Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.666
|
čitano: 14.622.902
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Aha, znaci samo FM. 8GB RAM ne mislim da laptop mora doci sa time jer RAMe lako nadogradis. Za koju si se rezoluciju onda odlucio, 1920x1080p (FHD) ili 1366x768 (HD)? Javi kad to smislis pa ce biti puno lakse donijeti konacnu odluku.

11 godina
The_Fichek kaže...

Koji procesor je u tom Lenovu. Koliki je budzet kada bi isao na kupovinu u ducanu (placanje gotovinom, rate?)? Razmisli i o tabletu jer imaju bolji ekran od 10" laptopa za istu, tj. nizu cijenu.

Proc je intel atom n270

Ma u ducanu bas i nebih uzimao kad je ovo samo privremeno dok si ne uzmem bas neki punokrvni laptop sa i7, 950m. Trenutno samo tako nesto polovno gledam, za manje novce tek toliko da se ima nesto za ubijanje vremena dok sam na terenu. Tablet ne bih uzeo, posto bi ipak isla neka igra gore, mozda pokusat i lol kako bi radilo na njemu, a za stvari sto mogu na  tabletu imam smartfone... 

11 godina
neaktivan

razlika je jedini u zemlji iz koje dolazi. ali da,do 1000€ trazim laptop. 100-200€ moze gore ako pravi dobru razliku izmedu laptopa

11 godina

herkulcro

Mislim da ti je onda jaci mobitel od tog slabasnog intel atoma.

Vugla

Nije mi se dalo brljavit sa britanskim funtama. Gledao sam u Computeruniverseu, poznatijem njemackom ducanu: http://www.computeruniverse.net/products/90629327/asus-gl752vw-t4108d.asp Mislim da je to prilicno dobar odabir za 1000 eura i to je jedna od jeftinijih ponuda tog laptopa, kolko sam skuzio. Ovo mi se jos cini interesantnim iz Njemacke, ali nemogu naci neke dodatne informacije: https://www.nexoc-store.de/bto/notebook/barebone/27634/nob-43-9-cm-17.3-g-734-p670sa-gtx-965m-2gb-fhd-ngt-i7-4720hq?sPartner=idealo 

Haj provjeri dostavlja li obican Amazon iz SADa u Irsku.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2015 20:11 (The_Fichek).
11 godina

delete

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2015 20:11 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Dostavlja u Irsku. Moze li se nac laptop s jacom grafickom za moj budzet?

16 godina
neaktivan
Ne. :)

0 0 hvala 0
11 godina

Stari lisac se javio. Poslo sam mu neke linkove :P Mozda se Roby javi :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2015 2:56 (The_Fichek).
12 godina
The_Fichek kaže...

Ovo mi se jos cini interesantnim iz Njemacke, ali nemogu naci neke dodatne informacije: https://www.nexoc-store.de/bto/notebook/barebone/27634/nob-43-9-cm-17.3-g-734-p670sa-gtx-965m-2gb-fhd-ngt-i7-4720hq?sPartner=idealo 

Jedan od Clevo branda, cini se po ovome TN panel ali ne mora biti ovisno koje su komponente odabrane pri assembling-u...

http://www.notebookcheck.net/Schenker-XMG-P705-Clevo-P670SA-Notebook-Review.134178.0.html

11 godina

Nisam obratio pozornost na ekran. Veli da moze i sa Amazon.com Ja sam mu preporucio generalne linkove sa 960M, 965M i 970M grafickama. Dobre ponude izadju obicno prve.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2015 13:01 (The_Fichek).
11 godina
Vugla kaže...

ima npr u Dublinu Custom Laptop gdje mozes izgradit svoj laptop

Imaš link od toga?

Malo sam gledao i našao sam nešto za 15.6'' i 17.3''. Neće da mi mijenja cijenu kad maknem ssd na 17.3'' dok na 15.6'' hoće. Piše dolje da za OS treba ssd?! Da bar ima opcija bez OS-a :D.

Ne znam ništa o ovoj marki laptopa, prvi put čujem zapravo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2015 11:34 (AirLive).
11 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav. Prije nekog vremena sam pitao za savjet koji laptop uzeti. Imam još neka 2-3 tjedna vremena do kupovine. Bio sam uvjeren da ću uzet Acer Nitro 049 ali sam vidio da su počeli stizati laptopi s i7-6 procesorima.

Jel recimo ovaj bolji od Nitra?

http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-n551vw-fy204d-intel-core-i7-6700hq-ram-8gb-ddr4-1000gb-geforce-gtx960m-2gb-2-god-jamstvo-presales-u-tijeku-isporuka-cca-1512/90NB0AH1-M02410

0 0 hvala 0
11 godina

Po specifikacijama ocito da je bolji, ali nije nesto poseban napredak ddr4 naspram ddr3, razlika izmedju tih i7HQ je jedva ikakva. Stvar je da nemos bas usporedjivat 15.6" i 17.3" sa tako jacim specs jer veci laptop vise kosta. Obicno je razlika barem 100 eura kad imas 2 tako jaca laptopa jedan 15.6" drugi 17.3". Znaci prvo odluci za dijagonalu. Moze se svasta promijeniti u 3 tjedna. Taj 15.6" Asus inace ima dobru ili super cijenu, s obzirom da je svemu sa Skylake u imenu napuhana cijena. Treba sacekati dolazak vise Skylake laptopa na HR trziste da se razbistri situacija.

EDIT: Ako ides na 17.3" malo pogledaj cijene Acer Nitroa sa tim Skylake i7 ili i5-6300HQ i vidjet ces da nije bajna situacija. Predvidjam 17.3" Asusa sa Skylake i7 i 960M za najmanje 8200kn i to bi bila jos i dobra cijena, bojim se da nece biti ispod 8500 ili 9000kn u startu.. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2015 14:22 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Zapravo mi i nije dijagonala toliko bitna. Može i 15'6 jer imam još jedan novi monitor koji ću koristiti plus laptop ali svejedno tražim neki future proof laptop da me barem 5 godina izdrži. Nije mi potreban za igrice već isključivo za osobno korištenje plus učenje SolidWorksa i sličnih programa.

0 0 hvala 0
11 godina

IPS na tim laptopima su klase kao IPS na novom monitoru. Javi se onda jos kad ces kupovat. 15.6" mislim da niti nece doc nist bolje od tog Asusa kojeg gledas.

13 godina
The_Fichek kaže...

IPS na tim laptopima su klase kao IPS na novom monitoru. Javi se onda jos kad ces kupovat. 15.6" mislim da niti nece doc nist bolje od tog Asusa kojeg gledas.

Ja također tražim laptop te klase, i da navedeni ima SSD uzeo bi ga odmah.

11 godina
neaktivan

@The_Fichek

Hvala za sad. Budem pratio sad pozornije ponude pa se javim još prije nego krenem u šoping.

Ali ako stvarno nije neka velika razlika između tog Asusa i Nitra onda ću vjerojatno uzeti Nitro

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Razlika između ta dva procesora je zanemarivo mala, 5010U je bolji max 5% i to nećeš nigdje primjetiti.

Kaj se tiče laptopa, preporučio bi:

http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-x554lj-xx003d-intel-core-i3-5010u-ram-4gb-1000gb-nvidia-geforce-920m-2-god-jamstvo/asus-x554lj-xx003d

ili

http://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-k555lf-xo047d-intel-core-i3-5010u-dvdrw-dl-4gb-1000gb-geforce-930m-156-led-hd-2-god-jamstvo/0452574

Problem kod igranja na laptopu za što manje para je što dosta ljudi ne shvaća da jednostavno nema igranja na laptopu (osim solitaire i minesweeper) ako nema diskretnu grafičku karticu. A ona već diže dosta cijenu laptopa, ali nađe se već barem 920M za 3500+ kn.

Dosta sam pristran kaj se tiče AMD vs. Intel jer isprobao sam oboje i ako se želi igrati, bolje dat malo više za Intel i onda se puno bolje igrati.

Drugi problem kod jeftinih laptopa  za igranje je krivo mišljenje kad se radi o rezoluciji:

Na primjer, imate dva hardverski ista laptopa za npr. 3500-4000 kn, i jedina razlika je kaj prvi ima Full HD (1920x1080) a drugi HD Ready (1366x768). Problem je sljedeći:

ljudi će vam odma reć 'Da, ta dva laptopa su ista, al ovaj ima Full HD pa bolje uzet taj.'

KRIVO KRIVO KRIVO

Iscrtavanje pixela je jedan od hardverski najzahtjevnijih zadataka za grafičku, i ako on mora prikazat 2 milijuna pixela (Full HD), umjesto 1 milijun (HD Ready), to znači da ima duplo više posla koji zakrči slab hardver. 

Zato bolje imat HD Ready i Medium-High postavke nego Full HD i Low postavke - ovo vrijedi samo za hardverski slabe laptope (ispod 6000, 6500 kn)

12 godina

Pozdrav!

Moj bratic je u potrazi za novim laptopom pa bih vas majstore zamolio za malu pomoc :)

Naime, cime se barata:

1. Budžet: 3500kn + ako bi bas igralo ulogu moze kakvih 150-200kn preko

2. Korištenje: laptop bi se koristio za prvenstveno za AUTOCad i za CATIU, eventualno za koju igricu tipa GRID, FIFA i sl., ne neke prezahtjevne za High rezoluciju.

3. Veličina ekrana: nije presudna, moze biti i 15,6 incha, ali ako ne igra toliku cijenovnu razliku, radije zeli uzeti 17,3.

4. Plaćanje: karticom na rate OBAVEZNO.

Nadam se da budete mu uspjeli pomoci :)

HVALA

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Izvolis: http://www.links.hr/artikl-014.660.091 ili bijeli: http://www.links.hr/artikl-014.660.108 Ista cijena je za rate, web placanjem izadje 100kn van budzeta, ali se isplati. Pogledaj i ovo: http://mojasus.com.hr/pouzdanost

9 godina
neaktivan
acmilan2 kaže...

Pozdrav!

Moj bratic je u potrazi za novim laptopom pa bih vas majstore zamolio za malu pomoc :)

Naime, cime se barata:

2. Korištenje: laptop bi se koristio za prvenstveno za AUTOCad i za CATIU, eventualno za koju igricu tipa GRID, FIFA i sl., ne neke prezahtjevne za High rezoluciju.

3. Veličina ekrana: nije presudna, moze biti i 15,6 incha, ali ako ne igra toliku cijenovnu razliku, radije zeli uzeti 17,3.

HVALA

evo ovi kaj su odma poruka prije tvog upita su za tak neš

10 godina
neaktivan

Kratko pitanje,

prosli tjedan sam kupio laptop koji je na kraju ispao neispravan, i moram se do ujutro odluciti za drugi, sad gledam ova dva Asus G771JW i Asus G751JL, e zanima me dali je ova konfiguracija u 751 toliko bolja od 771 da preguram preko toga da mi je laptop ruzan? moja odluka bi svakako pala na 771 jer mi je izgledom dopadljiviji, ali razlika u cijeni je zanemariva, pa me zanima dali bi ipak trebao zazmiriti pa uzet 751?

0 0 hvala 0
17 godina
dado.qx kaže...

Kratko pitanje,

prosli tjedan sam kupio laptop koji je na kraju ispao neispravan, i moram se do ujutro odluciti za drugi, sad gledam ova dva Asus G771JW i Asus G751JL, e zanima me dali je ova konfiguracija u 751 toliko bolja od 771 da preguram preko toga da mi je laptop ruzan? moja odluka bi svakako pala na 771 jer mi je izgledom dopadljiviji, ali razlika u cijeni je zanemariva, pa me zanima dali bi ipak trebao zazmiriti pa uzet 751?

Preguraj i uzmi 751.

Jača grafička, već ugrađen SSD, duplo više rama, bolje hlađenje i ako se ne varam g-sync ips ekran.

11 godina

Treba provjeriti vrijede li te akcijske cijene sa Reboota, vrlo vjerojatno vise ne vrijede.

12 godina
neaktivan

Pozdrav!

Molim vas da mi predložite nekakav prijenosnik do max 3000kn koji bi se koristio za standardne aktivnosti, a da ga je moguće koristiti za ponekad zaigrati FIFU ili PES. H

Hvala!

0 0 hvala 0
12 godina
Pookie kaže...
acmilan2 kaže...

Pozdrav!

Naime, cime se barata:

HVALA

evo ovi kaj su odma poruka prije tvog upita su za tak neš

Sad upit za sve: jel 4gb RAM-a dosta za te programe?

I drugo: razlika izmedju 920m, 930m i 940m je kakva?

Ovaj ASUS sto je covjek gore ponudio je takodjer solidnih performansi.

Kovačić
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2015 8:31 (acmilan2).
9 godina
neaktivan

@acmilan2

4 gb rama je dosta za svaku aplikaciju, pogotovo ako se radi o 32-bitnoj verziji. 

920M je grafička nižeg razreda a 940M niži srednji razred. Po sirovoj statistici 940M je duplo bolja od 920M i u igrama će većinom dati 15 do 30% više fps-a.

930M je negdje između, logično heheh.

14 godina
neaktivan

Bok , treba mi za rodicu jedan laptop do 4500 kn

15.6 inch ekran po mogucnosti FHD

Laptop bi sluzio za faks i za video editiranje.

Marka nije bitna.

Hvala unaprijed...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
9 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Gotovo sam se odlucio za Lenovo Z70-80, no vidim da na njihovim stranicama pise da model vise nije raspoloziv. Trebam li se zabrinjavati radi toga, tj. da li je za ocekivati da ce to negativno utjecati na mogucnost popravka i azuriranje drivera u buducnosti?

Druga (bitno jeftinija) opcija mi je Asus X751LB i tu me jedino muci pitanje kvalitete ekrana. Ima li netko iskustvo iz prve ruke s tim modelom?

Hvala.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice