Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.644.995
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
doky01akablava kaže...
1c0 kaže...

Hvala za odgovor...

Trenutno tu i tamo odigram par partija na Aceru koji ima Pentium N3540 proc i GT820M (2GB) grafiku i 17,3" ekran

(i ajmo reći da radi zadovoljavajuće)

Eto, slušam još neki prijedlog za laptop do oko 3000 kn...

Vidis,mozes i ovako,uzeti taj laptop i ako budes imao love kasnije lako kupis drugi procesor i zamijenis kad skupis love.

Ali ako ti kazes da ti radi zadovaljavajuce,onda ako ti rezolucija ne igra odvec veliku ulogu,odi na HD ( 1366x768 ) sa tim Pentiumom i GT 840m i ako zatreba kasnije lako zamijenis CPU,jos ce im cijene pasti...

Gledam na ebayu vec imas od 300-tinjak kn i3 4000m...

U procesori nisu zamjenjivi nazalost. Ono sto si mu linkao bas i nije nesto pored Lenovo z50 sa i3-4030U i 840M i FHD za 3400kn i to je po meni vrijedno protezanja budzeta: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i3+840m Gpuboss je po meni losa stranica za usporedbu, daleko se to preglednije vidi na notebookchecku. 820M je rebrand Fermi Nvidia, a 840M Maxwell pa je razlika osjetna. Eh sada, kako je igra optimizirana samo za jednu jezgru mozda nije vrijedno protegnut se na i3 pored 3558U pentiuma, no eto, i3 je ipak i3, +2 logicke jezgre, 0.2Ghz veci clock jezgri i za WoT valjda najprakticnije +1MB L3 Cache. Znaci svakako mislim da je najbolje uzeti nesto sa 840M grafom pa dalje ovisno o budzetu. Da, nece moci igrati na FHD, no reza opcenito daje dost vecu ostrinu od HD, 1080p filmovi i videji su ugodniji za gledanje i tako to.

Kaj se tice i3-4000M, ako ga je volja imati onda radje to odma rjesit i tu mislim da je najisplativiji Lenovo g710: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i3-4000m+820m, makar neznam koliko je to isplativo za igranje pored Lenovo z50 sa 840M i i5U koji je prakticki jak kao i3-4000M:  http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i5+840m+z50

@Oldy

Izgleda da Lenovo sa 3558U i 840M u dućanima nema falša u opisu: http://www.lenovostore.hr/index.php?option=com_hikashop&ctrl=product&task=show&name=lenovo-ideapad-z50-70-intel-pentium-3558u-1-70ghz-4gb-1tb-dvdrw-dl-freedos-15-6-fullhd-nvidia-geforce-gt840-2gb-p-n-59-434425-01331731&cid=1407&Itemid=128&category_pathway=17 p/n 59-434425 se poklapa s onima u ducanu

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2015 12:02 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav

trebala bi prpeoruku za kupnju novog prijenosnog računala. Do sada sam imala Lenovo, izdržao je 7 godina i jako sam zadovoljna. Nekako bih voljela ostati vijerna tom brend jer se pokazao kao dobar. Računalo bih koristila za posao i pretraživanje neta. Ok, tu i tamo koji film i sl. Muž planira igrati igrice (tenkove npr.). I da..ja sam poprilično nespretna pa je moguće da laptop padne i sl. MOlim preporuke čvrščh modela. Planiram potrošiti 4000 kn.Kad kažem za posao mislim na prezentacije, pisanje radova i općeniti čuvanje hrpe pisanih materijala, slika i slično.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2015 8:22 (teraputbori).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav, zadnji puta ste mi pomogli u odabiru laptopa pa ne vidim zašto ne bi i sada :D, ugl, sad trebam laptop za rad, a to bi bio nekakav autocad i stalni tekstualni dokumenti, office, pa zbog toga ne bi išao veličinom manje od 17" . Što se tiče performansi, mislim da bi tu nekakav i3 ili nešto sl. sasvim solidno odradilo posao. Vjerovatno bih stavljao unutra SSD pa bi bilo dobro da ima jedan empty slot za SSD/HDD, jel svakako bi želio ostavljati u njemu DVD pogon. Cijena, hoće li biti 3-4-5 tisuća kuna nebitno mi je. Bitno da ispunjava kriterije koje sam naveo. Hvala!

Pro audio equipment
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
teraputbori kaže...

Pozdrav

trebala bi prpeoruku za kupnju novog prijenosnog računala. Do sada sam imala Lenovo, izdržao je 7 godina i jako sam zadovoljna. Nekako bih voljela ostati vijerna tom brend jer se pokazao kao dobar. Računalo bih koristila za posao i pretraživanje neta. Ok, tu i tamo koji film i sl. Muž planira igrati igrice (tenkove npr.). I da..ja sam poprilično nespretna pa je moguće da laptop padne i sl. MOlim preporuke čvrščh modela. Planiram potrošiti 4000 kn.Kad kažem za posao mislim na prezentacije, pisanje radova i općeniti čuvanje hrpe pisanih materijala, slika i slično.

Nema čvršćih modela za 4 tisuće tj. ni za daleko više tako da to odmah prekriži ili se oduči od toga da ti laptopi padaju.

Kada to doktoriramo onda možemo dalje. :)

Tu imaš Lenova za 4 tisuće ne mogu jače pronaći. 

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.117D3D16-4854-493F-84F3-6C876B7DF4BC.aspx

i5/gt 840M. Ekran je Full HD na 15.6" a Full HD je sitan i na 17,3" ali se sve da dakako povećati u windowsima jer će slika na Full HD biti bolja nego da recimo uzimamo 1366x768. Niti sve  igre neće sa ovom grafikom ići na Full HD ali se dakako u postavkama igre pronađe manja rezolucija ali zato za filmove je Full HD poželjan na laptopu pa i za 720p filmove i naravno fotografije, općenito slike.

A tu je i 1 TB prostora za spremanje svega što već treba. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2015 11:39 (Oldy).
10 godina
neaktivan

Oldy hvala..pazit cu da ne padne..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Odi po njega jer je kod drugih skuplji   za taj popust koji su ovi dali. I da nemoj da pada jer to nije lopta to je fina elektronika.

I sretno sa novim ljubimcem, lepi je mali. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2015 12:55 (Oldy).

0 0 hvala 0
16 godina

Kad kupimo lap sa free Dos-om on ima samo dotični OS na sebi,znači bez windoza.Da li mogu donijeti CD u trgovinu sa orginalnim windowsima (preko faksa imam) i zamoliti ih da mi ih stave ili to naplaćuju?

Pardon,nek moderator premjesti post u drugu temu

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2015 14:10 (dado80).
11 godina
Tomislav95 kaže...
Tomislav95 kaže...

Pozdrav. Prijatelju treba neki prijenosnik onako za svakodnevni rad, surfanje i tako to. Što je najbolje za oko 3000 kn? Hvala.

Ako nekakvo igranje spada pod "tako to" onda nesto sa 840M grafickom koja se javlja u tom rangu:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=z50+840m - solidna konstrukcija, model sa i3 se javlja od 3400kn, svi imaju FHD sto je extra u tom rangu

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+i3+840m+v3 - jaca konstrukcija, tj. gore je metal, no model sa FHD, tj. V3-572G-33X6 se javlja od 3600kn i taj ima i svjetlecu tipkovnicu, svi imaju 2 god jamstva za fiz. osobe kao i Lenovo, cijena produljenja jamstva na 3g koje se moze obaviti kasnije je takodjer ista

Ako igranje nije bitno onda nema smisla ici na zasebnu graficku jer integrirana bez problema npr. vrti 1080p videje itd., tu sad zavisi koju dijagonalu zeli:

15.6" http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i3+15.6 - preporucujem odabrati prema nekakvom osobnom dojmu, s time da bi Toshiba nazalost trebala biti najplasticnija, neki modeli Asusa nemaju optiku sto je naznaceno, ovi sa i3 nemaju FHD ispod 3000kn, prvi laptop uopce sa FHD je prvolinkani Lenovo, znaci prakticki jedino Lenovo nudi FHD rezoluciju ispod 3500kn. Nekog boli briga za malo mutniju sliku i pasu im vece ikone, neko nemoze zivit bez FHD..

17.3" http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+g710

Za kraj, preporucujem da pitas frenda, koju dijagonalu zeli, koju rezoluciju i zeli li graficku. Sto se procesora tice, i3 u odnosu na 3558U ima HT, tj. +2logicke jezgre i to je to, sto bi realno osjetio samo kod surfanja sa vise tabova i mozda nekim igrama. Inace, 840M je strasna graficka za taj rang i vuce se sve do 4500kn, a donedavno se vukla sve do 6300kn. Rezultate moze pogledati na vise mjesta, po meni se to najbolje vidi na notebookchecku, s time da obavezno treba kliktati na fps brojeve jer pogotovo u ovom slucaju nije isto bila grafa testirana sa tim entry procesorima ili nekakvim i5H/i7(da nije U).

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2015 14:01 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Ako je netko kupovao ovakav laptop u zadnje vrijeme neka ga preporuči.

OBAVEZNO 15,6'', hdd 1TB, DVD pogon - od 3000-4500kn

Izostavio sa ram, procesor itd. namjerno!

Ono što me zanima je:

1. tastatura i touchpad, naglasak je da pišem sa svih 10 prstiju.

2. gledam tekme preko interneta u visokoj rezoluciji (sopcast) i filmove

3. nisam gejmer ali želim da mi je laptop dovoljno jak da može podnit 30-tak i više tabova u chromu, a ne da mi se zamrzne

do te mjere da ga bacim kroz prozor

4. za sada koristim win7 i planiram na novom instalirat win8

Hvala

0 0 hvala 0
12 godina

Da li samostalna ugradnja RAM-a poništava garanciju na laptop?

Vozdra!

0 0 hvala 0
11 godina
kompajler kaže...

Laptop koji planiram kupiti je Laptop Asus G551JK, kolko sam  skužio ima hdmi izlaz za monitor. E sad, ja imam vanjski monitor koji ima samo vga. Koji mi je najjeftiniji način da spojim taj monitor na taj laptop? Ako bi koja ljubazna duša bila voljna linkati na magazir rs potrebne adaptere bilo bi super. Hvala :)

Ukucaj u trazilicu od MagazinRS "vga hdmi" pa biraj izmedju prva 3 rezultata, cijene su 150-200kn. 

kompajler kaže...

Da li samostalna ugradnja RAM-a poništava garanciju na laptop?

Mislim da ne, osim ako preko eventualnog poklopca za RAMe ispod laptopa ima naljepnicu, u tom slucaju bi ja pazljivo maknuo naljepnicu i ugradio. Da ponistava garanciju onda laptopi nebi imali 2 nego 1 slot za RAMe. To je nekakva moja logika, nisam radio u servisu pa neznam najprecizniji odgovo

cikler kaže...

Ako je netko kupovao ovakav laptop u zadnje vrijeme neka ga preporuči.

OBAVEZNO 15,6'', hdd 1TB, DVD pogon - od 3000-4500kn

Izostavio sa ram, procesor itd. namjerno!

Ono što me zanima je:

1. tastatura i touchpad, naglasak je da pišem sa svih 10 prstiju.

2. gledam tekme preko interneta u visokoj rezoluciji (sopcast) i filmove

3. nisam gejmer ali želim da mi je laptop dovoljno jak da može podnit 30-tak i više tabova u chromu, a ne da mi se zamrzne

do te mjere da ga bacim kroz prozor

4. za sada koristim win7 i planiram na novom instalirat win8

Hvala

Asus X550JK je best buy ako pucas na performanse i GPU i CPU pa i samo CPU (pravi i7 se javlja od 5275kn opet u tom laptopu, nepravi i7 je onaj sa U u oznaci i taj je slabiji od i5M/H, jaci od i5U). Kompromis tog laptopa je na ekranu, a sa FHD bas i nema i5H/M procesora, tj. ima npr. jedino (za te pare) ovaj Acer, ali Asus ipak nudi daleko jacu grafu za nesto vece novce i bolje hladjenje.

Nisam kupio nijedan od ta 2 laptopa, ima ekipe sto je. Pored 2 spomenuta ne vidim neku 3. opciju za tebe, ako zelis izvuci max. performanse (rijetki su i5M postali u tom rangu, stedljivi i5U je osjetno slabiji). Ako planiras spajati na vanjski monitor, makar 1440p ili tako nesto divlje idi na Asusa.

3. performans opcija u tom rangu oko 4500kn je laptop iz Njemacke, tj. Cyberport.de: MSI GP60-ProFD Slican ko Asus, samo stariji i robusniji, razlika je kaj ovaj ima FHD rezu. Ducan ima hrpu certifikata slicno kao CU, dostava je manja (15e), no mozda postoji kakva caka..

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2015 17:07 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Ovako imam pitanje, dali se negdje moze nabaciti neci Macbook/Mac da je nesto jeftiniji nego u nasim trgovinama ili na njuskalu? Mozda u nekoj stranoj trgovini ili slicno, jer kod nas su cijene lude, ne mislim da je vani puno jeftinije, samo pitam postoji li negdje jeftinije

Find me here |||: Steam: |CRO|Vitaly™ ||| Origin: MasterNerdx ||| Uplay: CRO_Vitaly ||| Diablo 3: Pršut#2139 ||| Proud to be Mrcina www.mrcine.org
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Asus X550JK je best buy ako pucas na performanse i GPU i CPU pa i samo CPU (pravi i7 se javlja od 5275kn opet u tom laptopu, nepravi i7 je onaj sa U u oznaci i taj je slabiji od i5M/H, jaci od i5U). Kompromis tog laptopa je na ekranu, a sa FHD bas i nema i5H/M procesora, tj. ima npr. jedino (za te pare) ovaj Acer, ali Asus ipak nudi daleko jacu grafu za nesto vece novce i bolje hladjenje.

Nisam kupio nijedan od ta 2 laptopa, ima ekipe sto je. Pored 2 spomenuta ne vidim neku 3. opciju za tebe, ako zelis izvuci max. performanse (rijetki su i5M postali u tom rangu, stedljivi i5U je osjetno slabiji). Ako planiras spajati na vanjski monitor, makar 1440p ili tako nesto divlje idi na Asusa.

3. performans opcija u tom rangu oko 4500kn je laptop iz Njemacke, tj. Cyberport.de: MSI GP60-ProFD Slican ko Asus, samo stariji i robusniji, razlika je kaj ovaj ima FHD rezu. Ducan ima hrpu certifikata slicno kao CU, dostava je manja (15e), no mozda postoji kakva caka..

Zahvaljujem na odgovoru.

Do sada koristim acer star 4 godine. Tada je kupljen za 3500kn. Nikakvi problemi, samo jednom ga rastavljao i čistio prašinu iz njega (ventilatora).

Moja greška što sam gornju granicu postavio visoko (4500kn) jer sam mislio da će bit i poneka jeftinija opcija.

A sad da spustim do 4000kn ili 3500kn nakon ovakve recenzije i nema nekakvog smisla!?

I moram priznat da mi malo fali da se odlučim za tog asusa...

13 godina
neaktivan

Baš pregledavam gaming laptope na netu pa me zanima da li je gtx980m puno jača od gtx970m? Da li je razlika od dobrih 1000kn opravdana?

0 0 hvala 0
11 godina

Ti odluci. Prema meni je s obzirom na laptop trziste, znaci manji ulozeno/dobiveno omjer naspram desktop racunala, to opravdana razlika, no u nasim ducanima prema nabava.net ja vidim da je razlika minimalno 1500kn sto bi meni vec bilo upitno, makar PDV i marža tu igraju veću ulogu nego kod jeftinijeg laptopa (ili se meni čini..) Isto tako, ako placas na rate razlika bi trebala biti jos veca..

Zavisi i di mislis kupovati, Amerika mozda? eBay? Njemacka? Imaj na pameti da je Asus G751JT/JY u Hrvatskoj konkurentan po cijenama s obzirom na njemacko trziste (Computeruniverse, Cyberport, a Amazon.de izgleda da vise ne dostavlja u HR) U Alzashopu vidim samo jedan model, ne kontam zasto je naznaceno "metal".. Taj Asus je prema mojim istrazivanjima (hehe) najjeftiniji laptop sa tim high-end grafama koje rasturaju sve ispod njih, npr. 970M je dosta jaca od 880M, tolko kolko 980M nije jaca od 970M. 

EDIT: Pazi, ovaj model u CU izgleda da nazalost ima pogresne specs, u drugim ducanima za taj Asus istog serijskog broja pise da se radi o "einer 970M", a ne 2x, da je SLI u pitanju bila bi odlicna ponuda.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2015 22:32 (The_Fichek).
11 godina

Da je 980m u ponudi kod nekih malo jeftinijih firmi cijena bi trebala biti oko 11k (možda malo više) pa bi onome ko je spreman zagrabiti do 970m, nebi bio problem protegnut se do 980m. Ovako bi rekao da je 970m isplativija opcija, osim ako ne žele super nabrijani i7hq + 256 gb ssd.

0 0 hvala 0
11 godina

Vidi cijene laptopa vani sa 980M, bas i ne vidim neki 17.3 sa 980M ispod 1800 eura..

11 godina

Nisam mislio na vani nego rh. Ugl. nekako mi se činilo uspoređujući ovaj najjeftiniji 970m u adm i ova 2 sa 980m sa potpuno istim specifikacijama, a razlika 1300 kn: adm / instar, zaključio bi da je neki model sa 980m+i7 4710hq bez ssd-a nebi smio doć (puno) više od 11k. Naravno to bi očekivao kao najjeftiniju opciju (da je ima).

Inaće, gdje da gledam ono? Computeruniverse i šta ono još, nabaci par stranica ako nije problem (ne treba linkovi). Dobio sam neku volju sad pa da malo pročačkam :D.

11 godina

Nemogu cijene laptopa bit jeftinije u HR nego npr. Njemackoj, to sam htio rec. Za 1800 eura se isto tesko nadje SSDa sa 980M, dok ima Asusa sa 970M, 256GB SSD, 16GB RAM za 1600 eura, bez uracunate dostave i tih troskova.. Gledam idealo.de kao njemacku nabava.net. Kolko sam skuzio u HR sad dostavlja samo CU i Cyberport, s time da je potrebno dodatno raspitivanje za Cyberport.. Negdje sam nedavno procitao da je netko narucivao i iz Future-X.de, no oni nemaju neku laptop ponudu.. Notebooksbilliger ima super laptop cijene, npr. mislim da samo oni nude za 1800 eura Asusa sa 980M i 256GB SSD, makar nisam puno trazio. Ipak je to trenutno najjaca laptop grafa, ima to svoju cijenu.

Realno covjek treba odluciti kolko se misli baviti igrama i na kojim detaljima, kod 970M i 980M pricamo o najvisim ili skoro pa najvisim postavkama na 1080p..

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2015 0:31 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Moze preoporuka za laptop do 4000kn . Links i hgspot . Unaprijed zahvaljujem

Uzmi sve što ti život pruža jer danas si pupoljak,a sutra uvenula ruža

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

jeli vrijedi ova razlika u 300 kuna u ova dva laptopa

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11668 3400 kuna

Notebook Lenovo Z50-70, 59432077, Intel Core i3 4030U 1,90, 15.6" Backlit LED FHD display, RAM 4GB DDR3, HDD 1TB HD, nVidia GF GT840M 2 GB, BT4.0, WiFi jamstvo 2 god. fizička osoba/1 god. pravna osoba, FreeDOS, 59-432077

i

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-lenovo-g50-70-59-431814-core-i3-4005u-dvdrw-dl-4gb-1000gb-radeon-r5-m230-15-6-lan-kamera-hdmi-bt-dos-crno&option=artikl&id_artikl=014.620.103&tab=spec     3100 kuna

Prijenosno računalo LENOVO G50-70 59-431814 / Core i3 4005U, DVDRW DL, 4GB, 1000GB, Radeon R5 M230, 15.6'', LAN, kamera, HDMI, BT, DOS, crno

Zanima me usporedba ove dvije graficke kartice:

Radeon R5 M230

nVidia GF GT840M 2 GB

Da li oba ova modela imaju lagani pristup komponentama,kao sto kazu za lenovo laptope?

Koja je razlika u monitoru?

Imam priliku kupiti ovaj model od 3100 kuna sa Radeon R5 M230.

http://www.neobux.com/?rh=70726F6661

0 0 hvala 0
11 godina

Da, vrijedi razlike, radi FHD rezolucije i velike razlike izmedju grafickih koje mozes gledati na notebookcheck.net itd. Takodjer procesor u z50 je sitno jaci, tj. za 0.2Ghz. Razliku izmedju kvalitete ekrana nitko nezna jer se bas i ne rade precizni testovi laptopa nizeg ranga, uglavnom trebalo bi se raditi o prosjecnoj TN matrici, sto se i ocekuje od tog ranga. Pristup komponentama je isti, G50 je zapravo crni Z50, a B modeli imaju matt ekran. Sve u svemu taj prvi Lenovo je best buy 15.6" za multimediju i igranje u rangu do 3850kn di se onda javlja isti sa i5U, a konkurencija je bio model Acera sa jacom izradom, matt ekranom i svj. tipkovnicom, no taj je isceznuo. 17,3" ih bas i nema sa 840M, prvi i najbolji odabir sa tom grafickom za manje novce bi bio Acer E5-771G Neznam kakav je taj webshop Adria, ali cijena je primamljiva posto do sada nisam vidio taj laptop ispod 3800kn, da nije bio na akciji. Za taj Acer postoji vrlo precizan test sto se tice modela sa i5U i na njemu se vidi da se radi o iznadprosjecnoj TN matrici, tako da jeftiniji model nebi trebao nesto odudarat, stoga si razmisli malo i o tom laptopu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2015 15:00 (The_Fichek).
11 godina
cikler kaže...

Zahvaljujem na odgovoru.

Do sada koristim acer star 4 godine. Tada je kupljen za 3500kn. Nikakvi problemi, samo jednom ga rastavljao i čistio prašinu iz njega (ventilatora).

Moja greška što sam gornju granicu postavio visoko (4500kn) jer sam mislio da će bit i poneka jeftinija opcija.

A sad da spustim do 4000kn ili 3500kn nakon ovakve recenzije i nema nekakvog smisla!?

I moram priznat da mi malo fali da se odlučim za tog asusa...

Jako zavisi treba li tebi uopce zasebna graficka kartica ili ne? Ako nisi gamer onda nema smisla i mozes super proci sa Lenovo g710 i i3-4000M procesorom koji je jak kao i5U koji se nalazi blize 4000kn i tog mozes rjesit sa 840M grafickom. Iso sam bas otvorit 30 tabova i vrtio usput jedan 1080p video, dva 720p, tako to, imam i5-4200U, na 2.3Ghz, zauzece procesora je 50-60% dok se vrte videji, 20-25% kad su zgaseni, radim na FHD rezi, ne HD. Vjerojatno bi zauzece proca palo da sam ukljucio da radi zasebna grafika za te videje. Integrirana HD 4400 iz proca je malo slabija od one iz i3-4000M, ali nema frke sa njom. Uglavnom da, zavisi kako se ti tocno sluzis tim tabovima. Moze se i ukljucit ono da tabovi miruju dok si na drugom ili je to sad po difoltu tako, nedavno sam tek preso sa Mozille na Google Chrome opet, ponajprije radi HTML5 jer Mozilla s njim nema 1080p videje, a Chrome ima. Zavisi i koji adblocker koristis, kolko ekstenzija mislis imat na web browseru. Znaci smisli se malo jer meni je tesko izvest zakljucak koliko jaki tebi treba procesor samo jer mislis imat 30 otvorenih tabova. Npr. ak mislis igrati poker na 20 tih tabova onda idi na i5H, sta ja znam..

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2015 15:24 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

u potrazi sam za laptopom do 5000 kuna koji bi me trabao služiti idućih 4-5 godina. Koristio bih ga za programiranje (uglavnom u matlabu) te ponekad za virtualizaciju pomoću VMwarea. Dvoumim se između sljedeća dva modela:

Asus X550JK

Dell inspiron 3542

Asus mi se sviđa po izgledu i po tome što je bolji po specifikacijama od della, ali mi se ne čini baš kvalitetno izrađen.

S druge strane, dell mi se ne sviđa po izgledu i slabiji je po specifikacijama, ali mi se čini robusniji i kvalitetnije izrađen od Asusa te smatram da bi on prije mogao ostvariti cilj uporabe od 4 -5 godina. Prednost Dellu dajem i zbog toga što već posjedujem Dell Inspiron N5010 koji me evo već šestu godinu besprijekorno služi te za to vrijeme nije imao niti jedan kvar.

Ne želim se zalijetati pri kupovini pa bih vas zamolio za mišljenje koji od ova dva laptopa bi mi bilo pametnije odabrati. Također, slobodno mi preporučite i neki drugi model do 5000 kuna za koji smatrate da bi bio bolji izbor od ova dva.

0 0 hvala 0
11 godina

Po tome kako ti se sta cini nemozes donijet bas najbolju odluku, nego najbolje da to pogledas u kakvom ducanu, ako je vec bitna izrada. Po izradi ima i boljih Asusa od tog u tom rangu inace, npr. K modeli, no oni kao i taj Dell imaju slabije specs i najvise kaj mozes dobit je stedljivi i7, a onda barem dobis FHD rezoluciju, dobis i jacu graficku od Della, 7200rpm disk, vise RAMa, pricam o ovome: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=k555ln pa malo vidi. Po meni Dell tu nema sta traziti. Btw. Asus X550JK sa i7 imas od 5200 i nesto kuna.

razbijac kaže...

Moze preoporuka za laptop do 4000kn . Links i hgspot . Unaprijed zahvaljujema

Laptop za (bitniji cim jaci CPU, GPU ili obadvoje)? Dijagonala? Rezolucija?

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.2.2015 23:56 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Da, vrijedi razlike, radi FHD rezolucije i velike razlike izmedju grafickih koje mozes gledati na notebookcheck.net itd. Takodjer procesor u z50 je sitno jaci, tj. za 0.2Ghz. Razliku izmedju kvalitete ekrana nitko nezna jer se bas i ne rade precizni testovi laptopa nizeg ranga, uglavnom trebalo bi se raditi o prosjecnoj TN matrici, sto se i ocekuje od tog ranga. Pristup komponentama je isti, G50 je zapravo crni Z50, a B modeli imaju matt ekran. Sve u svemu taj prvi Lenovo je best buy 15.6" za multimediju i igranje u rangu do 3850kn di se onda javlja isti sa i5U, a konkurencija je bio model Acera sa jacom izradom, matt ekranom i svj. tipkovnicom, no taj je isceznuo. 17,3" ih bas i nema sa 840M, prvi i najbolji odabir sa tom grafickom za manje novce bi bio Acer E5-771G Neznam kakav je taj webshop Adria, ali cijena je primamljiva posto do sada nisam vidio taj laptop ispod 3800kn, da nije bio na akciji. Za taj Acer postoji vrlo precizan test sto se tice modela sa i5U i na njemu se vidi da se radi o iznadprosjecnoj TN matrici, tako da jeftiniji model nebi trebao nesto odudarat, stoga si razmisli malo i o tom laptopu.

Može onda pitanje:

da li je bolje kupiti taj Aces E5-771G (17,3", FHD, i3, GT840M) ili za sličnu cijenu kupiti Lenovo Z50-70 (15,3", FHD, i5, GT840M) ?

Ovo se odnosi prvenstveno na kvalitetu izrade čitavog laptopa, kao i na samu kvalitetu ekrana...

Hvala na odgovoru...

Nemam potpis
15 godina
neaktivan

Pozdrav, zamolio bi za preporuku laptopa do 2500-2700 kuna, to je za moju djevojku tako da nece bit nikakvog gaminga na njemu, koristit ce se za surfanje po netu, rad u wordu i powerpointu i gledanje filmova, hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
gpimp kaže...

Pozdrav, zamolio bi za preporuku laptopa do 2500-2700 kuna, to je za moju djevojku tako da nece bit nikakvog gaminga na njemu, koristit ce se za surfanje po netu, rad u wordu i powerpointu i gledanje filmova, hvala!

Moj savijet ide na Lenovo G710

Ako ga nece puno nositi uokolo 17" ne bi trebalo smetati, odnosno trebao bi biti mnogo ugodniji za rad zbog večeg ekrana. Lako se servisira i otvara.

Dell Precision M6800 i7 4810MQ, 8GB, FirePro M6100, 240 + 500 + 100
15 godina
neaktivan

Hvala! A neki sa vec instaliranim windowsima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
Npr. ak mislis igrati poker na 20 tih tabova onda idi na i5H, sta ja znam..

eeee skoro pa pogodio. hvala bogu, bilo pa prošlo.

Ma nisam za komplicirat. Kad nešto uzimam onda želim da mi traje.

Pa se nadam da će novi Asus X550JK (naručio sam ga dolazi sljedeći tjedan) zadovoljit te kriterije i da će trajat bar ovoliko koliko ovaj dosadašnji

Acer aspire 5742g Intel Pentium P6100 2.00ghz, 2gb ram, ati mobility radeon hd 5470 kupljen prije 4 godine.

Evo i još traje i ne znam jeli ga se isplati prodavat...

A valjda ću se javit i napisat neki komentar na novi asus.

Pozdrav

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice