AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.739.211
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

I onda se pitamo zasto se malo bencha i testira pa objavljuje na forumu...

Usput bravo i hvala kolegi FANU.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
11 0 hvala 3
17 godina
odjavljen
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
metallic kaže...

Fanu, War i ja tvrdimo jednu te istu stvar, ali iz nekog razloga ispada da se ne slažemo.

Fanu tvrdi da su rezultati takvi na tim postavkama, i da ga druge postavke ne zanimaju.

War i ja tvrdimao da bi rezultati mogli biti drugačiji ako bi se izbacila grafa kao moguće izvor uskog grla, te da ti rezultati mogu navesti nekoga na krivi puta ako kupuje sa drugačijim ciljem, manja razlucija ili jača grafa.

Znači svi pričamo isto, svoj trojici je jasno da je to dobar pokazatelj za nekoga tko misli kupiti isto i koristiti na jednakoj rezoluciji, za ostale to može biti pogrešan zaključak za jedan CPU test, tj, utjecaj brzine memorije na isti.

I gdje je sad problem? Testovi su se uvijek propitkivali a pogotovo metodologija.

Sam se ponudio da može ubaciti i neke druge igre po želji, i iz nekog razloga prblem je u dva klika promjeniti rezluciju igre jer to netko traži ili moli kako ti paše.

Da se razumijemo, ja uopće ne očekujem neke ogromen razlike...ali zašto ne napraviti? To je samo 200mhza razlike u meoriji...nije 1000 hza

Ono veliko hvala za testove, nastavi i dalje, svaka čast majstore! Ali može li to na 1080p? Ako ne nema veze, ali onda se slažemo da je to zaključak samo za tu specifičnu konfiguraciju na tim postavkam

17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
metallic kaže...

upravo to, zamisli 720p, lol dok smo mi testirali na 720p ovdje se izgleda neki "nisu ni rodili"lp

Tko je rekao 720P?  Rekao sam ovisno o snazi grafe

Za nejgovu 1080p i srednji detalji, i sve bi se vidjelo. Za slabiju grafu poput moje GTX 1060 treba spustiti na 720p.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

mistake-a to make-a...

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.12.2018 21:20 (ansha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
XXX kaže...

Zakaj je problem spustiti rezoluciju i odvrtiti te testove??

zato šta takvih testova ima more na internetu a ne pokazuju neku realnu sliku korištenja.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
dabar_solta_V2 kaže...
XXX kaže...

zato šta takvih testova ima more na internetu a ne pokazuju neku realnu sliku korištenja.

Ajde da budemo iskreni tu je Ryzen malo u qurcu ali tko igra na 1440p njemu nije bitno.

17 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
XXX kaže...

Npr. poput ovoga.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2018 10:50 (XXX).
9 godina
XXX kaže...
..

Npr. poput ovoga.

.

nije mi jasno kako/zašto tu loše radi ryzen... s obzirom da je sintetika jako blizu intelu tu bi treba bit neki zajeb s igrom.
nemoj me krivo svatit nisam neki fanboj nego mi pokušaj objasnit zašto.

fala

15 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
XXX kaže...
..

Npr. poput ovoga.

.

nije mi jasno kako/zašto tu loše radi ryzen... s obzirom da je sintetika jako blizu intelu tu bi treba bit neki zajeb s igrom.

fala

Ne mora bit zajeb s igrom, vecina sintetika su takve da sporost komunikacije izmedju ccx-eva ne dolazi do izrazaja, kod renderinga je to manje vise nebitno. Igre su druga stvar i ta "sporost" u manjoj ili vecoj mjeri moze utjecat na rezultat.

Isto je teoretski moguce da igra znacajnije koristi avx (vecina igara koristi u nekoj mjeri) pa od tud dio razlike, al sumnjam...

17 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
XXX kaže...
..

Npr. poput ovoga.

.

fala

Zajeb sa igrom ili ne, na kraju je zajeb za krajnjeg korisnika. Nemam pojma, puna npca istovremeno, zaposleno više jezgri i mogući problem u komunikaciji između njh...ili se jedna od jezgara koristi intezivnije od drugih.

Isto je i prvom Hitmenu gdje sam postao razliku Ryzen 1600X sa DX11 i DX 12 modom gdje u DX 12 debelo profitira fps zbg CPU rasterečenja. Moguće ima i drugih primjera...Hrpa testova koje vidiš po netu sa ugrađenim igrinim benchmarkovima koji često ne pokazuju pravu sliku.

I onda testirati u uvjetima gdje zakolješ grafu i nije neka sreća...ako želiš vidjeti kako stojiš sa CPU dijelom u igrama.

Da li je ovo problem, je i nije. Prođeš taj dio, malo progutaš knedlu jer nisi uložio male pare i ideš dalje, jer ostatk od 99% igre radi kako treba. Nekome nebitno, drugome presudno.

12 godina

shadow of the tomb raider
2666 vs 3000 vs 3400MHz

2666 1440p ultra
min fps: 59
95% fps: 62
https://imgur.com/a/uklX99i

3000 1440p ultra
https://imgur.com/a/VhvP2ER

3400 1440p ultra
https://imgur.com/a/cLTQSs2

2666 1080p lowest
min fps: 157
95% fps: 166
https://imgur.com/JwozNOt

3000 1080p lowest
min fps: 159
95% fps: 165
https://imgur.com/a/nXPkJJO

3400 1080p lowest
min fps: 155
95% fps: 161
https://imgur.com/a/7HzIK2q

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2018 11:59 (Fanu).
Moj PC  
11 0 hvala 12
9 godina
XXX kaže...
...

Da li je ovo problem, je i nije. Prođeš taj dio, malo progutaš knedlu jer nisi uložio male pare i ideš dalje, jer ostatk od 99% igre radi kako treba. Nekome nebitno, drugome presudno.

sad mi je još manje jasno ?? progutam knedlu jer 1% jedne igre ne radi dobro ili jer jedna igra ne radi dobro? kako nisam uložia male pare cpu+mbo+ram otprilike 2800kn? ako to nije malo neznam šta je.
nekako ne vjerujem da igre koriste avx, a ova spora komunikacija medju razlicitim ccx nebi trebala bit problem na igri koja ne koristi više od 3-4 jezgre.
nije valjda da taj hitman radi samo na jedan thread?

17 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
XXX kaže...
...

sad mi je još manje jasno ?? progutam knedlu jer 1% jedne igre ne radi dobro ili jer jedna igra ne radi dobro? kako nisam uložia male pare cpu+mbo+ram otprilike 2800kn? ako to nije malo neznam šta je.
nekako ne vjerujem da igre koriste avx, a ova spora komunikacija medju razlicitim ccx nebi trebala bit problem na igri koja ne koristi više od 3-4 jezgre.

Pitaj ansha kako mu radi Fallout 4 na Ryzenu. Vidiš u videou da su pokušali odgonetnuti problem gašenjam HT-a ali nije pomoglo, štoviše perfprmanse su bile i gore.

Super je Ryzen uloženo/dobiveno, prvi sam za propast Intela ali ne treba skrivati pod tepih neke stvari.

13 godina
dabar_solta_V2 kaže...
XXX kaže...
...

Nije, ali single core perfomanse/takt su i dalje bitnije od multija. Kod gaminga dakako.

Kad pratiš grafove, uvijek, ali baš uvijek dosta igara siluje jednu ili dvije jezgre dok ostale idlaju.

Na žalost top je jednostavno tako. Nadam se da će u 2019. malo više poradit na multi core optimizaciji.

vi zadrti intelovci ste strašni s ovim zastrašivanjem ljudi isto ko zadrti amdovci s uloženo/dobiveno xD , neces dobit td nego prijavu za spam
9 godina
XXX kaže...
..

Pitaj ansha kako mu radi Fallout 4 na Ryzenu. Vidiš u videou da su pokušali odgonetnuti problem gašenjam HT-a ali nije pomoglo, štoviše perfprmanse su bile i gore.

Super je Ryzen uloženo/dobiveno, prvi sam za propast Intela ali ne treba skrivati pod tepih neke stvari.

nisam za propast nikoga konkurencija je dobra uvik, niti prićam o uloženo dobiveno a da mi se "skriva pod tepih" nebi ti odgovara 10 puta s raznim pitanjima nego bi ti naša neki jutub video iz neke igre u kojoj ryzen radi dobro pa bi krenila klasićna fanboj svađa, znaći ćisto me zanimaju zašto su loše performanse u konkretnoj igri
na ryzenu sam od kad je izaša i iako ne igram igre stalno proba sam stvarno puno razlicitih igara baš radi benchmarka, i niti jedna mi nije radila ispod 60fps pa mi ovo izgleda ko cherry picking jedne-dvi igre samo da bi se dokazalo kako je ryzen totalna skovaca za gaming a bogami nije.

13 godina
protjeran

Dajte molim vas koji yebenih 45fps-a s ryzenom i rtx2080ti, evo benchmark medu ruljom, pocetni ulaz tj misija eliminate sierra knox

i5 8600k +gtx 1080, covjece imam skoro preko 90fps-a na 1080p i ultra detaljima

valjda netko ima rzyena i ovu igru da pogleda kako se vrti.lp

Intel Core™ i7 Forever
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Fanu pa znači rami nebitni. Sve je jasno AOC WF32 svima dostupan sa 1440p rezom(IPS), Ryzen 2600 i neki ddr4 rami voze u kombinaciji sa RX 580/590 u pristojnim detaljima apsolutno sve šta od igračih naslova vrijedi spomena.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2018 13:44 (mislioc).

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Igra je totalno neoptimizirana, cpu na 80+%, gpu u teskom BN pada i do 50%...hvala dxlp

Intel Core™ i7 Forever
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2018 13:45 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

mislio sam da dobivam manje fpsa na 1080p uz 3400MHz zbog problema sa OCom (da ima previse errora), ali cini se da je sve u redu

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
mislioc kaže...

Fanu pa znači rami nebitni. Sve je jasno AOC WF32 svima dostupan sa 1440p rezom(IPS), Ryzen 2600 i neki ddr4 rami voze u kombinaciji sa RX 580/590 u pristojnim detaljima apsolutno sve šta od igračih naslova vrijedi spomena.

580 i 1440p + uz kresanje detalja i dipove...hmmm...

Ajde da si rekao 1070ti i 1080.

580-tka se čak pati i na 1080p sa full detaljima.

Po meni kombo 2600/vega56/1070/ti je puno više 1440p friendly.

EDIT: 

Ne znam di je kolega AdR03 on je opsjednut ramima, pa da malo komentira.

vi zadrti intelovci ste strašni s ovim zastrašivanjem ljudi isto ko zadrti amdovci s uloženo/dobiveno xD , neces dobit td nego prijavu za spam
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2018 14:19 (DarthMarkus).
13 godina

DarthMarkus mislim da bi to šljakalo finu uz neka kresanja detalja 

.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Igra je totalno neoptimizirana, cpu na 80+%, gpu u teskom BN pada i do 50%...hvala dxlp

1.093V? Undervoltaj to debelo, vidis da ti je vruca, skoro 70°C a daaaleko od max usage-a....

13 godina
protjeran
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

1.093V? Undervoltaj to debelo, vidis da ti je vruca, skoro 70°C a daaaleko od max usage-a....

ma to sam povukao slidere do kraja, nije ni bitno za ovu pricu,

bitnije je da ti imas ryzena i gtx 1080 pa daj odvrti test.lp

Intel Core™ i7 Forever
9 godina

evo meni taman skida pa cu provat odvrtit test na 280x i 1600x xD
ovaj overlay s grafovima jeli iz msi afterburnera?ako je jel ima alternativa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2018 17:05 (dabar_solta_V2).
13 godina
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

Ma još i to kako tako, ali kad sam vidio cpu takt 4800mhz.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2018 17:20 (mislioc).
13 godina
protjeran

Hahah, sta ces sirotinja 4.8 je 1.28 a za 5ghz mu treba 1.355 za mene previselp

Intel Core™ i7 Forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...

Hahah, sta ces sirotinja 4.8 je 1.28 a za 5ghz mu treba 1.355 za mene previselp

Isto u trunku kao i moj i3 8350k. 4.8ghz 1.28v, 5.0ghz 1.35v. Da ispod 1.3v bi bilo jako dobro za 5.0ghz, lakše je to hladit. 

Vidit ćemo ove nove Ryzene na koliko će oni ložit takt i napon.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2018 17:50 (mislioc).
9 godina

jako loše radi na 280x i 1600x , na 1280x720.
iako ista scena par ss za redom daje dosta drukcije rezultate.
mislin da ovo nije stabilno za dobit 2 puta u roku 1 minute na istoj mašini iste brojeve kamoli razlicite konfig.

rezoluciju sam namjestia na 720 a ss su ispali na 4k? jako ćudno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2018 19:09 (dabar_solta_V2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

ma to sam povukao slidere do kraja, nije ni bitno za ovu pricu,

bitnije je da ti imas ryzena i gtx 1080 pa daj odvrti test.lp

Imam ryzena al sa rx 570, zbog vodenog ne mogu prebacivat graficku :(

16 godina
XXX kaže...

Npr. poput ovoga.

Opet se vračamo, reci zašto se u novom hitmanu intel guši i to gdje nema npc-eva.To nije primjetno jer je fps visok ali na rizi očito radi fluidnije.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.12.2018 11:43 (dery).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice