AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 872.454
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD FX Club
ramzocro-HCR kaže...

Arctic MX-4 ftw!{#}

Hvala!

Nego, ako mogu, da li da ugrabim GA-990FXA-UD3 za moj novi 8320, ili da idem na nesto bolje?

Namjena: neki srednji overclok i da maticna bude dobro "opremljena".

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
13 godina
Svenos kaže...

Ufff, da, zaboravih na maticnu. Ajd koji je bestbuy po vama za 6300 ili ako nadogradim na 8350? Da kupim to nakon coolera i rama...

Bestbuy? Koja cijena?
M5a99x / sabertooth & 990fxa-ud3/ud5 su ti za neku "nižu cijenu" dobre matične. 

George double you Bush has two brains, the left and the right, like normal people. But the problem is that there is nothing right in his left brain and there is nothing left in his right brain
13 godina
neaktivan
ramzocro-HCR kaže...
Svenos kaže...

Ufff, da, zaboravih na maticnu. Ajd koji je bestbuy po vama za 6300 ili ako nadogradim na 8350? Da kupim to nakon coolera i rama...

Bestbuy? Koja cijena?

Mislim da cu ici na sabertooth. Tek sad shvacam koliko cu ja morat godisnje ulagati u tu konfu da prati suvremene igre... Na cooler ode 400 kuna, pa ma rame 300, pa na maticnu 1100 i neku tipkovnicu mozda mis ako crkne i vec ode dvije milje kuna. Pa nakon toga kupit ssd, pa jaci proc pa jacu grafu... Ajme, muka mi je... Ali mislim da cu ici na sabertooth! ;) Jer mislim i napraviti i neki paintjob za z9 plus. Mali OT (neka modovi oproste) koje biste vi boje uzeli za z9 plus, ili temu? Imate pod slike vaseg hardvera ili vas desk moju konfu pa recite... :) preko pma ako nije problem da nas ne bi mod isamarao... :p

We will destroy ourselves as a nation, species and people over time. Respect and value every moment you have, because you wont get another chance.
13 godina
protjeran
Svenos kaže...
ramzocro-HCR kaže...
Svenos kaže...

Bestbuy? Koja cijena?

Mislim da cu ici na sabertooth. Tek sad shvacam koliko cu ja morat godisnje ulagati u tu konfu da prati suvremene igre... Na cooler ode 400 kuna, pa ma rame 300, pa na maticnu 1100 i neku tipkovnicu mozda mis ako crkne i vec ode dvije milje kuna. Pa nakon toga kupit ssd, pa jaci proc pa jacu grafu... Ajme, muka mi je... Ali mislim da cu ici na sabertooth! ;) Jer mislim i napraviti i neki paintjob za z9 plus. Mali OT (neka modovi oproste) koje biste vi boje uzeli za z9 plus, ili temu? Imate pod slike vaseg hardvera ili vas desk moju konfu pa recite... :) preko pma ako nije problem da nas ne bi mod isamarao... :p

netreba ti uopće ploča bolja od GIGABYTE 970A-UD3 jer nećeš ni CF radit itd a kasnije ćeš spušit love

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Zasto ne CF 7850? Em su stabilni em kvalitetni. Osim toga, super izgleda maticna i ima fenomenalno hladjenje...

We will destroy ourselves as a nation, species and people over time. Respect and value every moment you have, because you wont get another chance.

3 0 hvala 0
12 godina

I kad uzmeš Sabertooth i Noctu-u nećeš moći postići satabilnih 5GHz prije nekih 4.7 ili 4.8GHz , opet zavisi od primjerka procesora. Imam Sabertooth r2.0 i Termaltake Frio Extreme i FX6300 na 4.7GHz napon 1.512V stabilno.

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

I dobro, ali zato imam maticnu koja ce mi trajati 4+ godine, koja ima fenomenalno napajanje, same pohvale o hladjenju, masu I/O portova, quad PCIe... I na nju onda mogu kasnije dodati jos jednu 7850 i 8350 kojeg kloknem na 4.5ghz da ne bottlenecka cf i super... Imam konfu koja ce izdrzati jos barem 3-4 godine bez problema...

6 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Svenos kaže...

I dobro, ali zato imam maticnu koja ce mi trajati 4+ godine, koja ima fenomenalno napajanje, same pohvale o hladjenju, masu I/O portova, quad PCIe... I na nju onda mogu kasnije dodati jos jednu 7850 i 8350 kojeg kloknem na 4.5ghz da ne bottlenecka cf i super... Imam konfu koja ce izdrzati jos barem 3-4 godine bez problema...

Ako ce tvoja trajat toliko onda se ja za moju ne moram brigat hehe

It's not about the money...It's about sending a message
13 godina
neaktivan

Svaka cast na recenziji! {#} Sad znam da ako budem tražio vodeno hlađenje koje nije custom made, bolje da izdvojim vise za manje temperature i bolje clockove nego manje pa da dođe do problema... ;)

Jesi li ikada imao custom made hlađenje? Jesu oni bolji? I jel stane H110 u Zalman Z9+? Neki su rekli da stane, neki su rekli da ne stane... {#}

13 godina
AMD FX Club

Stigao FX-8320!

Metalna kutija? Cool, nisam znao!

I sad mi kcerka nece zaspati {#}

Aj nis, prilika da prvi put vidi kako izgleda utroba od PC-a i njeno vadjenje {#}  Pa nije valjda da je s godinu dana premala za to {#}

I pitanje!

Sad mi u VZ zbog godisnjih Vemil radi dvokratno.

Da li da cekam do 15h i kupim MX-4, ili mogu bez problema upotrijebiti Arctic silver pastu, staru mozda 5-6 godina?

Moj PC  
11 0 hvala 1
14 godina

Pa strpi se bolje i kupi MX-4, ova je možda malo već ostarila previše {#}.

13 godina
itomic009 kaže...

Hvala.

Vjerojatno znas kako je tesko cekati, proc i komp stoje pred menom {#}

16 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
itomic009 kaže...

Hvala.

Disi duboko.... {#}

http://imgur.com/a/gQSx8#0
14 godina

Heheh, a znam. Ali bolje se strpi još malo pa montiraj kako treba {#}.

13 godina
AMD FX Club

Brijem da je već otišao pred vemil čekati da otvore. {#}

George double you Bush has two brains, the left and the right, like normal people. But the problem is that there is nothing right in his left brain and there is nothing left in his right brain

12 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
itomic009 kaže...

Hvala.

Dok cekas update-aj "Moj PC". {#}

13 godina
AMD FX Club

Haha, vidim da se brinete za mene {#}

{#}

Sve radi iz prve!

Kod restarta mi je BIOS ispisao 8 cores, 3,2 GHz

Windows System pise 3,5 GHz

a HWiNFO pise od 1.402 do 4.007 po jezgi {#}

Koja je frekvencija rada procesora, zapravo? {#}

I onda sam se vratio u BIOS, napravio screenshot, pa bi molio pomoc oko postavki:

P.S. Evo me u FX klubu!!! {#}

Hvala na prisjecanju na Moj PC {#}

Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina

Što se tiče frekvencije normalno ti je da ona varira radi CnQ sustava. FX 8320 kad je pod full loadom onda je uglavnom na oko 3.7Ghz ali plešu jezgre od 3.5 pa do 4.0Ghz. Zato ja preporučam odmah da se ugasi turbo a CPU stavi na 4.0Ghz. Razlog je taj što svaki ide na 4.0Ghz i to sa daleko manjim naponom nego što daje matična stock.  Dobiješ odmah u startu brži CPU sa manjom potrošnjom i zagrijavanjem. E sad mene buni ovo kod tvog BIOS-a što piše da je napon 1.55V !!! Možda je to samo ono kao dokle bi bio maximum sigurni ! Pokreni neki stress test ili Cinebench te otvori CPU-Z pa vidi što tamo piše, jer nije mu valjda ploča dala 1.55V !!

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2013 20:21 (itomic009).
17 godina
neaktivan
AMD FX Club

Jesi resetirao bios na tvorničke postavke kad si stavio FX-a ili si ti ovo prčkao po biosu? Mislim na takt i napon, 1.55v je puno previše..

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2013 20:19 (Penryn).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
AMD FX Club

Da, BIOS je vracen na defaultne postavke. EDIT: Da vas podsjetim, ovo je ploca stara vec 3-4 godine. Gore je Beta BIOS koji prepoznaje FX procesore. Zato je vjerojatno sve ovako kako je.

Ne, sad je sve na Auto.

Stavio sam Manual, poslikao, i vratio na Auto.

Zato i pitam jer i meni jako cudno izgledaju brojke!

Kad je Auto ne vidim voltazu, pa ne znam koliko bi to bila "malo manja od defaultne" {#}

Dajte neku brojku, pa da probam.

Znaci, mjenjam SAMO: CPU Multiplayer i CPU Voltage?

Ne diram NB Multiplayer? Koliku da njemu slozim voltazu?

I na prvoj slici ne diram nista? (za sad samo osnovni overclock).

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2013 20:57 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Osnovni overclock ti je samo da ugasiš turbo i APM ( a ne znam jel to ima na starim pločama ) te ručno mjenjaš sao CPU napon i CPU množitelj. Ostale napone ne diraj. Ali ajde prvo poslikaj kako to izgleda u WIndowsu sa pokrenutim CPU-Z programom i nek nekim programmom koji opterećuje CPU full. A u BIOS pod Health bi ti trebao pisati trenutno napon.

13 godina
itomic009 kaže...

Osnovni overclock ti je samo da ugasiš turbo i APM ( a ne znam jel to ima na starim pločama ) te ručno mjenjaš sao CPU napon i CPU množitelj. Ostale napone ne diraj. Ali ajde prvo poslikaj kako to izgleda u WIndowsu sa pokrenutim CPU-Z programom i nek nekim programmom koji opterećuje CPU full. A u BIOS pod Health bi ti trebao pisati trenutno napon.

Hvala!

Eva ga za vrijeme Cinebencha.

17 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Hvala!

Eva ga za vrijeme Cinebencha.

Takt je normalan, ali napon je prevelik. Ajde ovako za početak napravi.. isključi Turbo core, stavi ručno multipler da takt bude 3.5GHz i napon 1.3v. Onda ponovi ovo sa cinebenchom, da vidimo kakav će napon javljati u windowsima, tj. da vidimo koliko ti ploča daje više napona od namještenog.

Sve ostalo nek ostane na Auto..

13 godina
AMD FX Club

Evo, izgleda da je BIOS dosao k sebi nakon nekoliko restarta.

Sad mi ispisuje 3,5 GHz i kad stavim Manual pisu brojke koje je prikazao CPZ-Z (prva slika)

Smanjio sam napon na 1.3000 i ostavio sam na 3,5 GHz i ugasio sam Turbo Core. Spomenuo si i APM, vidim ga gore. Na Auto je.

Pokrenut Cinebench, i napravljen Print screen CPU-Z. (Napon je veci od onog podesenog u BIOS-u)

Ako idem na 4,0 GHz, ovo je voltaza koja bi trebala biti OK?

I APM stavim na Disabled?

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2013 21:23 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Brisi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2013 21:22 (CyberDemonVZ).
17 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Potrazim jos taj APM?

E ovo je dobro, sad probaj na 4GHz i odvrti cinebench, prati kakav je napon, vjerojatno će ostat isti, i na kraju nam javi koji je rezultat u cinebenchu, onaj broj, da znamo jel onoliko koliko bi trebao biti.

Itomic je spominjao APM, da ga ugasiš, ali ne znam točno zašto. Inače, imaš ga u BIOS-u, evo na prvoj slici sa prijašnjeg posta.

13 godina
Penryn kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Potrazim jos taj APM?

E ovo je dobro, sad probaj na 4GHz i odvrti cinebench, prati kakav je napon, vjerojatno će ostat isti, i na kraju nam javi koji je rezultat u cinebenchu, onaj broj, da znamo jel onoliko koliko bi trebao biti.

Itomic je spominjao APM, da ga ugasiš, ali ne znam točno zašto. Inače, imaš ga u BIOS-u, evo na prvoj slici sa prijašnjeg posta.

Da, nasao sam ga, nisam na vrijeme izmjenio post, vec si odgovarao {#}

Ostavljam sve kako je, osim Multiplayera dok ne dobijem 4GHz.

Mislim da ploca ima ono da se vrati da default ako se tri puta ne digne sustav. Drzite fige {#}

14 godina

Pa sa 1.336V i najgori idu na 4.0 Ghz ( kao moj npr {#} ) tako da probaš i ako ide smanjiš. Kad dođe do točke da se ruši, onda digneš natrag za notch i ponoviš test. Na kraju testiraj Prime 95Blend. Ako pukne koja od jezgara ili se nešto desi, diži opet napon za notch i tako dok ne bude stabilan na par sati.  Ovo sa koliko koji napona ide na 4.0Ghz ti se radi o VID naponu chipa, odnosno jel low - mid ili high leakage. Moj je 1.4V VID napon i to je high leakage chip. To znači da treba više napona za isti takt nego neki drugi chip koji ima VID 1.3V ali se moj manje grije na istom naponu i manje troši. No on je lošiji za clockanje sa slabijim hlađenjem a bolji za clockanje sa tekućim dušikom i sličnom egzotikom.

14 godina

APM ti pri clockanju smanjuje takt. To je nešto slično kao CnQ povezano sa turbom. Nek pokrene P95 sa APM on pa će vidjeti da takt pleše. Kad ga isključiš onda je takt zakucan na onom kojem ga postaviš. Zato vidiš nekad da netko kao clocka CPU na 4.5Ghz i bude ponosan kako se ne grije puno i slično pa da screen shot testa sa pokrenutim programom poput AMD overdirve ili CPU-Z ( kad clickneš desnom clikom pa ti izlistava trenutne frekvencije na svim jezgrama ) i onda vidiše kako frekvenbcije po svim jezgrama variraju pa nikad nisu sve na 4.5Ghz.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice