Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.690
|
čitano: 14.673.010
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Jucer sam moral u VŽ pa sam navratil malo do Linksa, a to malo postalo je doslovno sat vremena "buljenja" u Lenovo Z50-L70.

Srebrno sive boje, brusene metalne obrade, ma pravi ljepotan - kaj se mene tice
Model sa Pentium 3558U, 4GB, GT840 2GB, 1TB, 15,6" FHD, DVDRW.
Cijena je 3300kn, nekak puno, da ima 8.1, onda vec ok.
No dopada mi se da to nije malo i da imam dosta, vjerojatno bi uzel.
8-ica mi je ionak na os koji me je bas na prvu odbil, bilo za komp ili mob.

Bil je i model sa nekim i3 i 8.1 ali za 4000.

Zahtjevi kaj se mene tice: multimedia i neki rts/tbs.
15 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

ACER ASPIRE 5560 G

AMD 4X A6-3400M

AMD HD 6650 M

6 GB DDR3

640 GB HDD

Baterija je out(samo na punjaču radi).

Garancija je isto out.

Koliko vrijedi, tj. koliko se može tražiti za dotični laptop?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

15,6" ili 17,3"? Di si u inozemstvu, mozda se tamo, vrlo vjerojatno moze jeftinije kupiti isti laptop.

17,3"
uglavnom njemacka,austrija,madjarska,italija,francuska...

14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@avokado

Vidi sa njom kako ce te onda, monitor da ne, ako bi racunalo puno stajalo na jednom mjestu mozda desktop PC..? Za 2D super laptop bi bio 17,3" Lenovo g710: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+g710+i3+820m Zasto bas taj, a ne npr. onaj best buy Acer sa i3U, 840M, FHD rezolucijom, zato sto taj Lenovo ima jaci, tj. najjaci laptop i3 za sada, slabija graficka nije bitna za 2D, 17,3" vjerujem pozeljniji od 15,6" makar sa FHD. 6GB RAMa je takodjer super u odnosu na klasicnih 4GB za laptope tog ranga. Za nadogradnju pak treba vadit (i prodati) tih 2GB i kupovati 4GB (300kn, 2GB kostaju 200kn). Nadogradnja je perolaka za razliku od veceg broja laptopa konkurencije. Kako ima veci ekran, mozda i nebi trebao vanjski monitor, odnosno mislim da je najbolje da prvo vidite bi li Lenovo g710 bio dobar po tom pitanju, uostalom ima iznadprosjecnu kvalitetu slike za TN matricu (koja vise nije standard na desktop monitorima, nego IPS/AMVA/PLS..)

hvala na odgovoru
desktop računar joj definitvno nije opcije nego samo laptop jer joj to više odgovara

e sad što se tiče samog procesora, da li je i3 dovoljno jak? reče mi prijatelj da ne uzimam ništa ispod i5 naročito da ne bude U oznaka nego M pa mi je sada sve nejasno? :(

može li mi netko reći također koja je AMD alternativa nekom jakom i3 ili naročito i5 procesoru?

kakav je  ovaj?
http://www.ricardo.ch/kaufen/computer-und-netzwerk/notebooks-und-zubehoer/intel/core/core-i5/lenovo-t410-i5-2-67ghz-4gb-fabrikneu/v/an753257294/?IsAutoCompletSearch=1

btw, možda ipak kupimo u Hrvatkoj jer smo iz BiH pa bismo tražili povrat poreza pa nas u svakom slučaju iziđe jeftinije nego kupovati u BiH :)
ako ima sada neki dobar u RH za preporučiti sa i5?

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2015 14:37 (avokado).
11 godina

@Armor

Gledao ili i opipao malo? Jer to gore nije metalna brusena obrada, nego ima takav izgled. Acer V3-572G-33X6 sa druge strane ima bas takvu obradu pa ako te interesira si jos pogledaj. Taj ima i svjetlecu tipkovnicu i matt umjesto glossy ekrana. Cijena je nesto veca, a bilo ga je za 3400kn sa i3 i 840M, zapravo sad je taj laptop dosta rijedak. Lenovo z50 sa i3 ima za 3440kn: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z50+i3 Opcepoznato je da Links drzi vise cijene i da je zbog toga isplativiji na rate, kako su kod njih cijene iste za rate i cash. Imas z50 i sa i5, za 3850kn u Chipoteci, u ostalim ducanima za 4000kn, pogledaj si jos malo cijene na nabava.net-u. Kaj se 17,3" tice imas E5-771G Acera ili Lenovo g710, ako zelis jaci procesor, slabiju graficku i ok ti je HD, a ne FHD.

@avokado

Nema kod laptopa bas nekih AMD alternativa, najjaca konkurencija im je upravo tom i3-4000M, znaci A10-5757M, A10-5750M.. Taj Lenovo laptop kojeg si linkao je prastari, dok je onaj HP EliteBook vec dost dobar, problem je sto 410 CHF (neda mi se gledat kolko je to kuna) nije konacna cijena, nego je to aukcija koja zavrsava za 27h tako da ce sigurno cijena jos ici gore, barem tako vjerujem jer se radi o vrhunskoj seriji HPa. Inace, to da kupujes u Svicarskoj, tj. edit pretproslog posta, sam tek sad vidio. U Hrvatskoj se za i5M treba protegnuti na cca 4100kn, naravno to su i5M 4. generacije, osjetno jaci od tog Sandy Bridge i5M, makar je i on jos uvijek super, npr. malo slabiji od jednog novog i7U (koji se ponasa kao i5..) i tako. Izradu HP Elitebooka je tesko dobiti za te pare. Sve u svemu zakljucak bi bio da trebate protegnuti budzet, ako vec pucate na posteniji laptop sa i5 i to jos M verzijom, koja je u zadnje vrijeme dosta rijetka. Preporucujem uzeti u obzir i njemacke ducane, ako imate nekog tamo ili iz Hrvatske da vam moze naruciti. I jos nesto, u Hrvatskoj su ti za 4100-4300kn laptopi sa i5M malo u sjeni u odnosu na novog Asusa x550jk koji za 4700kn nudi i5H i osjetno jacu gtx850M graficku, znaci super konfiguracija i za 3D modeliranje, samo on dolazi sa 4GB RAMa pa treba nadogradjivati, sve skupa sa nadogradnjom na 8GB RAMa dodje 5000kn. U Njemackoj se za te pare moze naci Acer Nitro sa IPS FHD 17,3", i5H, 840M, Lenovo z710 itd. Uglavnom, preporucujem protegnuti budzet na 600-680 eura, ako ne ulovite kakvu priliku iz tog svicarskog ducana.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2015 16:52 (The_Fichek).
14 godina

Ako može neka preporuka za "studentski laptop"(uglavnom word,powerpoint,gledanje videa i tako...)  do 3000 kn. Dijagonala od 10" do 13 ". 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
stranac01 kaže...
The_Fichek kaže...

15,6" ili 17,3"? Di si u inozemstvu, mozda se tamo, vrlo vjerojatno moze jeftinije kupiti isti laptop.

17,3"
uglavnom njemacka,austrija,madjarska,italija,francuska...

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4601525_-aspire-vn7-791g-51f5-acer.html nema iskoristivo jamstvo u Hrvatskoj, vec hrpu puta spomenuti best buy i u Hrvatskoj, jedan od jeftinijih 17,3" IPS laptopa, vrlo dobre temperature s obzirom na tanki dizajn, m.2 SSD utor pored optike i postojeceg SSHDa, najveca mana je komplicirani samostalni pristup komponentama, ali ne i nemoguc pristup (ima youtube tutoriala); review vn7-791g

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4575694_-y70-70-80du003e-lenovo.html iskoristivo jamstvo u Hrvatskoj, IPS, Touch ekran je nekakva specificnost tog laptopa, u odnosu na manji y50 model ovaj ima bolje rjeseno hladjenje i sve skupa temperature su konkurentne Acerovim, nema mjesto za drugi disk, tj. SSD i zbog tankog dizajna nema optiku nego bi trebao doci sa vanjskom optikom (po meni je ovo mana radi koje Acer nosi pobjedu, doduse SSD mi se cini nebitan za tvoju namjenu), laksa samostalna nadogradnja u odnosu na Acera (najveca prednost po meni), u odnosu na acera ima ugradjeni subwoofer, tj. bass, oba imaju dobar surround; review y70-70

** i7 po meni za gaming nema nekog smisla na grafu te snage jer kada se testirala 20% slabija 850M nije bilo apsolutno nikakve razlike izmedju i7 i i5 u Crysisu 3 itd.: http://www.gaminglaptopsjunky.com/i5-vs-i7-midrange-gaming-performance-test-gt-850m/ 860M je inace overlockana gddr5 850M. Kako je u zakljucku napisano, i5 je ako nisi teski multitasker i bolje rjesenje radi manjih temperatura.

**Vidi malo kakva su produljenja jamstva kod oba laptopa, npr. neki ducani kao notebooksbilliger.de uredno stave opcije da kupis produljenje ili bilokakvu drugu periferiju uz laptop

**860M je s obzirom na cijenu prva jaca laptop grafa, na razini desktop gtx 750Ti. Dalje treba vrlo dobro traziti jer generalno s obzirom na cijenu se tesko sta nadje pametnog do Asusa sa 970M koja je trenutno druga najjaca laptop grafa i taj je zapravo jeftiniji za kupit u Hrvatskoj (10300kn bez Win8.1) nego Njemackoj di se uvijek nudi sa barem 256GB SSDa i tako. Kontam da je to van budzeta pa sam malo isao potraziti te druge opcije i nasao:

Medion Erazer X7829 - 1000 eura, i7, 870M, 8GB, 8.1, Medion.de, na akciji od 200 eura, vjerojatno nema IPS matricu kao Nitro i Lenovo

Zapravo ne vidim nist drugo da ima graficku jacu od 860M, a ispod nekih 1400 eura. 870M je osjetno jaca od 860M. Gotovo sam siguran da nema IPS matricu, makar bi se to tesko vidjelo iz ovog videja:

, izgleda da se radi o vrlo dobroj TN matrici. Medion bi trebao biti produznica MSIa, tako nesto, znaci takodjer vrhunski laptop.

Laganu usporedbu 8xxM grafi mozes vidjeti ovdje na primjeru BF4 i High/Ultra settings: http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-800m-graphics-performance,3800-5.html S time da se FPS sigurno da povecati iskljucivanjem nekih postavki i tako. Vrijedi reci da 970M rastura 880M

stoga ako si hardcore gamer i zelis futureproof gaming mrcinu za buducnost preporucujem gledati Asusa u Hrvatskoj, makar nema Windowse.

Samo jos jedna mala napomena, da je Nvidia nedavno sa nekim driverom iskljucila mogucnosti overclockanja 9xxM grafi, a 8xxM i dalje imaju tu mogucnost.

*Najbolje rezultate grafickih gledaj na notebookcheck, prelazi misem preko rezolucija da vidis koje su postavke ukljucene i stisci na same brojeve fps-eva da vidis s kojim procesorima, driverima su testirane.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2015 18:01 (The_Fichek).
10 godina

bok, može preporuka za laptop do 2500 kuna, za studentske potrebe(surfanje, gledanje filmova, glazba, office), veličine najmanje 13', da ima windowse, otprilike šta najbolje mogu dobiti uz mali budžet? hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@avokado

Nema kod laptopa bas nekih AMD alternativa, najjaca konkurencija im je upravo tom i3-4000M, znaci A10-5757M, A10-5750M.. Taj Lenovo laptop kojeg si linkao je prastari, dok je onaj HP EliteBook vec dost dobar, problem je sto 410 CHF (neda mi se gledat kolko je to kuna) nije konacna cijena, nego je to aukcija koja zavrsava za 27h tako da ce sigurno cijena jos ici gore, barem tako vjerujem jer se radi o vrhunskoj seriji HPa. Inace, to da kupujes u Svicarskoj, tj. edit pretproslog posta, sam tek sad vidio. U Hrvatskoj se za i5M treba protegnuti na cca 4100kn, naravno to su i5M 4. generacije, osjetno jaci od tog Sandy Bridge i5M, makar je i on jos uvijek super, npr. malo slabiji od jednog novog i7U (koji se ponasa kao i5..) i tako. Izradu HP Elitebooka je tesko dobiti za te pare. Sve u svemu zakljucak bi bio da trebate protegnuti budzet, ako vec pucate na posteniji laptop sa i5 i to jos M verzijom, koja je u zadnje vrijeme dosta rijetka. Preporucujem uzeti u obzir i njemacke ducane, ako imate nekog tamo ili iz Hrvatske da vam moze naruciti. I jos nesto, u Hrvatskoj su ti za 4100-4300kn laptopi sa i5M malo u sjeni u odnosu na novog Asusa x550jk koji za 4700kn nudi i5H i osjetno jacu gtx850M graficku, znaci super konfiguracija i za 3D modeliranje, samo on dolazi sa 4GB RAMa pa treba nadogradjivati, sve skupa sa nadogradnjom na 8GB RAMa dodje 5000kn. U Njemackoj se za te pare moze naci Acer Nitro sa IPS FHD 17,3", i5H, 840M, Lenovo z710 itd. Uglavnom, preporucujem protegnuti budzet na 600-680 eura, ako ne ulovite kakvu priliku iz tog svicarskog ducana.

dakle i3 sa M oznakom bi bio kao OK? je li onda i5 sa U oznakom tu negdje kao i3 sa M oznakom?

što se tiče HP-a, ona cijena od 410 CHF je aukcijska, međutim ona druga od 420 CHF je ako ćeš odmah kupiti

u opisu piše da je bio izložbeni model, jedva korišten pa je vjerojatno zato tolika cijena

inače 420 CHF = 3039 HRK po trenutnom tečaju (nadam se da sutra franak neće opet podivljati ;) )

btw, vidim da ovaj elitebook ima i5 M oznaku ali druge generacije. da li je to dovoljno za njene potrebe i da li je neki noviji sa U oznakom jednak ovom iz 2. generacije?

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2015 19:59 (avokado).
11 godina
kitty_the_angel kaže...

bok, može preporuka za laptop do 2500 kuna, za studentske potrebe(surfanje, gledanje filmova, glazba, office), veličine najmanje 13', da ima windowse, otprilike šta najbolje mogu dobiti uz mali budžet? hvala unaprijed :)

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Lenovo+B50-30+59435320

@avokado

Da, tako je, Haswell (4. gen) i5U i 3M su prakticki identicni, i5U kako u kojem laptopu moze imati laganu prednost. i5M taj iz HP Elitea je nesto bolji od i5U 4. generacije i npr. jednako jak kao i5U 5. generacije, i5-5200U. 5. generacija Intel Core serije je Broadwell, uskoro ce doci Skylake, ali nemoras se zamarati s time posto je cijena tog HP Elitebookea vrlo dobra i to bi onda bilo to, posto bi integrirana graficka skroz dobro obavila bilokakav 2D posao.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2015 21:41 (The_Fichek).
11 godina

Dosao Lenovo y50 sa 960M koja mjenja 860M: http://www.bug.hr/vijesti/osvjezeni-lenovo-y50-prijenosnik/140353.aspx  tako da svi koji kupujete gaming laptope i kojima sam nedavno pisao, bilo bi pametno da malo sacekate sa kupovinom, makar se ne ocekujes veliko povecanje performansi naspram 860M.

11 godina

Svi modeli bi trebali imat IPS jel tako? I jel ovo znači da ništa od i5h na novim modelima?

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2015 22:07 (AirLive).

0 0 hvala 0
11 godina

Mislim da da, za sada je tako:http://www.notebookcheck.net/Lenovo-Y50-with-GeForce-GTX-960M-coming-in-March.136218.0.html

1120 eura kako bug kaze je 8500kn, tako da neznam bas koliko bi to trebalo biti isplativo naspram modela sa 860M, razlika u grafama bi onda trebala biti nekih 30% da se pokrije razlika u cijeni, kada bi gledali one laptope sa 860M i i7, da bude fer usporedba. Stvar je jos kaj se ta 960M nece moci clockati, a 860M moze i to nebi trebao biti nikakav problem na npr. onom Asusu N551JM ili G551JM, makar pojma nemam kolko se daju clockati.. Zivi bili pa vidjeli.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2015 22:35 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan

8644,78 kn po srednjem tečaju ali misliš da naši neće malo još podići cijenu.... :)

Čitajući ovo na notebookchecku. Tko je uopće očekivao da će 960M vrtiti na UHD? Ja nisam. :p

A dolazi novo? Uvijek je i uvijek će. Čekajući uvijek novo čovjek nikada ništa ne bi kupio. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2015 23:36 (Oldy).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Stvar je jos kaj se ta 960M nece moci clockati, a 860M moze i to nebi trebao biti nikakav problem na npr. onom Asusu N551JM ili G551JM, makar pojma nemam kolko se daju clockati.. Zivi bili pa vidjeli.

Nije stvar do serije kaj se tice overclocka, nego do drivera.

Oces overclockat - moraš koristiti stare drivere 346.xx - i mogu se clockat grafe serije 900.

Makar vjerojatno c pronači koji to dio onemogucuje OC i uskoro ce biti moddanih drivera.

Dell Precision M6800 i7 4810MQ, 8GB, FirePro M6100, 240 + 500 + 100
17 godina
@Fichek, bas sam dodirnul povrsinu oko "misa" i tipki i definitvno mi se cinilo metalnim.
No mozda je to samo tam ali nevazno.
Uglavnom, ak bi se ukazala prilika, bitne su ove stvari:
- mulimedia, da bez problema vrti i strima na tv, hdmi izlaz
- kvalitetan ekran koji sto manje zamara oci, fhd uopce nije bitan ni pozeljan
- sto jeftinije (videl sam recimo neki Dell za 2k sa 8.1), winsi pozeljni ali svakako nisu uvjet, s obzirom na kupovnu (ne)moc
11 godina

Gle, ima vise tih z50 modela. Ja sam osjetio povrsinu 2 razlicita z50 i Acera kojeg sam ti spomenuo i druga je prica, ali to je sve super i vrlo dobro u tom rangu tako da nesto od tog dvoje si biraj, ako kupujes all-around 15,6" u Hrvatskoj do 4000kn (17,3" best buy je E5-771G Acer). FHD je upravo jedina stvar koja ti u tom rangu moze pomoci manje zamarati oci. Inace svi ti ekrani laptopa imaju TN matrice, koje bas i nisu standard na npr. desktop monitorima koji takodjer imaju flicker-free osvjetljenje dok niti jedan ekran laptopa nema to, a taj flicker-free je zapravo najbolja znacajka za nezamaranje ociju. Znaci najkvalitetniji ekran na laptopu bi bio FHD IPS matt i onda ako se zeli proci cim jeftinije treba gledati Njemacko trziste, kakav Acer Nitro za 630 eura najmanje i sl. Sad ti vidi...

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2015 13:19 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Bok ljudi ,na FOIu sam znaci informatika pa ako mi mozete predlozit dobar laptop za programiranje i sve stvari u vezi faksa ,nije na odmet da se neka igra moze pokrenut,hvala

0 0 hvala 0
11 godina

Asus X550JK, opcenit upit (budzet?), opceniti best buy za gejmanje i tako :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2015 14:20 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Pozdrav, trebao bih pomoc, tj. poneki savjet prilikom odabira laptopa. Igrice skoro pa ni ne igram, tako da mi graficka nije vazna, vjerojatno bih prezivio i s integriranom. Ciljam bar na 8 gb RAM-a da ima odmah ugradeno, jer mi trebaju. Rado bih da imam neki manji SSD (120, 128), pa bih to nekako iskombinirao s vanjskim hardom. A sad procesor, najbolje sta bih uspio upecati uz ove ostale zahtjeve. Ekran bih od 15.6".  S cijenom bih isao do nekih 4000, ali ako se bas nade nesto posebno, produzio bi jos za pokoju kunu. Sad ne znam bas koliko prednosti ce mi donesti SSD, jer nekako mi izgleda da mi odluka pada na to da uzmem obicni hard i bolji procesor ili SSD i losiji procesor.  Ne znam sta bi bolje odgovaralo mojim potrebama.  Kao sto sam rekao laptop ne koristim bas za igrice. Nego za faks (programiranje, ucenje) surfanje i slicne, ne prezahtjevne aktivnosti, ali cesto mi se dogodi da imam jako puno stvari pootvarano. 
Pa ako moze nekakava pomoc izmedu ove odluke obicni hard i bolji procesor ili SSD i losiji procesor i ako ima koja preporuka nekog laptopa. Moze i neki izvana koji bih mogao naruciti, ako ispadne jeftinije nego kod nas.  Hvala :)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Oko 6k,1000 vise manje

10 godina
neaktivan

final: Acer Aspire VN7-571G-574H (http://www.computeruniverse.net/products/90584588/acer-aspire-vn7-571g-574h.asp)

Konacno narucujem, imam pare pa molim malo pomoci da nekaj ne zeznem...

Znaci da narucim navedeni lap iz computeruniverse? Je li netko vec to prosao da mi sugerira, moze u PM...

Razmem njemacki samo osnovno; do sad sam narucival paypal-om samo prek ebay, kak je tu najbolje to rjesiti?

(mislim naruciti samo laptop ili eventualno neku torbicu dodatno s laptopom ako nadem, ssd tek naknadno kad skupim pare...)

tnx

0 0 hvala 0
11 godina
Pozdrav svima, već neko vrijeme čitam ovu temu jer i sam razmišljam o kupnji laptop. Naime budet do nekih 5k kuna (može i nešto malo vise) , prva namjena gaming + malo serija, filmova, čisto za ubijanje vremena posto ga imam dosta nakon posla, a nisam kod kuće. Naravno prvi izbor ASUS x550jk, jer su mi najbitnije performanse na igrama zbog 850m. E sad mali problem, navikao na igrati na desktop na 23' wide-screen i full HD. Sad ne znam kolika će mi biti razlika na 15,3 posto najviše se vrti lol, wow, swtor. E sad me zanima još dali će moći gta5 raditi na tom laptopu i kako bih se on tu ponašao?
Imam jednu informaciju vezanu za laptop, naime poslao sam upit za tip memorije, u odg sam dobio da se nalazi gddr3 sad koja bi tu bila razlika između ddr5 i gddr5?
Lijepi pozdrav Ivan
10 godina
neaktivan

trebam pomoc oko kupnje laptopa. 

HP 15-r151nm, Intel Pentium N3540 2,16 GHz, Core 4, 8192 MB, 15,6" 1366x768, SATA 1000 GB, Windows 8.1, Intel HD, DVD±RW DL, 10/100 Ethernet,802.11b/g/n,Bluetooth 4.0, HDMI, 2xUSB 2.0, USB 3.0, 2,23 kg

HP Pavilion 15-p101nm – osnovne značajke:
– 15,6 inčni HD
– AMD A8-6410 APU + AMD Radeon R7 M260 (2 GB DDR3L)
– 4 GB RAM-a
– 750 GB HDD
– web kamera 720p
– Free DOS
– baterija 4 ćelijska 41 WHr
– dimenzije 38,45 x 26,02 x 2,39 cm
– težina 2,27 kilograma
– Wi-Fi, Bluetooth, USB 2.0, USB 3.0, HDMI, DVDRW, čitač SD kartica,…

laptop bi se inace koristio vecinom za surfanje,gledanje filmova i igranje igrica ali nista pretjerano(bilo bi mi ok da moze pokrenuti rome total war 2)... pa me zanima koji od ovih 2 je bolji... btw cijena im je ista 3,199 kn.

Hvala ! 

0 0 hvala 0
10 godina

Može preporuka laptopa do max 3000 kn,znači za filmove i internet i takve stvari.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pazite se da ih nazovem prevaranata na njuškalu ako bi tko kupovao.

Prodaju pavilon g6 sa a6 dual coreom navodno plaćen 4800kn što je laž.

Druga laž je probook 455 kakvog ja imam sa a8 4500m quad coreom/8750M navodno plaćen 4500kn što je opet laž.

Plaćen je 3500kn a te cijene 4800kn i 4500kn su bile za lapove sa intelima i5 tada 3230M i 8750M

Mobilni AMD-i nisu išli po cijenama intela. Ima toga još vjerovatno. 

E kada tako vidite neku nebuloznu cifru tražite taj račun kada ga kao već ima da vidite pravu cijenu po kojoj je lap kupljen.

Pa za koliko laže za kupovnu cijenu toliko mu rušite cijenu po kojoj kupujete od njega. 

Ne vjerujem čime se ljudi sve ne bave. :p

;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2015 21:27 (Oldy).

4 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

Trabam mišljenje vas iskusnijih za Lenovo Thinkpad T430. Imao sam Levo G550 kojeg sam prodao i koji je služio svrsi, a to je rad u Adobe Illustratoru i povremeno Photoshopu. Dakle planirao sam da uzmem T430 bez obzira na manji displej. Konkretan model je u priloženom linku ispod:

http://www.olx.ba/artikal/15922449/lenovo-thinkpad-t430-core-i5-vpro/

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
srsen1996 kaže...

Oko 6k,1000 vise manje

Onda Asus N551JM Napredak u odnosu na X550JK je prvenstveno u ekranu, IPS FHD naspram TN HD, zatim u dorađenijoj prepoznatljivijoj Asusovoj izradi, zadnja stvar je 860M graficka. Eh sada, treba malo razmislit. U opisu X550JK pise da je GDDR5 u sto jako sumnjam, makar ako je tako onda super. To kazem jer je 860M ustvari GDDR5 overclockana 850M. DDR3 850M je puno cesca i ona je jedno 20% slabija od GDDR5 860M. Razlika u memoriji se vidi na FHD rezoluciji za jedno 5fps kolko sam skuzio, na HD ne. Drugih 5 fps ide na to sto je 860M viseg clocka/takta. To kazem prema rezultatima sa notebookchecka u koje sam se vise puta uvjerio da su tocni. Znaci 860M na FHD rezi i High settings daje gotovo uvijek 10fps vise od slabije clockane DDR3 850M. Kada gledas te rezultate obavezno klikci na brojeve fps-eva jer su testirane i DDR3 (cesce) i GDDR5 850M (koja znaci ima potencijal 860M).

To ti sve kazem da si znas iskalkulirati, npr. Asus X550JK je super, ako ti nije tolko stalo do IPS matrice i FHD rezolucije, a pogotovo ako mislis cesto spajati laptop na zasebni monitor, i onda ako je taj monitor FHD rezolucije je pozeljnije da imas GDDR5 verziju 850M, makar je i DDR3 super i da se isto clockati.

Asus X550JK je odlican best buy, u Njemackoj je konkurent jedan model MSIa koji naspram Asusa ima FHD, ostali laptopi sa 850M su blize 5500kn, a sa IPS, i5H i 850M/860M za jedno 850-900 eura, znaci po toj cijeni Asusa N551JM, tako da je i taj best buy.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2015 22:46 (The_Fichek).
11 godina
jinx666 kaže...

trebam pomoc oko kupnje laptopa. 

HP 15-r151nm, Intel Pentium N3540 2,16 GHz, Core 4, 8192 MB, 15,6" 1366x768, SATA 1000 GB, Windows 8.1, Intel HD, DVD±RW DL, 10/100 Ethernet,802.11b/g/n,Bluetooth 4.0, HDMI, 2xUSB 2.0, USB 3.0, 2,23 kg

HP Pavilion 15-p101nm – osnovne značajke:
– 15,6 inčni HD
– AMD A8-6410 APU + AMD Radeon R7 M260 (2 GB DDR3L)
– 4 GB RAM-a
– 750 GB HDD
– web kamera 720p
– Free DOS
– baterija 4 ćelijska 41 WHr
– dimenzije 38,45 x 26,02 x 2,39 cm
– težina 2,27 kilograma
– Wi-Fi, Bluetooth, USB 2.0, USB 3.0, HDMI, DVDRW, čitač SD kartica,…

laptop bi se inace koristio vecinom za surfanje,gledanje filmova i igranje igrica ali nista pretjerano(bilo bi mi ok da moze pokrenuti rome total war 2)... pa me zanima koji od ovih 2 je bolji... btw cijena im je ista 3,199 kn.

Hvala ! 

Po meni nije baš dobar izbor jer ako se protegneš za jedno 200 kn možeš imat fhd i malo bolji cpu i znatno bolji gpu od integrirane i ove radeon r7. Pazi samo jer ne piše na sve modele da su fhd. Ovaj total war 2 je što? Rome 2 ili 2. po redu u serijalu. Pretpostavljam da je riječ o rome-u 2, koji bi po meni trebao biti gladan cpu-a.

Inače, pretpostavljam da si ti onaj koji je i na hcl forumu postavio isti upit sa identičnim postom. Nema zamjerke samo sam primijetio :D Zapravo ti si 2. po redu jer sam ove dane primijetio još jedan isti copy-paste post na oba foruma :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2015 22:52 (AirLive).
11 godina
klokan_jack kaže...

final: Acer Aspire VN7-571G-574H (http://www.computeruniverse.net/products/90584588/acer-aspire-vn7-571g-574h.asp)

Znaci da narucim navedeni lap iz computeruniverse? Je li netko vec to prosao da mi sugerira, moze u PM...

(mislim naruciti samo laptop ili eventualno neku torbicu dodatno s laptopom ako nadem, ssd tek naknadno kad skupim pare...)

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/opcenito-o-kupnji-hardvera-eu/189582.aspx?page=50&jumpto=4541657&sort=asc&view=flat

Malo procitaj tu temu.

Laptop je best buy za te pare, to sigurno, po meni najjeftiniji kompletni laptop sto se tice onih sa gtx850M. Kao sto rekoh prijemalo, oni kaj dolaze sa IPS, i5H i 850M/860M su cesci za 850-900 eura, znaci po meni razlika izmedju stedljivog i nestedljivog i5 nije vrijedna toliko, pogotovo kako je ovaj Broadwell i5U, oni kaj nisu U jos nisu dosli da su Broadwell oznake, a moguce da ce i skroz izostati (jer dolazi Skylake u 3. kvartalu navodno). Druga stvar je sto i5U mora ici na taj laptop jer je izbacen drugi ventilator u odnosu na Black Edition VN7-591G, no zato imas optiku. Jedan ventilator je definitivno dovoljan da hladi 850M i i5U, to sigurno i to kazem iz primjera svog laptopa.

Jedina druga opcija je: http://www.computeruniverse.net/products/90567597/msi-gp60-proi545fd.asp ili isti sa FC4 i ruksakom: klik2

To je malo stariji MSI, i dalje super, ali nema IPS ekrana i razliku izmedju njega i Acera sigurno pokriva kvalitetna IPS matrica + 4GB RAM + m.2, a ne msata utor za SSD + Acer ima nize temperature, samim time manje bucan, meni osobno ljepsi dizajn, naravno MSI ima taj i5H koji je jaci posebno za CPU zahtjevnije igre, zato i temperature jesu vece i zato i je bucniji.

Jos jednom, taj i5-4210H prosjecno je ostvario 4690 bodova u Passmark testu, i5-5200U 3750, obadva su testirana na prilicno malenom broju uzoraka, ali stvar je da su igre uglavnom vise graficki zahtjevnije (mozes jos jedanput provjerit rezultate na notebookchecku, makar tamo sigurno nema testirane 850M sa i5-5xxU, nego trebas improvizirati razliku...)

Za kraj evo jedan lijepi review TOP modela te Broadwell verzije Nitroa, sa Broadwell i7U: http://www.ultrabookreview.com/6071-acer-aspire-nitro-review/ Neki review blize modelu kojeg mislis kupiti nisam nasao u pisanom obliku.

herkulcro kaže...
Pozdrav svima, već neko vrijeme čitam ovu temu jer i sam razmišljam o kupnji laptop. Naime budet do nekih 5k kuna (može i nešto malo vise) , prva namjena gaming + malo serija, filmova, čisto za ubijanje vremena posto ga imam dosta nakon posla, a nisam kod kuće. Naravno prvi izbor ASUS x550jk, jer su mi najbitnije performanse na igrama zbog 850m. E sad mali problem, navikao na igrati na desktop na 23' wide-screen i full HD. Sad ne znam kolika će mi biti razlika na 15,3 posto najviše se vrti lol, wow, swtor. E sad me zanima još dali će moći gta5 raditi na tom laptopu i kako bih se on tu ponašao?
Imam jednu informaciju vezanu za laptop, naime poslao sam upit za tip memorije, u odg sam dobio da se nalazi gddr3 sad koja bi tu bila razlika između ddr5 i gddr5?
Lijepi pozdrav Ivan

Hvala sto si pitao. Ja sam prije pitao pa mi nisu odgovorili, necu reci koji ducan. Razlika bi bila jedno 5fps na FHD rezi high settings prema mojoj procjeni i prema rezultatima sa notebookchecka. Za te i dosta vece pare nemozes dobiti nista vise sto se tice CPU+GPU performansi, tako da mislim da je u redu da predjes preko toga, pogotovo kako ne pucas na najzahtjevnije igre, a gta5 ces se nekako trebati snaci, pametno stavit postavke i za igranje te igre sam siguran da ce trebati 8GB RAMa, znaci +4GB ti stane taman u budzet.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 12:01 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice