AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.741.805
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
ivicask kaže...

Zamisli ima ljudi koji rade i druge stvari osim igranja igrica, svašta jel ? :D

Izdominirao si ga, poprilicno je nervozan, vidjao sam i njegova bolja izdanja trollanja, palac dole za njega .

16 godina
Kaby kaže...
Envy kaže...

Zašto bi netko dao $68 više za 2 jezgre za procesor koji još dugo neće biti dostupan a koji će imati u prosjeku -1% slabije performanse u igrama?

Ja ovdje vidim bolje performanse u igrama..  također, te 2 jezgre više će nekome, tko ih zna iskoristit, donijeti nekih 25-30% na perf..

Budimo realni... to taj crtež što si linovao je farsa. Slika što nam je AMD prezentirao (sorry kasno sam vidio tvoj post) a kada procesor dođe to neće biti tako.
Dao sam ti primjer šta nam je AMD kreoz sličan grafikon pokazao u mobilno 4800H procesoru, a u stvari 300 miliona testova je dokazalo da uopšte nije tako.

Mislio sam da si me blokirao pa uopće ne slušaš šta sam ti crtao, dokazivao ovo no.. samo što još nisam ne znam u 3D-u pokušao objasniti. A zapravo ti nisi imao argumenta.

Mene boli đon za Intela, nek propadnu odmha sada. Ali time što AMD nije neke svoje fičere ostavio tamo gdje im je mjesto samo sebi kopa rupu. Sad svaki desktop može postati mini server je je podržana ECC memorija. To će uraditi i intel.

Ova prezentacija nije nikakav napredak pokazala.. NIKAKAV. Nekakvo pakovanje L3 keša malo drugačije. Ovo ono. Ali ajde izaći će sledeće godine Zen4 pa Zen5 i biti će nešto od AMD ako ne uzmu prevelik zalogaj.

Jer TSMC je prepun kapacitetima.. AMD prvo mora zadovoljiti Sony i MS pa onda samog sebe. Pa TSMC će početi praviti Quadrovke (jer trenutnu RTX seriju 30 pravi Samsung u 8nm). Ja nisam baš siguran da li će AMD moći sve to da podmiri.

16 godina
Envy kaže...

iMik kaže...

* * *

Ryzen 9 5900X - 12C/24T: $549

Core i9-10900K - 10C/20T: $488

* * *

Zašto bi netko dao $68 više za 2 jezgre za procesor koji još dugo neće biti dostupan a koji će imati u prosjeku -1% slabije performanse u igrama?

Samo mali problemčič oko ovoga je da je dostupnost i9-10900K jako jako loša (i to sada je već prošlo skoro pola godine od launcha) tako da nije 488$ nego ako pogledaš po netu cijena mu se kreće između 550 i 650$ ovisno o trgovini. Dok će AMD naštancati te Zen 3 procove zahvaljujući TSMC-u tako da će MSRP držati vodu i u praksi za razliku od tog i9-10900K. Dakle u najboljem slučaju po Intel dobiješ od AMD-a 5900X po istoj cijeni kao 10900K i usput je bolji u gamingu, manja potrošnja, veći IPC i dvije jezgre više.

AMD says that the Ryzen 9 5900X, at $549, is expected to compete directly against Intel's Core i9-10900K, which has an MSRP of $529. The Core i9-10900K is currently overpriced at retail, due to limited stock - the Core i9-10850K, which is around the $499 mark and available at retail, might be the more 'real world' competition.

https://www.anandtech.com/show/16148/amd-ryzen-5000-and-zen-3-on-nov-5th-19-ipc-claims-best-gaming-cpu

Envy kaže...

Ova prezentacija nije nikakav napredak pokazala.. NIKAKAV. Nekakvo pakovanje L3 keša malo drugačije. Ovo ono. Ali ajde izaći će sledeće godine Zen4 pa Zen5 i biti će nešto od AMD ako ne uzmu prevelik zalogaj.

Trollaš ti nas malo, a? 19% IPC gain je "nikakav" napredak?

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2020 22:56 (X-Wind).
17 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

ništa ja to ne vjerujem dok ne vidim recenzije :D

Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
ivicask kaže...
* * *

Zamisli ima ljudi koji rade i druge stvari osim igranja igrica, svašta jel ? :D

Da i oni se ne prpiru oko cijena. Oni odvoje 10.000 € ili 50 Mil USD za svoj IT-odjel, recimo neka naftna kompanija. Je, i oni imaju ljude koje se brinu za svaki cent, znam da ćeš to reći, ali na LENOVO tmao portofoliju tamo gdje je OIL and GAS nema AMD-a... ali zanemari to.

A cijeli prezentacija se zove AMD - Where Gaming Begins. Molim te.. sad tek počinjem igrati video igre.

neampojma kaže...
* * *

pogledaj mu konfu s kojom igra igre 

A da stvar bude gore NITI jedna (od miša, tastature, preko monitora) komponenta nije gemerska. Da ubacim koju RDG LED-icu na memoriju pa da bude kao jelka za božiš? :-D 

10 godina
neaktivan
Envy kaže...

Jer TSMC je prepun kapacitetima.. AMD prvo mora zadovoljiti Sony i MS pa onda samog sebe. Pa TSMC će početi praviti Quadrovke (jer trenutnu RTX seriju 30 pravi Samsung u 8nm). Ja nisam baš siguran da li će AMD moći sve to da podmiri.

Je li bila nestašica ikada 3600, 3700X, 3900X procesora? Pa i nije baš u zadnje vrijeme (a prodaju se luđački), a novi ryzeni će se štampati na istim strojevima, dakle samo će smanjit kapacitete Zen 2 a po potrebi tržišta povećati Zen 3.. 

I nije stvar u samo malo drugačijem L3 cache pakiranju, ima tu više promjena..

Kada vidiš da recimo u CS:GO Zen 3 ima 46% veći fps od Zen 2, ili u SoTR za 28%, onda ti mora bit jasno da su tu nešto jako dobro odradili..

Haha već jedan 3900X završio danas na njuškalu, u 18:39... komedija. 

ansha: Pomelo te
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2020 23:09 (Kaby).
16 godina
X-Wind kaže...
* * *

Ne, uopće postavio sam odpočetka odmah nakon prezentacije neke grafove i da se razvije nekakva tema i znaš kada sam ono najzodovoljni. Kada ljudima začepiš usta.
Nitko ništa nije na to odgovorio.

Šta imaš od 19% IPC-a ako ti je izlatni FPS u banani?

17 godina

mozda sam propustio negdje, hoce li biti non-X modela? mozda kasnije kad ce imati vise skart proizvoda?

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
SuperHeroj kaže...

Znaci 5800x ce biti oko 3800kn?

Ne isplati se skuplje procesore kupovat u HR, pogotovo ne ovako blizu izlaska istih na trziste. Pakiranje je dovoljno dobro da imas gotovo nikakvu sansu da se osteti, narucis izvana i spremis ostatak novca u dzep.

Može preporuka od kuda?

12 godina
HCgamingCRO kaže...

Joj pa nemoj biti naivan molim te. Znam da si uspanicen sto sam bio u pravi sa zen3 kako nemoze biti ispod 25% bolji zen2 vec samo bolji i dobio si prosjek od 26% avg a u nekim igrama je i do 50% gain. 

A za cijenu sam razocaran reko dosad barme 3 puta. Ali launch nemoze biti fejl jel su ispunili sve kriterije koje sam najavio osim cijene.

A navi, jooj bolje ti je otici kod doktora po prijepis tableta za smirenje kada neznas da je ovo 72 cu navi koja se danas prikazala. Pa mislis da ce amd vec sada pokazati sta je top Tier naivan si ko ivica i Marica.

ne skreći temu, nismo raspravljali o perfomansama, a i što više perfomansi zen3 imao to sam ja veseliji - ipak sam uzeo b450 tuf pro s namjerom upgrejda na zen3 (imaš tamo prije godinu+ dana post na fotkama hardvera i moje postove oko toga)

pričali smo o cijenama gdje si rekao da će launch biti fail upravo ako cijenom ne bude tebi dostupan ili što si već zamislio da bi tebi amd morao ponuditi... jer ne želiš da te rade magarcem

ti si, dakle, spominjao nekakvu tradiciju amd-a 'kojem je u marketingu i bolja cijena spram konkurencije', pa si baš to vezao uz pojam fail launcha

znači večerao si govance kako sam i rekao, ostatak obroka slijedi za mjesec dana  

12 godina
Envy kaže...
X-Wind kaže...
* * *

Ne, uopće postavio sam odpočetka odmah nakon prezentacije neke grafove i da se razvije nekakva tema i znaš kada sam ono najzodovoljni. Kada ljudima začepiš usta.

Kakav je to izlatni fps ? Ako mislis na 0.1 i 1% low, Ryzen je u svakoj generaciji imao dobar 0.1 i 1%.

10 godina
neaktivan
nixass kaže...

mozda sam propustio negdje, hoce li biti non-X modela? mozda kasnije kad ce imati vise skart proizvoda?

Pa s vremenom će imati sve manje škart proizvoda.. non-X nisu nigdje spominjani al jasno je da će izbacit i njih po nižoj cijeni kako za tim dođe potreba tj. ako prodaja bude slaba ili intel spusti svoje..

16 godina
Envy kaže...
X-Wind kaže...
* * *

Ma o čemu ti? Naravno da ćeš radi većeg IPC-a u odnosu na Zen 2 dobiti više FPS-a u konačnici. Pa primarni razlog zašto je Intel bio bolji u gamingu su bile single threaded performanse iltiiga IPC + core clockovi. Sa Zen 2 su ih prešli s IPC-om, ali su i dalje kaskali sa single threaded performansama jer ih je Intel značajno dobivao što se clocka tiče. Sada sa Zen 3 su em malo podigli clockove em je IPC porastao za još dodatnih jako velikih 19% što znači da su finalne single threaded performanse dosta veće nego na Intelu što znači da ćeš u konačnici dobiti i veći FPS broj na Zen 3-u osim u možda 5% cherry pickanih igara koje jako dobro leže Intelu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2020 23:15 (X-Wind).
17 godina
nixass kaže...

ma vjerojatno hoće, ima rupa u cijenama za uglavit ove bez X oznake. za prvu ruku izlaze samo ovi s X oznakama

16 godina
Kaby kaže...
Envy kaže...

Je li bila nestašica ikada 3600, 3700X, 3900X procesora? Pa i nije baš u zadnje vrijeme (a prodaju se luđački), a novi ryzeni će se štampati na istim strojevima, dakle samo će smanjit kapacitete Zen 2 a po potrebi tržišta povećati Zen 3.. 

Kada vidiš da recimo u CS:GO Zen 3 ima 46% veći fps od Zen 2, ili u SoTR za 28%, onda ti mora bit jasno da su tu nešto jako dobro odradili..

Kolega forumašu, jesi li ti uopšte gledao prezentaciju ili samo čitaš šta je AMD servirao na svojim stranicama?
Kažeš da nije bila nestašica tih gore procesora, ok ja ti vjerujem... ja pogriješio.

Ali vjeruj ovome: Da imaju toliko superioran CPU kao što kažu Where Gaming Begins, stavili bi ga na neutralni teritorij RTX3080 i svijetu pokazali šta imaju. Ne budi dijete - nemaju. To ako bude iole brže od 10900K - daj bože. Ja se nadam da hoće, radi dobrobiti svih nas.

Ja sam Energetičar (u smislu Visokog Napona) i ono oko potrošnje je i mene oduševilo jer ja PC ne gasim. Imao sam Athlona kojeg sam aluminjskom folijom gladio. Ali ovo AMD - Where Gaming Begins.. to mi je sumnjivo ali ono pravo.

16 godina
Envy kaže...

Kolega forumašu, jesi li ti uopšte gledao prezentaciju ili samo čitaš šta je AMD servirao na svojim stranicama?
Kažeš da nije bila nestašica tih gore procesora, ok ja ti vjerujem... ja pogriješio.

Ali vjeruj ovome: Da imaju toliko superioran CPU kao što kažu Where Gaming Begins, stavili bi ga na neutralni teritorij RTX3080 i svijetu pokazali šta imaju. Ne budi dijete - nemaju. To ako bude iole brže od 10900K - daj bože. Ja se nadam da hoće, radi dobrobiti svih nas.

Ja sam Energetičar (u smislu Visokog Napona) i ono oko potrošnje je i mene oduševilo jer ja PC ne gasim. Imao sam Athlona kojeg sam aluminjskom folijom gladio. Ali ovo AMD - Where Gaming Begins.. to mi je sumnjivo ali ono pravo.

Ne znam što ti je tu sumnjivo. Prezentacija im je prerecordana, ovi benchmarkovi koji su prikazani su odrađeni 01.09. (tako im piše u notama na kraju preze). Tada je Ampere tek bio predstavljen, a bogami i dan danas je doći do 3080 znanstvena fantastika. Tako da naravno da je to odrađeno s 2080Ti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2020 23:19 (X-Wind).
12 godina
Envy kaže...
Kaby kaže...
Envy kaže...

Ovo podebljano bi znacilo da bi 5900X bio cca ~5% (ako) bolji od 3950X. Ali s obzirom na keš, manje CCXa, veci klok i skoro 20% bolji ipc, nemoguce.

10 godina
neaktivan
Envy kaže...

Ma ok, koristili su RTX2080Ti na 1080p, al to ti je slično(sličan rang fpsa i cpu usagea) kao RTX3080 na 1440p.. dakle ne vidim tu baš neki problem. Nek digne ruku tko će se sa RTX3080 igrati na 1080p..

Zanemari sad 10900K, pogledaj slajdove gdje se uspoređuje sa sadašnjim 3900XT, dakle sa vlastitim proizvodom, i tu Zen3 u prosjeku daje skoro 25% veći fps.. isti I-O die, isti RAM, isti TDP, i 20 do čak 50% poboljšanja samo na račun bolje posložene arhitekture..

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2020 23:31 (Kaby).
12 godina
X-Wind kaže...

Ne znam što ti je tu sumnjivo. Prezentacija im je prerecordana, ovi benchmarkovi koji su prikazani su odrađeni 01.09. (tako im piše u notama na kraju preze). Tada je Ampere tek bio predstavljen, a bogami i dan danas je doći do 3080 znanstvena fantastika. Tako da naravno da je to odrađeno s 2080Ti.

ček, jednoj multimilijunskoj korporaciji koja danas predstavlja top gaming procesore je bilo teško nabaviti makar jednu 3080 i teško im je bilo pripremiti slajdove koji nisu više od mjesec dana stari

ne znam što bi više rekao 

16 godina

Sjede tri miša u kafani cijeli dan i piju. Tekilu i pivo. Jedan se zvao Intel, drugi AMD a treći Nvidia. Noć je poodmakla kad oni počeše priču koji je od njih najhrabriji.

Intel odmah ustade prvi, naruči za društvo rundu tekile, svuče je i lupi šakom od stol i reče: "Ja sam toliko hrabar da svaki dan gricnem malo mišijeg otrova i budem malo high"
Ostala dvojica ga u čudu gledaju.

AMD se isprsi, naruči još jednu rundu, sasu tekilu i lupi šakom od stol i reče: "Ja sam toliko hrabar da svaku večer uzemem mišolovku nategnem je i vježbam na njoj sa ovim tegovima".

Sad se svi izgubiše.. nastade određana minuta šutnje i neka neopisiva pauza.

Naruči miš Nvidia dodatnu rundu, sasu tekilu i onako teturajući krenu prema izlazu otvarajući vrata od kafane. Ustadoše miš Intel i miš AMD i povikaše "alo čovječe, pa gdje ćeš ti"...

... okrenu se miš Nvidia prema miševima Intelu i AMD-u i reče im: "Odo jebat mačku"

Moj PC  
0 1 hvala 1
6 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
HCgamingCRO kaže...

Joj pa nemoj biti naivan molim te. Znam da si uspanicen sto sam bio u pravi sa zen3 kako nemoze biti ispod 25% bolji zen2 vec samo bolji i dobio si prosjek od 26% avg a u nekim igrama je i do 50% gain. 

A za cijenu sam razocaran reko dosad barme 3 puta. Ali launch nemoze biti fejl jel su ispunili sve kriterije koje sam najavio osim cijene.

A navi, jooj bolje ti je otici kod doktora po prijepis tableta za smirenje kada neznas da je ovo 72 cu navi koja se danas prikazala. Pa mislis da ce amd vec sada pokazati sta je top Tier naivan si ko ivica i Marica.

ne skreći temu, nismo raspravljali o perfomansama, a i što više perfomansi zen3 imao to sam ja veseliji - ipak sam uzeo b450 tuf pro s namjerom upgrejda na zen3 (imaš tamo prije godinu+ dana post na fotkama hardvera i moje postove oko toga)

pričali smo o cijenama gdje si rekao da će launch biti fail upravo ako cijenom ne bude tebi dostupan ili što si već zamislio da bi tebi amd morao ponuditi... jer ne želiš da te rade magarcem

ti si, dakle, spominjao nekakvu tradiciju amd-a 'kojem je u marketingu i bolja cijena spram konkurencije', pa si baš to vezao uz pojam fail launcha

znači večerao si govance kako sam i rekao, ostatak obroka slijedi za mjesec dana  

Aha znaci smeta ti sto sam priznao kako su bezobrazni sto su digli cijenu i da je launch polufail, a ako nebude cipovs bit ce fail.

Znaci smeta ti sro ja serem po Amd-u a kao fanboy sam.

I opet cu reci, nemogu preci preko te cijene, Lisa mi je poslala udarac tezi nego ovi sto nemaju 3080. 

Ajde barem ja sam Realist i priznam to i da zivim u misjoj rupi.

A moj cuko pored mene da zna pricati imao bi pametnije/lijepse rijeci od tebe a cak si otac. E moj narode...

Znam da se moras na meni sada vaditi kad vidis koliko sam imao pravo za perf zen3 i navi.. znam da ljudi nepriznaju svoju glupost sto pricaju prije kao ti. Ali vidis ja nabijen Amd na k sto puta radi ovih 50 eura kamate.

Once upon a time bila dva prijatelja, zvali su se intel i nvidia....kraj price.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2020 23:42 (HCgamingCRO).
12 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
X-Wind kaže...

ček, jednoj multimilijunskoj korporaciji koja danas predstavlja top gaming procesore je bilo teško nabaviti makar jednu 3080 i teško im je bilo pripremiti slajdove koji nisu više od mjesec dana stari

pa sumnjam da je 1.9. i sama nvidia imala 3080 

16 godina
picajzla0707 kaže...
X-Wind kaže...

Da citiram kolegu s drugog foruma:

- validacija traje neko vrijeme
- ampere je tek došao (slaba dostupnost, upitna stablinost)
- RDNA2 još u fazi testiranja, fajntjunanja, razvoja drivera
- ne rade reklamu budućim konkurentima RDNA2, dok je 2080Ti EOL proizvod

Tako da ne vidim zašto se toliko tome isčuđavate. Plus ne znam kakve razlike točno očekujete od toga da li je korišten 2080Ti ili 3080 s obzirom da 2080Ti ne bi trebala predstavljati BN na 1080p.

11 godina
Zeus_CM kaže...
The_Fichek kaže...
SuperHeroj kaže...

Znaci 5800x ce biti oko 3800kn?

Ne isplati se skuplje procesore kupovat u HR, pogotovo ne ovako blizu izlaska istih na trziste. Pakiranje je dovoljno dobro da imas gotovo nikakvu sansu da se osteti, narucis izvana i spremis ostatak novca u dzep.

Može preporuka od kuda?

Ako si cuo za nabava.net, pandam tome u Njemackoj je idealo.de ili geizhals.de, isto vrijedi za Austriju ako ti je blize. Dostavu za ducane koje ne mogu direkt dostaviti iz Njemacke mozes rjesiti preko posrednika kao sto je Mailboxde. Naravno, to sve radis na svoju ruku i ako je usteda znacajna, a cesto zna biti pogotovo na vise komponenti. Ja sam jednom narucio iz Cyberport.de preko tog Mailboxde i normalno je doslo s racunom + nekim kuponima. Narudzbom npr. iz Caseking.de ces dobiti Haribo bombone i tako. Najspominjaniji ducan u .de je Mindfactory koji zna imati vrlo dobre akcije, a i ovako cesto ima najnize cijene u Njemackoj. Za kraj imas ducana kao Alzashop koji imaju sjediste u hrpi zemalja. Sjediste im je u Ceskoj iz koje je dostava najjeftinija, 9 eura ako se ne varam, ali cijene su nize u alza.de i alza.at.. Btw. kako sam otisao sam u Austriju, danas sam cuo za nekakvo njihovo njuskalo koje se zove Willhaben. Za njemacko njuskalo ne znam, ako netko zna neka podijeli..

Sorry za offtopic, makar tema ionako ide u svim smjerovima.

12 godina
HCgamingCRO kaže...

Aha znaci smeta ti sto sam priznao kako su bezobrazni sto su digli cijenu i da je launch polufail, a ako nebude cipovs bit ce fail.

Znaci smeta ti sro ja serem po Amd-u a kao fanboy sam.

I opet cu reci, nemogu preci preko te cijene, Lisa mi je poslala udarac tezi nego ovi sto nemaju 3080. 

Ajde barem ja sam Realist i priznam to i da zivim u misjoj rupi.

A moj cuko pored mene da zna pricati imao bi pametnije/lijepse rijeci od tebe a cak si otac. E moj narode...

znači polufail je radi 50usd više cijene, ajde 

a jel te jebe što su predstavili samo 5600x što znači da nije samo 50usd skuplje u startu, nego 100usd jer 5600 obični nećeš vidjet tako skoro?

jel te jebe što bios update za 4xx ploče dolazi tek u siječnju sljedeće godine, pa tko hoće novi rajzen neka kupi i novu ploču, znači opet račun profita na prvom mjestu?

i dalje ti nije jasno kad ti kažem da bezveze uzdižeš američku korporaciju kao da je drugi dolazak isusa u pitanju, a ne trka za profitom?

i btw., meni je ovaj launch sjeo ko budali šamar, jer računam na 5600 non x stavit na svoju b450 tuficu, ali tek kad 5600 non x bude dostupan i kad se unormale cijene

12 godina
X-Wind kaže...

Tako da ne vidim zašto se toliko tome isčuđavate. Plus ne znam kakve razlike točno očekujete od toga da li je korišten 2080Ti ili 3080 s obzirom da 2080Ti ne bi trebala predstavljati BN na 1080p.

umjesto citiranja tuđih opravdanja, bolje bi bilo misliti vlastitom glavom 

kažeš da ne znaš što je tu sumnjivo, a koriste 2080ti i slajdove stare preko mjesec dana za event ovakve razine

pa jebote, jedan hw unboxed s dva i pol čovjeka je spreman preko noći odraditi barem 10 uzastopnih testova da bi donio konkretne brojke ujutro, a ovi nisu sposobni napraviti slajdove barem tri dana stare i s konkretnom grafom umjesto da izvode gluposti s glupavim proračunima 2080ti = 3080 puta xyz u 1440p/4k 

i ništa ti i dalje nije sumnjivo? 

16 godina
picajzla0707 kaže...
X-Wind kaže...

kažeš da ne znaš što je tu sumnjivo, a koriste 2080ti i slajdove stare preko mjesec dana za event ovakve razine

pa jebote, jedan hw unboxed s dva i pol čovjeka je spreman preko noći odraditi barem 10 uzastopnih testova da bi donio konkretne brojke ujutro, a ovi nisu sposobni napraviti slajdove barem tri dana stare i s konkretnom grafom umjesto da izvode gluposti s glupavim proračunima 2080ti = 3080 puta xyz u 1440p/4k 

...

Boli AMD kita za takve pizdarije s kojima se vi zamarate, poanta je da rasturaju sada Intel u gamingu, tako nebitno da li je 2080Ti u tom kompu bila ili 3080... To je kartica koja je doslovno bila najbolja kartica za gaming do prije par tjedana... Dižete paniku (a neki ulaze i u sferu teorija zavjere) ovdje kao da su testirali na 980Ti...

16 godina
MGloc kaže...

Rasprava je toliko zustra da se ne zelim ni petljat u nju , samo cu uzet kokice.

Jesam ti rekao da ću ovu raspravu režisirati ja.

Ja namjerno rekao "na neutralnom" terenu i onako spomenem 3080, a mogao sam i Titan onaj najmoćniji.. a gle kako se sada svađaju o dostupnosti i stabilnosti 3080-ce. 

12 godina
X-Wind kaže...

...

Boli AMD kita za takve pizdarije s kojima se vi zamarate, poanta je da rasturaju sada Intel u gamingu, tako nebitno da li je 2080Ti u tom kompu bila ili 3080... To je kartica koja je doslovno bila najbolja kartica za gaming do prije par tjedana... Dižete paniku (a neki ulaze i u sferu teorija zavjere) ovdje kao da su testirali na 980Ti...

nema panike, samo je malkoc blesavo da jedna koproracija poput amd-a nije bila u stanju nabaviti bar jednu rtx 3080 nego moraju raditi izračune, a još čudnije je da koriste slajdove orptije više od mjesec dana

netko sumnjičav (ne ja naravno, ja sam pravovjeran) rekao bi da malko marketinški muljaju 

11 godina
X-Wind kaže...
picajzla0707 kaže...
X-Wind kaže...

...

Ma nece ih rasturit, bit ce izjednaceni u gamingu. Neka igra na stranu ovih, neka na stranu onih. Zapamti da je Intel dugo vodio u gamingu i da su igre odavno gotovo sigurno bile bolje optimizirane za Intel. Tek od pojave Ryzena je prica krenula u drugu stranu.

Fora je sto AMD sada ima puno fanboyeva i publike koji bi uzeli novi Ryzen sve da je i malo slabiji od Intela. Jos ce doci na police taman malo prije crnog petka tako da bi bilo fora da bude nekih dealova. Prodaja ce im svakako ici, a sad koliko intenzivno mozemo samo spekulirati. Btw. puno ljudi koji se nece moci odluciti ce vjerujem opet uzeti AMD radi dosta nize potrosnje i jer ga mozes hladiti sa stock coolerom, odnosno nekim jeftinijim hladnjakom oko 200kn sto je sića u npr. SADu. Da su ove B550 i X570 maticne nesto jeftinije AMD bi bio siguran pobjednik, ali ovako je opet to sve izjednaceno i prakticki nemos fulat s odabirom.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice