Imam problema sa pristupanjem UEFI-ju na toj ploči, jučer frend kupio komponente i došao da mu složim komp, komp dela, stavili windowse, ali u UEFI neželi uč, samo u donjem desnom kutu piše AB i miš je na sredini ekrana i ne reagira. Kolko sam vidio po netu, rješenje je zasad isključiti monitor i onda stiskati F2. Dali bi pomogao reflash biosa ? ploču nemre reklamirat jer je ipsravna, sve normalno radi.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam problema sa pristupanjem UEFI-ju na toj ploči, jučer frend kupio komponente i došao da mu složim komp, komp dela, stavili windowse, ali u UEFI neželi uč, samo u donjem desnom kutu piše AB i miš je na sredini ekrana i ne reagira. Kolko sam vidio po netu, rješenje je zasad isključiti monitor i onda stiskati F2. Dali bi pomogao reflash biosa ? ploču nemre reklamirat jer je ipsravna, sve normalno radi.
- cilj je ući u BIOS? Što nakon tog?
BIOS se ne reflasha, flasha se. Ako radi, ne dirati, jer postoji veća šansa da neće raditi. Može ali i upozorenje da mora se znati što se radi. Pošto nije naveden razlog... a nova MBO logično ima i (naj)noviji BIOS, tako da nema potrebe za flashanjem. Može bit isamo potreba za podešavanjem ili OCom? Pošto radi OK, znači OC..
Rješenje koje si ''vidio na internetu'', tj da se isključi monitor. .. dovoljno govori da to netrebaš raditi.
boze pa da je tako rizicno Flashat bios nebi ga niko pa ja na svojoj ploci evo svaki da cu 100 puta flashat pa da vidimo sta ce joj bit
to rješenje radi, nakon toga se upali bios, i vjeruj mi, ja sam puno puta bios flashao, i na svojoj i na frendovoj ploči tako da mi to nije nepoznanica. On oče da mu bios radi, a što če u njemu podešavat i radit, njegova stvar. Vjerojatno če klokat procesor i rame.
boze pa da je tako rizicno Flashat bios nebi ga niko pa ja na svojoj ploci evo svaki da cu 100 puta flashat pa da vidimo sta ce joj bit
-rizik je relativan. Početnik obično nezna ... ploča nije njegova. Razlog?
.. i uz svaki flash stoji poruka-disclaimer... da je to na vlastitu odgovornost, da je rizično.
Imaš pravo, nije to ništa kompliciranog ili teško, slažem se. Ali autor pita za ulazak, ..
-jesi li tim postom pomogao autoru? ili meni želiš objasniti da je to jednostavno? ili samo trolaš?
Ako flashas sa USB sticka, samo prije flashanja baci HDTune na USB stick, da nema bad sektora. Ako nema, vozi, sve će raditi.
- cilj je ući u BIOS? Što nakon tog?
BIOS se ne reflasha, flasha se. Ako radi, ne dirati, jer postoji veća šansa da neće raditi. Može ali i upozorenje da mora se znati što se radi. Pošto nije naveden razlog... a nova MBO logično ima i (naj)noviji BIOS, tako da nema potrebe za flashanjem. Može bit isamo potreba za podešavanjem ili OCom? Pošto radi OK, znači OC..
Rješenje koje si ''vidio na internetu'', tj da se isključi monitor. .. dovoljno govori da to netrebaš raditi.
Po kojoj to logici nova MBO ima najnoviji bios?? Ploca ima onaj bios koji je u trenutnu proizvodnje bio poslednji a ako je nakon njega izasao drugi ta ga ploca nece imati...niti ce se ona sama na polici flashati niti ce to prodavac uraditi.
-rizik je relativan. Početnik obično nezna ... ploča nije njegova. Razlog?
.. i uz svaki flash stoji poruka-disclaimer... da je to na vlastitu odgovornost, da je rizično.
Imaš pravo, nije to ništa kompliciranog ili teško, slažem se. Ali autor pita za ulazak, ..
-jesi li tim postom pomogao autoru? ili meni želiš objasniti da je to jednostavno? ili samo trolaš?
Danas disclaimer stoji skoro na svemu. Bilo koji program ima disclaimer, pa i najobicniji media player. I ja sam licno flashao bios par puta i nikad problema...sto sa usba sto iz samog sistema.
Ploča je kupljena u ADM-u, nisam stigao vidjeti koja je verzija biosa, ima naljepnicu na biosu, al frend je ludio, pa sam mu sam windowse puknuo gore bio.
Ploča je kupljena u ADM-u, nisam stigao vidjeti koja je verzija biosa, ima naljepnicu na biosu, al frend je ludio, pa sam mu sam windowse puknuo gore bio.
Pa na nalijepnici i piše verzija biosa.. -.-'
znam da ima i da piše gore verzija biosa :D samo nisam stigao vidjet jer je ovaj požurivao -.-'
Lagano vratite MBO u trgovinu i bok, moraju vam vratit lovu ako niste zadovoljni sa proizvodom.....naravno u zakonskom, vremenskom roku a ne sada nakon cca deset dana.
Ne znam koliki je rok, ali 48 h je sigurno....i ako je MBO neispravna bez ikakvoga pitanja je moraju zamjenit (bar su meni tako zamjenili neke neispravne stvari).
Ja sam prije par dana uzeo istu maticnu u ADM-u i sve radi normalno.
Ja sam prije par dana uzeo istu maticnu u ADM-u i sve radi normalno.
ADM ne uvozi ništa, oni nisu uvoznik.
Te ploče su iz MSAN-a...
a če mu dat da reklamira, mislim sve radi, ne ruši mu se sustav, kloko je proc, sve dela.
Ima pravo na reklamaciju, ali i servis ima pravo na provjeru robe.
Ako oni spoje i vide - ploča radi - može se u BIOS, po zakonu ti imaju pravo zaračunati sat vremena servisa,
koji iznosi minimum 100kn + PDV, a negdje i 150kn + PDV.
PS - Kako je "KLOKO" procesor a nije ušao u BIOS? Hmmm...
a če mu dat da reklamira, mislim sve radi, ne ruši mu se sustav, kloko je proc, sve dela.
Dali radi UEFI!? Ne radi? Onda ploca nije ispravna i bok.
Covjek nije zadovoljan sa proizvodom (ocito sa razlogom, zar ne!?) i neka ga zamjeni.
ovu temu nekuzim, po cemu autorov kolega nesmije zamijeniti plocu ili buniti se pa nije normalno da moram ugasit monitor pa da mogu u BIOS
Ako oni spoje i vide - ploča radi - može se u BIOS, po zakonu ti imaju pravo zaračunati sat vremena servisa,
Pa prvo je morao isljučit monitor iz grafičke, i onda F2 stiskat i kad uključi natrag monitor UEFI normalno radi, samo ako je monitor uštekan onda se smrzne
Mozda preko ASRock extreme tunera koji dobije uz maticnu, bar sam ja tako.
Problem rješen, flashao sam ploču sa 1.30 biosom i sada sve normalno radi :D