Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.608
|
čitano: 14.519.558
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ej hvala ti...a ima li ikakav pdijedlog od hp-a?

Origin - hrka11
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=HP+Pavilion+17-g152nm - 3g jamstva regularno, preslabi CPU i GPU za taj rang, uvijek dolazi sa Win10

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ProBook+470+G3 - 1g jamstva regularno, noviji modeli sa Skylake procesorima, opet slaba grafa, Win 7/8.1

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ProBook+470+G2 - 1g jamstva regularno, normala Broadwell procesori, Win7/8.1, jedini model sa FHD rezom je: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=L8A73ES i kao sto mozes vidjeti ne dolazi u ponudi sa viskom jamstva

Prednost: izrada, uglavnom dolaze sa Windowsima

Mana: specifikacije, posebno zasebne graficke koje su dno Radeon ponude u laptop segmentu, modela sa FHD ima samo par u ponudi jednog ducana

Zakljucak: isplativi jedino, ako su predinstalirani Windowsi vrlo pozeljni

Dell npr. ima vrlo slicnu pricu kao HP, samo sto uvijek ima 3g jamstva regularno, evo primjer jedne bolje ponude Della u tom rangu: http://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-dell-inspiron-5759-core-i5-6200u-dvdrw-8gb-1000gb-radeon-r5-m335-17-3-led-hd-kamera-bt-hdmi-usb-3-0-windows-8-1-crno-014640152 i par primjera dobrih ponuda HPa: http://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-hp-probook-470-g2-k9j49ea-core-i5-5200u-dvdrw-4gb-750gb-amd-radeon-r5-m255-17-3-led-hd-g-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-windows-8-1-crno-014610178http://www.mikronis.hr/hp-probook-470-g2-intel-core-i5-5200u-2-20ghz-4gb-750gb-dvdrw-dl-w8-1-17-3-hd-amd-radeon-r5-m255-2gb-p-n-l8a69es.aspx (isti taj sa +2g jamstva naspram Linksa).

Evo i jedina ponuda Lenova z70-80 sa Windowsima: http://www.tia-mobiteli.hr/detaljan-prikaz.aspx?gid=140912

Vidio sam malo tvoje prosle postove, da si htio kupovati u Njemackoj sta vec pa tamo imas malo jeftinije ponude tog Lenova, a uvijek dodje sa Windozima u Njem.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 14:19 (The_Fichek).
11 godina

Nista njemacka,kupovat cu u bih ili hrvatska.

A opet onda najbolje lenovo taj...jaci je od svakog od ovih i ima dosat garancije.

Origin - hrka11
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav,frend mi kupuje lap pa se evo javljam tu vama jer znam da ima dosta stručnjaka,prije godinu i pol ste meni pomogli da izaberem svog Asusa G56jr koji i dan danas radi bezprijekorno :)

Da ne duljim,evo zahtjevi : 

budžet : 11 000 +/- 500kn

display- 17.3" i Full HD,po mogućnosti IPS,lap će se koristit za AutoCAD i još neke graf.programe
proc - i7 ofc :)
grafička - što bolje iz prethodno navedene uporabe,ne pratim baš u zadnje vrijeme grafe,poželjno nešto novije od nVidijine Gtx serije
Hard-1TB
RAM-8gGb pa na više
poželjan i SSD
OS-win 8.1,nebi 10-ku :P
pozadinsko osvjetljenje mi je također dosta bitno

• Svjestan sam da su zahtjevi dosta visoki,al mislim da je i budžet u skldu s tim,evo nešto što sam ja našao a da je preka kriterijima otprilike,ako ima nešto bolje predložite :)

1.Acer Aspire V Nitro

2.TOSHIBA Qosmio X70-B-110

Ponavlajm pošto nije bilo odgovora :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Perkan55 kaže...

Pozdrav,frend mi kupuje lap pa se evo javljam tu vama jer znam da ima dosta stručnjaka,prije godinu i pol ste meni pomogli da izaberem svog Asusa G56jr koji i dan danas radi bezprijekorno :)

Da ne duljim,evo zahtjevi : 

budžet : 11 000 +/- 500kn

display- 17.3" i Full HD,po mogućnosti IPS,lap će se koristit za AutoCAD i još neke graf.programe
proc - i7 ofc :)
grafička - što bolje iz prethodno navedene uporabe,ne pratim baš u zadnje vrijeme grafe,poželjno nešto novije od nVidijine Gtx serije
Hard-1TB
RAM-8gGb pa na više
poželjan i SSD
OS-win 8.1,nebi 10-ku :P
pozadinsko osvjetljenje mi je također dosta bitno

• Svjestan sam da su zahtjevi dosta visoki,al mislim da je i budžet u skldu s tim,evo nešto što sam ja našao a da je preka kriterijima otprilike,ako ima nešto bolje predložite :)

1.Acer Aspire V Nitro

2.TOSHIBA Qosmio X70-B-110

Ponavlajm pošto nije bilo odgovora :/

Moja preporuka: Asus G752 , nema SSD (može se ugraditi naravno) ali puno bolje hlađenje i jača grafička od gore navedenih + G-sync ips ekran.

12 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa! Evo doslo vrijeme za kupnju novog laptopa koji bi sluzio kao zamjena za desktop - obrada videa, graficki design te pokoja igra (ne patim za high ili ultra postavkama u igrama)

Budzet 5000 - 5500 kn

Preferiram asus ili lenovo, 15.6" i po mogucnosti da NIJE full hd (iako fhd ne igra veliku ulogu u konacnoj odluci). Kolicina rama te velicina hdda su nebitni jer ce bit nadogradjen sa ssd-om i jos rama sto nije uracunato u budzet. Trajanje baterije, tezina, garancija i windowsi takodjer nebitni.

Pitanje koje se namece je isplati li se kupovati laptop prije dolaska vise modela sa novom generacijom intela?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Perkan55

Divan je Asus G752 kojeg je kolega linkao, no debeli overkill za namjenu i neznam za sto ce mu isto tako precijenjeni G-Sync ekran. Ako se vec puca na nesto tako, onda bih radje preporucio malo stariji, ali specifikacijski jaci model sa 970M grafickom: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+17.3+970m (Windows ima od 12k). IPS ima i Acer Nitro. Toshiba ima nedovoljno dobru graficku za novce. Ja bih mu preporucio V Nitro i to ne preskupi Skylake model kao taj kojeg si linkao, nego Haswell. Vrlo je malena razlika izmedju tih jer su prakticki generacija do generacije Intela. Znaci ovak: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+nitro+i7+17.3 Neka lovi te za 7500kn dok ih jos ima. SSD lako nadogradi (ima utor za M.2, a moze i SATA3 na mjesto optike), jamstvo lako naknadno produlji, ali na max. 3g kako to biva i kod drugih brandova i to bi ga kostalo 250-300kn sto je jedno od najjeftinih cifri za produljit jamstvo za +1g i to moze rjesiti u roku 10mj od kupnje. Do 10k moze rjesiti 1TB SSDa, ako ga volja trositi novce. Ne vidim apsolutno nikakav smisao trositi 10-12k kn za laptop kakav njemu treba, nego max. 8-8.5k Jedna stvar me interesira, treba li mu zbilja Windows ili ne jer Acer kojeg si ti linkao nema Windowse. Obavezni Windowsi preokrecu pricu i onda je prisiljen ici do 10-11k, ako zeli tako neku jacu Nvidia graficku ili gleda Toshibu P70-B-10U od 8k..

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 0:30 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

@_mark0_69

Moj prijedlog. Jak i7 za te tvoje potrebe i solidna grafička za gaming. Nažalost ništa od HD, samo FHD :D. Kao glavni (i jedini) konkurent koji trenutno mijenja taj i7 4720hq je i7 6700hq koji po meni nije nešto jači, tj. nebi primijetio neki napredak u tim programima po meni. Pošto je novi procesor, cijena je veća. Taj novi skylake i7 već je došao u skupljim laptopima, kad će u jeftinije ne znam, ali vjerojatno će podignuti cijenu, a koliko vidim uglavnom dolazi u kombinaciji sa ddr4 pa i to još diže cijenu.

@Perkan55

Razmotri i stariji model g751. Ovamo imaš isto g -sync (nema u kombinaciji sa 965m, samo 970m naviše), 970m jaču grafičku (ako ti treba), dok su mu neke "mane" stariji, ali po meni ništa primjetno slabiji procesor, ddr3 ram (u većoj količini za istu cijenu laptopa) naprama ddr4 u novom modelu. U tim programima bi trebao vidjet prednost ddr4. Također ovaj g752 dolazi sa win 10, dok stariji model nema (po toj cijenu). Po meni je tu glavna dilema šta ti više nosi prednost u tim programima ddr4 vs ddr4 ili jača grafička. Možeš vidjeti i g751jl, ako želiš proć jeftinije, a isto solidno.

PS. U g751 dobiješ još AC: Unity i RoG ruksak.  

EDIT: Perkane, neću brisati odgovor, neka stoji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 0:40 (AirLive).
10 godina
neaktivan

Hmm, sad kad vidim što je kolega napisao, možda sam i ja pretjerao sa specs, a nisam vidio ni molbu za ssd. Fichek znači za taj video rendering/grafički dizajn ne treba baš prejaka grafička? U tom slučaju bi mu onda najradije preporučio vn7 792, pretpostavljam da bi dobro došlo ovih 4gb vrama u 960m, ddr4 i ssd. Nema starijeg modela i7, ali opet dobro.

11 godina

Mah, nema sanse da se isplati Skylake i7-6700HQ naspram Haswell i7-4720HQ za 1600kn razlike, makar u prici bio 128GB SSD jer za tolko razlike komotno ide 512GB SSD, a sto je SSD veceg kapaciteta to je i brzi. Neznam kolko bi mu se osjetilo DDR4 vs DDR3, a 4GB vs 2GB grafe sumnjam da bi mu bilo od velikog značaja.

Mislim da je tu namjena i gaming. Video bi trebao prije izrenderirat sa procesorom nego grafom, samo kaj rendering ubija procesor do razine da je thermal throttling zagarantiran pa tu Asus ima prednost sa svojim nabrijanim hladjenjem. Iskreno nisam gledao usporedbe hladjenja izmedju g752 i g751, no nisam vidio da se itko zali na hladjenje g751.

Perkane, pitaj frenda 3 pitanja:

1) Predinstalirani Windowsi potrebni, da ili ne. Win10 u redu, ako da?

2) Misli li se igrat na tom laptopu i ako da, neka malo opiše to gejmanje jer nam nije dovoljna informacija kao da bi tu i tamo nešto zaigrao.

2) Boja laptopa? Crna ili ta kombinacija kao kod g752 Asusa, s time da još jednom velim, taj se rang nikako ne isplati gledati, AKO Windowsi nisu bitni (ak su bitni onda sasvim u redu).

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 0:49 (The_Fichek).
12 godina

Video se renda sa grafickom akceleracijom, nvidia svakako, danas svaki program to nudi.

11 godina

Da, GPU rendering je budućnost, ali mislim da će u ovom slučaju prije izrendat sa i7HQ procesorom, nego 960 ili 965M grafom. Nisam siguran, ali mislim da je tak. Kod 970M bi bilo diskutabilno po meni.

Btw. ja sam zamijenio malo 2 upita. Forumas koji gleda za frenda uopce nije spomenuo rendering, nego je to spomenuo ovaj koji kupuje laptop za oko 5 i pol tisuca di je K550JX ocit odabir.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 1:10 (The_Fichek).
12 godina

I da win 10 danas kupovat je glupost, to mu svakako ne treba kad postoje protokoli kojim se moze srediti legit OS. Radije piknut ssd umjesto toga ili jos rama ako je rendering u pitanju.

Ako ide na Asus onda G751 ipak je dosta jeftiniji od nove 752 serije, a ulazi u promociju Asus jamstva...970m je paradise za rendanje 

11 godina
neaktivan

zzZZzz ,The_Fichek AirLive Hvala vam na prijedlozima :)

A ovo će biti lap za sve,ajmo reći prijenosni desk(samo teži tome janso),najviše za neki AutoCAD i dizajnerske stvari,al najbitnije je da može služit narednih 5 god,a za winse znam na šta ciljate,al eto :)

Financije in this case nisu uopće bitne,ja sam samo posrednik pošto neš znam više o tome,hvala svima na savjetima još jendom,ovaj model mi je najzanimljiviji zasad,puno lijepši od priloženog starijeg modela,SSD te nešto malo bolji proc tako da ga počinjem proučavat i tražit loše strane i bugove trenutnih vlasnika istih : http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=12846

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 1:21 (Perkan55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Btw. ja sam zamijenio malo 2 upita. Forumas koji gleda za frenda uopce nije spomenuo rendering, nego je to spomenuo ovaj koji kupuje laptop za oko 5 i pol tisuca di je K550JX ocit odabir.

Hmm, ista stvar, odgovorio sam ovome za 5-5.5k i onda odgovaram drugome, a gledam namjenu ovog prvog.

@Perkan55

Ako je desktop replacement u pitanju ja bi (ako bi išao cijeli budžet potrošit) išao na g751 sa 970m, najviše radi toga jer je jak na svim frontovima. G752 mi je još preskup. 2D autocad nije zahtjevan, 3d već je. Za te dizajnerske stvari ne znam šta je to točno :D. Igre su u potpunosti isključene? Stvar je u tome da mnogi navedu veliki budžet i odma u startu stave da ništa ispod i7, masu rama i jake grafičke, a na kraju ništa od toga ne iskoriste ni 50%. Mislim rad je brz i fluidan, ali može biti takav i za 2x manju cijenu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 1:40 (AirLive).
11 godina

Perkan55

Nist. Btw. G-Sync nemaju svi modeli, to ima cijenu i lako se može zadesiti da dućan ne napiše u opisu ima li ili ne G-Sync. Neka provjeri i ima li novi Asus flicker-free ilitiga pwm free ekran. To bih ja uzeo kao veliki plus, a nije skupa tehnikalija, nego samo vrlo rijetka stvar iz nekog razloga kod laptopa. Svakako neka si vidi rezultate i 970M i 965M graficke pa i 980M, ako je budzet tolko fleksibilan. SSD se lako nadogradi u svaki laptop, radje neka gleda da su sve ostale specs na mjestu pa lako ugradi SSD, bilo SATA3 bilo M.2 bilo PCIe.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 1:44 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan

Pozdrav,

tražim laptop do nekih 3000 hrk za curu, ne bi puno igrala igre (ali bilo bi dobro da ih može pokrenut ako se odluči na simse ili neš :) ), uglavnom filmovi i serije, net, office itd...

može i ne mora bit crvene boje, i može i ne mora imat windowse (bitnije je da je što bolji za te novce, ovo drugo je sporedno/bonusi :) )

thx

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 12:56 (icx).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav, molim ako može mišljenje oko ovog Lenovo http://www.ekupi.hr/Lenovo-FHDCore-i34GB1TBR7-M360-2GB-Z51-70-80K6019JSC-prijenosno-racunalonbsp-758859.aspx 

prijenostnika sa ekupi. Glupo mi je kupovat laptop na neviđeno, ali po specifikacijama se čini sasvim solidno za surfanje, office i torrente. Najviše me zanima ovaj full hd. Jeli netko vidio full hd na 15.6'' prijenosnicima te jeli bolje uzeti glossy ili matte ekran? Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Može neki dojam o ovom HP ProBook 450 G2? Konkretno me zanima pouzdanost tog laptopa/serije. Imam neki dojam da entry level HP-ovi imaju tendenciju kvariti se, ali ipak ProBook slovi kao kvalitetan i izdržljiv laptop. Danas sam ga isprobao u dućanu i čini mi se kvalitetno izrađen i totalno mi se sviđa samo ne bih htio da se ispostavi da će više vremena provoditi na servisu nego kod mene ili da rikne nakon godine dana.

Do you understand life?! Do you?!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

icx

Sto kaze na ljubicastog sa 4g jamstva: http://www.ekupi.hr/Prijenosno-racunalo-Acer-E5-573-P3V8-NXMW3EX013-783307.aspx

DexusOne

Zadnja 2 pitanja koja si postavio su subjektivna. Nekome je bolje FHD, nekome bolje HD. Nekome bolje glossy, nekome matte.

Sa FHD imas osjetno vecu ostrinu slike i po difoltu manje ikone, no mozes ih povecat u Windowsima za jos 25%, isto tako u npr. browseru se lako povecaju ikone. FHD rezolucija inace ima cijenu. Matte ekran smanjuje refleksije vanjske svjetlosti, a glossy zrcali vanjsku svjetlost. Glossy obicno radi toga malo pojaca boje, istakne ih, dok matte malo zagusi boje, no vjernost boja prvenstveno ima veze sa kvalitetom samog ekrana. Razlika je nesto jasnija na slici:

http://media.bestofmicro.com/macbook-pro-matte-glossy,Z-G-181420-13.jpg  Nemoras kupovati laptop na nevidjeno, ukucas u nabava.net ili koju vec trazilicu ili zguglas. Vidis koji ducani nude laptop i onda odes u najblizi ducan koji ima izlog i dostupan laptop da malo vidis kako to izgleda. Naravno, najveci je problem sto laptop vrlo vjerojatno nece imati upaljeni ekran, pogotovo kako nema predinstalirane Windowse.

i_rambo_plache

Mislim da je to cista stvar srece, tj. nesrece kad ce sta riknuti. Kad vec tolko ducana nudi akcije sa 4 ili 5 god jamstva, onda ga je bolje uzeti za iste, tj. manje novce i vise jamstva, npr: http://www.ekupi.hr/HP-Prijenosno-racunalo-ProBook-450-L8A61ES-782709.aspx Inace imas i nove, ali malo skuplje modele sa Skylake procesorima i ti onda na kraju imaju G3 oznaku. Svi ti modeli imaju vrlo slabe zasebne grafe da znas, ako bi ih koristio. Karakteristicno je bilo za Probook da ne nudi FHD rezoluciju, no u tom rangu imas Skylake model sa i3 koji je ustvari samo malo slabiji od Broadwell i5-5200U, a ima FHD rezu:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=probook+450+g3+i3

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 14:12 (The_Fichek).
17 godina
i_rambo_plache kaže...

Može neki dojam o ovom HP ProBook 450 G2? Konkretno me zanima pouzdanost tog laptopa/serije. Imam neki dojam da entry level HP-ovi imaju tendenciju kvariti se, ali ipak ProBook slovi kao kvalitetan i izdržljiv laptop. Danas sam ga isprobao u dućanu i čini mi se kvalitetno izrađen i totalno mi se sviđa samo ne bih htio da se ispostavi da će više vremena provoditi na servisu nego kod mene ili da rikne nakon godine dana.

ProBook serija je solidne izrade i u svakodnevnom koristenju (surfanje, office, filmovi itd) ne bi trebalo biti problema, ali poblem je sto nemaju FHD rezolucijiu i vecinom dolaze sa 1 godinom garancije pa se to treba produziti (vidim, kolega Fichek ti je naveo trgovine koje daju duzu garanciju).
Ako vec ciljas na Probook, razmotri i Probook G470 G2,(17" model, 8gb rama, 50kn vise)  imaju bolji ekran od 15".

Ako je namjena igranje igrica tipa battlefield 3/4, obavezno uzeti cooling pad jer se pod takvim opterecenjem dosta grije.

15 godina
neaktivan

od silnih postova, sad još manje znam što bih kupio

1 0 hvala 0
11 godina
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 14:35 (The_Fichek).
17 godina
neaktivan

Nemam namjeru igrati igre na njemu - za to imam desktop - tako da mi grafička nije bitna, ali mi treba dobar proc jer ću ga koristiti za zahtjevne aplikacije tipa Matlab i VS, znači za faks.

ekupi nažalost otpada jer u obzir ulaze samo dućani u kojima se može kupovati na rate za PBZ Visu.

Ova varijanta s 6100u mi je također zapela za oko, pogotovo zbog FHD-a, ali je proc slabiji od 5200u. Sad sam na vagi vrijedi li tih 400 MHz više od fullhd-a. A i uz ovog 5200u se dobije HP torba

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pozdrav ekipa,
ako bi me netko mogao savjetovati u vezi laptopa. Trebami laptop za rad u programima sa 3d modeliranje (Solidworks, Catia etc.) i cesto cu ga nosit sa sobom tako da ne bi smio prelaziti 15'' i bitna mi kvaliteta izrade. Budžet mi je 7000kn.
Ja sam naisao na http://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-asus-gl552jx-cn055d-core-i5-4200h-dvdrw-8gb-1000gb-geforce-gtx-950m-15-6-led-fhd-kamera-bt-hdmi-usb-3-0-dos-crno-014660110
što mislite?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

i_rambo_plache

Imam i5-4200U koji je na razini tog Skylake i3 i mogu ti rec da ce bit dovoljno. Matlab i VS nisu tolko zahtjevni, ako te zanima tocno za koliko brzo ce rjesit neki zadatak mogu izvrtit. Po meni 400Mhz nikako ne vrijedi vise od FHD. Neznam na koju tocno usporedbu mislis kad velis razlika od 400Mhz pa cu nabrzake pojasnit zbunjujuce specifikacije U procesora.

i5-5200U za 2 jezgre bez pada frekvencije poteze do 2.5Ghz, i5-4210U do 2.4Ghz, a ovaj moj i5-4200U do 2.3Ghz. Onda obje jezgre jos svako malo skacu za +100Mhz, ali te frekvencije koje sam napisao su one ispod kojih laptop i5 ne pada, ako hladjenje obavlja svoj posao, kad je u Windowsu ukljucen High-performance, tj. kad je ukljucen Turbo boost i5 procesora. Deklarirani turbo vrijedi za 1 jezgru, a opisana situacija je za 2 jezgre. Iz iskustva velim za i5-4200U, tako mora vrijediti i za i5-4210U jer je isti proc pojacan za 0.1Ghz. Podaci se poklapaju sa notebookcheck iz cega zakljucujem to sto sam zakljucio za i5-5200U. Isto bi trebalo vrijediti za Skylake, tj. trebali bi vjerovati notebookchecku. i3-6100U je tako dosegao razinu i5-4200U, trebalo bi to biti 2.3Ghz bez pada (sestra ima Ivy Bridge i3U pa mogu vidjeti vrijedi li Intelova deklarirana frekvencija kod i3U za obje jezgre, posto nema turboa kod i3). i5-6200U bi trebao imati 2.6-2.7Ghz za obje jezgre na high-perf. modeu. Na to se naravno trebaju uracunati minimalne prednosti, cca +5% kako Intel navodi (realno 0-5%), izmedju generacija, tj. izmedju Haswella i Broadwella ili Broadwella i Skylakea.

Nadam se da sam pojasnio.. Treba jos nesto naglasiti, a to je da svi ti U procesori padaju u vodu kad se usporede sa i5-4200H kakvog imas u K550JX Asusu: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=k550jx Model sa HD rezom za 4500-4900kn je nestao, ostao je ionako veci best buy sa FHD rezom. Taj laptop ima i najjacu grafu u tom rangu i s njom se itekako moze naigrati, a sve da i nema grafu, radi procesora, hladjenja i rezolucije je best buy + Asus promocija (citaj na mojasus.hr).

Koja je onda uopce fora sa U procesorima i zasto ih ima tako puno. Zato sto se sa istima itekako produljuje autonomija baterije, a ostaju solidne performanse. TDP je nekih 17W za i5U, prepostavljam 20W za i7U (makar pise 15W na Intelovim stranicama). Steta je jedino sto u rangu kojeg gledas nema puno laptopa sa iznadprosjecnim baterijama da se to iskoristi, a i baterije se slabo specificiraju (cesce se pise 3cell ili 4cell umjesto koliki je tocno kapacitet, za prosjek u tom rangu ja uzimam 37mWH). Opet valja napomenuti da to onda neznaci da je npr. i5-4200H vrlo los po tom pitanju. Jednostavno se ukljuci Power saver mode u Windowsima i to je to, ali mislim da nebi napon tolko nisko pao kao kod i5U na Power saveru. I da, i5U je skuplji od i5M/H, isto vrijedi za i7.

Znaci prosli smo HP Probook koji je best buy izradom, Asus K550JX koji je best buy performansama i jos valja istaknuti Acer V3-574G koji jedini u tom rangu ima IPS na uobicajene specs za taj rang - klik. Mozes si jos vidjeti Dell 5558, Lenovo z51.. Svakako se odluci sto vise zelis, 15.6" ili 17.3" bez obzira na specifikacije i dobro razmotri taj IPS Acera (izrada je ok, svakako provjerit u ducanu prije kupnje kao i bilokoji drugi kojeg mislis kupiti).

Bude ovaj post jos posluzio jer svako malo netko pita koja je razlika izmedju silnih U procesora i kakvi su vs onih M/H/HQ/MQ.

Lemr

Nije dobar odabir, bolji je: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=V5-591G koji bi isto trebao imati IPS, isto ima M.2, hladjenje malo upitno (preporuka sacekati kakvu recenziju) a ima i7 i to jos Skylake i7 za iste novce uz iste druge specs. Sigurni odabir bi bilo sacekati ovaj Asus i to ti je preporuka: http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=12863 Za razliku od Haswell i5 kakav je u tom Asusu kojeg si linkao, ovaj ima 4 jezgre, a ne 2 + Hyperthreading te je povecan Cache, sto ga sad cini po svemu istom kao i7, osim sto nema dodatni Hyperthreading. Fora je sto ovdje imas GDDR5 960M graficku koja ce svakako pomoci kod 3D modeliranja. Znaci imas balansirane komponente i jos Skylake. To je ustvari upgrade modela kojeg si ti linkao s time da taj GL552 nije dolazio sa 960M grafickom, nego su najjace specs bile i7HQ+950M za 7000kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 16:00 (The_Fichek).
13 godina

Prodao sam stari laptop od 5 godina, možete mi predložiti nešto do 2100 kn, kupujem mami, ona koristi za skype i net, to je to.

Ako ima ko kakav priejdlog, koji model ...

Nikola
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Za te novce je best buy, ne samo po specs, nego i po dojmovima forumasa koji su mi se javili da su ga kupili: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=hp+3825u sa 3g jamstva u Linksu, 4g u Ekupi.hr (ekupi.hr promijenio nacin placanja na rate da znas ako bi bi placanje mozda bilo na rate). HP 250 model naspram 15-ac00xnm ima matte/anti-glare/AG ekran. Prva 2 na listi nemaju optiku, dok vec iduci u Ekupi.hr ili Linksu ima. Laptop je i dalje best buy sa 1g jamstva, ali steta ne iskoristiti te akcije. Vanjska optika kosta od 170kn..: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=vanjski+dvd Poanta modela bez optike je da budu mrvu laksi i tanji, sto je slicna fora kao i kod nekih modela drugih brandova.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 16:07 (The_Fichek).
17 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Hvala na pojašnjenju turbo boosta, ja sam mislio da se takt bez pitanja digne na svim jezgrama u loadu.

Također sam svjestan i Asusovog K550JX laptopa i njihove promocije s vraćanjem para, i pratio sam K550JX s HD rezom za desktop replacement dok sam skupljao pare ali se nažalost prodao i Svijet Medija ga neće više naručivati. Ovaj FHD je super, ali mi je preskup. Opet se vraćam na priču da za tu cifru moram plaćati na rate pa je najjeftiniji u Centru gdje bi me izašao 5655,22 kn. Fakat je carski deal, ali za 850 kn više u usporedbi s ProBookom sa 6100u.

Hvala i na prijedlogu za Acera, budem ga išao pogledati pa ću se odlučiti :)

9 godina
neaktivan
The_Fichek hvala :) dat cu taj prijedlog, ajde jos molim te neki do recimo 2500 otrilike pa da bude jedan jeftiniji, drugi skuplji.. Isto ne mora u boji bit :)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice