Pozdrav, imam ove dvije ploče kod kuće i dvoumim se koju da stavim u svoj komp. Naime, kod sabertooth-a je problem što mu ne radi audio tako da bi se trebala koristiti eksterna zvučna kartica (navodno je bivši vlasnik nešto zeznuo prilikom flashanja biosa). Trenutno mi je ASRock-ova ploča u kompu i vrti Phenom II X6 1075t na 3.8GHz @ 1.35V. Isto tako imam Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty zvučnu karticu koja je isto u kompu na ASRock-ovoj ploči. Jedna opcija je ostaviti sve tako kako je i prodati sabertooth-a, a druga opcija je izvaditi ASRock-ovu ploču i zamjeniti je sabertooth-om i ostaviti zvučnu karticu te prodati ASRock-ovu ploču kao potpuno ispravnu.
Koristim ASRock-a već nekoliko mjeseci i u potpunosti sam zadovoljan dobivenim uzimajući u obzir da sam je nabavio za 600kn. OC-a bez problema, najviše sam došao do 3.8GHz bez prčkanja po voltažama procesora. Jedino što se chipset grije, temperature u full load-u odu do 75°C (imam vodeno hlađenje CM Seidon 120V tako da nema baš direktnog strujanja zraka na chipset). Dok s druge strane ASUS je poznat po kvalitetnim pločama, a još kad vidim da su koristili komponente vojnog standarda poželim switchat, jedino što im je color scheme katastrofa. Isto tako ASRock podržava do 64GB RAM-a dok ASUS "samo" 32GB, iskreno ne treba mi više od 16GB što imam sada (i to mi je previše). Obje ploče imaju UEFI BIOS-e, Rock-ova ploča doduše ima opciju flashanja BIOS-a preko neta, ne moraju se skidati pa stavljati na USB, što je poprilično jednostavno.
Eto ako netko ima kojekakvih argumenata za za/protiv, slobodno komentirajte.