AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 872.904
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
WalterWolf kaže...

Vec imam Spire Thermax 2 za hladnjak.Da li se isplati uzeti Asrock 990FX Killer pored Gigabyte GA-990XA-UD3 ? Mozda cak i Asus SABERTOOTH 990FX R2.0 al nzm koliko bi dobio s njom.

Nema tu razlike realno, ta gigabyte je mrak ploca, a ako bas hoces da ti pise asus u kucistu uzmi tu, mada razlike nema.

P.S. necu citirati, previse posla s moba ali, ram nema pretjerane razlike sve je to manje vise isto jer ram od 1333mhz i 2133mhz u igrama imaju razliku od 1-3% sto je zanemarivo, kingstone 1600 i gg.

A naravno na maticnoj se ne stedi, nikad jer je to osnova ljudi. 

Ova gigabyte 990 sto ja imam je best buy do 100 evra, najbolja fazna regulacija za te novce i kvaliteta izrade

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan

Nema tu razlike realno, ta gigabyte je mrak ploca, a ako bas hoces da ti pise asus u kucistu uzmi tu, mada razlike nema.

a koja je razlika između GA-990XA-UD3 i GA-990FXA-UD3?

12 godina
AMD FX Club

Kolega nemoj se ljutit, ali bespotrebno spamaš temu o FX procesorima. Odabrao si proc i dobio puno savjeta o svemu što si pitao, iako si pitanja o napajanju mogao postaviti u temi za odabir napjanja isto tako ostala u temi o nadogradnji računala. Već par strana samo ponavljaš slična pitanja, istraži malo te preporuke ili poslušaj ako ti se neda; jer ovo nema smisla.

Edit: pardon za offtopic.

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.8.2014 14:12 (metallic).
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

OK,,,povlačim se :/ hh

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

UD - Ultra durable

D - Durable

Evo ti jedan link da ne pisem 15 redova teksta.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?271557-Gigabyte-ga-990fxa-ud3-ga-990fxa-d3-amp-ga-990xa-ud3

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

nisan mislija na razliku kod U i UD nego kod XA i FXA...al pribacit cu se na drugu temu o tome. hvala.

17 godina
AMD FX Club

pitanje. FX8320 na moju plocu, tj moj pc, dal ima smisla. ili da ipak uzmem novi mbo i psu? ili bi to bilo dovoljno za sad. planiram fx-a vrtit na 4ghz ak ce moci ploca a ak ne onda stock. ali me brine napajanje. ali nevjerujem da fx trosi puno vise od phenoma...

Ride or die, remember?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

I MBO i PSU su ti ok. Grafa ti ne troši puno tako da je kvalitetno napajanje od 450W sasvim dovoljno. Imao sam baš takvu grafu i takav CPU i potrošnja u gamingu sa umjereno clockanim procesorom i grafom nije prelazila 250W.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.8.2014 15:13 (itomic009).
17 godina

ty, a nis kad prodam phenoma idem po fx-a {#}

Ride or die, remember?
13 godina
neaktivan
AMD FX Club
Pozdrav ljudi, zanima me zašto mi je napon po defoltu na mom PC-u bio 1,4 V?
Smanjio sam ga na 1.325 V i sad mi ima oscilacije i do 0.4 V min-max,
I još jedna stvar, pri poljenju kompa sa tipkom komp se upali pa na dvije sekunde se ugasi i poslije boota sve normalno...
matična je gigabyte 990FXA ud3 rev 4 sa 8320 na 3.8GHz ... jel netko ima iskustva s tim, dali da ga ostavim ovako ili da vradim ponovno sve na defoult??
Temperature i sve drugo je skroz u redu ...
ropevas
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Oscilacije napona pod full loadom ili što ?? Jel, normalno je da napon varira.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.8.2014 22:58 (itomic009).
13 godina
neaktivan
Čudnije mi je što je tako visok napon po defoltu, zar nije to previše 1.42V?
ropevas
12 godina
ptrvic kaže...
Čudnije mi je što je tako visok napon po defoltu, zar nije to previše 1.42V?

Taj napon od 1.4V imaš kad su sve postavke u biosu na auto, ako je tako onda je to normalno ako CPU koristi Turbo mode pa frekvencija pojedinih jezgri ide na 4ghz

http://valid.canardpc.com/hwx19k
13 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

pitanje. FX8320 na moju plocu, tj moj pc, dal ima smisla. ili da ipak uzmem novi mbo i psu? ili bi to bilo dovoljno za sad. planiram fx-a vrtit na 4ghz ak ce moci ploca a ak ne onda stock. ali me brine napajanje. ali nevjerujem da fx trosi puno vise od phenoma...

Ja imam 8350,sto je malo bolje 8320 ali po napajanju su isti,125 W

itomic009 kaže...

I MBO i PSU su ti ok. Grafa ti ne troši puno tako da je kvalitetno napajanje od 450W sasvim dovoljno. Imao sam baš takvu grafu i takav CPU i potrošnja u gamingu sa umjereno clockanim procesorom i grafom nije prelazila 250W

Mislim da mu je 450W taman/malo iako ima XFX napajanje jer njegova grafa treba minimalno 500W(u full loadu) a jos ako clocka na 4Ghz-a proc tu se nadodaje i jos hladnjak za cpu...

Ako je PSU pod punim opterecenjem,450W prije ce crknit tako da bi bilo bolje da kupi recimo XFX 550W ,iako mu je 450W taman(al ovo je sve moje misljenje)

I nemoguce da potrosnja u gamingu nije prelazila 250W  

It's not about the money...It's about sending a message
14 godina

O čemu ti pričaš ???

15 godina
neaktivan
ii7scw kaže...
Lord_Marko kaže...

Ja imam 8350,sto je malo bolje 8320 ali po napajanju su isti,125 W

itomic009 kaže...

I MBO i PSU su ti ok. Grafa ti ne troši puno tako da je kvalitetno napajanje od 450W sasvim dovoljno. Imao sam baš takvu grafu i takav CPU i potrošnja u gamingu sa umjereno clockanim procesorom i grafom nije prelazila 250W

Mislim da mu je 450W taman/malo iako ima XFX napajanje jer njegova grafa treba minimalno 500W(u full loadu) a jos ako clocka na 4Ghz-a proc tu se nadodaje i jos hladnjak za cpu...

Ako je PSU pod punim opterecenjem,450W prije ce crknit tako da bi bilo bolje da kupi recimo XFX 550W ,iako mu je 450W taman(al ovo je sve moje misljenje)

I nemoguce da potrosnja u gamingu nije prelazila 250W  

Ovo bi zbunilo i zbunjenog. 0.o'

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2014 20:09 (Almin94).
12 godina
AMD FX Club

Koji mi AMD FX Cpu preporucujete za moju maticnu plocu?

Prodajem Sapphire HD 7870 za 900 kn, zainteresirani PP
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Vuk15 kaže...

Matična ploča s 4+1 faznom regulacijom, postoji heatsink na VRMu, a možeš stavit FX6300 i FX8320 gore.

Svakako prije toga stavi zadnji BIOS.

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.8.2014 9:21 (Valentin17).
15 godina
AMD FX Club

Ja sam osobno pre zadovoljan sa svojim FX-om, osoba sam koja uvijek igra na najvišim postavkama i za sada nisam pronašao igru u kojoj sam imao problema pogoniti sve na max.

Radi se o FX 6300 OC sa 16gb rama i GTX650 OC uz SSD

GAMER
Moj PC  
1 3 hvala 3
12 godina
Valentin17 kaže...
Vuk15 kaže...

Matična ploča s 4+1 faznom regulacijom, postoji heatsink na VRMu, a možeš stavit FX6300 i FX8320 gore.

Svakako prije toga stavi zadnji BIOS.

Hvala. A el bi se dalo ista klokati ?

Prodajem Sapphire HD 7870 za 900 kn, zainteresirani PP
14 godina
Vuk15 kaže...

A el bi se dalo ista klokati ?

Upališ si turbo u BIOSu i to je dosta, ukoliko bude problema, vratiš se na stock.

Od nekog žešćeg OCa ništa, za to bi trebao nadogradit ploču

na Gigabyte 990XA-UD3 ili ASUS M5A97 EVO R2.0.

A s ovom tvojom bi mogao do 4.0, možda 4.2 GHz, po meni i više nego dovoljno

za igranje današnjih igara na max. postavama, odnosno koliko ti HD 7870 dozvoli.

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.8.2014 9:32 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

jos uvijek nema potrebe clockati fx 6300 za igre, jedino sto mozes ugasiti turbo i staviti ga na 3.8ghz bez ikakvih problema i to je to

Moj PC  
4 1 hvala 3
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Po mom iskustvu taj turbo ne donosi baš ništa osim velikog zagrijavanja čipseta. Razlika u temperaturi je i do 15-20 stupnjeva. Šalje divlje voltaže za ovrklok od 500 mhz-a koji ni ne primjetiš u igrama. Ja to ugasio. lako kloknem ručno kad bude potrebe a koliko vidim dolaskom DX12 potreba će biti sve manja.

Moj PC  
3 1 hvala 3
14 godina
XXX kaže...

Ja to ugasio. lako kloknem ručno kad bude potrebe a koliko vidim dolaskom DX12 potreba će biti sve manja.

Pametno. {#}

16 godina
AMD FX Club

Pozz, moze pitanje ? 
Inace jucer sam nabavio FX 8350, stavio ga jucer u komp (hladi ga Coolermaster V8), a ploca je Asrock 870 Exreme3 r2.

Temperature dok sam ovako bezveze na kompu znaci youtube, filmovi, net, ... je oko 40 C, trenutno 41.

Kad pokrenem Prime95 dodje do 70. 

Trenutno nemam igara da isprobam. 

Ima ko kakvu ideju ? 

Inace cooler je 100% dobro stavljen. Jel problem mozda u ploci ili je mozda hladnjak vremenom otisao (ima mu 5 god) ?

Prije ovoga FX-a imao sam Phenom x3 720 BE, koji je bio clockan sa 2,8 ghz x3, na 3,2 ghz x4, i prije godinu dana kad sam zadnji put igre igrao i testirao itd, radio je na oko 28 C, a full load nikad vise od 55,...

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
AMD FX Club

kod mene mugen3 drzi 60max u Prime95, te oko 50-55 u igrama s tim da je vent na pola.
mozda si stavio previse paste, dk. probaj ga undervoltat, AMD debelo premasuje potreban napon s stock frekvencijama 

Moj PC  
1 1 hvala 2
16 godina
AMD FX Club

Paste ima skroz malo oko 0.15 grama rekao bi. Prije toga sam stavio 0.3 g, ali ista stvar,..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
AMD FX Club
Trebaš staviti zrno kuhane riže.

0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Znate li mozda koji je (prosjecni/vas) stock vcore FX 6350 (ili FX 6300 na oko 4 GHz)? Ovi koji trenutno posjedujem je na stock  3.9 GHz(turbo core off) 1.392 V u biosu , pod prime95 varira od 1.33 V do 1.416 V.

0 0 hvala 0
16 godina
AMD FX Club

Stigla mi je danas nova ploca (990XA-UD3), i rjesila stvar sa temperaturama...

Sad sve radi odlicno, temperature vrhunske, tako da mi sad radi na 4,3 po jezgri,.. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice