Asus maximus iv gene-z - PROBLEM

poruka: 12
|
čitano: 2.336
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam problem s ovom matičnom, u vezi s RAM-om, ovako, komp se pali dok se RAM nalazi u prva dva slot-a (nije dual channel, dual channel su slot 1 i 3 te 2 i 4), naime, ja imam 4 pločice sa po 2 Gb memorije na svakoj, tako da su mi potrebna sva 4 slota, uglavnom, RAM je ispravan, sve četiri pločice su prošle Memtest u prvom i drugom slotu, uz to komp se upali i kad su dviije pločice RAM_a u prva dva slota, čim stavim pločicu u treći ili četvrti slot, komp se ne pali, odnosno, krene se paliti i na LED indikatoru ispiše 38 i tu stane, malo stoji i onda se resetira, te se desi ista stvar i tako u nedogled, jel ima tko neku ideju, ili da šaljem matičnu na reklamaciju?!

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Asus maximus iv gene-z - PROBLEM

Morat ćeš reklamirati, isti problem sa jednom drugom asus pločom.

Probao sam i starije i novije BIOS-e, ništa nije pomoglo doli RMA.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
neaktivan

A i ja sam mjenjo BIOS-e, ništa ne pomaže, šta god da napravim, čim stavim RAM u slot 3 i 4, komp se ne pali, a ništa, onda sutra ide na reklamaciju!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
14 godina
Ivsa kaže...

A i ja sam mjenjo BIOS-e, ništa ne pomaže, šta god da napravim, čim stavim RAM u slot 3 i 4, komp se ne pali, a ništa, onda sutra ide na reklamaciju!?

Reklamacija.Cim update biosa to nije rijesio reklamiraj.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 14:11 (zoharbizo).
15 godina
Ivsa kaže...

Imam problem s ovom matičnom, u vezi s RAM-om, ovako, komp se pali dok se RAM nalazi u prva dva slot-a (nije dual channel, dual channel su slot 1 i 3 te 2 i 4), naime, ja imam 4 pločice sa po 2 Gb memorije na svakoj, tako da su mi potrebna sva 4 slota, uglavnom, RAM je ispravan, sve četiri pločice su prošle Memtest u prvom i drugom slotu, uz to komp se upali i kad su dviije pločice RAM_a u prva dva slota, čim stavim pločicu u treći ili četvrti slot, komp se ne pali, odnosno, krene se paliti i na LED indikatoru ispiše 38 i tu stane, malo stoji i onda se resetira, te se desi ista stvar i tako u nedogled, jel ima tko neku ideju, ili da šaljem matičnu na reklamaciju?!

Evo čovjek riješio problem! Ako nešto zapne u prevodu sa Engleskog jezika, pitaj!

http://rog.asus.com/forum/showthread.php?5359-Gene-Z-wont-POST-Code-38

Pozdrav!

16 godina
neaktivan

Čitao dotičnu temu, napravio sve isto, al ne ide, kako god okrenem, kad stavim memoriju u slot 3 i 4, izbaciva samo 38 i ništa se ne dešava, također probavo MemOK dugme, isto ne radi, odnosno blica da je RAM uredu ali isto izbaci kod 38 i ništa se ne desi?!

15 godina
Ivsa kaže...

Čitao dotičnu temu, napravio sve isto, al ne ide, kako god okrenem, kad stavim memoriju u slot 3 i 4, izbaciva samo 38 i ništa se ne dešava, također probavo MemOK dugme, isto ne radi, odnosno blica da je RAM uredu ali isto izbaci kod 38 i ništa se ne desi?!

Da li tek sastavljaš sistem ili si samo dodao RAM u dva DIMM?

16 godina
neaktivan

Tek sastavljam sistem, sve je novo, Windows reinstaliran, BIOS najnoviji, probo "clear CMOS", probo MemOK, ništa ne pomaže, čim stavim pločicu u 3 ili 4 slot, neće komp da se upali!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

RMA.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sutra!? {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jel tvoja verija GEN3? Pitam jer sam danas kupio verziju GEN3 pa da znam sta me ocekuje :)

nisam doceka odgovor...:) jucer sam skinija staru plocu (asus blitz extreme) i namontira Maximus i sve radi cak i bez reinstalacije WIN7 (ne da mi se sad jos i to, za sad neka stoji kao je). Nisam imao problem s memorijom (mushkin 4x2gb 1333) al zato san se malo namucija s vodenim blokom od LGA775 (ZM-WB5) da podesim nosace na LGA1155 i uspija san da naguram a da ne moram potrosit dodatnih 50 eura na novi Zalmanov vodeni blok (ZM-WB5 Plus). Sve u svemu pristojno izgleda sve skupa. Procesor i7-2600K (3.40) uspjesno je dignut na 4.4 bez muke, a temperatura je sa 31 porasla na 38-40 celzijusa. Skroz sam zadovoljan plocicom, jedino sta nema firewire al to i nije neka tragedija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 12:17 (Darth Wader).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Eto sam si si odgovorio, da i moja je GEN3, samo očito je pokvarena, odnosno da joj ta sva slota ne rade, osim toga je ploča odlična, meni se također jako sviđa, bez problema sam digo procesor na 4.5 Ghz, BIOS je odlično odrađen, na samoj ploči je sve na svom mjestu, definitivno najbolja ploča koju sam dosad imo, naravno osim tog što je defektna, al čim je zamjenim, to je to!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice