AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 876.730
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
191x7 kaže...

Probaj dodirnuti pasivac na čipsetu, ako se opečeš temperatura je preko 60.

Kada staviš neki vent da puše po naponskoj regulaciji ploče opadne li ta temperatura?

ma sve hladno.. CPUTIN ne mrda sa 56, a u aidi 55 stupnjeva, tako i u biosu, ovdje mislim da matična dobro pokazuje AUXTIN (ako je to to), inače u aidi i biosu na 127 stupnjeva stoji..

ps.nakon nekog vremena se  CPUTIN spusti na 52 stupnja bez posebnog razloga, bez obzira bio proc pod naporom ili ne..

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2015 22:10 (bobsi).
12 godina
neaktivan
Evo imam 1 pitanje,sada imam procesor fx 4100,i graficku hd 7950 vapor x i procesor mi nije oc-an pa je 3.6 turbospeed 3.8,i sad vjv mi cpu bottlenecka gpu pa se pitam da kupim novi procesor ili mogu samo kupiti novi hladnjak i oc-ati ovoga?
I koji proc bih mogao kupiti?
Hvala.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mrba kaže...
Evo imam 1 pitanje,sada imam procesor fx 4100,i graficku hd 7950 vapor x i procesor mi nije oc-an pa je 3.6 turbospeed 3.8,i sad vjv mi cpu bottlenecka gpu pa se pitam da kupim novi procesor ili mogu samo kupiti novi hladnjak i oc-ati ovoga?
I koji proc bih mogao kupiti?
Hvala.

Koju maticnu imas?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan
Matična je asus M5A78L LE.
10 godina
AMD FX Club

OC-anjem nećeš eliminirati bottleneck jer je hd7950 prevelik zalogaj za fx4100.

Moje mišljene je da ti treba novi proc, matična-ne gledaj ispod fx 8300.

Lijep da umreš!
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
mrba kaže...
Matična je asus M5A78L LE.

Ovako stoje stvari.

Ta maticna ima 3+1 faznu regulaciju, NE preporucuje se za OC cak i turbo kad se upali na svemu jacem od fx 4xxx ce pregrijavati plocu. Frend mi je do neki dan gurao takvu plocu i fx6300 i to je bilo smijesno, morali smo turbo ugasiti jer se grijala previse a OC se ne preporucuje na toj ploci.

Sad, sto se tice procesora ja imam fx 6300 i tu grafu i zavisno od igre clockama ga od 4.2ghz do 4.5ghz da je iskoristi u potpunosti. Nista vece performanse nisu kod fx 8300 ali on radi na 3.3ghz dok 6300 na 3.5ghz base clock pa tu treba i samim tim jaci kuler ako se clocka.

Enivej, maticna nova tipa:

Gigabyte ga-970 d3sp 550kn

Kuler za cpu lc-cc120 ili coolermaster hyper evo tx3/212 150-200kn

Procesor fx 6300/8300 700-1000kn

Nema jake masine za gaming bez dobre ploce, procesora i naravno treba to hladiti.

10 godina
AMD FX Club

Pozdrav. Zanima me u slučaju da odlučim kupiti ovaj proc  http://www.amazon.co.uk/AMD-FX-9590-Socket-FD9590FHHKWOF-Technology/dp/B00DGGW3MI/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1444598130&sr=8-1&keywords=amd+fx+9590

da li bi morao kupiti i jače napajanje? Thanx

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ReverseFlash kaže...

Pozdrav. Zanima me u slučaju da odlučim kupiti ovaj proc  http://www.amazon.co.uk/AMD-FX-9590-Socket-FD9590FHHKWOF-Technology/dp/B00DGGW3MI/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1444598130&sr=8-1&keywords=amd+fx+9590

Ploča ti ne podržava navedeni procesor. A da mijkenjaš i nju, prelazak na FX 9590 nema smisla jer za cijenu tog proca + hlađenja za njega + matične imaš puno bolju varijantu Intela s pločom.

Twitter: @191x7
10 godina
191x7 kaže...
ReverseFlash kaže...

Ploča ti ne podržava navedeni procesor. A da mijkenjaš i nju, prelazak na FX 9590 nema smisla jer za cijenu tog proca + hlađenja za njega + matične imaš puno bolju varijantu Intela s pločom.

Koji "zadnji" FX proc podržava ova moja ploča?

17 godina
ReverseFlash kaže...
191x7 kaže...
ReverseFlash kaže...

Koji "zadnji" FX proc podržava ova moja ploča?

8370, dakle isti taj procesor koji imaš samo više clockan.

Twitter: @191x7
9 godina
neaktivan
AMD FX Club

Dali bi se osjetio znacajan napredak u performansama ako bih prešao sa phenoma II x4 960T na Fx8300?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Keta kaže...

Dali bi se osjetio znacajan napredak u performansama ako bih prešao sa phenoma II x4 960T na Fx8300?

Pretpostavljam da misliš na igre. FX 4100 je u rangu tvog phenoma II, koliko se sjećam čak je i nešto bolji četverojezgreni FX u nekim igrama makar razlike su zanemarive. Kakav bi bio npredak prelaskom na osamjezgreni FX pod uvjetom da ga klokneš na 4.0, što jednostavno minimum koji mora proći možeš vidjeti na slici ispod.

17 godina
neaktivan
Keta kaže...

Ovisi kako u kojim igrama. U ovima koje znaju koristit svih 8 threadova dobio bi dosta(pod uvjetom da imaš i jaku grafičku), a u ostalima pomaka na bolje praktički ne bi bilo.

Tek sad vidim da imaš R7 265.. ne vrijedi mijenjat procesor zbog nje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 11:35 (Penryn).
9 godina
neaktivan
AMD FX Club

Dali je bolje onda uzeti jos 4Gb rama i ssd?

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 11:56 (Keta).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Keta kaže...

Dali je bolje onda uzeti jos 4Gb rama i ssd.

Svakako da možeš uzeti SSD s njime sustav radi drastično fluidnije i brže,Ram iako su danas 4GB sasvim dovoljne za prosječnog korisnika 8 gb je ipak preporučljivo za gaming.Ja bih prodao phenoma i ploču i kupio FX8300,neku AM3+ ploču i dobar hladnjak za OC sve skupa te nebi trebalo izači više od 1800kn.FX je dosta bolji proc i grafa če raditi nešto bolje. 

12 godina
AMD FX Club

jesu ovo dobre temp, s obzirom da je to stock cooler na stock frekvenciji procesora

45 stupnjeva je bila temperatura na max

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ljudi jedno pitanje, imam priliku uzeti FX 8300 ili FX 8320E i to ovaj 8320E je jeftiniji od "obicnog" 8300.

Sta vi mislite?
Moj cpu i nekih 35eur nadoplate 

Glavni razlog nadogradnje mi je da produzim garanciju sa 1 god (moj 6300) na 3 godine

2 FX 8300
14 FX 8320E
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2015 22:55 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
chaselol kaže...

Ljudi jedno pitanje, imam priliku uzeti FX 8300 ili FX 8320E i to ovaj 8320E je jeftiniji od "obicnog" 8300.

Sta vi mislite?
Moj cpu i nekih 35eur nadoplate 

Glavni razlog nadogradnje mi je da produzim garanciju sa 1 god (moj 6300) na 3 godine

Pa ti si ekspert sta ce ti 8core kad je bolji fx 6300 od svih tih ali kad vec pitas 8320e mozda je bolji izbor

13 godina
neaktivan
chaselol kaže...

dreadmoore kaže... 

Pa ti si ekspert sta ce ti 8core kad je bolji fx 6300 od svih tih ali kad vec pitas 8320e mozda je bolji izbor

Ma necu imati nikakve razlike sa trenutnom grafom to znam, ali cisto zbog garancije 

14 godina
AMD FX Club

Nedavno sam kupio amd fx 8300 i ubacio ga nećaku u komp i u biosu piše da ima voltažu 1.122, cpu-z prikazuje isto a core temp 1.387 pa me zanima koja voltaža je istinita?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Prve dvije, Coretemp-u ne vjeruj.

12 godina
tino26 kaže...

Nedavno sam kupio amd fx 8300 i ubacio ga nećaku u komp i u biosu piše da ima voltažu 1.122, cpu-z prikazuje isto a core temp 1.387 pa me zanima koja voltaža je istinita?

CoreTemp ne ocitava trenutni napon nego CPU VID sto je nesto sasvim drugo. Tako da se drzi CPU-Z ili najbolji program za ocitavanje svaceg neceg je HWInfo64

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
9 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ipak mislim da bi bilo dobro preci sa phenoma na fx, zato sto cu vjerojatno u buducnosti preci na jaču grafiku..

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozdrav svima. Novi sam na forumu. Nisam neki strucnjak za racunare pa imam pitanja u vezi procesora. Naime imam laptop Toshiba Satellite L450D, 4GB rama 2.10GHz AMD Sempron. Zanima me da li znate koji procesor moze na moju maticnu plocu? Neki quad core ili dual, samo da nije ovaj obican jer mi komp ne radi bas najbolje na ovom procesoru. Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
Bojan123161 kaže...

Pozdrav svima. Novi sam na forumu. Nisam neki strucnjak za racunare pa imam pitanja u vezi procesora. Naime imam laptop Toshiba Satellite L450D, 4GB rama 2.10GHz AMD Sempron. Zanima me da li znate koji procesor moze na moju maticnu plocu? Neki quad core ili dual, samo da nije ovaj obican jer mi komp ne radi bas najbolje na ovom procesoru. Hvala 

Na krivu si temu došao pitati ali nema veze...

Tvoj laptop najviše podržava dual core proc to jest AMD Athlon X2 QL-64 gledano sa službene stranice proizvođača : http://www.toshiba.co.uk/discontinued-products/satellite-l450d-128/

Izvoli link sa njuškala za dotični proc vrlo su jeftini za kupiti i nabaviti: http://www.njuskalo.hr/?ctl=search_ads&keywords=AMD+Athlon+X2+QL-64

Naravno ako se odlučiš na upradge procesora poželjno je predhodno obaviti upradge BIOSa na najnoviju verziju zbog eliminiranja mogućih problema oko ne kompatibilnosti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2015 12:52 (3n3m1).
11 godina
neaktivan
Keta kaže...

Ipak mislim da bi bilo dobro preci sa phenoma na fx, zato sto cu vjerojatno u buducnosti preci na jaču grafiku..

Pa naj iskrenije i ne baš, ja sam prešao sa phenom 965be na 8320, i naravno 8320 je bolji ali sad da ces prelazit na njega radi jace grafe, trebat ce ti jos jaci cpu. Ja ne preporucam kombinaciju 8320+290x jer to imam, radi sve 5 ali se vidi po iskoristivosti grafe da ju FX koci pa cak i sa 4.6ghz. Sad ovisi sta podrazumijevaš pod jaca grafa, ali ja za 290X/970 pa nadalje nebi ništa ispod dobro OCanog 4690k, iako je i on u odredjenim igrama znao kociti 290X/970. Nekazem da je neki veliki bottleneck, ali boli za gledat kad ti u nekim igrama gpu radi na 60%

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2015 13:39 (D3lBoy).
9 godina
neaktivan

Sta mi onda preporucas, da pređem na intel?, koji proc i plocu za igranje?

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Ja sam prešao sa Q8200 koji je bio solidno kloknut i kao takav ne puno slabiji od Phenoma II na FX 8320 4.2 i razlika je nebo i zemlja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
itomic009 kaže...

Prve dvije, Coretemp-u ne vjeruj.

Aha. Tako sam i mislio. Taj fx ima jako malo voltažu u odnosu na moj 8320 pa si razmiišljam da ga prebacim kod sebe u komp a i dobro je što ima tdp od 95w. Vjerojatno bi se dao dobro klokat Gledam po netu, nema nigdje da je netko klokao takav proc..

11 godina
neaktivan
Keta kaže...

Sta mi onda preporucas, da pređem na intel?, koji proc i plocu za igranje?

Ovisi o kartici, ako ces koristit gtx 960 ili r9 280x i slicno u tom rangu 8320 je dovoljan... U biti mozes sa bilo kojom karticom koristit FX i imat dosta iznad 60fpsa u vise manje bilo kojoj igri, ali meni je malo glupo kupovat jako skupu nabrijanu karticu ako nece radit na full potencijalu. FX je odlican u puno pogleda, cijena, brzina, u multi threadanim operacijama se nosi sa novijim i7 procesorima, ali igre baš i ne pošto mu je performans po jezgri nizi nego kod novijih Intela. Ali eto ako bi uzimao nešto malo skuplje, i5 4690 ili npr ako ulovis polovan povoljni 3770k

Battlelog: D3lBoy-00
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice