz bez prčkanja po voltažama procesora. Jedino što se chipset grije, temperature u full load-u odu do 75°C (imam vodeno hlađenje CM Seidon 120V tako da nema baš direktnog strujanja zraka na chipset). Dok s druge strane ASUS je poznat po kvalitetnim pločama, a još kad vidim da su koristili komponente vojnog standarda poželim switchat, jedino što im je color scheme katastrofa. Isto tako ASRock podržava do 64GB RAM-a dok ASUS "samo" 32GB, iskreno ne treba mi više od 16GB što imam sada (i to mi je previše). Obje ploče imaju UEFI BIOS-e, Rock-ova ploča doduše ima opciju flashanja BIOS-a preko neta, ne moraju se skidati pa stavljati na USB, što je poprilično jednostavno. 

Eto ako netko ima kojekakvih argumenata za za/protiv, slobodno komentirajte.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: ASUS Sabertooth 990FX vs ASRock 990FX Extreme9

Ako si zadovoljan trenutnom zašto mijenjati?

9 godina
neaktivan

Pa da ne moram prodavati sabertooth-a za manje novaca zbog toga sto mu ne radi audio. Mogu sabertooth-a i zvučnu karticu ostaviti sebi, a ASRock-a prodati kao full ispravnu.

0 0 hvala 0
14 godina

Jedno ako ti se da preseli sve na sabertoothicu i možda izvučeš stabilniji/veći clock, pa onda rješiš asrokicu, ali kolko vidim high end am3/am3+ mbo loše idu općenito.

9 godina
neaktivan

Ma 990FX je jako tesko prodati za neke vece novce, pod "vece" novce smatram 700-800kn. Dok su nove od 1200-1600kn. Jako malo ljudi ima uopce FX procesore, a i oni koji imaju AM3 cesce ce kupiti neki od 7xx / 8xx chipseta buduci da su cijene od 250-400kn + svi kupuju sto jeftinije maticne misleci da to ne radi apsolutno nikakvu razliku (sudeci po mom iskustvu s njuskala). Sabertooth sam nabavio samo iz razloga sto sam ju dobio za 450kn zajedno s 17 godina starom zvucnom karticom (SB0220) xD

0 0 hvala 0
16 godina

Možeš je staviti, ali pitanje da li je osakaćena po pitanju još nečega?

9 godina
neaktivan

Nije, sve drugo je ispravno, barem ovo sto sam ja isprobao (LAN portovi, USB headeri, SATA3 konektori, PCI-E, PCI...). Vjerojatno i onboard audio radi, ali ne mogu dokuciti do cega je problem. Isprobao sam hrpu stvari, od mijenjanja postavki u BIOS-ima s HD na HDMI i SPDIF na HDMI do ne znam vise cega. Najjace je sto kada instaliram audio drivere s ASUS-ove stranice, dodje do detektiranja kada ubodem 3.5mm jack u neki od utora. Cak se i vidi na playback devices-u da ima zvuka, ali jednostavno nista ne izlazi van u zvucnike/slusalice. 

0 0 hvala 0
16 godina

Što je sa jamstvom? Ta matična ima 5 godina jamstva.

9 godina
neaktivan

Ma rekao je on da je bila na servisu, ali mu nisu htjeli priznati jamstvo zbog nekakve plastike pa su mu je samo vratili. 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice