Kupio bih Phenoma II x 6 1055t pa me zanima dali da kupim ovu Asusicu ili neku drugu. Kompjuter bi mi služio za igre ali i za multimediu. Molio bih vaše mišljenje o ploći i preporuku za neku dobru gamer grafičku karticu /igrale bi se uglavnom novije igrice/.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bolja je Asrockica 890GX Extreme3, otprilike su iste ploče, Asrockica nudi zrno više a jeftinija je...
Asusica je skroz ok, bez mušica, samo me jedno mučilo, uboo sam 5870 u X16 pcie slot i grafa je radila u X8, ne znam zašto, to mi se na ni jednoj drugoj ploči nije dogodilo...
kolko misliš dati za grafu, trenutno najisplatljivija je gtx460, ali možda nebi bilo loše pričekati seriju 6xxx od amd-a i vidjeti što je najbolje za uzeti
Bolja je Asrockica 890GX Extreme3, otprilike su iste ploče, Asrockica nudi zrno više a jeftinija je...
Asusica je skroz ok, bez mušica, samo me jedno mučilo, uboo sam 5870 u X16 pcie slot i grafa je radila u X8, ne znam zašto, to mi se na ni jednoj drugoj ploči nije dogodilo...
Također imam taj problem svezi pci-e slota, u prvom radi na x8 u drugom, na x4..i to na obadvije gigabyte ploče ud4 i ud3 mi se događa...
Događa li se takvo što i na AsRokicama dali je tamo bar jedan slot x16 /kakva su iskustva/.Uzeo bih svakako matičnu sa najnovijim čipsetom 890, samo se dvojim koju. Uzeo bih rado MSI GTX 460 ali i tu ne znam dali da još pričekam Radeonku 6xxx? Za grafu bih dao do 2.000 kn jer mi treba za nove igre. Zanima i koliko je PhenomII x6 1090 poželjniji za igre i mulimediu i može li se što klokati.?
Prvi je 16x, drugi je 8x a treći je 4x.
Mogu raditi u CF-u na 8x/8x ili CFX u 8x/8x/4x.
16x/16x/8x je rezerviran samo za FX chipsete zbog broja linija...
Dali se to Don Kihoty osjeti u performansama u igrama /x16,x8/ i u čemu je to zapravo bitno , bolje rečeno po čemu su te ploće koje imaju FX oznaku bolje i dali su bolje od ostalih ploća sa 890 čipsetom?
Ako nećeš raditi CrossFire, ne terba ti FX ploča...
Između 8x i 16x je razlika premala...
890GX je odličan chipset...
Znači Don Kihoty, najbolje da kupim Phenoma II x6 1090, AsRocka 890GX Extreme4 i MSI GTX 460 1Gb /ili neki Radeon/ pa da me to služi u dogledno vrijeme za igre i multimeiu /snimanje preko Tv kartice i dekodiranje filmova i photoshop itd./ Molio bih tvoje stručno mišljenje!
Ako nećeš OC-ati, kupi 1055T, 870 Ex3, 460GTX 1GB sa dobrim coolerom...
Uštediš novac...
Može li se sa 870 Ex3 ploćom nešto malo klokniti taj 1055T bar malo preko 3 GHz? Nije li 2,8 GHz premalo za nove igrice?
Može li se sa 870 Ex3 ploćom nešto malo klokniti taj 1055T bar malo preko 3 GHz? Nije li 2,8 GHz premalo za nove igrice?
hahahah taj ima 6 jezgri i 2.8 ti je sasvim dovoljno tog phenoma mogu iskoristit 3 gtx 480...
Moze se clockat i pomocu turbo boosta mislim da ide na nekih 3.3Ghz?
Ispravite me ako grjesim
Može se sigurno...
To ti je naslijednik 770 chipseta koji je također bio super za OC.
Razlika ti je u faznoj regulaciji, no to ti neće biti problem...
3.6GHz ćeš postići bez muke, 4GHz sa boljim coolerom.
Razlika x16 vs x8 je 1-2 fps, a u nekim naslovima je i izjednačena, tak da je taj "pad performansi" nezamjetan...Dok je već malo vidljiva razlika spram x4..
ja imam 1055t i 890fx plocu i radi savršeno na svim igrama. crysis gura bez problema. i to bez clocka. naime nisam baš ljubitelj cijeđenja komponenti ako baš nije nužno.
uključi turbo i to je to...
ja imam 1055t i 890fx plocu i radi savršeno na svim igrama. crysis gura bez problema. i to bez clocka. naime nisam baš ljubitelj cijeđenja komponenti ako baš nije nužno.
Da gura crysis bez problema jedna HD6850 na very high.
Problem je što crysis koristi samo 2 jezgre...
Čudno ja sam mogao sa jednom HD6850 na very high bez problema.
ako se dobro sjecam, postavke very high su mi bile zakljucane. nisam 100% siguran. probat cu, ali sam novu karticu vratio na servis, jer mi na AA postavkama, bile neke smetnje na zaslonu. koje razočaranje...
Da nisi igru pokrenuo u DX9 modu?
u DX6...;-)
Čudno ja sam mogao sa jednom HD6850 na very high bez problema.
vrtis na 1200 x 1024 rezi ili?
Pa vidiš koji monitor imam lol
Na 1680x1050
BTW: 1280x1024 da te ispravim
Sa 6850 se može Kriza na very high (1680x1050) no bez AA
Kad malo razmislim, moglo bi se i s 2xAA prolazit, s 5850 uglavnom nije bilo problema, a 6850 je samo malo slabija kartica.
Sa 6850 se može Kriza na very high (1680x1050) no bez AA
Kad malo razmislim, moglo bi se i s 2xAA prolazit, s 5850 uglavnom nije bilo problema, a 6850 je samo malo slabija kartica.
Ma zanemarivo slabija čak se ni s frapsom neprimjeti, bar ja nisam. Imao sam feeling da je nekak uglađenije išlo i nije bilo prokletog white dots problema.
Neznam možda sam dobio zbog proca 1-2 fps-a više iako to ide protiv razuma jer x3 720 po testovima prebije x6 1055T u većini igara.
Ma zanemarivo slabija čak se ni s frapsom neprimjeti, bar ja nisam. Imao sam feeling da je nekak uglađenije išlo i nije bilo prokletog white dots problema.
Neznam možda sam dobio zbog proca 1-2 fps-a više iako to ide protiv razuma jer x3 720 po testovima prebije x6 1055T u većini igara.
Ne znam na koju foru bi išlo uglađenije kad je po svim testovima 5-10% slabija grafa. Od x6 također nema koristi...
Ne znam na koju foru bi išlo uglađenije kad je po svim testovima 5-10% slabija grafa. Od x6 također nema koristi...
Velim išlo je jednako kao i sa HD5850, u istoj sceni gdje sam igrao sam imao skoro indetičan fps kao da nisam prešao na slabiju grafičku.