Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.647.049
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
The_Fichek kaže...

@Chris_28

Kakav posao??? Nekakvo renderiranje mozda, studio nekakav, CAD 2 ili 3D, pojasni namjenu.

Ništa zahtjevno, uglavnom rad u MS Office-u.

Znači samo da je lagan i da ima drivere za Windows 8, ili još bolje neki koji će imati službenu podršku za Windows 10 ako takvi već postoje.

I SSD nije na odmet.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2015 11:35 (Chris_28).
11 godina

Svi imaju drivere za Win8, jesu ti Windowsi pozeljni da ih dobis odmah, bez nekog podizanja cijene za njih?

16 godina
neaktivan

Nije bi bitno hoću li ih odmah dobiti. Zapravo radije bez njih ako će to smanjiti cijenu.

11 godina

Odabira ima svakakvih, ako te zanima neka veca lista malo pogledaj moje prosle postove.

Za takvu namjenu u tom rangu moj best buy broj 1 za tu namjenu bi bio: Asus K555LN-DM090D +4GB prema Linksovoj preporuci ili 4GB HyperX Impact - ram + procitaj sto pise ovdje: http://mojasus.com.hr/pouzdanost Jedino se nadam da preko optike nema naljepnice za ugradnju SSDa, to ih isto mozes pitati je li legit, za svaki slucaj. U slucaju da nema naljepnice bi trebao bez problema maknuti optiku i nadograditi SSD, po svojoj zelji. Naravno u tom slucaju kupujes i SSD ladicu.

17,3" za tu namjenu bih gledao Lenovo z70-80 sa IPS ekranom koji ima cijenu, a RAMa vec ima 8GB.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2015 12:54 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@agontprevarator1

Do koliko novaca trazis laptop, 15,6" ili 17,3" pozeljniji, 1080p ili 720p ekran, zasebna graficka pozeljna ili ne, jamstvo se lagano produlji, a HP 250 gledati sa samo 1god je neisplativo, tim vise sto ima jedno od skupljih produljenja na 3g.

Do 3k max, 15.6" i zasebna grafa. Našao sam ova dva

Dell 3542

HP 250 G3 + produljenje na 2g

11 godina

Lose, idi na Lenovo z50 ili HP Pavilion

14 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Na kraju se ipak bude jos malo dodalo i uzeti cemo lenovo z70-80 jer stvarno nema 17.3 a da ima ips ekran a da mu je cijena ispod 5000kn :(

edit: inace dok sam tražio skužio sam da u elipsu do kraja mjeseca imate akciju na sve laptope da daju garanciju od 5 godina, pa možda si netko pronade sto želi i dobije lijepu garanciju :) 

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2015 15:32 (MSN).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Naravno da nema, nebi te lagali. Pazi samo da se ne zabunis pa uzmes onog sa i3-5050U koji je 17kn jeftiniji od onog sa i5-5200U, ako uzimas u Prosatu.

14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Naravno da nema, nebi te lagali. Pazi samo da se ne zabunis pa uzmes onog sa i3-5050U koji je 17kn jeftiniji od onog sa i5-5200U, ako uzimas u Prosatu.

uzet cu s i5 i 8gb :)

14 godina
The_Fichek kaže...

@alen4430

Tog laptopa vise nema u tom ducanu niti ce ga biti. Razlog tome je sto su nestedljivi, a jaki M procesori sve rijedji jer ih mjenjaju U procesori nesto nizih performansi, ako gledam npr. i7U, a takvi ne zahtjevaju hladjenje kao sa i5M. Imas tog probooka jedino jos u HGshopu za 4700kn - klik i to je onda preporuka, ako ti treba svaka mrva jacine procesora u tom rangu, u suprotnom gledas jefiniji ili skuplji laptop sa FHD rezolucijom, mozda jacom zasebnom grafickom, ako ti laptop treba za igre i slicno, ako ti trebaju Windowsi razmotri ovog Acera - klik2 Znaci kao i drugi, malo pojasni za sto ti treba laptop, sto tocno trazis, nije sve u procesoru, pogotovo ne, ako ti je laptop za multimediju.

Hej, pa tu i tamo bih htio zavrtiti neku igru kao što je BF3 ili slično. Frend mi ima ovog HP-a kojeg sam mislio uzeti, dosta se ovak zagrije kod igranja na medium postavkama, ali ih vrti na oko 30-tak fps-a. Frendovi mi imaju Asus sa i7 4510u procesorom i 820M grafičkom ak se ne varam, i isto radi.. Sad ne znam kakve su usporedbe te 8750M i 820M, ali u igranju bar nisam vidio neku razliku u sličicama po sekundi.. Hvala na savjetima :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
11 godina

U tom slucaju idi na 850M grafu koja je puno jaca od tih koje spominjes, znaci ovako 17,3" Asus nist posebne izrade, ali sa dobrim i dostatnim hladjenjem: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+850m+5200u To je jedini laptop u tom rangu sa 850M grafom koju ti svakako preporucujem, ako zelis max. u igrama u tom i nesto skupljem rangu. Kaj se modela tice, onaj sa FHD rezolucijom i +2GB RAMa dolazi za 400kn vise od prvog modela sa liste, tako da mislim da je jos veceg ulozeno dobiveno omjera jer FHD reza ima cijenu, a 2GB cijeni od 125kn na dalje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2015 22:20 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa!

Zanima me laptop Asus G751JL. Vidim cijene tog laptopa i sa SSD-om i bez njega 9000kn. Zanima me u čemu je kvaka ako je uopće ima?Je li možda kvaliteta ekrana slabija te kakav je SSD koji se dobije uz njega?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nema kvake. Kakav je SSD mozes saznat samo ako nadjes review za bas taj model. Taj laptop ima i 2. slot za HDD/SSD (bez micanja optike) i podrsku za RAID 0, tako da se nemoras brinuti i dodatni SSD za 0kn je svakako prednost koju nemoras ispitivati, ako te interesira taj laptop.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 15:25 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Super. A misliš je li ima bolje išta u tom rangu kod laptopa? Namjena gaming i multimedija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Za 9K ne. Za 9.7K si razmisli o istom modelu sa jos 35-40% jacom 970M grafom, tj. drugom najjacom laptop grafom trenutno, taj model nema SSD:  http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=G751JT U kalkulaciju mozes uzeti u obzir mogucnosti overclockanja grafi, malo proguglati da vidis koliko bi eventualno dobio OCom, ako te to interesira. S time se svakako mozes igrati i to bez nekog posebnog opreza prvu godinu nakon kupnje zbog ovoga:  http://mojasus.com.hr/pouzdanost

EDIT: 970M gledaj kao desktop gtx770, znaci vrlo dobre 1080p gaming performanse; 960M gledaj kao desktop gtx750Ti; 965M je na pola puta, nesto blize 960M. Po meni najpreglednij su rezultati sa notebookchecka di imas lijepu listu novijih igara, desno od fps brojki imas usporedne grafove sa drugim grafama, klikom na broj fpsa ispadnu tocne specifikacije testa, itd. Na YT imas slikovitu usporedbu 970M sa generaciju starijom 870M koja se da usporediti sa 965M: 

Naravno, ultra postavke bas nisu namjenjene laptop gamingu, al taj lik radi usporedbe svih laptop grafi na ultra postavkama. Nadam se da te nisam zbunio sa ovim dodatnim informacija, bilo mi je dosadno pa nadopunih post.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 18:05 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Haha,ma nisi nekaj malo i kuzim ipak. Hvala na pomoci.

11 godina
neaktivan

Prijatelj se odlučio na kupovinu laptopa pa sam se malo bacio u proučavanje ponude.

Maksimalna cijena do koje bi išao je 3000kn +/- 200kn. Nije neki zahtjevan korisnik i svrha laptopa bila bi surfanje, gledanje filmova i tomu slično. Preferirana trgovina je Elipso zbog 5-godišnje garancije koju nude. Po onome koliko sam ja vidio, best buy laptop je LENOVO IdeaPad z50-70 i teško da se mogu očekivati išta bolje karakteristike od onih koje on nudi. Ipak, cijenio bih drugo mišljenje pa vas molim da preporučite ukoliko ima još kakav laptop koji po cijeni i karakteristikama može parirati ovom Lenovu.

Zahvaljujem na pomoći!

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav trazim laptop za prijatelja do 3500 kn. Svrha mu je prvenstveno igranje. Znam da se za 3500 kn nece naigrati novih igara, ali eto preporucite neki koji ima najbolju konfiguraciju. Bitno mi je da se moze kupiti u Hrvatsloj. Hvala puno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Što mislite o ovome laptopu, da li bi radille novije igrice na njemu ? Molim Vas za informaciju, jer bitno mi je da dijetetu rade igrice.

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.01B75FF3-C87A-431F-8442-E4C91FF34AA9.aspx

0 0 hvala 0
11 godina
Jakic007 kaže...

Pozdrav trazim laptop za prijatelja do 3500 kn. Svrha mu je prvenstveno igranje. Znam da se za 3500 kn nece naigrati novih igara, ali eto preporucite neki koji ima najbolju konfiguraciju. Bitno mi je da se moze kupiti u Hrvatsloj. Hvala puno!

Pitaj frenda kolko mu je bitna mobilnost jer ce se za te novce puno vise naigrati na desktop konfiguraciji. Za te novce, da ima cim jacu graficku, best buy laptop je: Lenovo z50-70

kran kaže...

Što mislite o ovome laptopu, da li bi radille novije igrice na njemu ? Molim Vas za informaciju, jer bitno mi je da dijetetu rade igrice.

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.01B75FF3-C87A-431F-8442-E4C91FF34AA9.aspx

Bolji odabir je ovaj Lenovo: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z50+59-434425

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 12:45 (The_Fichek).
16 godina
The_Fichek kaže...

Procesor je slabiji na ovome modelu, ja mislim da bi onaj trebao dobro raditi na igricama tipa farming simulator.....

15 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Jakic007 kaže...

Pitaj frenda kolko mu je bitna mobilnost jer ce se za te novce puno vise naigrati na desktop konfiguraciji. Za te novce, da ima cim jacu graficku, best buy laptop je: Lenovo z50-70 

Trebao bi mu onda i monitor novi i tipkovnica, a nije bas pri novcu tako da mu je laptop bolja opcija. Svjesni smo da na desktop konfiguraciji moze dobiti nesto bolje komponente za tu cifru. Njemu je bitno da vrti LoL na najjacim postavkama u 60 FPs-a sto ce definitivno moci s ovim laptopom jer ga vrtim ja s Acer Aspire V5 552 g. Eventualno ce zaigrati jos neku igru. Hvala na preporuci!

11 godina
kran kaže...
The_Fichek kaže... 

Procesor je slabiji na ovome modelu, ja mislim da bi onaj trebao dobro raditi na igricama tipa farming simulator.....

Definitivno nije slabiji procesor: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-N3540-vs-Intel-Pentium-3558U  Bolje testove imas ovdje:

http://www.notebookcheck.net/Intel-Pentium-3558U-Notebook-Processor.104915.0.html / http://www.notebookcheck.net/Intel-Pentium-N3540-Notebook-Processor.117416.0.html

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Pentium+3558U+%40+1.70GHz / http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Pentium+N3540+%40+2.16GHz

Obrazi pozornost na comparison chartove na notebookchecku, n3540 se usporedjuje sa Intel Atomima, a 3558U sa i3U jer to je ustvari i3-4005U bez Hyperthreadinga.

840M je puno jaca od 820M: http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=2135&gid2=1955&compare=geforce-820m-1gb-vs-geforce-840m-2gb

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-820M.108477.0.html / http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-840M.105681.0.html

Znaci za te novce nema boljeg odabira za igranje, izrada je takodjer iznadprosjecna, prvi laptop na trzistu sa FHD rezolucijom, stoga je to all-around best buy. Neznam koristi li ta igra Hyperthreading, ako koristi mozes razmisliti o modelu sa i3-4030U od 3400kn, cijene opet gledati na nabava.net ili negdje drugdje.

Jakic007 kaže...
The_Fichek kaže...
Jakic007 kaže...

Trebao bi mu onda i monitor novi i tipkovnica, a nije bas pri novcu tako da mu je laptop bolja opcija. Svjesni smo da na desktop konfiguraciji moze dobiti nesto bolje komponente za tu cifru. Njemu je bitno da vrti LoL na najjacim postavkama u 60 FPs-a sto ce definitivno moci s ovim laptopom jer ga vrtim ja s Acer Aspire V5 552 g. Eventualno ce zaigrati jos neku igru. Hvala na preporuci!

Bas zato sto nije pri novcu bi desktop PC trebao biti bolji odabir, ako nije bitna mobilnost jer se ta mobilnost placa, stoga je laptop uvijek manjeg ulozeno/dobiveno omjera od desktop PC-a, ako komponente slazu znalci, npr. oni sa ovog foruma, a ne da kupis vec slozeni PC. Naravno da je bitna i namjena. Vrlo kvalitetan 22" monitor kosta od 800kn - klik i ispod njega nebi trebalo ici, ako se kupuje monitor. Kako got bilo, odabir je njegov. Ti sa tim Acerom vrtis igru na 60fps, ali na 1366x768 rezoluciji, na Lenovu bi to trebalo ici na 60fps na 1920x1080p posto ja igram Dotu2 sa grafom slicnom 840M te procesorom slicnim i3-4030U na nekih 50fps. Tako da ce Lenovo sigurno posluzit svrsi. Desktop PC bi bio bolji kod novijih naslova te se osnovne komponente mogu lako nadograditi, sto nije slucaj sa laptopom. U slucaju kupnje PCa, najbolje ce proci, ako bi graficku kupio sa Njuskala jer ima dobrih ponuda i mislim da ce ih bit sve vise radi izlaska "nove" R9 300 serije AMDa. Znaci, jedino pitanje je zapravo je li mu bitna ili ne mobilnost.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 13:31 (The_Fichek).
11 godina

Pozdrav,

pošto moja stara toshiba više nije izdržala svakodnevno mučenje, neki dan je prestala raditi.

kako sam hito 17,3inch laptop odluka je pala na acer e5-771g koji samo uzeo u svijet medija za točno 3800kn.

nakon instalacije win 8 odmah sam testirao dotu 2. Mogu reći da sam iznimno zadovoljan, render je na 100% sve ostalo mi je uključeno osim shadows i AA. Igra se vrti na cca 50fps-a.

zato, svi vi koji tražite laptop a odraničeni ste s budžetom do 4000kn preporučam ovaj laptop jer stvarno dota 2 izgleda prekrasno na Full hd rezoluciji.

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina

Ma nemoguce da na FHD radi sa 100% renderom i jos svime ukljucenim osim AA i shadows na 50fps, ako ti nije problem da velis tocno na kojim postavkama igras???? Npr. sigurno nisi ostavo vsync, graphics quality si stavio na??Mjeris sa ingame konzolom ili?? I kaj mislis pod shadows, da si stavio na low ili mislis na postavku "Ambient occlusion" na Off?

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 18:14 (The_Fichek).
11 godina
The_Fichek kaže...

Ma nemoguce da na FHD radi sa 100% renderom i jos svime ukljucenim osim AA i shadows na 50fps, ako ti nije problem da velis tocno na kojim postavkama igras???? Npr. sigurno nisi ostavo vsync, graphics quality si stavio na??Mjeris sa ingame konzolom ili?? I kaj mislis pod shadows, da si stavio na low ili mislis na postavku "Ambient occlusion" na Off?

Stavio sam shadowos na low , render je 100%, aa iskljucen, vsync ukljucen, texture na high,,,

eh sada , radi mi fulidno, jako sam zadovoljan,,a fps mi je ovaj in game i krece se od 40-60.

11 godina

A ostale postavke, sve ukljucene osim AA?

11 godina
The_Fichek kaže...

A ostale postavke, sve ukljucene osim AA?

sve je ukljuceno da.

čak i da sve uključim fps je oko 30, ali nije toliko podnosljivo za igrati

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 18:52 (Kruno03).
11 godina

Nvm, sve mi je jasno. Render u Doti2 zapravo i ne utjece tako brutalno na fps kako sam si zamislio. 840M je u svakom slucaju vrlo vrlo dobra laptopa graficka i sa razlogom ide u laptope sve do neznam ni sam kojeg cijenovnog ranga.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 23:32 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Bok!

Može li mi netko provjeriti koliko je ova ladica kompatibilna sa ovim laptopom. Naručio sam ladicu još davno, a volio bih je iskoristiti, no nisam posve siguran hoće li će to biti moguće :s

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice