AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.775.158
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Probaj malo opustiti latencije za overclock i podesi napon za memoriju, trebalo bi to raditi. Možeš ići na nekim asusicama a320 sa ai suitom, ali sam vidio samo ali sam samo vidio da se ali overclocka, možda ide i sa ryzenom
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
Patrick_cro kaže...
Probaj malo opustiti latencije za overclock i podesi napon za memoriju, trebalo bi to raditi. Možeš ići na nekim asusicama a320 sa ai suitom, ali sam vidio samo ali sam samo vidio da se ali overclocka, možda ide i sa ryzenom

ovo boldano meni govoris ili ?

17 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Da, sa malo opustenim latencijama bi trebalo raditi to bez beda, ne vjerojem da su tvoji kitovi losiji za oc od ovih mojih koji su double sided i jos hynix 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Patrick_cro kaže...

Da, sa malo opustenim latencijama bi trebalo raditi to bez beda, ne vjerojem da su tvoji kitovi losiji za oc od ovih mojih koji su double sided i jos hynix 

sto je najbolje default su 3000mhz :)

s kojim latencijama da probam?

17 godina
Ja sam sa cl18 dobio 2800mhz 18,18,18,38, 66 ako se ne varam. Moram se još poigrati ovih dana sa time da probam malo to zategnuti ali mislim da ryzena više profitira od brzine pa makar imao i opuštene latencije.
17 godina
Patrick_cro kaže...
Ja sam sa cl18 dobio 2800mhz 18,18,18,38, 66 ako se ne varam. Moram se još poigrati ovih dana sa time da probam malo to zategnuti ali mislim da ryzena više profitira od brzine pa makar imao i opuštene latencije.

da ali na 4k to nema nikakvog utjecaja ja bih ovo napravio cisto radi psiholoskih stvari.

16 godina
toxic kaže...
Patrick_cro kaže...

da ali na 4k to nema nikakvog utjecaja ja bih ovo napravio cisto radi psiholoskih stvari.

Probaj onda 16-16-16-36-Vrapče!

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3 uplay: StariGAD_HR
15 godina
neaktivan

Pozz ja imam trident z ram ali nece da radi na deklariranim brzinama 2666mhz radi super 2800 nekad se upali nekad triba ponovo upalit ugasit dok na 2933 ili 3200 opce nece da se upali spusti na 2133... koje latencije da stavim bios je najnoviji za plocu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sve radim preko xmp profila odabirem mhz

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Nikad nisam previse proucavao memoriju posto mi to nije bilo potrebno, ali koliko sam shvatio jako je vazan omjer brzine i tajminga.

Naletio sam na ovaj post klik, znaci gleda se formula 2000 x (CL / Speed ) = Latency in nanoseconds (ns) i ona je vazna za ne sekvencijalna citanja (gaming) dok je ova druga formula Cycle time in ns + 7* Bit time (gdje je Cycle time u ns 1000 / (Memory Speed / 2), a Bit time 1000 / Memory Speed) vaznija za sekvencijalna citanja (npr video editiranje). E sad moje pitanje je koliko je to sad sve skupa vazno za ryzen?

toxic 

Vidm da si ti radio gaming benchmarke sa memorijom na 2133 i 2666 MHz, da li mozes napisati koje si tajminge stavio?

17 godina
war3_tft kaže...

toxic 

Vidm da si ti radio gaming benchmarke sa memorijom na 2133 i 2666 MHz, da li mozes napisati koje si tajminge stavio?

default od rama 16 16 16 preko xmp profila.

na 4k zaista nema veze koja je brzina rama.

Možda da imam gtx 1080ti te kada ne bude iskljucivo sve ovisilo o grafickoj bi bilo razlike ali ovako nema.

13 godina
protjeran
Pa dobro za 4k gdje fps jedva ide do 60 shvacam, al za 1080p i 1440p je tu osjetan pomak, znaci isti tajminzi na obadvije frekvencije su bili?
17 godina
war3_tft kaže...
Pa dobro za 4k gdje fps jedva ide do 60 shvacam, al za 1080p i 1440p je tu osjetan pomak, znaci isti tajminzi na obadvije frekvencije su bili?

tako je

17 godina
Kod ryzena je važna brzina memorije zbog dizajna procesora. Augi pogledaj koje su default latencije rama i napon pa ih ručno unesi u biosu.
13 godina
protjeran
Patrick kaze da je za ryzen vaznija brzina, ajde ako ti nije tesko kad ces imati vremena napravi benchmark na 1440p sa 2133 sa 16 16 16 tajminzima, a 2666 sa 20 20 20. Po onoj formuli se u oba slucaja dobije 15 ns, ako ryzenu stvarno pogoduje brzina unatoc losijim tajminzima rezultat bi trebao biti veci u drugom slucaju.
15 godina
Kad vidim ovo sve što se tu piše o problemima sa dobivanjem deklarirane brzine rama, izgleda da sam ja da svojima prošao jako dobro...
Jer od prvog dana kako sam dobio komp nemam nikakvih problema da dobijem deklariranu brzinu, samo biram xmp profil i ništa više ne moram prčkati, samo reboot i 2933 radi samo tako
Latencije su ako se dobro sjećam (par dana sam bez kompa jer nisam doma) 16-16-16-36
Napravio 3 nadogradnje biosa, uvijek sve radi kao po špagi
Najviše zbog toga jer nije da je neka memorija koja se malo malo spominje, tipa corsair, kingston, g skill, i drugi
battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Također, rami rade od prvog dana na XMP 14-14-14-34 3200mhz.

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3 uplay: StariGAD_HR
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Uzrok "problema" ne-kompatibilnog RAM-a moje je nepoznavanja nekih osnova,da kupnjom ploča namjenjenih oc-u moraju se ručno podesiti vrijednosti.Auto settings nije beskonačno dodavanje napona kada je on potreban.Za plug-and-play nije niti bitno;ram se stavi i "vozi".Imam upravo Hynix proizvođača memorije,zadnjih 24+ sata prošao sam mem test za sljedeće latencije i brzine,slike u prilogu.

2800mhz 16-15-15-15-32-50@1.35v(stabilno)

2933mhz 16-17-17-17-32-52@1.36v (stabilno)

3200mhz 16-18-18-18-36-54@1.39v (stabilno) - nije moguće,barem meni,smanjiti latencije ispod ovih nazivnih vrijednosti koji su naznačeni na samoj memoriji.

Ovisi šta netko preferira;manje latencije ili brzinu i nešto veće latencije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.9.2017 23:53 (Viator).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Svaka memorija iznad JEDEC-ovog defaulta je overclockana memorija, bez obzira kako se prodaje. DDR4 je na 2666 (sada, bio je 2133 i 2400) i to je to. Sve brže je overclock.

Nope.
17 godina
war3_tft kaže...
Patrick kaze da je za ryzen vaznija brzina, ajde ako ti nije tesko kad ces imati vremena napravi benchmark na 1440p sa 2133 sa 16 16 16 tajminzima, a 2666 sa 20 20 20. Po onoj formuli se u oba slucaja dobije 15 ns, ako ryzenu stvarno pogoduje brzina unatoc losijim tajminzima rezultat bi trebao biti veci u drugom slucaju.

Testirao sam latencije na 2666mhz neda mi se s s 2133mhz i ima razlike nisu ogormne ali ih ima

dakle kako mi ram od nativnih 3000mhz radi na 2666mhz ima prostora za nize latencije i tako je

uglavnom udlucio sam ih drzati na cl14

evo rezultati na 2k proc na 3.6ghz rami na 2666mhz cl 14 vs cl 16, takoder dostavljam i zadnju sliku s prvih testiranje gdje je 2k_2666mhz ali je proc na stock pa vidite razlike..i na kraju na 2133mhz stock proc

sto god radili pogledajte koliko porast se dobije od 2133 pa sve do 2666 3.6 ghz cl 14

iznenadilo me kako sam s cl14 dobio dosta na min fpsu..

cl16 cl16
cl14 cl14
stock_2666 stock_2666
2133_stock 2133_stock
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.9.2017 11:37 (toxic).
13 godina
protjeran
Znaci da su osim brzine vazne i latencije sto u prevedenom znaci ak uzmes neki jeftiniji sporiji ram i ides ga klokat sa losim latencijama ne budes previse dobio.

Koliko sam citao 3000mhz cl14 je optimalan za ryzen posto sve iznad 3k su mali pomaci.
17 godina
war3_tft kaže...
Znaci da su osim brzine vazne i latencije sto u prevedenom znaci ak uzmes neki jeftiniji sporiji ram i ides ga klokat sa losim latencijama ne budes previse dobio.

Koliko sam citao 3000mhz cl14 je optimalan za ryzen posto sve iznad 3k su mali pomaci.

pa mislim da je tako.

mislim dobiti ces s visim taktom ali ne koliko bi trebao zbog nizih latencija.

Ne znam koliko mogu jos dobiti boosta ali velim vise manje ovo je nebitno na 4k rezoluciji, pretpostavljam da je razlika jos veca na FHD

ja sam trentuno zadovljan s 2666mhz i cl14..

naravno kada dode updejt biosa ide to na 3000mhz i cl14..

9 godina
Cek ako si ti zadovoljan s 2666 cl14 onda bi i meni trebalo radit ok na 2666 cl12. Toliko o tome da ne radi dobro hynix . Trenutno nemam kako testirat jer nemam grafe.
17 godina

Isprike ako je bas jako 

Samo da vidimo (usporedimo) sta je to Intel napravio i "ugrozio?" AMD.

Prodajem Fractal Node 304 za 400kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
djigibao kaže...

Isprike ako je bas jako 

moram priznat da ovaj i7 ali ne k izgleda privlacno.

ima boost na 4.6ghz i tdp 65w

300$ kod nas nekih 2300-2500 kn

15 godina
odjavljen
toxic kaže...
djigibao kaže...

Isprike ako je bas jako 

Da zanimljivo, razlika u boost taktovima 0.1 ghz, a razlika u tdp 30W. 

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina

Nego moze meni neko tocno objasniti kako precision boost funkcionira.

Ja sam rucno ocao r5 1600 na 3.6ghz

default je 3.2 s boostom na 3.4ghz niti jednom nisam vidio da mi je skocio na 3.6ghz kako pise na njihovim stranicama a vrtio sam sve i svasta...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
toxic kaže...
djigibao kaže...

Isprike ako je bas jako 

To je najbolji non K intel procesor nakon dugo vremena. Taj i7 8700 je pogođen onako u sridu.

17 godina

jel ovo okey cb15 rez?

kod loada cpuz prikazuje 1.216 a kada je idle ovo..

izgleda da je full stabilan na 3.7ghz pri ovom naponu.

pogledajte koliko sam dobio u fc primal benchu s tih dodatnih 100mhz...

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.9.2017 17:43 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Pa jte sad cemo za procesore od pisljivih 60w davati po 2000-3000kn, pa kud ovaj svijet ide..😎😁😁
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
3 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice