AMD FX Club
- poruka: 5.910
- |
- čitano: 876.585
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mozda kod par igara doslovno, bitnija je razlika u clocku... A da budemo realni nit je FX 8xxx punokrvni 8 core
ALi je punokrvni FX, na to sam mislio. Što se kloka tiče opet imaš na tablici prvi bulldozer sa slabijim IPC-om od FX-a 6300 na praktički istom taktu ali sa dvije jezgre više i boljim rezultatom.
Pozzz kolega.
Mozes li odvojiti malo vremena za jedan test. Bas me zanima kako radi gtx 1060 u testu. Mozes na stock frekfencijama,ne moras nista clockat.
EDIT: znam da nije vezano za temu,oprostite na spamu.
Šta i kako da dignem FX8320 na 5GHz? Trenutno je na 4.1, a specs pogledajte pod Moj PC
U biosu podigni CPU ratio(multiplier), postavi napon na recimo 1.5V - možda će tražit i više od toga, ovisi o primjerku procesora, ali ako boota sa tim naponom probaj pokrenut stress test npr. prime 95 i prati si temperature
ps. isključi Turbo core boost, APM, Core c6 state, HPC, a Cool & quiet možeš si ostavit upaljeno.
Sretno
Šta i kako da dignem FX8320 na 5GHz? Trenutno je na 4.1, a specs pogledajte pod Moj PC
Tko ti je rekao da ti CPU mora raditi na 5.0Ghz ? Inače ti je praksa da se ne može znati unaprijed kako će se koji CPU clockati u kako kojem sustavu. Ti imaš dobru ploču i cooler tako da možeš fino clockati a sad koliko će to biti za 24/7 to možeš samo saznati strpljenjem te testiranjem. Nema switcha koji prebaciš i bum, evo ga na 5.0 Ghz.
Bio sam prije par godina pitao kako OC FX-a, ali sam se bio pogubio u svim kraticama niti sam kužio šta što kako radi te sam ga digao na 4.1GHz pomoću videa što je tadic objavio. Sada samo želim vidjeti da li može bootati winse na tom OC i možda odvrtiti validation. Wannabe part of 5GHz club :)
Bio sam prije par godina pitao kako OC FX-a, ali sam se bio pogubio u svim kraticama niti sam kužio šta što kako radi te sam ga digao na 4.1GHz pomoću videa što je tadic objavio. Sada samo želim vidjeti da li može bootati winse na tom OC i možda odvrtiti validation. Wannabe part of 5GHz club :)
Ma samo mu dodaj napona na nekih 1.45v-1.55V i pukni multipiler da ti pise 5ghz.Uradi restart i to je to nemas sta puno mudrovati mozda malo load line calibration podignes na very high ako ti je za validaciju, a ako zelis stable 24/7 onda se igraj sa naponom izmedju 1.45V do 1.55V pomalo load line calibration skraceno LLC dodaji.Uglavnom vidjet ces kad ga retartas hoceli se bootati ili ne ako ne opet se vratis u bios i dodas malo napona i tako dok ne dodjes do zeljenog kloka
Imam osjecaj da nas kolega malo vuče za nos.
Uglavnom imas hrpu tutorial-a na netu za razlicite maticne ploce i proesore. Samo utipkaj par slova i "vuola"
Ne mozes nista zeznut jer imas sveti jumper "clear cmos" i vozi dalje.
Imam osjecaj da nas kolega malo vuče za nos.
Uglavnom imas hrpu tutorial-a na netu za razlicite maticne ploce i proesore. Samo utipkaj par slova i "vuola"
Nije do povlačenja nekoga za nos već sam jučer bio cijeli dan u ZG, put tamo, put nazad, klizanje, film...umoran zaspao, umorniji se probudio. Mozak funkciora na 15% normalnog operativnog stanja + lijen sam googlati a ima vas dosta iskusnih tu da mi kažu što smijem a što ne smijem. Kad sam prvi post objavio nisam stigao ni vidjeti odgovore već sam zadrijemao na sat vremena.
Ja se danas vratio na 4.3 GHz, dosad sam koristio procesor na 4.5 GHz. Jednostavno temperature su mi puno manje, poslije 4.3 GHz i 1.35v skaču temperature nenormalno. Na 4.3 GHz i 1.31v su mi temperature u Prime95 49C max. Na 4.5 GHz i 1.38v ide lagano preko 60C. A u igrama razliku i ne osjetim nikakvu razliku.
Da li zna itko kako namjestiti vcore na gigabyte 990fx posto ovaj offset mode je retardiran i ne precizan. LLC na extreme i +0.25 na vcore daju napon od 1.55V... jedva sam namjestio da radi na 4.5ghz sa 1.44V.
Probat cu jos na high sutra kada bude probao na 5ghz ici.
Koji napon na CPU VDDA voltage koristite? danas sam malo istraživao po netu za tu stavku, neki kažu da treba koristit 2.69V za veće klokove cpu-a, zanimaju me vaša mišljenja!?
Da li zna itko kako namjestiti vcore na gigabyte 990fx posto ovaj offset mode je retardiran i ne precizan. LLC na extreme i +0.25 na vcore daju napon od 1.55V... jedva sam namjestio da radi na 4.5ghz sa 1.44V.
Za to što sa offsetom od +25 i LLC extreme daje oko +0.1V na stock napon VID.
Koji napon na CPU VDDA voltage koristite? danas sam malo istraživao po netu za tu stavku, neki kažu da treba koristit 2.69V za veće klokove cpu-a, zanimaju me vaša mišljenja!?
Ja za 4.8ghz 24/7 držim CPU VDDA na 2.38V to za 2.69V nekada važilo za athlone i phenom kod OC i za giga ploče važi još, ja nisam vidio koristi od toga a klokam svoj proc i na 5.4 za benchanje
To je upravo zbog toga jer koristis LLC na Extreme. Postavi LLC na High ili Very High, zatim isprobaj.
Preporucio bih ti da ne diras tu opciju uopste. Cak ni slucajno ne diraj.
Zašto "ne diraj" ? Ako je opcija nepoznata ili manje poznata ne znači odmah da je loše... Uostalom default je 2.5V, ja koristim 2.6V a i to je još uvijek u normalnim granicama koliko vidim...
Pozdrav, namjeravam kupiti procesor FX 6300 pa me zanima da li je moguće da će mu pasti cijena sada kada izađu novi AMD procesori?
Pozdrav, namjeravam kupiti procesor FX 6300 pa me zanima da li je moguće da će mu pasti cijena sada kada izađu novi AMD procesori?
Da, tako da ti je bude onda bolje kad već kupuješ FX seriju uzmeš FX8320
pa radije onda pričekat zen, koliko sam skužio tu će biti svakakvih procesora od 4 core do 8 core s ht-om i bez njega
vjerojatno će biti i jeftinijih od fx u istoj klasi ili jačih, zašto sad uzimati prastari fx ako ćeš za istu cijenu možda uzeti neki zen 4core ht ili 6 core bez ht-a (bubam), koji će biti duplo ili bar 50% bolji
pa radije onda pričekat zen, koliko sam skužio tu će biti svakakvih procesora od 4 core do 8 core s ht-om i bez njega
vjerojatno će biti i jeftinijih od fx u istoj klasi ili jačih, zašto sad uzimati prastari fx ako ćeš za istu cijenu možda uzeti neki zen 4core ht ili 6 core bez ht-a (bubam), koji će biti duplo ili bar 50% bolji
Jer se radi o prijelazu na novi socket, što znači da i ako bude zen za 500kn i još 500kn matična, što već prelazi cijenu koju on očekiva za sadašnjeg FX, to će biti baš...low end..
Jer se radi o prijelazu na novi socket, što znači da i ako bude zen za 500kn i još 500kn matična, što već prelazi cijenu koju on očekiva za sadašnjeg FX, to će biti baš...low end..
ne vidim da je igdje spomenuo da već ima matičnu
Ne triba čekat. Evo ti jeftini 8370 samo provjeriti jel sve ok.
kako znaš da za tu lovu neće izaći neki 4core+ht zen, koji bi mogao biti bolja opcija

ali ti već imaš matičnu na koju taj proc paše (ako se ne varam), a kolega gore to nigdje ne navodi
ja bi se strpio, ustvari i čekam razvoj situacije da vidim što ću klincima uzimati za zamjeniti prastari c2d e8400
neki zen apu bi im legao samo tako, samo neka mu integrirana bude jača od ove gtx550ti što sad imaju i super